Presedintele Traian Basescu va participa, sambata, la o dezbatere cu presedintele Societatii Academice din Romania (SAR), Alina Mungiu Pippidi, la Palatul Cotroceni, pe teme precum Rosia Montana, dezamagirea tinerilor din strada, referendumul pentru demiterea presedintelui, din vara anului trecut precum si anticoruptia, informeaza Mediafax.

Potrivit unui anunt postat pe site-ul Aliantei pentru o Romanie Curata, dezbaterea va avea loc sambata, de la ora 19.00 la ora 20.30, la Palatul Cotroceni, Sala de Teatru, moderator al dezbaterii fiind jurnalistul Luca Niculescu.

In sala va fi permis accesul presei, jurnalistii putand de sa adreseze si intrebari, precum si al reprezentantilor societatii civile si al consilierilor presedintelui.

Potrivit anuntului mentionat, intalnirea a rezultat in urma declaratiilor recente ale sefului statului, la ProTv, referitoare la posibilitatea ca din manifestatiile din Piata Universitatii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana sa se nasca un partid, asa cum a propus Alina Mungiu Pippidi, ca aceasta ar putea fi buna de prim-ministru.

Presedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, a raspuns printr-o invitatie la o dezbatere televizata, in direct si la o ora de virf, precizeaza sursa citata.

La anuntul privind organizarea acestei dezbateri, postat pe site-ul Aliantei pentru o Romanie Curata, a fost atasat si textul scrisorii de confirmare din partea Administratiei Prezidentiale, semnate de purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea.

Intrebat, duminica, la Pro TV, despre posibilitatea ca aceasta miscare de protest sa duca la aparitia unei noi forte politice, Basescu a spus ca ea ar fi "binevenita".

"Eu inteleg ca domna Mungiu Pipidi este un factor de stimulare a miscarilor. Cred ca ar fi un foarte bun ministru al Economiei sau ministru al Finantelor, sa ia decizii, sau prim-ministru. Nicidecum nu este o ironie, este o convingere, pentru ca inteleg ca dansa a facut programele de guvernare, de modernizare a statului. Eu nu am primit de la dansa un astfel de program. Poate ca stie mult mai multe decat noi. Este timpul sa se iasa din demagogie. Cei care cred ca stiu mai bine sa intre in politica, iar daca de acolo iese un partid curat, el este binevenit pe scena politica", a spus el.