Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat luni ca a respectat legea in cazul revocarii procurorului Lucian Papici de la conducerea sectiei I a DNA si nu a actionat la ordin politic, relateaza Agerpres.

Tiberiu NituFoto: AGERPRES

"Nu am actionat la nici un ordin politic. Am respectat legea si stiti foarte bine asta", a spus Tiberiu Nitu, raspunzand jurnalistilor prezenti in fata sediului Parchetului General, care l-au intrebat daca a actionat la ordin politic pentru revocarea lui Papici.

Tiberiu Nitu a refuzat insa sa explice de ce l-a revocat pe Lucian Papici la numai o saptamana dupa ce tot el ii prelungise mandatul cu inca trei luni, intrand in graba in Parchetul General.

Miercuri, Tiberiu Nitu a dispus incetarea delegarii procurorului Lucian Papici, cel care s-a ocupat de ancheta in cazul Liviu Dragnea, in functia de sef al sectiei I din cadrul DNA, fara a oferi nicio explicatie pentru aceasta decizie pana in prezent.

La scurt timp, premierul Victor Ponta l-a facut pe Lucian Papici "basist".

"Am mai vazut o chestie - nu stiu cine a fost demis. Papici, marele basist. Nu a fost demis. I s-a terminat mandatul pe 21 septembrie. A avut mandate. Si Basescu isi termina mandatele. Sa ii tinem si pe Basescu si pe Papici si pe Morar, ca moare tara fara Papici, Morar si Basescu? Sa mai stea procuror simplu, sa mai faca si el un dosar, ca sefi din astia pusi de Basescu care trebuie sa mai stea inca 100 de ani dupa ce pleaca Basescu... A avut doua mandate si legea asa spune - ca nu ai voie sa ai mai mult de doua mandate", a declarat atunci Ponta.

In replica, presedintele Traian Basescu a anuntat ca schimbarea procurorului Papici reprezinta o imixtiune a politicului in Justitie si ca se gandeste la denuntarea pactului de coabitare cu premierul Victor Ponta.