O firma cu un singur angajat si al carei nume apare in dosarul de evaziune de 35 de milioane de euro, in care sunt cercetati fostul angajat SGG Marcel Pavaleanu si Razvan Alexe, a castigat un contract de lucrari la SJU Ploiesti in valoare de 2,4 milioane lei, la care a renuntat insa dupa cateva luni, relateaza Mediafax.

Societatea S&S Wizard Advertisng SRL din Ploiesti, firma care are ca obiect de activitate "activitati ale agentiilor de publicitate" si care, potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului Finantelor, are un singur angajat, a castigat anul acesta licitatia pentru renovarea sectiei de oftalmologie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, fiind vorba despre un contract in valoare de 2,4 milioane de lei finantat din fonduri de la Consiliul Judetean Prahova.

La inceputul lunii iulie a acestui an, Consiliul Judetean Prahova anunta ca sectia de oftalmologie, care functiona intr-o cladire monument istoric, construita in 1924, se muta intr-o alta locatie a Spitalului de Urgenta Ploiesti, intrucat incep lucrarile de renovare a sectiei respective.

"Costa 2,4 milioane (de lei - n.r.). Anul asta sunt alocati pana acuma 700.000, avem in fondul de rezerva suficienti bani si daca firma care a castigat e serioasa si eleganta poate s-o termine la anul, la 1 mai. (...) A mers in linie licitatia, deci vom incepe in 20 iulie si eu zic ca la anul in 30 mai, cel tarziu, e gata si va fi inaugurata la cele mai inalte standarde", declara, la inceputul lunii iulie, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Cateva saptamani mai tarziu, firma care castigat licitatia notifica Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, care era beneficiarul lucrarii, ca renunta la contract. La acel moment, firma incepuse doar decopertarea cladirii care urma sa fie reabilitata si renovata.

Managerul SJU Ploiesti, Adrian Strambeanu, a trimis, sambata, o declaratie de presa in care arata ca firma S&S Wizard Advertisng a castigat contractul pentru renovarea sectiei de oftalmologie "conform legii achizitiilor publice, documentatia necesara fiind afisata pe SEAP".

"Subliniez ca societatea nu a facturat catre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti niciun ban, nici macar sume in virtutea lucrarilor pe care le executase pana la momentul renuntarii la contract. Cu alte cuvinte, din conturile unitatii noastre nu a plecat niciun leu catre aceasta societate, in cuantumul lucrarilor aferente sectiei de oftalmologie", a afirmat managerul SJU Ploiesti.

Dupa primirea notificarii de renuntare la contract, Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a declansat o noua procedura de achizitie pentru lucrari de reparatii capitale la fosta sectie de oftalmologie, procedura de achizitie fiind, in acest moment, in derulare, a mai aratat Strambeanu.

Conform unor surse judiciare, numele SC S&S Wizard Advertisng SRL apare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu adus bugetului de stat in valoare de 35 de milioane de euro, in care a fost arestat preventiv fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, presedinte al organizatiei PSD Plopeni din judetul Prahova, si in care este inculpat Razvan Alexe, arestat si el preventiv intr-un alt dosar, instrumentat de DNA, in care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, procurorii retinand ca el a primit peste 5 milioane de lei de la un om de afaceri a carei firma are contracte cu CJ Prahova, Alexe pretinzand ca are influenta pe langa presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Sursele judiciare citate au declarat ca S&S Wizard Advertisng SRL este una dintre firmele controlate de Alexe, din care acesta ar fi scos bani prin intermediul unor interpusi.

Conform datelor de pe portalul Ministerului Finantelor Publice, anul trecut S&S Wizard Advertisng a avut o cifra de afaceri neta de 33.0689.09 lei si a inregistrat pierderi de 8.043.036 lei.

O comisie de control a Ministerului Sanatatii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, pentru a face verificari dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor.

Ancheta a fost declansata dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor, spunand ca Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti este "umilit, abandonat de toti" si ca, desi in spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unitatii sanitare nu se aloca fonduri, bisturiele electrice de unica folosinta sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotari sunt "de pe vremea lui Pazvante".

SJU Ploiesti este administrat de CJ Prahova.

Citeste si:Firmele care primeau bani prin presupusul circuit de spalare de bani din Prahova rulau milioane de euro cu zero, maximum 2 angajati si cu actionari sarbi si greci