Proiectele de buget ale Ministerului Educatiei, Ministerului Cercetarii, Ministerului Tineretului si Sportului, precum si proiectul de buget al Academiei Romane au fost avizate pozitiv de comisiile de educatie ale Parlamentului. Bugetul Ministerului Educatiei pe 2013 a obtinut 21 de voturi pentru, 7 voturi impotriva, 2 abtineri. Membrii comisiilor au respins toate amendamentele care presupun finantare suplimentara.

In ce priveste bugetul Ministerului Educatiei, comisiile reunite au aprobat doua amendamente aduse de Ecaterina Andronescu, unul care se refera la titularizare - persoanele care au obtinut note peste sapte la examenul de titularizare sa poata participa la repartitia pentru posturile didactice fara a sustine un nou concurs - si altul care se refera la degrevarea directorilor de gradinite de la norma didactica. La Academia Romana, parlamentarii au aprobat un amendament depus de secretarul general al Academiei, care a cerut 4,5 milioane de lei pentru conservarea corpului central al cladirii in care se afla institutia. Decizia finala in ce priveste aceste amendamente o va lua comisia de buget finante, a precizat Andronescu.

Bugetul Academiei Romane pe 2013 este de 371,019 milioane lei, in scadere cu 5,9% fata de anul trecut in suma de 394,481 milioane lei, potrivit proiectului de buget publicat luni pe site-ul Ministerului de Finante. Bugetul pe 2013 al Ministerului Educatiei Nationale este 8,5 miliarde lei, in crestere cu 6,59% fata de 2012, iar bugetul Ministerului Tineretului si Sportului creste cu 1,23% in 2013 pana la 392,27 milioane lei.

Citeste si: