O serie de firme urmarite penal in dosarul de spalare de bani si evaziune fiscala de 35 de milioane de euro, din judetul Prahova, nu aveau niciun angajat sau dispuneau de maximum 2 salariati, insa rulau milioane de euro. Presa locala a descoperit si cine l-a denuntat pe Razvan Alexe, catalogat de o parte a presei drept interlop, inculpat cu conexiuni la familia presedintelui Consiliului Judetean Prahova si al PSD Prahova, Mircea Cosma.

Ziarul local Obseravtorulph.ro face marti o prezentare detaliata a celor 5 firme care au primit bani in urma activitatii Fabioarei Ionescu, pe cand aceasta era directorul general al SC Ploiesti Parc Industrial, firma detinuta de Consiliul Judetean Prahova care il are in Consiliul de Administratie si pe Marcel Pavaleanu, fost coinsilier la Guvern, la randul lui arestat preventiv in acest caz amplu. Intre timp, Fabioara Ionescu a ajuns administratorul public al CJ Prahova, ea fiind presedinta Organizatiei de Femei a PSD Prahova si vicepresedinte al PSD Prahova.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a inceput urmarirea penala pentru presupuse infractiuni de evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani impotriva Fabioarei Ionescu, in prezent administratorul public al CJ Prahova.

In document erau mentionate si initialele a cinci firme pentru care si prin intermediul carora Fabioara ar fi participat la comiterea infractiunilor pe parcursul anului 2012, in calitatea de director al Parcului Industrial Ploiesti.

Ziarul citat face cateva observatii privind cele 5 firme care au primit bani in schema anchetata de procurori:

  • cu o exceptie, firmele si-au schimbat actionariatul in 2011: trei in luna februarie, una in luna noiembrie,
  • firmele cercetate in dosar au urmatoarea trasatura: 0 ￯ maximum 2 angajati, cifre de afaceri foarte mici sau 0 in anul anterior preluarii si o adevarata explozie a acestora, de ordinul milioanelor sau a zecilor de milioane de lei, in anul 2012.
  • toate firmele inregistrau datorii imense, de ordinul milioanelor sau a zecilor de milioane de lei in anul 2012.
  • cu o exceptie, firmele au fost inchise in anul 2012,
  • toate firmele sunt cercetate penal.

10.000.000 de dolari a facut intr-an magicianul de la Wizard

Wizard Advertising are cea mai spectaculoasa explozie a cifrei de afaceri in 2012 - 33.068.909 lei, realizata cu un singur angajat. Adica aproximati 10.000.000 de dolari. Aceste performante incredibile au fost realizate chiar in anul cumpararii firmei de catre GIANNAKOS KONSTANTINOS, cetatean grec, nascut la data de 12.04.1973 in Queens, U.S.A., domiciliat in Grecia, Veronas, Attiki. Interesant este ca intamplator sau nu, numele acestuia il regasiti mentionat si in scandalurile legate de arestarile lui Marcel Pavaleanu si Razvan Alexe. Va prezentam mai jos datele elocvente legate de istoricul celor cinci firme.

Alex Design: Un sarb face magii

Ploiesti, strada Mihai Bravu,

Obiect de activitate: comert cu ridicata nespecializat

Actionar unic - Pavlovic Nemanja, cetatean sarb, nascut la data de 27.11.1983 in Zajecar, Republica Serbia, domiciliat in Republica Serbia, Zajecar, Crvene Armije nr. 128 ￯ a cumparat actiunile pe 9.02.2011 de la Dogaru Dragos Ioan.

Cifra de afaceri si angajati in ultimii doi ani de funtionare:

  • 2011    5.777.793 lei               - 1 angajat
  • 2010    8.932   lei                    - 2 angajati

Atentie, desi are doar doi angajati si cifra de afaceri respectiva, firma a inregistrat in 2011 datorii de 12.410.233 lei.

Firma inactiva din 22.06.2012. Firma cercetata penal.

Kadok Interpest: Alt sarb face alte magii

Bucuresti, strada Mitropolit Filaret. Asociat unic - PRVUCOVIC GORAN, cetatean sarb, nascut la data de 24.04.1972 in Zajecar, Republica Serbia, domiciliat in Zajecar, Zajecar Naselje Kraljevica 001A, Serbia. A cumparat actiunile pe 30.11.2011 de la Tudor Natalia Luana.

Cifra de afaceri si angajati in ultimii doi ani de funtionare:

  • 2012    9.344.990 lei   - 1 angajat
  • 2011    0 lei     - 0 angajati

Atentie, desi are doar doi angajati si cifra de afaceri respectiva, firma a inregistrat in 2012 datorii de 8.285.488 lei. Firma cercetata penal.

Radu Motors: Sarbul vrajitor produce 12.494.323 lei cu 0 angajati

Ploiesti, Theodor Aman

Obiect de activitate: Comert cu autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone)

Asociat unic - PRVUCOVIC Dordevic Nikola, cetatean sarb, nascut la data de 24.05.1975 in Backa Palanka, Serbia, domiciliat in Zajecar, Jurije Gagarina 010, Serbia ￯ a cumparat actiunile pe 16.02.2011 de la Ionascu Nicusor-Feri.

Cifra de afaceri si angajati in ultimii doi ani de funtionare:

  • 2012    12.494.323 lei - 0 angajati.
  • 2011    0 lei     - 0 angajati

Atentie, desi are 0 ngajati si cifra de afaceri respectiva, firma a inregistrat in 2012 datorii de 16.385.510 lei.

Firma cercetata penal.

Kult Premium Design: doi sarbi se aduna si fac datorii mari

Ploiesti, strada Stefan Greceanu. Obiect de activitate: Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare. Asociati: Pavlovici Nemanja ￯ 50%, si Dordevic Nikola - 50%, firma preluata la 24.02.2011 de la Petre Catalin Gerorgian, cetatean german cu rezidenta in Ploiesti.

Cifra de afaceri si angajati in ultimii doi ani de funtionare:

  •  2011    4.120.462 lei   - 1 angajat
  •  2010    496.332 lei      - 1 angajat

Atentie, desi are doar un angajat si cifra de afaceri respectiva, firma a inregistrat in 2012 datorii de 14.618.788 lei.

Firma este inactiva din 21.04.2012 si se afla in cercetare penala.

S&S Wizard Advertising ￯ apare grecul care da tunul: 10.000.000 dolari, 1 angajat

Ploiesti, strada Transilvaniei. Obiect de activitate: activitati ale agentiilor de publicitate

Asociati: GIANNAKOS KONSTANTINOS, cetatean grec, nascut la data de 12.04.1973 in Queens, U.S.A., domiciliat in Grecia, Veronas, Attiki, firma preluata la 18.12.2012 de la Pascu Viorica, domiciliata in Ploiesti.

Cifra de afaceri si angajati in ultimii doi ani de funtionare:

  • 2012    33.068.909 lei - 1 angajat
  •  2011    150.110 lei      - 1 angajat

Atentie, desi are doar un angajat si cifra de afaceri respectiva, firma a inregistrat in 2012 datorii de 16.881.261 lei.

Firma este inactiva din 07.08.2013 si se afla in cercetare penala.

Cine l-a denuntat pe Razvan Alexe ca lua bani sa intervina la preseditele CJ Prahova, Mircea Cosma

Omul de afaceri Ion Dumitru, proprietarul firmei Star T&D este cel care l-a denuntat anchetatorilor pe Razvan Alexe, urmarit penal in cazul vast al presupuselor infractiuni de spalare de bani si evaziune fiscala de 35 de milioane de euro, au declarat surse din randul anchetatorilor pentru ziarul local Actualitatea Prahoveana.

Alexe este anchetat separat, de DSirectia Nationala Anticoruptie Prahova, intr-un dosar disjuns, pentru presupsue infractiuni de trafic de influenta.

Concret, Razvan Alexe este acuzat ca a luat peste 1 milioane de euro pentru a-i facilita denuntatorului obtinerea unor contracte de lucrari cu Consiliul Judetean Prahova. Procurorii sustin ca Alexe pretindea ca are influenta chiar la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Alexe are legaturi directe (inclusiv prin firme) cu Marcel Pavaleanu, fost consilier in Secretariatul General al Guvernului si fost presedite (autosuspendat din functie) al PSD Plopeni.

De asemenea, atat Alexe cat si Pavaleanu sunt cunoscuti ai deputatului PSD Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma, dupa cum au mai scris HotNews si presa locala prahoveana.

In total, cel putin 9 persoane sunt urmarite penal in acest dosar si in alte cazuri conexe.

Actualizare: Reteaua Pavaleanu-Alexe si legaturile cu familia presedintelui CJ Mircea Cosma

Pe masura ce procurorii isi extind cercetarile, dimensiunile Retelei Pavaleanu-Alexe se extind si ele, cu legaturi directe la membri ai familiei presedintelui CJ Prahova si al organizatiei judetene a PSD, Mircea Cosma. Afacerilor anchetate de procurori, in dosare disjunse, ating acuzatii de evaziune fisacala, spalare de bani, santaj, privind contractele de lucrari publice din judetul Prahova, dar si incercari de import de substante toxice de pe nava Flaminia, dupa cum relata HotNews.ro.

Reteaua actualizata si ramificatiile sale:

  • Administratorul public al CJ Prahova Fabioara Ionescu era director general al SC Ploiesti Industrial Parc SA, companie aflata in proprietatea CJ Prahova, la data comiterii fatelor, potrivit anchetatorilor de la Parchetul Curtii de Apel Pliiesti. Platile efectuate de Fabioara Ionescu, in presupusul circuit de evaziune fiscala si spalare de bani invocat de procurori ajungeau la Razvan Alexe, potrivit acestora.
  • Razvan Alexe, catalogat drept interlop de o parte a presei prahovene, a fost arestat preventiv, in 13 noiembrie, pentru ca ar fi luat bani de la o firma pentru a facilita obtinerea de contracte publice cu CJ Prahova, conform DNA. Potrivit procurorilor anticoruptie, Alexe lua banii folosind ca paravan o alta firma, Marconstruct Company SRL, care a apartinut fostului consilier din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, pana in 21 ianuarie 2013.
  • De asemenea Razvan Alexe detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
  • La randul lui, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro.
  • Acelasi Alexe s-a asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
  • Revenind la Fabioara Ionescu, aceasta este presedinta a Organizatiei de Femei a PSD Prahova si vicepresedinte al PSD Prahova, organizatie condusa de Mircea Cosma, liderul CJ Prahova.
  • Razvan Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
  • Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre Razvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
  • HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna.
  • Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
  •  De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
  • Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...) Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.

Citeste si:

Inca un urmarit penal in reteaua Pavaleanu: Managerul Consiliului Judetean Prahova, acuzat ca facea platile catre Razvan Alexe. Vezi cum s-a extins ancheta in dosarul de evaziune de 35 de milioane de euro

DNA: Razvan Alexe lua mita sa intervina la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru a oferi unei firme lucrari publice. Societatea fostului consilier de la Guvern Marcel Pavaleanu era "bidon" in afacere. Legatura dintre cei trei prahoveni

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia

FOTOGRAFII INEDITE Niste amici

Cum a ajuns in Guvern Marcel Pavaleanu, fostul consilier arestat pentru o evaziune de 35 de milioane de euro? Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova: "Nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea"

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro