Procurorul Oana Schmidt-Haineala a cerut joi plenului CSM sa fie suplimentata ordinea de zi a sedintei cu sesizarea Inspectiei Judiciare pentru efectuarea de verificari privind apararea independentei DNA fata de declaratiile sefului CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, informeaza Agerpres.

Fosta presedinta a Consiliului Superior al Magistraturii a mai solicitat ca plenul sa se pronunte prin hotarare, cum este procedural, si nu prin adresa.

Dupa centralizarea voturilor, CSM a suplimentat ordinea de zi cu aceasta cerere.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat miercuri, la iesirea din sediul Serviciului Judetean al DNA, unde a fost dus pe baza de mandat pentru audieri, ca ceea ce i se intampla este 'un abuz', sustinand ca a fost luat cu 'japca' pentru a i se aduce la cunostinta ca este invinuit de abuz in serviciu cu privire la realizarea unor proiecte judetene.

"Este un abuz ceea ce mi se intampla. Este o actiune politica a DNA Bucuresti. (...) Astazi eu am fost tratat ca un animal, ca un criminal", a afirmat Constantinescu, adaugand ca nu a fost citat sa se prezinte la DNA.

El a mai declarat ca DNA este o institutie care ar trebui desfiintata.

"Acesti angajati, procurori si politisti DNA si cu politia politica de la Bucuresti fac ce vor in continuare, nu conteaza ca e USL la guvernare. Toti ar trebui dati afara, ar trebui desfiintata aceasta institutie politica DNA", a spus Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost ridicat miercuri de procurorii DNA pentru audieri. Procurorii DNA din Constanta au inceput urmarirea penala fata de presedintele CJ Constanta pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

Citeste si: