Ministerul Educatiei Nationale a anuntat care este punctul de vedere al institutiei referitor la vizitarea de catre grupurile de copii/elevi minori a Expozitiei "The Human Body", gazduita de Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa". "Intrucat exista unele aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum si un posibil impact emotional negativ pe care acestea il pot avea asupra elevilor/copiilor, (...) decizia de vizitare a acestei expozitii, de catre grupurile de copii/elevi minori, realizata in mod organizat de unitatile de invatamant preuniversitar, sau decizia de nevizitare a expozitiei, in conditiile mai sus mentionate, sa fie luata de consiliul de administratie al fiecarei unitati scolare", se arata intr-o adresa trimisa pe 29 martie de catre Ministerul Educatiei inspectoratelor scolare si remisa astazi presei.

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul Educatiei anunta: "Referitor la punctul de vedere al Ministerului Educatiei Nationale pe tema vizitarii de catre grupurile de copii/elevi minori a Expozitiei 'The Human Body', gazduita de Muzeul National de Istorie Naturala 'Grigore Antipa' din Bucuresti, va transmitem, atasat, nota cu nr. 38.856/29.03.2013 pe care Directia Generala Educatie si Invatare pe Tot Parcursul Vietii a trimis-o tuturor inspectoratelor scolare din tara cu statut de recomandare".

Continutul integral al notei transmise tuturor inspectoratelor scolare

"In atentia inspectorului scolar general

Referitor la Expozitia "The Human Body" deschisa publicului vizitator la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", in perioada 22.03. - 30.06.2013, intrucat exista unele aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum si un posibil impact emotional negativ pe care acestea il pot avea asupra elevilor/copiilor, prin prezenta, va rugam sa solicitati unitatilor scolare din subordine ca decizia de vizitare a acestei expozitii,de catre grupurile de copii/elevi minori, realizata in mod organizat de unitatile de invatamant preuniversitar,sau decizia de nevizitare a expozitiei, in conditiile mai sus mentionate,sa fie luata de consiliul de administratie al fiecarei unitati scolare.

In situatia in care decizia luata de catre consiliul de administratie va fi de vizitare, in continuare, se va solicita acordul scris al parintilor sau reprezentantilor legali ai elevilor/copiilor. Parintii/ reprezentantii legali vor fi informati de faptul ca exista aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum si un posibil impact emotional negativ al acestor exponate.

Pentru cazurile in care acordul scris al parintilor/reprezentantilor legali a fost dat, acestora li se va recomanda sa-si insoteasca copiii minori cu varsta sub 12 ani la vizitarea expozitiei, mai sus mentionata."

[Nota redactiei: Sublinierile apartin Ministerului Educatiei]

Nota Ministerului Educatiei este semnata de Liliana Preoteasa, director general al Directiei Educatie si Invatare pe tot parcursul vietii, Mihaela Tania Sandu, director, si Eugen Stoica, director.

Descarca de aici recomandarea Ministerului Educatiei

Adresa MEN

Citeste si: