Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri dupa-amiaza decretul de promulgare a legii care reglementeaza situatia cainilor fara stapani, informeaza Administratia Prezidentiala, dupa ce Curtea Constitutionala a decis cu cateva ore inainte ca textul de lege este constitutional.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat miercuri, 25 septembrie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca legea privind cainii fara stapan este constitutionala, informeaza Agerpres.

Potrivit legii privind cainii comunitari, animalele vor fi tinute in adaposturi timp de 14 zile lucratoare, perioada in care pot fi revendicati sau adoptati.

Dupa aceasta perioada, cainii pot fi tinuti in adapost, daca exista locuri disponibile si fonduri necesare. In caz contrar, vor fi eutanasiati.

Mediafax informeaza ca anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a declarat ca CC a apreciat ca sesizarea privind legea este neintemeiata, iar legea este constitutionala, pentru ca s-a respectat decizia anterioara.

"Noi am apreciat ca articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstitutional data trecuta, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o masura lasata la indemana exclusiva a autoritatilor locale, legea spune in ce conditii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima masura si o masura extrema", a adaugat Zegrean.