VIDEO Traian Basescu, atac la Victor Ponta, fara a pronunta numele premierului - "dezamagitul national": Sunt unii care la viata lor nu au negociat decat functii de partid, ii invit sa nu dea lectii. Cei dezamagiti poate ar fi obtinut bani de avion Bruxelles - Bucuresti

de V.M., I.R.     HotNews.ro
Duminică, 10 februarie 2013, 13:07 Actualitate | Esenţial


Traian Basescu
Foto: HotNews / DP
Presedintele Traian Basescu a sustinut duminica o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre bugetul obtinut de Romania la Consiliul European, raspunzand totodata afirmatiilor premierului Victor Ponta care s-a declarat "dezamagit" de ce s-a obtinut la Bruxelles. "Domnii care isi manifesta dezamagirea ar trebui in primul rand sa se bata sa cheltuim banii, sa probam ca putem sa ii cheltuim. Sigur, sunt unii care la viata lor nu au negociat decat functii de partid. Nu au negociat cu alte state, nu au negociat pe spinarea contribuabilului din alte tari. Asa ca ii invit sa nu dea lectii", a declarat seful statului.

"Nu va ascund ca, stiind eforturile extraordinare cu care am obtinut aceste lucruri pentru Romania, tentatia mea ar fi fost sa ma rog sa mai fie o discutie si sa mearga cei dezamagiti. Sunt convins ca poate ar fi obtinut bani de avion Bruxelles-Bucuresti", a mai spus el.

Potrivit lui Basescu, "echivalentul comportamental" la cel pe care "dezamagitul national" i-l aplica ar fi ca, atunci cand ajunge bugetul de stat la Presedintie, sa-i spuna "Pai acest buget nu reflecta reducerea TVA la alimente, reducerea CAS etc, deci nimic din ce-ai spus nu-i adevarat, ia-ti bugetul inapoi".

Traian Basescu a mai spus ca nu a vazut "nicaieri cifra de 48 de miliarde in vreun document oficial, este categoric o minciuna".

Seful statului a aratat ca in bugetul urmator Romania are in plus 6 miliarde de euro fata de bugetul precedent, obtinand "maximum ce se putea obtine in ceea ce priveste fondurile de coeziune", respectiv o crestere de 10%, precum si o crestere de 27% pe fondurile destinate Politicii Agricole Comune. "Nu este usor sa obtii ceva cand te contrazic realitatile de la tine de acasa", a afirmat el.

Presedintele a facut apel la eurodeputatii romani sa sustina in Parlamentul European proiectul de buget asa cum el a fost stabilit in Consiliul European, aratandu-si totodata disponibilitatea de a avea o discutie cu acestia, "pentru a ne putea corela pozitiile si argumentele". "Nu vreau sa dau instructiuni europarlamentarilor nostri, dar mi-as dori sa ii informez ca sa nu avem riscul sa pierdem in dezbaterile din PE ceea ce putem castiga", a spus Basescu.

Declaratiile presedintelui Traian Basescu:


Fata de dvs am o obligatie asumata de la Bruxelles legata de Schengen, am promis ca va voi da unele explicatii acasa, iar fata de opinia publica am obligatia unor clarificari legate de buget si de controversele care au aparut acasa de la foarte multi parerologi. Ei isi mai spun si analisti, unii din ei, desigur.

Despre Consiliul European si bugetul UE:

- Incep prin a multumi statelor donatoare, statelor net contributitoare la bugetul Uniunii Europene, fie ca vorbim de Germania, care contribuie cu 20% la bugetul UE, de Franta, de Marea Britanie, Italia, Spania, Austria, Finlanda, Luxemburg. Sunt state datorita carora noi putem primi un buget important pentru propria noastra dezvoltare, in asa fel incat sa reducem decalajele de dezvoltare dintre Romania si statele avansate.

- Primul mesaj pe care il transmit este acela ca pentru bugetul urmator Romania are in plus 6 miliarde de euro fata de bugetul precedent, aflat acum in executie. Avem o crestere de 10% pe fonduri de coeziune si o crestere de 27% pe fondurile destinate Politicii Agricole Comune, si m-as opri putin asupra acestui aspect.

- Aici avem un total de 4,7 miliarde in plus pentru plati directe, ceea ce ii va ajuta foarte mult pe fermieri sa-si acopere costurile pentru asigurarea recoltelor de care Romania are nevoie. Daca luam sub alt aspect, Romania avand un buget pentru coeziune, politica agricola comuna si suma alocata pentru tineret si ajutorul celor din mediul rural, celor saraci din mediul rural, cu un buget de 39,9 mld, alocat de UE, si cu o contributie de 8,9 mld, Romania este un beneficiar de fonduri europene, un beneficiar net, cu o valoare de 31 de mld de euro.

- Vreau sa ne fie foarte clar - acesti bani provin din taxele si contributiile cetatenilor din Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Austria, Finlanda, Luxemburg, Suedia si altele. Deci, de acolo vin acesti bani. Sa stiti ca nu-i tipareste Uniunea Europeana sau Comisia Europeana. Eu cred ca, in aceasta perioada, in care toate statele au probleme legate de criza, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa luam nota de faptul ca Uniunea functioneaza pe principiul solidaritatii si cetatenii din statele net contributoare sunt solidari cu interesele Romaniei, ale cetatenilor romani, ca si noi sa ne dezvoltam mai rapid decat ne permit propriile resurse.

- In mod categoric este greu de presupus ca Romania ar fi putut sa adauge in fiecare an, din perioada 2014-2020, inca 5 mld de euro cu ocazia fiecarui buget. I-am primit pentru a ne dezvolta si ar fi pacat sa tratam acest lucru cu indarjire politica, cu lipsa de respect si, daca vreti, cu lipsa de responsabilitate.- Vreau sa stiti un alt aspect: Romania a obtinut maxim ce se putea obtine in ceea ce priveste fondurile de coeziune.

- Avand in vedere ca bugetul UE pentru 2014-2020 este mai mic cu 37 de mld. decat bugetul aflat acum in executie, ideea initiala a fost inghetarea la nivelurile pe care le aveam. De aceea s-a si introdus in concluziile Consiliului, umare a presiunilor unor tari, dintre care cea mai vocala a fost Romania, sa se permita, totusi, o crestere de 10% a fondurilor de coeziune. Si asta ne-a adus 2 mld. in plus fata de fondurile pe care le avem pentru acest an.

- Nu va ascund ca am avut greutati enorme in a convinge ca putem cheltui mai mult cu 2 miliarde decat avem in acest exercitiu bugetar, din cauza nivelului de absorbtie foarte scazut pe care Romania il are dupa 5 ani de la inceperea exercitiului bugetar curent. Si va dau cateva cifre. Nu sunt de la mine, sunt luate de pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. La Transporturi am absorbit doar 6,46% din fonduri, astazi, la 5 ani de la inceperea exercitiului bugetar. La POSDRU am absorbit 7,73%, iar media generala, procentul general de absorbtie, adica plati recunoscute si rambursate de Comisia Europeana, 11,47% din ce avem alocat.

- Cand ai asemenea cifre este extrem de greu sa negociezi o crestere a fondurilor alocate. Totusi, am gasit pana la urma intelegere pentru o crestere de 10%, angajandu-ma ca vom avea o absorbtie foarte buna. Nu este usor sa obtii ceva cand te contrazic realitatile de la tine de acasa.- In momentul de fata, pentru ca poate procentele nu spun foarte mult, Romania a primit de la Comisia Europeana, in baza facturilor confirmate, 2,2 mld. euro din 19,8 mld. euro. Si mai avem facturi depuse pana la suma de 2,8 mld. euro. Deci, 2,2 ne-au fost rambursate, deja ne-au fost platite de UE. Ar mai fi 600 de milioane facturi care sunt in verificare. Sa speram ca vor fi platite si acelea.

- Aici suntem acum, iar domnii care isi manifesta dezamagirea ar trebui in primul rand sa se bata sa cheltuim banii, sa probam ca putem sa ii cheltuim. UE nu este dispusa sa aloce unei tari niste bani in conditiile in care exista un risc foarte mare sa nu fie cheltuiti.

- Sigur, sunt unii care la viata lor nu au negociat decat functii de partid. Nu au negociat cu alte state, nu au negociat pe spinarea contribuabilului din alte tari, nu stiu cat este de greu. Lipsa lor de experienta o putem vedea foarte usor in modul in care au negociat acordul cu Fondul. Asa ca ii invit sa nu dea lectii.

- As mai face cateva precizari legate de ce urmeaza. Si aici s-ar putea sa constatam ca demagogia, ca si minciuna, au picioare scurte. Este pentru prima data cand bugetul UE nu ramane asa cum l-a stabilit Consiliul European. Acest document de indrumare, care inseamna concluziile Consiliului European, trece printr-o negociere intre Consiliul Uniunii, deci acolo unde sunt reprezentate guvernele, si Parlamentul European.

- Eu as face din capul locului si fara ezitare un apel la toti parlamentarii romani sa sustina fara rezerve proiectul de buget, asa cum el a fost stabilit in Consiliul European. Riscul de a nu avea buget ne supune unei solutii in care bugetul este aprobat in fiecare an si vreau sa stiti ca, pana la urma, tot Consiliul European va fi acela care stabileste cat aloca in fiecare an, iar asta ar implica o negociere continua, an de an, pentru bugetul urmator. In momentul de fata avem certitudinea ca avem un buget cu 6 miliarde de euro mai mare decat cel pe care il avem acum, pentru perioada 2007-2013, si o crestere de 6 miliarde nu trebuie pusa sub riscul unei netreceri a bugetului prin PE.

- De aceea, apelul meu catre toate grupurile din Parlamentul European, in care se afla reprezentanti ai Romaniei, este sa sustina acest buget. Va garantez ca nu pot obtine conditii mai bune daca nu vom avea buget. Stiu foarte bine atmosfera in care s-au desfasurat negocierile, si in noiembrie, si acum. Daca sunt politicieni in Romania care sunt dezamagiti le recomand sa-si instruiasca grupul parlamentar sa obtina sume mai mari. Dar recomandarea mea este sa sustina ce s-a obtinut, pentru ca s-a obtinut cea mai mare crestere a vreunei tari pentru bugetul 2014-2020.
Suma maxima alocata pentru bugetul 2014-2020 nu poate fi modificata decat tot cu acordul Consiliului European. Or, eu stiu foarte bine care au fost pozitiile donatorilor, contributorilor directi, contributorilor la bugetul UE. Stiu care le sunt pozitiile si nu vad un pas inapoi facut intr-o eventuala respingere a bugetului de catre PE.- Mai mult decat atat, in concluziile acestui Consiliu este o prevedere sau sunt prevederi care obliga la o revizuire, in primul rand de catre Consiliul European, a bugetului dupa primii doi ani de aplicare. In eventualitatea in care statele vor obtine crestere economica, daca se va relansa economia, daca se va reduce somajul in tarile contributoare, s-a exprimat disponibilitatea de a reanaliza contributiile. Aceasta prevedere a concluziilor are si riscuri, daca se va inregistra recesiune peste doi ani. Dar recomandarea mea este ca parlamentarii romani sa sustina acest buget, care inseamna 6 mld. mai mult pe global, si inseamna 4,7 mld. in plus pentru agricultori la plati directe.

- In acelasi timp, vreau sa stiti riscurile care exista in PE. Spre exemplu, concluziile Consiliului au cateva prevederi legate de pozitia extrem de ferma a Romaniei in Consiliu, si acum, si in noiembrie. Cea mai importanta este aceea de la paragraful 87 punctul 2 care se refera la faptul ca este insarcinata, este invitata Comisia Europeana sa faca demersurile necesare pentru modificarea Regulamentului 1082 din 2006 cu privire la numarul de ani in care se cheltuiesc banii alocati statelor pentru a se ajunge la n+3 in loc de n+2.

- Asta inseamna ca Romania a obtinut decizia Consiliului European ca presedintele Barroso cu Comisia Europeana sa declanseze procedura de modificare a Regulamentului in asa fel incat noi sa pierdem banii nu din 2015, ci de la sfarsitul anului 2016. Altfel spus, am cerut un an in plus pentru exercitiul bugetar. Va fi in mod categoric o batalie in Parlament European pentru ca, spre exemplu, in PE fara aceasta prevedere Romania risca numai anul acesta, 2013, sa aiba dezangajari de circa 4 mld. euro, pentru ca anul acesta trebuie sa cheltuim 6,5 mld. Daca ma uit ca am cheltuit doar 2,2 mld. mi se pare imposibil in conditiile in care avem si mari programe blocate, ca cele de la Transproturi, unde sunt marile lucrari de infrastructura feroviara sau rutiera, sa reusim sa facturam 6,5 mld.

- O alta prevedere care este sensibila si poate face obiect de dezbatere in Parlament si care trebuie aparata este cea legata de TVA eligibil, ceea ce inseamna ca 24% din banii UE ajung in bugetul de stat al Romaniei de la coeziune. Daca socotim ca avem 21 de mld. la coeziune, veti vedea cu usurinta ca 5 mld. euro intra in bugetul de stat, ori cred eu ca modul de a apara aceasta prevedere este ca si parlamentarii sa aiba sustinerea pe care eu am avut-o in Consiliu, si anume, fiind o tara care a aplicat masuri de austeritate si a inceput sa se incadreze in deficitul Uniunii, avem riscul sa nu putem forma componenta autohtona si atunci, prin eligibilitatea TVA, practic, 5 mld. de euro din banii europeni ajung in bugetul de stat, dupa care se pot constitui in componenta autohtona, atat la coeziune, cat si la dezvoltare rurala, ceea ce ne-ar acoperi integral nevoile de contributie autohtona.

- Va fi cu siguranta un subiect care va fi dezbatut, pentru ca parlamentarii, mai mult decat sefii de stat si de guvern, se vor simti obligati sa intrebe ce se intampla cu banii contribuabililor lor. Discutia, dezbaterea in Parlamentul European va fi legata de grija pentru contribuabil. Or, va fi greu de aparat aceasta prevedere, dar eu sper ca parlamentarii romani vor reusi sa o apere, cu atat mai mult cu cat vor avea si sustinerea parlamentarilor din alte tari care sunt beneficiari neti, in mod deosebit tari din Europa de Est.

- O alta prevedere care va trebui aparata este legata de posibilitatea de a transfera 25% din sumele alocate intre cei doi piloni de la Politica Agricola Comuna. Este un element de flexibilitate care lasa la latitudinea statelor, daca utilizeaza bani mai multi pentru subventii sau diminueaza subventiile, platile directe, in favoarea dezvoltarii regionale sau invers, muta 25% din banii de la dezvoltare rurala la subventii, la plati directe pentru agricultori. Aici Guvernul va lua decizie, dar va pot spune ca este, de asemenea, o discutie care, cu certitudine, va fi parte a dezbaterilor in Parlamentul European. Sunt multe.

- Eu am disponibilitatea sa am o discutie cu europarlamentarii romani, indiferent din ce grup politic fac parte, pentru a ne putea corela pozitiile si argumentele. Eu cred ca, daca in dezbaterea din Consiliu eu am reusit sa am argumentele necesare, acelasi tip de argumente trebuie utilizate si in dezbaterea din Parlamentul European. Sigur, nu vreau sa dau instructiuni parlamentarilor nostri, dar mi-as dori sa ii informez ca sa nu avem riscul sa pierdem in dezbaterile din Parlament ceea ce putem castiga.

- Nu va ascund ca sunt si lucruri pe care nu am putut sa le rezolv si care, poate, vor fi rezolvate in dezbaterile din Parlament. Spre exemplu, eu as fi dorit ca aceasta flexibilitate de 25% intre banii alocati dezvoltarii rurale si platile directe sa poata merge si catre o a treia solutie, care inseamna irigatii. Poate europarlamentarii nostri vor reusi sa obtina aceasta abordare in plen, dar fiind in situatia de a ma bate pana in ultima clipa pentru prelungirea cu un an a dreptului de a utiliza banii din acest exercitiu bugetar, trebuia sa renunt la ceva pentru ca, in cele din urma, sa obtin aceasta derogare de la regulament.

- Daca in ceea ce priveste sumele nete putem spune ca avem un buget mai mare cu 6 mld. euro pentru exercitiul urmator, daca putem spune ca prin eligibilitatea TVA practic ne-am asigurat sumele necesare pentru a ne plati si componenta autohtona atat la coeziune, cat si la dezvoltare rurala, cred ca aprobarea si de catre Parlament a modificarii la Articolul 87-2, implicit a modificarii Regulamentului 1082/2006, cu prelungirea pentru inca un an a dreptului de utilizare a banilor, cred ca acest lucru ne-ar salva 30% din fondurile de coeziune, ceea ce ar insemna alte circa 6 miliarde.

- De ce par a fi probleme si in realitate sunt probleme foarte mari in a gestiona aceasta solicitare a Romaniei, pentru ca in conformitate cu regulamentul acesti bani se intorc la tarile contributoare. Practic, sunt bani care in mod normal trebuiau sa inceapa sa intre inapoi in bugetele contributorilor inca din anul 2013. De altfel, in 2012 am avut o prima pierdere de 192 de milioane de euro, ca urmare a dezangajarii, iar anul acesta estimarea mea este ca ar fi de circa 4 miliarde, avand in vedere ca avem de facturat 6,5 miliarde. Deci este foarte important ca si in Parlament sa obtinem aceasta derogare, Parlamentul fiind singurul care poate modifica Regulamentul 1082/2006, sigur la solicitarea Comisiei.

- Nu va ascund ca, stiind eforturile extraordinare cu care am obtinut aceste lucruri pentru Romania, tentatia mea ar fi fost sa ma rog sa mai fie o discutie si sa mearga cei dezamagiti. Sunt convins ca poate ar fi obtinut bani de avion Bruxelles-Bucuresti.Despre Schengen:

- Sigur ca am tatonat atmosfera si abordarile dupa aparitia raportului MCV pentru Romania. Vreau sa stiti ca nu este buna deloc si raportul a fost o dezamagire exact in zonele in care avusesem reticenta si pana la raport.

- Vreau sa va spun ca din acest punct de vedere consider ca mi-am facut datoria. In luna decembrie am reusit sa obtin in Consiliul European decizia ca, in luna martie, la Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI), subiectul Romania si Bulgaria sa fie din nou pe ordinea de zi.

- In momentul de fata argumentele mele sunt epuizate. Am avut argumente in decembrie, am explicat acum ca lucrurile se pot indrepta si ca nu putem astepta pana in decembrie, cand va fi un nou raport.

- Si atunci ramane valabil ceea ce am intuit si de data aceasta o spun public, cu adresa directa: Este nevoie absoluta de o scrisoare semnata de principalii decidenti politici care pot face ceva in indreptarea aspectelor negative semnalate in raportul MCV.

- De aceea mai sugerez o data: sa se renunte la jocul "o scrisoare in care sa cerem sa intram in Schengen si sa o semnam toti", pentru ca o astfel de scrisoare n-ar starni decat zambete.

- Eu cred ca trebuie trimisa o scrisoare semnata de principalii decidenti politici ai majoritatii parlamentare - si anume: prim-ministrul, presedintele Senatului, presedintele Camerei - in care sa ia punct cu punct aspectele negative din raportul MCV si sa transmite pozitia cu privire la cele semnalate.

- Eu pot sa scriu o scrisoare singur, dar nu are nicio valoare, sa cer sa intram in Schengen. Pot sa o semnez si cu ceilati trei, de asemenea n-are nicio valoare. Pentru ca, desi nu are nicio legatura cu conditiile din Tratatul nostru de aderare, nu putem sa nu observam o abordare politica a unor state, si n-avem ce face, pentru ca functioneaza dreptul de veto.

- Si atunci, cred ca cei trei trebuie sa trimita o scrisoare tuturor guvernelor - pentru ca la Consiliul Justitie si Afaceri Interne sunt guverne, numai guvernele acces acolo, la Consiliul JAI suntem reprezentati ori de ministrul de Interne ori de ministrul de Justitie - iar la Consiliul JAI din 6-7 martie, ministrii sa fie deja in posesia unei scrisori, in care cei trei sa dea raspunsuri favorabile cu privire la: ce vor sa faca legat de desemnarea procurorilor sefi, pentru ca procedura dnei Pivniceru a fost un esec. Aici vreau sa fac o paranteza: nu am nicio preferinta nominala, doar vreau sa fie procuror buni, care au luptat impotriva coruptiei, si nu procurori fata performanta.

- Ar trebui sa fie in aceasta scrisoare o pozitie cu privire la ce se intampla daca un ministru al Guvernului este constantat a fi incompatibil de ANI. Ar trebui de asemenea un subiect sa fie ce face majoritatea parlamentara daca se cere arestarea sau perchezitionarea unui parlamentar. Ar trebui sa fie un raspuns si un angajament de respectare a hoararilor justitiei in ceea ce priveste plecarea parlamentarilor din Parlament. Ar trebui sa fie un angajament cu privire la ce se intampla cu un parlamentar constatat a fi incompatibil. Si alte cateva aspecte.

- In lipsa unei astfel de scrisori, Romania are sanse aproape ZERO sa obtina un raspuns favorabil in Consiliul JAI din martie, iar eu cer public sa se faca un astfel de demers. Nu garantez ca va fi un succes, dar este ceva ce poate face establishment-ul politic romanesc pentru a apropia sansele de intrare in Schengen. Sigur, diplomatia isi va face si ea cu siguranta treaba, dar cred ca ne trebuie ceva mai mult decat efortul MAE, in intalniri cu parlamentari olandezi, germani, francezi, finlandezi - am facut o enumerare, fara sa vizez neaparat opozitii.

- Deci cred ca trebuie facut acest lucru pentru a ne mari sansele ca subiectul Schengen pentru Romania sa fie pe ordinea de zi a urmatorului Consiliu JAI.

- Totodata, intr-un astfel de demers nu trebuie uitata presedintia irlandeza (care detine presedintia semestriala a UE, n.r.), care va avea un rol foarte important, iar eu am discutat cu premierul irlandez pe acest subiect.

Intrebari si raspunsuri:

Q: Ne-ati promis la Bruxelles ca ne veti spune despre discutia avuta cu premierul ungar Viktor Orban privind problema steagului secuiesc.

Vreau sa fim corecti, niciodata nu puteam sa va promit ca va voi spune continutul unei discutii cu un sef de stat sau de guvern. Poate v-am promis altceva, pozitia mea cu privire la razboiul steagurilor, dar nu sa devoalez ce am discutat cu un inalt demnitar al altui stat.

Q: Ati identificat solutii comune pentru ca o astfel de situatie sa nu se mai repete?

Eu solutia o am dinainte ca lucrurile sa se petreaca si de cand au inceput, iar aceasta solutie inseamna responsabilitate.

Stiti ca in perioade de criza, si istoria e plina de astfel de exemple, promovarea nationalismului este una din solutiile politicienilor care isi asuma o responsabilitate limitata.

Cu certitudine au existat mici gesturi reprobabile, dar sa promovezi, sa impingi in tema nationalista intr-o perioada de criza economica, in care este foarte usor sa-ti aliniezi oamenii la nemultumire, mi se pare un comportament iresponsabil si la Budapesta si la Bucuresti.

De aceea, va dau doar concluzia, apelul meu la Viktor Orban - si m-am uitat la poze, e adevarat ca radeam, dar spunand: "Usor, usor, usor cu pianul pe scari in problema nationalista".

Iar Viktor Orban a avut o reactie foarte pozitiva: Da, trebuie sa cerem ambelor parti o ponderare a mesajului si a actiunii, pentru ca e usor sa te joci cu astfel de termeni, e usor sa-ti pacalesti populatiile cu astfel de abordari, dar exista riscul sa nu te opresti cand trebuie si lucrurile sa scape de sub control, iar o asemenea posibilitate n-ar fi decat un dezastru si pentru Romania si pentru Ungaria.

De aceea, cred ca fondul abordarii trebuie sa fie unul calm, stim ca exista aceasta problema, nu o stim nici de ieri, nici de alaltaieri, iar faptul ca uneori cate un politician mai excedat starneste lucrurile nu este decat o proba de lipsa de maturitate, dar si de responsabilitate.

De fapt, care-s problemele noastre astazi? Problemele noastre sunt cresterea pretului la energie, minciuna ca ni se reduce TVA-ul la alimente, dar nu s-a redus, cresterea impozitelor si taxelor locale, introducerea impozitului forfetar pentru micii producatori, introducerea unor taxe suplimentare pentru fermieri. Astea-s problemele noastre.

Sigur ca niciodata nu voi incuraja utilizarea unor insemne ilegale pe institutiile statului roman, dar depinde cum abordam acest lucru. Fara propaganda, fara patos, ci cu legea in mana - "Ti-am dat steagul jos, nene, poti sa ti-l pui la tine in curte, poti sa ti-l pui in weekend, poti sa-l pui unde vrei, dar nu pe institutii ale statului".

Se puteau face lucrurile mult mai decent si fara a profita pentru a incerca sa mutam problemele reale ale romanilor intr-un spatiu usor de inflamat, cum este cel nationalist, in perioada de criza.Q: Spuneati de disponibilitatea dvs de a discuta cu europarlamentarii, in asa fel incat sa va puneti de acord. Intentionati sa le trimiteti invitatii partidelor care au europarlamentari, asa cum faceti de obicei pe problemele importante?

Da, voi gasi o formula. Important este sa transmit parlamentarilor toate argumentele mele, pe de o parte; iar pe de alta parte sa stie cine le sunt aliatii si cine se va opune diverselor solutii adoptate de Consiliul European. Deci, voi gasi o formula, n-am stabilit-o inca, dar in mod cert o voi gasi. 

Q: Despre raportul secret al departamentului apararii din SUA asupra scutului antiracheta. Aveti vreun semnal daca se mai analizeaza inca posibilitatea amplasarii scutului la noi sau daca exista posibilitatea retagerii lui?


Eu nu pot sa comentez aparitii in presa. Proiectul Deveselu merge inainte. Va pot spune ca exista un singur risc legat de Deveselu: daca se va constata ca Romania este un stat imprevizibil. Sper sa nu ne pricopsim cu aceasta eticheta in perioada urmatoare. Deci, in opinia mea, nu avem un astfel de risc.

Q: Daca va fi conceputa acea scrisoare privind Schengen, sunteti dispus sa o semnati si dvs?

Nu cred ca e cazul sa semnez eu, pentru ca eu nu pot lua decizii si angajamente nici pentru Guvern, nici pentru Parlament. Deci, trebuie semnata credibil, adica de cei care pot face ceva. Ca presedinte, eu nu pot influenta nici decizia majoritatii parlamentare, nici decizia Guvernului. Ar fi o semnatura inutila.

Q: V-ati gandit vreun moment sa-l trmiteti pe premierul Ponta la Consiliul European?

Eu imi asum responsabilitatea, pentru ca e responsabilitatea mea constitutionala. Ce fac eu acum este nu o aparare, ca n-am de ce sa ma apar, stiu foarte bine ce am facut, stiu foarte bine ca niciun substitut al presedintelui nu putea obtine ce am obtinut eu la acest Consiliu, si daca se mai mergea si cu abordarea pe care au avut-o cei dezamagiti, pot sa va spun urmatorul lucru - vreau sa va dau echivalentul. 

Eu nu am vazut nicaieri cifra de 48 de miliarde in vreun document oficial, este categoric o minciuna. N-am auzit niciodata luata in discutia Consiliului bugetul propus de Comisie, asa si la Consiliul din noiembrie.

Bugetul Comisiei este o preconstructie, la fel cum este, spre exemplu, cand se pregateste bugetul pentru anul urmator: se cere ministrilor o evaluare a nevoilor de finantare, ministrii trimit si se constata ca ar insemna un buget mult mai mare fata de ce are Ministerul de Finante; vine ministrul de Finante si spune "da, domnilor, dar ce imi propuneti dvs depaseste cu mult veniturile bugetului de stat; va luati propunerile inapoi si sa stiti ca suma pe care o cereti e 1.000, iar eu am 800; deci va refaceti propunerile la nivel de 800". Exact asta s-a intamplat cu bugetul Comisiei: comisarii au avut propuneri, comisarul pentru buget al CE le-a strans, le-a prezentat presedintelui Barroso, dupa care presedintele Barroso s-a confruntat cu contributorii, deci cu ministrul de Finante al UE. Contributorii neti sunt cei care spun cati bani dau.  

Iar eu n-am vazut vreodata pe masa Consiliului European propunerea Comisiei Europene. Pe masa Consiliului s-a asezat dintr-o data un buget redus cu 75%, propus de presedintia cipriota, nu ne-am inteles pe el in noiembrie, dupa care s-a facut summitul de acum, care a pornit de la o reducere de 100 de mld. euro fata de propunerea Comisiei si 37 de mld. euro reducere fata de exercitiul actual. Aceea a fost cifra care s-a aflat pe masa. In rest, totul este teoretic.

Daca as considera o abordare serioasa pentru dezamagit, cand ajunge bugetul la Presedintie as spune si eu: Pai acest buget nu reflecta reducerea TVA la alimente, reducerea CAS, ii omite pe cei cu pensiile sociale, nu le da indexarea, reflecta o crestere a impozitelor pe teren, deci nimic din ce-ai spus nu-i adevarat, ia-ti bugetul inapoi.

Deci asta ar fi echivalentul comportamental pe care dezamagitul national mi-l aplica mie.

Q: Ati discutat cu premierul dupa ce v-ati intors de la Bruxelles? Si-a exprimat direct nemultumirea fata de ce ati obtinut?

Nu, n-am avut o asemenea discutie. De altfel, am inteles ca dansul se ocupa de Berlusconi pe undeva prin Italia.

Q: V-ati consultat cu decidentii privind scandalul carnii de cal, cu Franta, cu Marea Britanie?

E o mare problema. Vreau sa stiti ca daca se va constata ca au existat nereguli la expeditor, deci din Romania, Romania va fi decredibilizata pentru multi ani. Vreau sa cred, sper, ca nu se va intampla acest lucru. Vad ca institutiile statului s-au pus in miscare imediat, spre sa nu fie de la noi o etichetare falsa, chiar daca nu discutam aici despre un produs toxic - carnea de cal este comestibila ca si carnea de vita - dar o etichetare falsa, care duce la castiguri suplimentare, va decredibiliza Romania pentru o lunga perioada de timp si riscurile sunt extraordinar de mari, sa avem restrictii la export.

Q: Ati spus ca cei care acum critica modul in care ati negociat, experienta lor in negocieri se vede si in cum au negociat acordul cu FMI. Ce anume a mers cel mai prost in acele negocieri, ce se putea obtine si nu s-a obtinut?

In perioada de criza multe pot fi criticate, dar eu astept sa primesc scrisoarea care va fi trimisa la Fond, nu am primit-o, cea in care Guvernul spune "ne angajam sa...". Sa vad negru pe alb si abia pe urma o sa-mi fac publica pozitia.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile sefului statuluiCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13365 vizualizari

 • +69 (81 voturi)    
  ...sper... (Duminică, 10 februarie 2013, 13:35)

  ALTAN [utilizator]

  ...ca TVR ca si televiziune nationala,precum si postul national de radio Romania Actalitati, sa faca transmisia in direct asa cum este legal si normal...in caz contrar,rog HotNews sa ne informeze unde putem face plingeri...multumesc...
  • -61 (77 voturi)    
   Chiar crezi (Duminică, 10 februarie 2013, 16:48)

   miguelito [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

   ca intr-o zi de duminica ne intereseaza elucubratiile oamenilor politici?
   • +50 (56 voturi)    
    evident ca nu (Duminică, 10 februarie 2013, 17:15)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

    pe voi nu va intereseaza nimic decat sa va vina banul de la stat. nu aveti puterea sa intelegeti ca oamenii politici sunt importanti, dupa ce le bubuie mintea lor va merge si voua, nu, pentru voi singura legatura intre omul politic si bunastarea ta personala este cand iti face cadou 2 litri de ulei odata la patru ani.
    • -16 (24 voturi)    
     Wrong (Duminică, 10 februarie 2013, 19:44)

     miguelito [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

     am propria mea firma, asa ca eu contribui. Poate si pentru tine.
     • +15 (21 voturi)    
      Parerea mea (Luni, 11 februarie 2013, 8:52)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

      Degeaba ai firma ta daca traiesti din contracte cu statul. O zic la modul general, nu punctual pentru ca nu te cunosc si nu iti cunosc afacerile.

      Totusi, daca ai o firma "corecta" (a se citi: nu traieste pe contracte cu statul) care se zbate in mocirla economica româneasca si totusi gandesti asa... no comment.
     • +13 (21 voturi)    
      nu cred (Luni, 11 februarie 2013, 8:57)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

      e exact pe dos, cei care au firme gandesc de dreapta, sunt inteligenti si nu pun botul la vrajeala ieftina a uselistilor. Asta cu o exceptie, cand firma este abonata la banii publici si relatia este politica, via usl, atunci da, sustii usl cu toate mijloacele. Asadar, ori esti un mincinos si nu ai firma ori ai o firma care are contracte cu statul, contracte semnate de cineva din usl.
      • -1 (9 voturi)    
       deci pana la urma (Luni, 11 februarie 2013, 9:26)

       epaminonda [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

       concluziile tale este: miguelito trebuie sa fie un mincinos sau are o firma care are contracte cu statul!
       si rationamentul tau a plecat de la intrebarea lui retorica vizavi de elucubratiile oamenilor politici emise intr-o zi de duminica.

       dar daca este un om care are firma si care a "reusit" performanta sa fie dezamagit de doua guvernari consecutive, una pretinsa de dreapta si una falsa de stanga, care nu l-au sprijinit deloc pe el,un intreprinzator care incearca sa faca un business??

       sunteti prea incrancenati, baieti!
       • +3 (5 voturi)    
        nu (Luni, 11 februarie 2013, 11:52)

        gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui epaminonda

        rationamentul meu nu a plecat de la retorica lui vis-a-vis de oamenii politici, individul are activitate sustinuta pe hotnews.ro si, in 99% din posturile sale, omul este pro usl. asadar, nu doar ce a spus aici il califica ci intreaga lui activitate pro usl.

        orice om care stie ce inseamna sa ai o firma stie ca usl nu a facut NIMIC sa sustina IMM-urile, ba din contra, ultimul cod fiscal este un dezastru pt firme. Sa zici ca ai firma dar sa sustii totusi USL nu poate insemna decat ce am spus eu, fie minti fie ai firma dar firma ta traieste din banul public.
       • +1 (1 vot)    
        DA (Marţi, 12 februarie 2013, 1:17)

        gsmart123uk [utilizator] i-a raspuns lui epaminonda

        "sant" ca este sub 50 :)
      • +3 (5 voturi)    
       Eu gindesc (Luni, 11 februarie 2013, 10:00)

       miguelito [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

       de dreapta, dar nu de extrema dreapta. Daca oamenii nu au bani, firma mea moare. Si nu, nu am contracte cu statul.
       • +4 (6 voturi)    
        De acord (Luni, 11 februarie 2013, 11:51)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

        "Daca oamenii nu au bani, firma mea moare".
        Dar daca oamenii au bani din pomeni mai mult sau mai putin electorale, inseamna ca si firma ta traieste din aceste pomeni.

        Ideea este ca aceste pomeni sa inceteze pentru ca ii afecteaza direct pe cei care contribuie la bugetul din care se dau pomenile numai pt ca unii sa isi pastreze/castige scaunul.

        De ce nu vrem sa traim intr-o lume corecta, in care fiecare doarme cum isi asterne? Adica eu, care mi-am petrecut multe nopti studiind si apoi facandu-mi o firma prospera sa dau acuma pomeni prietenasilor mei care isi petreceau noptile in cluburi si ziua spargand seminte in fata blocului si agasand fetele pe strada?

        Unde e corectitudinea? Tot eu sunt prost ca lucrez si platesc impozite relativ mari si tot ei sunt destepti ca stau bine mersi in somaj? Sau isi scot dovezi medicale contrafacute ca sa primeasca nemeritat pomenile?

        ATENTIE! Exclud din start pe cei care intr-adevar au nevoie de ajutor: pensionarii care si-au castigat pe drept si merit pensia si pe cei care sunt inapti de munca.
       • +3 (5 voturi)    
        habar nu ai ce vorbesti (Luni, 11 februarie 2013, 12:01)

        gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

        nu stii ce e aia extrema dreapta, doar intoxici. esti in stilul psd, repeti o minciuna pana devine adevar, ca si actualul PNL, care se declara de dreapta dar sustin o alianta cu program politic de stanga. Totul e sa ocupi locurile, sa spui ca tu esti de dreapta. Daca cineva este intr-adevar de dreapta il declar pe ala extremst, tu fiind ala "ponderatul". Sunt satul de voi, de uselistii platiti sau indobitociti de propaganda securistului voiculescu.ala are televiziuni facute din banii securitatii dar pt voi securistul e basescu, doar pt ca asa va spune voua la teve armata de lingai platiti din banii securitatii.
   • +17 (21 voturi)    
    chiar crezi (Duminică, 10 februarie 2013, 17:16)

    mircearh [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

    ca vrem sa citim comentarii care nu spun nimic ?
   • +19 (25 voturi)    
    Constat ca te intereseaza. (Duminică, 10 februarie 2013, 17:37)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

    Citesti si comentezi un articol de politica/economie comunitara.
    • -7 (11 voturi)    
     Citit (Duminică, 10 februarie 2013, 19:45)

     miguelito [utilizator] i-a raspuns lui Dianora

     pe diagonala, comentat la o ineptie. Altceva?
   • +17 (21 voturi)    
    Ar trebui sa te intereseze (Duminică, 10 februarie 2013, 20:34)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

    Acum mai mult ca niciodata ar trebui sa te/ne intereseze.
    Cat au fost USL-ul in opozitie trebuia sa ne intereseze, acuma nu ar mai trebui sa ne intereseze. Ne trebuie "liniste"... prietenii stiu de ce...
  • +24 (26 voturi)    
   mai ales ca TVR este platit (Duminică, 10 februarie 2013, 17:40)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

   prin taxele achitate de romani. Sunt deci datori sa permita clientilor lor accesul la informatie.
   TVR actioneaza abuziv blocand accesul celor care-l platesc la conferinta de presa a presedintelui tarii prin care cetatenii sunt informati asupra unei probleme de interes national. Este un aranjament USL vizand dezinformarea romanilor, lasand cetatenii "in mainile" antenelor.
   • -5 (13 voturi)    
    incalcarea "coabitarii" de catre base? (Luni, 11 februarie 2013, 8:52)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui V. Val

    Asta numesti tu "probleme de interes national"????
    Mitocanismul citat chiar in titlul articolului asta este "unei probleme de interes national"????
    Da, basescu are muuulta experienta la negocieri....incepand de la cumpararea si vanzarea de blugi si tigari prin porturi.
    Lasand mishtoul deoparte (el a inceput...), cum vine treaba cu bugetul european obtinut de el ?
    Eu am inteles asa: J
    udetul Timis (sun timisorean) este judet "donator", in timp ce judete sarace (de prin moldova, "tinutul secuiesc" etc.) sunt sponzorizate de Timis, Cluj, Bucuresti, Constanta....
    Deci, sa zica multzam de o portie foarte mica din bugetul tarii, ce daca au nevoi.....daca nu contribuie, nu capata !!!
    Asa gandeste basescu !
    Voi ce credeti, asa se distribuie un buget?
    De ce nu recunoaste ca, pentru a se agatza in mod penibil de scaunul imunitar,ne-a vandut protectorilor sai?
    Aia l-au ajutat sa ramana presedinte dar i-au spus acum "ciocul mic"....si el a facut ca pisoiul, a tors frumos si a tacut.....
    • +4 (6 voturi)    
     mai usor (Luni, 11 februarie 2013, 12:20)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     stai asa, sa-ti demonstrez ca esti nepregatit si bolnav de antibasism.

     ce populatie are romania ? 18 milioane, nu? (asa spuneti voi, uselistii, ca nu mai suntem 20 de milioane, ca au plecat oamenii din tara, etc). Cati bani ne sunt alocati? 40 de miliarde.Ce inseamna asta? Pai cam 2222 de euro pe cap de locuitor. Ia sa vedem acum, care-i media europeana? Ce populatie are Europa? 503.5 milioane. Care-i bugetul total? 950 miliarde. Cat vine asta pe cap de om? ups, doar 1886 de euro? Cum naiba? Deci Romania, desi are contributia SUB medie primeste PESTE medie? Daca era sa fi fost proportional cu cat platea fiecare stat ar fi trebuit sa primim maxim 7-8 miliarde, ca pe acolo e raportul intre veniturile Romaniei si cele ale neamtului sau francezului.

     Ia sa te vad, inteligentul, ce argumente mai gasesti acum sa spui ca nu e bine.
     • +2 (4 voturi)    
      nu are ce (Luni, 11 februarie 2013, 14:32)

      aricipogonici [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      Sincer , te astepti de la Wizard of Oz sa reusasca un raspuns coerent si argumentat? Uita-te in toate comentariile lui, QED!
  • -20 (34 voturi)    
   Plange-te (Duminică, 10 februarie 2013, 18:20)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

   la UE,sa fie mentionaa in urmatorul MCV.
 • +42 (50 voturi)    
  se fie si despre altceva decat UE??? (Duminică, 10 februarie 2013, 14:01)

  ..13 [utilizator]

  Daca in ultima vreme au aparut imagini ciudate cu Presedintele - a folosi imaginea Presedintelui in exercitiu pentru a stinge refularile unuia sau ale altuia cred ca nu este normal! - cred ca este timpul pentru a spune STOP!
 • +74 (82 voturi)    
  @Tonta (Duminică, 10 februarie 2013, 14:12)

  torna_fratre [utilizator]

  Vreau sa-i dea peste nas "dezamagitului" care considera ca 40mld euro sunt putini...
  Si cand ma gandesc ca de 9 luni nu a atras nici un cent dar el vrea 49mld...e Tont nu Ponta!
  • -33 (39 voturi)    
   49 mld. (Duminică, 10 februarie 2013, 18:25)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   erau prevazute pentru Romania in toamna,asa ca degeaba tot il laudati pe Baselu,el a fost convins de cei mari din UE ca 40 mld ne sunt suficiente.
   Ca noi o sa tragem mai putini bani aste e altceva,dar un procent tras din 49 este mai mare decat acelasi procent tras din 40,nu credeti?
   • +32 (36 voturi)    
    cum e cu procentul? (Duminică, 10 februarie 2013, 18:51)

    torna_fratre [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Corect ca un procent din 49 este mai mare decat din 40.
    Dar se pare ca daca ne raportam ca am atras 3,79Mld din 33 chiar nu conteaza cat ni s-ar fi repartizat ,40 sau 49.
    3,79mld din 33 repr.11,5%
    3,79mld din 49 repr 7,7%
    Consider ca o suma mai mare la ce atragere proasta are Romania ar fi aratat un procent si mai mic.
    Concluzia este ca nu conteaza cat ni se da atata timp cat nu suntem capabili sa-i cheltuim.
    • +16 (18 voturi)    
     capabil suntem sa-i cheltuim (Duminică, 10 februarie 2013, 20:02)

     NuDa [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

     problema este ca nu vrem.
     Cum sa dezvolte ei zonele sarace.Zonele sarace sunt cele mai usor de controlat si prostit,
     Nici sa vina un om capabil sa dezvolte o zona, nu este lasat, fara spaga , iar un profesionist nu o sa accepte niciodata sa dea spaga.Deci ramanem saraci ...
   • +21 (23 voturi)    
    nu erau prevazute (Duminică, 10 februarie 2013, 19:12)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    erau propuse, a fost prima tentativa de buget care, ce chestie, NU A FOST APROBAT.Stii de ce nu a fost aprobat? Fix din cauza asta, ca platitorii, nemtii, francezii etc nu au fost de acord sa plateasca atatita bani pt romani, bulgari, polonezi etc. Iar tu esti acu suparat ca nu mai PRIMESTI ceea ce nu aveai oricum de primit.
    • -1 (1 vot)    
     Banii de la francezi ?! (Luni, 11 februarie 2013, 17:28)

     OVali [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

     oare aici intra si ceea ce au scos francezii din BRD?
     sau austriecii din PETROM?
     grecii din RomTelecom?
     si tot asa...
     Privatizarile acestea nu au fost conditii de aderare?
     Daca nemtii, spre exemplu cumpara sa zicem hidroelectrica si centralele atomice... oare maresc suma acordata romaniei????
     Pai... daca tot nu suntem capabili sa absorbim, si ei stiu asta... oare de ce nu ne-au dat 60 miliarde??? ca oricum nu riscau nimic!!!
     • +1 (1 vot)    
      asta e alta discutie (Luni, 11 februarie 2013, 20:58)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui OVali

      cat au luat x si y din privatizarile alea e alta discutie. oricum, apreciez ca esti suparat pe acele privatizari, in cazul asta insa ar trebui sa iesi in strada ACUM pentru ca cei care au facut acele privatizari sunt iarasi la putere, adica PSD.
   • +18 (20 voturi)    
    Crezi cumva (Duminică, 10 februarie 2013, 19:14)

    doi si-un sfert [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    ca fondurile europene sunt absorbite in procente??? Nu stimabile sunt calculate in sume absolute care pot insemna 5%,10%, 50% din cat ai alocat.Daca tragi 20% sau 30% din 40 de miliarde vezi ca inseamna circa 8-12 mld. Abia cand ajungi aproape de 40 de mld absorbtie poti sa te plangi ca nu ti-a negociat Basescu 49... :)
   • +16 (18 voturi)    
    Propunerea din toamna... (Duminică, 10 februarie 2013, 19:30)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    ...insemna 48 de miliarde dintr-un total de 1080. Acum discutam de un acord in valoare totala de 960 mld. Dl. Ponta a incercat sa "ajusteze" pe ici pe colo cifrele. Iar tragerea nu depinde de procent, ca la LOTO, ci de valoarea proiectelor.
    Plasarea, de catre premier, pe primul plan a campaniei electorale in acest moment e unul din cele mai mari greseli comise. Acest moment putea fi unul numai bun pentru startul promis, al reconcilierii la nivel national si al mult pomenitului "ne apucam de treaba" cu competenta, sprijin de la populatie, si cu miscari calculate. In loc de toate astea, dl. premier isi plange de mila si reincepe circul
   • +10 (12 voturi)    
    eroare elementara de logica ... (Duminică, 10 februarie 2013, 21:10)

    ding [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Daca dilema "ce a fost mai intai? oul sau gaina?" este destul de complexa, dilema "ce a fost mai intai? procentul sau suma?" chiar nu ar trebui sa fie o dilema. Raspunsul este simplu: suma este prima, procentul se calculeaza pe baza sumei. Nu credeti?
    Sper sincer ca nu considerati ca suma fondurilor europene atrase este influentata sau chiar mai grav, limitata, de procentul de absorbtie.
   • -7 (9 voturi)    
    pai.... (Duminică, 10 februarie 2013, 22:50)

    gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    cand "tragi" tragi procente???
   • +10 (12 voturi)    
    pai... (Luni, 11 februarie 2013, 2:32)

    gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    de cand e Ponta prim-ministru, a atras ceva? niente, nada, τιποτα...si nici n-am auzit de vre-un proiect, asadar, sa vedem atrase fondurile obtinute si apoi, mai vorbim...de laudat, mi-e teama c-ai sa-l "lauzi" pe Ponta ca ai pus mileul pe aragaz...
   • +10 (10 voturi)    
    ? (Luni, 11 februarie 2013, 9:17)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    cifra de 49 de miliarde nu apare nicaieri in documentele oficiale, asa ca iti dau un sfat, nu-l mai crede pe ponta, pe care toate lumea il stie de minciunos !
    • -1 (1 vot)    
     si pe basescu curat ca lacrima :)) (Luni, 11 februarie 2013, 17:30)

     OVali [utilizator] i-a raspuns lui cotora

     cand se balacesc in noroi se murdareste doar ponta !!!
     • +1 (1 vot)    
      ai dreptate... (Marţi, 12 februarie 2013, 13:31)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui OVali

      se murdareste doar mincinosul, sau prostul, ca nu stiu ce sa mai cred...
   • 0 (0 voturi)    
    ce gluma buna... (Marţi, 12 februarie 2013, 13:30)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    ceva de genul: m-am dus la banca sa platesc rata si mi-au cerut cativa lei in plus, eu am intrebat de ce, a crescut dobanda? vai, nu, cum sa creasca dobanda(mai ales ca dobanda de referinta scazuse foarte mult), este un nou comision...
    cam asa tu acum, pentru tine nu conteaza ce suma cheltuim pentru dezvoltarea noastra, pe tine te intereseaza procentul tras...
    ps totusi nu ai spus daca este bine sa avem un procent mai mare sau unul mai mic, care da mai bine la ue?ca daca da mai bine procentul mai mare, adica ar insemna ca am inceput sa ne miscam, atunci era mult mai bine ca bugetul alocat sa fie cat mai mic, sper ca intelegi de ce...
 • -60 (70 voturi)    
  DEMISIA (Duminică, 10 februarie 2013, 14:22)

  dincannes [utilizator]

  Repede!
  • +60 (62 voturi)    
   Dacă (Duminică, 10 februarie 2013, 16:49)

   Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   te referi la Tonta, absolut de acord!!
   • +20 (22 voturi)    
    Se refera la Voiculescu. (Duminică, 10 februarie 2013, 20:19)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Matrix-4

    Care atata stie: demisie, demisie, demisie. :))
  • +17 (19 voturi)    
   Buna idee! (Duminică, 10 februarie 2013, 17:07)

   ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   CtrlV Pontanocchio, demisia! Repede! Bravo, dincannes, stiam eu ca poti vedea dincolo de minciunile USL!
  • +18 (20 voturi)    
   Ai auzit de ministrul ala din germania. (Duminică, 10 februarie 2013, 17:45)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   Ai dreptate asa ar trebui sa faca si Ponta. Din pacate unde nu e demnitate . . .
  • +9 (9 voturi)    
   ? (Luni, 11 februarie 2013, 9:19)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   demisia lui ponta !, normal, asa cum a facut ministrul educatiei al germaniei !
 • -51 (63 voturi)    
  Ham ham ham ... se aude din fundu' curtzii ... (Duminică, 10 februarie 2013, 15:03)

  MiticaPalarierul [utilizator]

  Ham ham ham ... se aude din fundu' curtzii ...

  "Patria si Dreptul Meu!"
  .
  • +51 (55 voturi)    
   Comentariu de derbedeu! (Duminică, 10 februarie 2013, 16:49)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

   Asta e tot ce poti?
   "Latrina si hotul tau"!
  • +33 (37 voturi)    
   Bravo, palarier bucurestean, ai dreptate! (Duminică, 10 februarie 2013, 17:12)

   ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

   oare ce l-o fi apucat pe catelusul asta de Pontanocchio sa schiaune iar la adresa UE, ascuns dupa fundul curtii lui Felix?

   Ma bucura sa vad ca mai exista bucuresteni cu capul pe umeri, care nu pun botul la minciunile emise pe banda rulanta de catre USL prin trompetele sale.
  • 0 (0 voturi)    
   cam asa coane mitica... (Marţi, 12 februarie 2013, 13:34)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

   ponta schiauna ca un catel pe la bucuresti si miauna pe la bruxelle, sau mai degraba toarce pe acolo...
 • -53 (77 voturi)    
  Incredibil (Duminică, 10 februarie 2013, 15:32)

  titirica [utilizator]

  Cel mai Virgin politician din tara! El nu a fost la putere in întreg exercitiul bugetar precedent. Nu el a făcut ce si cum a vrut in Guvernarea țării.

  Sa vii acum si sa spui ca avem rata mică de abortie când tu cu oamenii tai v-ați bătut joc de tot ce înseamnă fonduri, strategie, birocratie...trebuie sa fi mare Nesimtit.

  In o situație ideala cu oameni de onoare, recunoaște ca nu te pricepi si lăsa pe alții sa încerce. Dar asta nu se poate când ești bolnav de putere si de control.

  Ipocrit si las!
  • +38 (42 voturi)    
   Despre ce vorbim aici? (Duminică, 10 februarie 2013, 16:51)

   Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui titirica

   Bugetul european e pentru anii 2014-2020.
   Prestatia politicienilor in anii trecuti e un subiect usor diferit. Putem ajunge si la el, dar sa nu incurcam borcanele, si cu argumentele pregatite
  • +48 (56 voturi)    
   ipocrit si mai ales prost esti talica (Duminică, 10 februarie 2013, 16:58)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui titirica

   dar probabil astea vin ca oferta pentru banii de la USL primiti.

   aaaaa...

   Hai Sictir! si mars la tatuca Iliescu.

   tchus!
  • +53 (55 voturi)    
   De miine treceti la treaba Titirica! (Duminică, 10 februarie 2013, 16:58)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui titirica

   Mai Titirica, ai toata puterea impreuna cu milioanele de uslamisti. Nu ne mai cereti voie sa conduceti tara. Vrem, nu vrem, tot voi sinteti majoritatea electorala. Ati cistigat puterea corect, democratic.

   Ce permisiune vrei de la noi si de la presedinte? Primarii vostri trebuie sa cheltuiasca fondurile cinstit. Iar voi, milioanele de uslamisti, trebuie sa va concentrati pe proiecte, sa va sprijiniti onest primarii si alesii, sa munciti intelept.

   Dati-ne o lectie Titirica! Demonstrati-ne ca meritati tot respectul, al nostru si al Europei.

   Azi e Duminica. De miine treceti la treaba Titirica! Vorbele nu va ajuta. Faptele vorbesc pentru tine si milioanele de frustrati. Aveti toata puterea, folositi-o in interesul tarii.
   • +12 (14 voturi)    
    Mulțumesc! (Duminică, 10 februarie 2013, 19:20)

    becicherec [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    De-ar gândi așa mai mulți ....
  • +44 (50 voturi)    
   tu si antepostacii tai in nr. de 2 (Duminică, 10 februarie 2013, 17:07)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui titirica

   se vede ca sunteti cota parte din cei 4.5 mil. de imbecili care ati votat cacarienii si sunteti privitorii de la latrina3...................
 • +56 (64 voturi)    
  Sa vezi zbierete (Duminică, 10 februarie 2013, 15:40)

  Parzivall [utilizator]

  din partea Dottorului Care N-a Facut Nimic in Viata si a Cacarului Dublu Repetent Chiulangiu de Niculitzel.
 • +62 (70 voturi)    
  Keep it up! (Duminică, 10 februarie 2013, 15:43)

  Finlandezul [utilizator]

  The good work.
  Plenzniti-i de fiecare data pe Ponta & Co, poate cu ultimele forte.
  O merita cu varf si indesat, si ar fi pacat sa fie lasati sa isi disipeze nestingheriti si la tot pasul mizeriile in capetele sarmanilor alegatori, tratandu-i in continuare ca pe o turma decerebrata si infinit manipulabila.
  Pe bune, daca ar fi reusit suspendarea, nu stiu ce naiba s'ar fi ales de noi pana acum. Am fi fost probabil undeva in urma Ucrainei si Belarusului, dpdv stat de drept & democratie functionala.
  Posteritatea va va aprecia pentru asta, chiar daca 60%*40% dintre contemporani nu o fac, insa din motive imputabile altora. Unora de care RO tb sa se debaraseze rapid, daca vrea sa ramana la clasa 1, in trenul catre modernitate. Nu de alta, dar vagoanele de clasa 2 s-ar putea sa fie decuplate in curand de la garnitura, pt ca locomotiva nu poate duce atat cat se spera acum cativa ani.
 • +62 (72 voturi)    
  D-le Presedinte (Duminică, 10 februarie 2013, 16:03)

  keiser_soze [utilizator]

  felicitari pentru faptul ca ati inteles cum functioneaza UE cu tot ce tine de legislatie, decizie s.a.m.d.
  Eu doresc sa ajungeti comisionar in viitorul cabinet CE, veti face multe lucruri bune pentru RO.
  • -15 (19 voturi)    
   Gura pacatoului (Duminică, 10 februarie 2013, 18:31)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui keiser_soze

   adevar graieste,uita-te domnule in DEX si vezi ce inseamna comisionar,de fapt Base a cam fost comisionar intreaga lui viata, a intermediat contra unor sume de bani blugi si uma la inceput,apoi flota Romaniei,case si terenuri si la sfarsit chiar Romania noastra.
  • -14 (18 voturi)    
   Mai (Duminică, 10 februarie 2013, 21:48)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui keiser_soze

   scriu o data,poate pstati:
   Luleaua de mai sus il propune pe Base comisionar,el nestiind ce inseamna asta.
   Bai nene,comisionar e ala care face comisioane,sau intermediaza ceva,cum a facut Base intinerete cu blugi,guma apoi flota, cu case si terenuri si acum cu Romania.
   • 0 (0 voturi)    
    atata poti (Marţi, 12 februarie 2013, 0:21)

    keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    atata spui, ce sa faci ? daca ai un neuron cat o stafida si ajunge la marimea asta doar cand e umflat cu pompa.... stiu ca e dureros pentru un usl-ist sa admita ca Base e superior (net) lui Ponta, da' ce sa faci ? asta e realitatea si doare al naibii, nu ?
 • +44 (50 voturi)    
  Astept (Duminică, 10 februarie 2013, 16:04)

  banateanul. [utilizator]

  reactia lu Mazeta :)
  • +36 (40 voturi)    
   nu inteleg (Duminică, 10 februarie 2013, 16:48)

   Angoasat [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

   Mazeta isi face datoria fiind platit..dovada sta umorul sec si cateodata ironiile pe langa subiect, si numeroasele erori de logica
   • +10 (12 voturi)    
    Pai (Duminică, 10 februarie 2013, 19:20)

    doi si-un sfert [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

    Umorul sec si ironiile pe langa le primeste de la Partid. Erorile de logica din pacate se vede ca ii apartin!
   • +4 (10 voturi)    
    Sper sa (Luni, 11 februarie 2013, 8:30)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

    nu aiba probleme medicale. Fiindca nu are obiceul sa lipseasca! Deja suntem in data de luni ,a trecut o zii si Mazeta este absent . Serios nu as vrea sa aiba probleme....., near lipsi !
   • +7 (9 voturi)    
    In privinta (Luni, 11 februarie 2013, 8:57)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

    de logica ,sau o gandire logica m din pacate sufera un procentaj foarte mare a populatiei noastre !
  • +34 (38 voturi)    
   mda... (Duminică, 10 februarie 2013, 16:59)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

   o sa latre ca prostu pe aici si apoi o sa se duca la ponta sa ii dea un os.
  • +8 (10 voturi)    
   E duminica (Luni, 11 februarie 2013, 6:24)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

   Duminica nu lucreaza pentru ca nu e platit. De luni incolo apare si el, si finutza, si montesquieu, si evoque... Aveti rabdare!
   • +7 (9 voturi)    
    Mam trezit (Luni, 11 februarie 2013, 8:21)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

    ceva mai tarziu, si spre surprinderea mea pana la ora asta nu am vazut sau citit comentariile filozofului Mazeta !
 • +56 (64 voturi)    
  Ne vor trebuii (Duminică, 10 februarie 2013, 16:07)

  Ion B [utilizator]

  doua, trei generatii de politicieni romani sa poata sa mai dea un Presedinte de talia lui Basescu.
  Antonescu, Ponta, Ungureanu... mici copii !!!
  • +11 (13 voturi)    
   Nu putem astepta atat (Duminică, 10 februarie 2013, 17:34)

   Dicu [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

   Trebuie sa gasim pe cel mai bun posibil. Ma gandesc ca un MRU, Cristian Dumitrescu, poate si altii ar putea fi o alegere chiar daca nu de dimensiunea lui TB dar care sa poata duce tara pana cand se va ivi cineva mai bun. Se poate insa ca noua constitutie sa schimbe datele problemei.
  • -12 (14 voturi)    
   Domne (Duminică, 10 februarie 2013, 18:33)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

   fereste-ne de politicieni de seama lui Basescu,nu-i mai vrem nici in urmatoarele 1000 de generatii.
  • -6 (12 voturi)    
   Politicieni mai buni ca Basescu (Duminică, 10 februarie 2013, 19:44)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

   se gasesc destui si-n clasa politica actuala.
   • +9 (11 voturi)    
    Constantine, hai sa facem o lista (Luni, 11 februarie 2013, 1:05)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Fi bun si pune pe o lista pe cei pe care ii vezi potentiali candidati la presidentie.
    Poate nu ar fi rau ca cei care mai comenteaza pe aici, unii chiar cu pasiune si buna credinta (si o spun sincer : cu pasiune nu platiti ca mazeta sau motanu g...) sa facem o lista cu oameni politici potentiali candidati la functia asta.
    Hai sa traiesti.
    • -2 (2 voturi)    
     S-o facem de la coada la cap! (Luni, 11 februarie 2013, 11:45)

     Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

     Ca noua ne sar in ochi defectele politicienilor. Care-i mai rau ca Basescu?
  • -2 (6 voturi)    
   chiar ca ne vor "trebuii" (Duminică, 10 februarie 2013, 22:04)

   nu-conteaza [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

   multe ore de scoala care sa compenseze lipsa profunda de educatie.
   Ca sa revenim la subiect, e ok ce-a obtinut Base, numai sa fim in stare sa-i absorbim.
   Nu sunt de acord insa cu trimiterile dese la rata scazuta de absorbtie din ultimii cinci ani, aceasta fiind, in mare parte, resultatul guvernului numit de el.
   • +2 (6 voturi)    
    sunt plecat de vre-o 20 de ani (Luni, 11 februarie 2013, 1:08)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui nu-conteaza

    si am cam tot atatia de scoala (fara sa repet vre-unul) Daca pentru tine asta inseamna "lipsa profunda de educatie" este in regula, te las in credinta ta.
    Hai sa traiesti.
 • -13 (13 voturi)    
  Iata !!! (Duminică, 10 februarie 2013, 16:10)

  SRA [utilizator]

  http://www.facebook.com/gabriela.citu.5#!/stefan.radoveanu.9
 • +46 (50 voturi)    
  nu putea fi lasat asa (Duminică, 10 februarie 2013, 16:59)

  anton48 [utilizator]

  Ponta nu putea fi lasat sa-si debiteze nestingherit "dezamagirile" si singurul si cel mai indreptatit sa-i raspunda era Basescu. Este irational si iresponsabil sa debitezi astfel de ineptii ca sa incerci sa-l culpbilizezi pe unul care a mai incercat sa mai dreaga busuiocul asta atat de vestejit al romanilor. E drept ca nici guvernul Boc nu a reusit sa atraga fonduri dar la o analiza cinstita trebuie sa pleci de la realitate. Si sa nu minti. Stai sa-l auzi si pe cacarau care nu are pact de neagresiune cu Basacu. Hidra cu doua capete ne va scoate din europa si ne va ingropa in stepa baikala. Asta ne asteapta. Vai de neamul asta amarat! Pe ce maini a incaput! Repet ceea ce am spus aici: regret ca nu am macar 40 de ani ca as pleca fara nici o neliniste. Am muncit 40 de ani pentru o pensie de mizerie cu care abia imi pot trage zilele. Daca as merge acolo, la aer curat, nu mi-ar ajunge nici pentru 4 zile. Dar poate ar merita sa nu mai aud de ponti si cacarai si toate liota de trepadusi pseudo patrioti. Mai bine as muri. E cumplit ce se intampla cu tara asta!
 • +38 (42 voturi)    
  Montesquieu + Mazeta + Evoque + Finutza + alti fra (Duminică, 10 februarie 2013, 17:00)

  Sani [utilizator]

  Bai, sa ma lase in pace europenii astia si Basescu cu TVA eligibil, tari donoare, negocieri noaptea cand Dl. Antonescu nu poate sta treaz nici ziua,...

  Eu stiu una si buna. Nu ma intereseaza altceva.
  JOS BASESCU, JOS BASESCU, JOS BASESCU
  BASESCU E DE VINA, BASESCU E DE VINA

  REFREN: VOICULESCU SI BECALI SA TRAIASCA!
  • -8 (12 voturi)    
   Sa traiesti Sani (Duminică, 10 februarie 2013, 17:50)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   La a citea bere esti? Sau bei sampanie?
 • +29 (33 voturi)    
  mda (Duminică, 10 februarie 2013, 17:19)

  mircearh [utilizator]

  diseara la Antena3 se impune mare consiliu de razboi .
  Toti marii razboinici vor fi prezenti : reprezentanti poporului asuprit : Gadea, Ursu, Ciuvica, Radu Tudor, Ciutacu ( minim) + puterea care inca se crede opozitie : Ponta, Antonescu si ala micu' care o sa tipe ceva de agricultura.
  Daca vor sa intre in istorie trebuie musai interventie telefonica de la Voiculescu si Badea.
  • +13 (15 voturi)    
   Pai guzganii online deja se desfasoara (Duminică, 10 februarie 2013, 18:45)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

   Pregatesc terenul pt A3, doar milioane de giboni fanatici spalati pe creier ii asteapta.
 • +11 (13 voturi)    
  T.B. si doctorul Ponta (Duminică, 10 februarie 2013, 17:27)

  Irist [utilizator]

  Vreau sa stiu: cu ce bani s=a dus in Italia doctore Ponta si Daciana? Din bani europeni sau personali? Cu ce drept (si in numele meu) a spus despre Berlusconi ca este un Ceausescu?
 • -7 (11 voturi)    
  as simple as that... (Duminică, 10 februarie 2013, 18:04)

  Montesquieu [utilizator]

  inca un discurs aiuritor in care guvernatorul (probabil montat de ceva palinka primita de la orban sa-si tina gura si sa dea repede autonomie) incearca sa ne arate ca albul e negru, apa e uscata si ca banii ce de fapt ne-au fost luati, el cica i-ar fi primit

  ma adresez in special tinerilor postaci mai neinstruti si mai slabi de inger (cam ca tot restul ot pdl-ului):

  atunci cand Comisia iti acorda 48 de miliarde de euro in proiectul de buge,t iar tu ca reprezentant al unei tari membre vii de la bruxelles cu 40, inseamna ca esti un incapabil care a pierdut 8 miliarde de euro pentru tara ta.
  sau inseamna ca ti-ai platit scaunul de guvernator cu 8 miliarde.

  dupa 8 ani de la crearea celui mai eficient sistem mafiot la nivel de stat, basescu iese din scena cu o ultima tzeapa: 8 ani de cand ne fura, 8 miliarde facute cadou popularei merkel

  ca sa ne arate inca o data ce-am ales in 2004: un shmenar de duzina, mitoman, tupeist si hotz.
  • 0 (0 voturi)    
   of, of, mai, mai (Marţi, 12 februarie 2013, 0:27)

   keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   pai 48 din...ce ? dintr-un asa-zis buget care nu a fost votat si a mai fost si taiat ???? poti aplica regula de 3 simple sau asta e in greaca veche pentru tine ???
 • -9 (15 voturi)    
  stenograma sedintei (Duminică, 10 februarie 2013, 18:55)

  Montesquieu [utilizator]

  Merkel: and now, at the end of our reunion, we have a very special auction for you. EU is proudly selling the position of GOVERNOR OF ROMANIA. starting bid is 1 bilion euros

  Basescu (drunk): ceee?!? cumpar io tot, hác. Angela, pentru tine, 8 bilion euros!!!

  sala in delir aplauda, rasete, chicoteli...
  cineva din sala intreaba: any fleet to sell?

  Merkel: Sold to mr. basescu!!! ... and don't forget to pay the lady :))
  • +11 (13 voturi)    
   Ce functie ai in Uslam? (Duminică, 10 februarie 2013, 23:14)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Ca nu pari a fi trepadush de rand dupa propaganda pe care o faci. Ciuma Rosie e mai periculoasa decat mafia aia despre care vorbesti tu. Or sa te lamureasca....copiii tai mai tarziu.
 • +15 (17 voturi)    
  Basescu e prea subtil pt Ponta (Duminică, 10 februarie 2013, 19:03)

  fLoreign [utilizator]

  "Cei dezamagiti poate ar fi obtinut bani de avion Bruxelles - Bucuresti"

  Cu alte cuvinte lui Ponta i s-ar fi pus pe sleau sa plece acasa.
  • -9 (11 voturi)    
   Basescu (Luni, 11 februarie 2013, 1:20)

   evoque [utilizator] i-a raspuns lui fLoreign

   este subtil pentru cei care confunda badarania cu inteligenta.
   • +6 (6 voturi)    
    De fapt, (Luni, 11 februarie 2013, 9:39)

    ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

    Basescu este prea subtil chiar si pentru tine!
 • -3 (9 voturi)    
  Mda, ma asteptam (Duminică, 10 februarie 2013, 19:53)

  EXEs [utilizator]

  Din pacate Dl. Basescu a confirmat asteptarile si nu s-a putut abtine. Inteleg perfect pozitia presedintelui, dar nu face decat sa intareasca pozitia uslistilor care urla ca nu pot face nimic (bun?!) pentru tara deoarece mafia lui Basescu le sta in cale. Basescu trebuie sa renunte la o pozitie vizibila si sa se margineasca la a opri orice tentativa a USL de a ne duce in afara UE sau NATO. Nu poate face mai mult si risca o noua suspendare. Desigur ca doar aceasta declaratie nu va duce direct la suspendare, dar este un punct in plus la lista suspendarii construita de Felix.
  Sincer sunt dezamagit si din pacate mi-a confirmat de ce nu l-am votat niciodata. Este cel mai bun presedinte al Romaniei de pana acum, dar nici nu se compara cu ceilalti lideri ai UE.
 • -7 (9 voturi)    
  stenograme (Duminică, 10 februarie 2013, 20:55)

  Montesquieu [utilizator]

  Merkel: and now, at the end of our reunion, we have a very special auction for you. EU is proudly selling the position of GOVERNOR OF ROMANIA. starting bid is 1 bilion euros

  Basescu (drunk): ceee?!? cumpar io tot, hác. Angela, pentru tine, 8 bilion euros!!!

  sala in delir aplauda, rasete, chicoteli...
  cineva din sala intreaba: any fleet to sell?

  Merkel: Sold to mr. basescu!!! ... and don't forget to pay the lady :))
  • -9 (11 voturi)    
   lady a fost platita (Luni, 11 februarie 2013, 0:36)

   evoque [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   altfel nenea marinatu' nu ramanea pe scaun.
  • +7 (9 voturi)    
   pai... (Luni, 11 februarie 2013, 2:39)

   gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   lasa vodka ca deja postezi dublu....
 • -7 (11 voturi)    
  < Razboiul continua > (Duminică, 10 februarie 2013, 23:03)

  evoque [utilizator]

  Dupa intepaturile lui ponta a venit si replica presedintelui, coabitarea, daca a existat vreodata, s-a dus.
  Politica in stil dambovitean ramane la nivel de mahala, de fapt asa presedinte asa, tara.
  Pe de alta parte primul ministru il hartuieste pe presedinte de cand acesta a spus ca este un pisic, era interesant cat timp rezista presedintele la toate zgarieturile stiind ca acesta din urma este o persoana care se da usor in stamba daca este provocat iar pisicul il va zgandari mereu.
  Distractia incepe.
  • +10 (12 voturi)    
   In situatii din astea (Luni, 11 februarie 2013, 0:11)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   de obicei este gatuit pisicul.
   • -5 (11 voturi)    
    ramane (Luni, 11 februarie 2013, 0:34)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    de vazut.
    oricum distractia o sa fie mare, ramane de vazut cine castiga dintre marinarul marinat si pisicul parsiv.
    • +10 (12 voturi)    
     Ei castiga oricum (Luni, 11 februarie 2013, 0:51)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Populatia o sa fie cea care pierde. Basescu pleaca la Bruxelles dupa mandatul asta. Fiicele is aranjate, ca asa e la noi la romani...le ajuta tata.
     Ponta isi intareste pozitia in PSD, Cacarau o sa fie El President (fereasca Dzeu....dar asa va fi).
     Ce e mai grav, e faptul ca marii infractori aparuti in vremea guvernarii Nascase...or sa prospere si o sa devina si mai puternici.
     Cu niste televiziuni cancanizate la propriu, spalatorii de creiere, cu o populatie votanta indobitocita...mai sunt sperante?
     De ce continua exodul romanilor? Ce ce mor tineri pe paturi de spital, fie ca-i privat sau de stat?
     Raspuns: din cauza degradarii societatii in care traiesc, ramane de vazut daca e un ciclu care sa se incheie si sa se inceapa ceva gen panta inversa. daca nu e...asta inseamna doar dezmembrarea tarii.
     • -3 (5 voturi)    
      Acesta (Luni, 11 februarie 2013, 1:23)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      este nivelul la care a ajuns societatea romaneasca.
      Atat timp cat asemenea conducatori ajung in fruntea tarii rezulta ca acesta este nivelul de dezvoltare intelectuala poporului.
      Micul si berea este baremul peste care romanul nu trece.
      • +6 (8 voturi)    
       Gresit (Luni, 11 februarie 2013, 6:48)

       ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

       Nivelul la care a ajuns societatea romaneasca nu se datoreaza conducatorilor, ci celor cateva milioane de cetateni cu mentalitatea si inteligenta lui evoque!
       • -4 (6 voturi)    
        uite (Luni, 11 februarie 2013, 8:22)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

        ca a aparut si minoritatea inteligenta. cei care se hranesc din cuvintele "puscariabil", "parerolog", cat de inteligent poti sa fii?!!
        Acelasi popor cu mentaliate si inteligenta a votat si pentru basescu ca sa scape de bombonel, numai ca roata se invarte, trebuie doar sa ai inteligenta si mentalitatea de a scapa de puscariabili si parerologi.
        • +7 (7 voturi)    
         Am inteles (Luni, 11 februarie 2013, 9:26)

         ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

         Puscariabili = Ponta, Voiculescu, Dragnea, Becali, Antonescu, SRS...
         Am uitat pe vreunul?

         PS: sa stii ca niciodata in istoria omenirii inteligenta nu a fost apanajul majoritatii. Grupul celor inteligenti a constituit intotdeauna o minoritate; este totusi adevarat ca intotdeauna aceasta minoritate a fost motorul progresului umanitatii, adica i-a tras de par in sus si pe majoritari, chiar daca acestia fie s-au opus cu imbecilitate, fie nu au realizat prea bine ce li se intampla!
         Majoritarii au fost cei care, atunci cand au avut puterea, au dus la regresul umanitatii; vezi comunistii lui Stalin sau nazistii lui Hitler. Totusi istoria, ca asa e ea, a corectat aceste derapaje evolutive, adica i-a aruncat la groapa de gunoi si a repus evolutia in matca sa fireasca in care minoritarii asigura progresul. Majoritarii lui Voiculescu vor avea aceeasi soarta, fie ca-ti place, fie ca nu!

         Asa ca eu, spre deosebire de tine, prefer sa fac parte din aceasta minoritate!
         • -3 (3 voturi)    
          si aceiasi (Luni, 11 februarie 2013, 12:16)

          evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

          minoritate a emanat a folosit dictonul "crede si nu cerceta". Aceiasi minoritate a blocat accesul la educatie a omenirii si dreptul la vot al femeilor? Aceiasi minoritate a declarat ca negrii sunt fiinte inferioare? Prietene ai probleme serioase.
          Sa nu uit, imi datorezi un comision de 10% din banii pe care ii primesti pentru toate replicile pe care le dai la ce scriu eu. Asa este corect , daca tot existi pe seama mea trebuie sa platesti. Domnilor de la hotnews va rog sa imi deschideti un cont pentru comisionul de 10% pe care il retineti de la ticbis.
          • +3 (3 voturi)    
           N-ai inteles absolut ninic (Luni, 11 februarie 2013, 14:42)

           ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

           Bai, iti explic ca la calasa a cincea!!!

           - Minoritarii au tras totdeauna societatile inainte, la mai bine sau la mai rau;
           - Daca minoritarii au avut idei avangardiste atunci au dus societatile spre progres; vezi miscarile pasoptiste din Ardeal, vezi revolutiile din anii 1948, vezi unificarea provinciilor romanesti sub Mihai Viteazul, vezi razboiul de secesiune din America anilor 1860 (in care statele americane secesioniste au fost aduse la linia democratica "cu forta"), vezi intoarcerea armelor in 1944 cand nici soldatii si nici poporul roman habar n-a avut ce i se intampla, vezi unirea principatelor in 1859, etc. In toate aceste cazuri niste minoritari destepti au decis pentru poporul prost, spre progresul acelui popor.
           - Daca minoritarii au avut planuri murdare, atunci au rezultat societati totalitariste pentru toti majoritarii: comunistii lui Stalin sau nazistii lui Hitler.
           - Ca un fapt divers, toate societatile democratice au fost construite de catre minoritari, uneori chiar prin forta, in timp ce toate societatile totalitare au fost rodul exclusiv al vointei majoritatii; asta ca sa-ti dai seama cam ce castig social sau moral aduce majoritatea pentru o democratie.
           - Daca mai vrei lectii de istorie, cu cea mai mare placere!!!
           - Iti ofer cu cea mai mare placere 20000% din ceea ce-mi da mie cineva pentru postarile pe HN.
           - Vezi ca ma distrez cu tine, mai ales atunci cand vorbim de istorie? Intelege ca n-o sa castigi niciodata in fata mea; asa a vrut Dumnezeu, nu eu!!! Capisci???

           Ha-ha-ha-ha! Ce-mi place mie asta!!!
           • -3 (3 voturi)    
            te inseli amarnic (Luni, 11 februarie 2013, 15:39)

            evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

            doar eu ma distrez, citeste cu atentie ce scrii, adica fara sa fii orbit de patima, ura, egocentrism.....eu cred ca la balaceanca se rade bine:) si mai este unul caruia ii plac glumele sale :), tu esti?
            • +2 (2 voturi)    
             Hai (Luni, 11 februarie 2013, 16:30)

             ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

             Daca vrei, o sa-ti fac un compliment la care jinduiesc cam 7,4 milioane de romani, dar fara sanse prea mari (asa ca ar trebui sa te simti magulit):

             "Esti la fel de inteligent ca si primul ministru Victor-Viorel Ponta; ai acelasi IQ ca si al acestuia; ai acelasi nivel de studii cu cel al primului ministru Victor Ponta; esti la fel de destept, frumos, bogat si norocos ca si acesta"

             Te rog eu, sa nu-mi spui ca nu-i asa...
             Hai ca nu mai pot de ras, ma tin cu mana de burta>>>>>>>>>>>>

             Ha-ha-ha-ha..... Aoleu, opriti-ma!
             Mama, ce distractie!!!!
             • 0 (0 voturi)    
              :))))))))))))))) (Marţi, 12 februarie 2013, 0:32)

              keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

              mi-ai facut ziua cu comentariile tale ! am ras de m-am prabusit iar comparatia cu Ponta a fost cea mai inteligenta din ultimul timp ! Felicitarile mele !
    • +7 (9 voturi)    
     Da.... (Luni, 11 februarie 2013, 6:42)

     ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     Si ce o sa ne mai radem! Veselie mare la spialul de nebuni... mai ales ca v-a bagat si apa in bazin...
 • -3 (9 voturi)    
  intrebare fara raspuns! (Luni, 11 februarie 2013, 0:10)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  sa ne spuna si noua jurnaliciul care a scris articolul de ce este un atac la ponta? are o logic afirmatia lui sau este un jurnalici de tabloid? merg pe a doua varianta!
 • +13 (17 voturi)    
  Banii de la UE negociati de Presedintele Basescu (Luni, 11 februarie 2013, 0:58)

  andreesanu [utilizator]

  Daca sunt multi sau putini vom vedea numai daca SUNTEM IN STARE SA-I CHELTUIM LA TIMP SI PE CE NE-AM ANGAJAT.
  Acu sa te vad Dle Priministru de ce esti in stare si ce guvern de HAHALERE ti-ai tras .
  Acu vreau sa vad proiecte nu povesti ,proiecte ce trebuie deja trimise la avizare in comisiile pe ministere .
  Vezi de unde scoti partea ta adica contributia Romaniei la cele 40 miliarde de euro este 15 % ,deci ia pregateste mataluta ceea ce trebuie sa pui la bataie adica 600 milioane de euro.
  Si mai vezi cu ce pampalai gestionezi proiectele sa nu te trezesti ca-ti refuza platile pentru licitatii trucate.
 • -6 (14 voturi)    
  TB 8 ani a fost la putere (Luni, 11 februarie 2013, 5:47)

  damonc9 [utilizator]

  Este curios cum TB a fost 8 ani la putere el si acolitii lui si da lectii de absortie fondurie europene etc.....timp de 8 ani de zile daca punem pe hartie cati km de autostrazi s-au facut cam da cu virgula, cam cati bani din fondurile EU au fost absorbite iar da cu virgula etc....
  Pana sa ajunga la putere TB in 2004 spunea despre PSD baroni locali - coruptie etc...si l-am votat..mare greseala ...in 8 ani de zile mi-a dovedit PNL - PDL ca au fost mai praf decat PSD - USL.
  Nu spun ca Ponta este mai bun dar spun ca totusi in 8 ani de zile trb sa ne demonstreze ca sunt mai buni ca PSD - USL nu numai prin vorbe ci prin fapte.
  Dupa parerea mea clas apolitica ar trebui schimbata total. Cu cine?! Aceeasi intrebare o am si eu.
 • +9 (13 voturi)    
  O mare manipulare (Luni, 11 februarie 2013, 8:45)

  Eli.M [utilizator]

  Tota acesta zornaiala al lui ponta, special creata are ca scop sa ascunda un fapt intamplat in Germania , adica ministrului invatamantului din Germania i s-a retras titlul de doctor pentru plagiat,iar acesta si-a dat demisia din functie.Tot acest scandal seamana foarte bine cu suspendarea lui Basescu din vara iscata din senin atunci cand s-a descoperit ca Ponta a plagiat.La fel si acum ca sa abata atentia de la acest fapt ,ca sa evite sa ise ceara demisia (avand exemplul din Germania), a facut tot acest circ.In urma cu cateva zile insusi Ponta spunea ca macar daca am obtine ceea ce s-a hotarat in noiembrie.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by