Comunitatea pasionatilor de infrastructura de pe forumurile dedicate anunta un protest inedit fata de intentiile Guvernului de a amana cu ani buni realizarea autostrazii Sibiu - Pitesti. Astfel, soferii din zona Sibiului si nu numai sunt invitati sa-l intampine joi, 19 decembrie, pe prim-ministrul Ponta chiar la inaugurarea mai multor loturi de autostrada intre Sibiu si Orastie cu urmatorul afis pus in luneta sau parbrizul autoturismului: "Vrem autostrada Sibiu - Pitesti".

Protestul forumistilor pentru autostrada Sibiu- PitestiFoto: Construim Romania

Forumul construim-romania.ro, acolo unde utilizatorii au postat pentru prima data ideea protestului, a publicat si un afis pe care spera sa se regaseasca in parbrizele si lunetele cat mai multor masini atunci cand Victor Ponta va inaugura joi trei tronsoane de autostrada intre Sibiu si Pitesti.

Iata mesajul postat de forumisti:

"Pe 19 decembrie, reteaua romaneasca de autostrazi va trece de un nou prag de 600 km. Mai ieri credeam ca vor trece decenii pana cand vom avea autostrazi moderne in Romania, iar astazi vorbim despre o retea. Si ne mai despart doar cativa ani de prima axa de autostrada est-vest, de la Nadlac la Constanta.

Odata cu reteaua de autostrazi a crescut si comunitatea noastra. Reporterii nostri voluntari au devenit tot mai multi si prin efortul lor minunat am ajuns sa aflam cu totii, zi de zi, cum evolueaza santierele, care sunt problemele si care sunt solutiile. In doar cativa ani am reusit sa ridicam valul lipsei de informatii despre marile lucrari de infrastructura.

Vocea noastra a devenit tot mai puternica, informatiile noastre tot mai valoroase si opiniile noastre tot mai apreciate.

Inaugurarea tronsoanelor A1 dintre Sibiu si Orastie de Joi, 19 decembrie 2013, este si sarbatoarea noastra. Va invitam sa ne intalnim cat mai multi la acest eveniment si sa parcurgem impreuna noile tronsoane!

Cu totii stim ca in Romania constructia de autostrazi trebuie sa continue in acelasi ritm, cu proiecte realiste si planuri finantabile, nu cu sincope si autostrazi virtuale. Romania are nevoie de finalizarea A1, asa cum este ea planificata de doua decenii, pe ruta Sibiu - Pitesti. Sa spunem cu totii acest lucru.

Ii invitam pe toti cei care cred in acest proiect sa afiseaze joi, 19 decembrie 2013, in luneta autoturismului sau in parbrizul autocamionului urmatorul mesaj:

Puncte de intalnire: la Sibiu, in parcarea OBI de pe A1 Centura Sibiu (km 10) si la Orastie in parcarea din Spatiul de Servicii de pe A1".

Pe pagina forumului este atasat si afisul in discutie in format A3 pentru cine doreste sa il printeze.

De altfel, apelul forumistilor de pe construim-romania.ro a fost preluat si pe celalalte forumuri de infrastructura precum Skyscrapercity.com si forum.peundemerg.eu

In plus, miscarea a fost difuzata si pe retelele sociale si pe pagina de Facebook Construim Romania.

Autostrada Sibiu - Pitesti, amanata pentru 2020. In schimb, vom avea autostrada spre Alexandria

Reamintim, guvernul Ponta a prezentat in urma cu doua saptamani strategia autostrazilor prioritare pana in anul 2018. Conform planurilor prezentate in parlament, guvernul intentioneaza sa amane realizarea autostrazii Sibiu - Pitesti - segment cheie si prioritar pentru inchiderea autostrazii de la orasul port Constanta si pana la granita de vest - pana spre anul 2020.

In schimb, guvernul isi propune sa cheltuiasca banii europeni pe mai multwe tronsoane de autostrazi rasfirate in mai multe colturi ale tarii, printre care si o autostrada spre Alexandria, fieful vicepremierului Liviu Dragnea.

Mai multe pe aceasta tema: