Noua persoane au fost identificate in urma incidentului de joi seara, din Centrul Istoric, in care opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana au spart luneta masinii ministrului Daniel Barbu, doua dintre acestea au fost audiate, iar celelalte sapte vor fi citate sa dea declaratii.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Emilia Mihai, a declarat vineri, pentru Mediafax, ca barbatul care a spart luneta masinii in care se afla ministrul Culturii si o alta persoana au fost audiati la Sectia 10 Politie inca de joi seara, acestia fiind gasiti de politisti in zona in care s-a produs incidentul. De asemenea, joi seara a fost audiat si soferul ministrului Culturii.

Alte sapte persoane care ar fi participat la agresiune urmeaza sa fie citate si audiate de politisti. Totodata, in cursul zilei de vineri urmeaza sa fie audiati aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai.

Potrivit anchetatorilor, luneta autoturismului in care se afla ministrul Daniel Barbu a fost sparta de o singura persoana, care s-a urcat pe masina si a lovit geamul cu pumnul.

Pana in prezent, ministrul Culturii nu a depus nicio plangere la Politie, motiv pentru care indivizii nu pot fi cercetati pentru distrugere. Incadrarea juridica a faptelor este de ultraj contra bunele moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, potrivit Agerpres.

Politistii Sectiei 10 vor sta de vorba, vineri, cu toate persoanele care au participat la eveniment, fie ca vorbim despre protestatarii impotriva proiectului Rosia Montana, cei care i-au si vandalizat autoturismul demnitarului, fie ca este vorba despre alti oameni care au asistat la incident.

Deocamdata, nicio persoana nu a fost retinuta.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost huiduit joi seara intr-un club din Centrul Vechi al Capitalei, unde demnitarul participase la o dezbatere. Barbu a declarat ca opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana i-au spart luneta masinii, dupa care a iesit din autovehicul si le-a spus acestora ca "se poarta ca niste neofascisti". Un clip urcat pe contul Youtube al miscarii Rezistenta Urbana arata momentul in care luneta masinii a cazut, fara a se putea vedea cin a spart-o anterior. Trei protestatari au fost dusi la audieri. Premierul Ponta a declarat ulterior ca "Agresorii trebuie identificati si sanctionati".