Ministerul Educatiei a primit doua oferte pentru cumpararea unei solutii IT de gestiune a tezelor de doctorat si a titlurilor universitare, care va permite, printre altele, verificari anti-plagiat, scrie Mediafax. Contractul este estimat la 20,7 milioane de lei (4,7 milioane de euro), TVA inclusa. Ofertele au fost depuse de consortiile formate din KPMG Romania, Siveco Romania, Avantera SRL, Sysdom Proiecte SRL si Plagiat pl Sp.z o. o. (Polonia), precum si de Insoft Application SRL, AAM Management Information Consulting (Ungaria) si Insoft Development&Consulting SRL, potrivit sursei citate.

CartiFoto: Agerpres

In anuntul de participare publicat in august pe www.e-licitatie.ro se arata ca "imbunatatirea si modernizarea proceselor si activitatilor de preluare, evaluare si informare privind tezele de doctorat si de gestionare a titlurilor universitare va fi efectuata prin intermediul unui studiu exhaustiv al modului de lucru folosit in mod curent si reproiectarea proceselor identificate utilizand un sistem informatic dedicat modelarii, executiei si monitorizarii proceselor de lucru. Concomitent cu analizarea si redefinirea proceselor de lucru va fi implementata si o solutie informatica de gestiune a tezelor de doctorat si a titlurilor universitare ce va fi integrata cu sistemul informatic dedicat modelarii, executiei si monitorizarii proceselor de lucru, formand astfel o platforma integrata ce va permite gestiunea tezelor de doctorat si a titlurilor universitare conform proceselor de lucru identificate si implementate. Solutia (...) va include si un modul de verificare anti-plagiatura ce va integra un serviciu extern prin intermediul caruia vor putea fi efectuate verificari antiplagiat".

Proiectul se numeste "Servicii pentru actualizarea proceselor si cadrului metodologic si informatic pentru preluarea, evaluarea si informarea cu privire la tezele de doctorat si gestionarea titlurilor universitare in cadrul Ministerului Educatiei Nationale", va fi finantat din fonduri europene si va avea o durata de 14 luni, scrie Mediafax.

Cele mai cunoscute "dosare" aflate in analiza Ministerului Educatiei sunt cel al premierului Victor Ponta - solutionat cu decizia "plagiat" de catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), consiliu dizolvat in aceeasi zi de Minister, la fel ca si decizia data, apoi solutionat cu decizia "nu a plagiat" de catre Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei si solutionat inca o data cu decizia "plagiat" de catre Universitatea din Bucuresti, decizie care nu a fost recunoscuta de Minister - si cel al lui Ioan Mang, pentru scurt timp ministru al Educatiei, in cazul caruia nici pana astazi Consiliul National de Etica nu a anuntat oficial ce decizie a luat.

Citeste si: