Conform clasamentului stabilit in urma finalizarii evaluarilor din interiorul TVR, printre cei mai buni angajati ai postului public se numara Marina Almasan, Iuliana Marciuc sau Leonard Miron. Cea mai mare nota a primit-o Iuliana Tudor.

Sigla TVRFoto: TVR

In

documente

Rezultate finale selectie TVR

(18 Ian 2013) PDF, 349KB

top zece se mai gasesc nume precum Carla Tompea, in timp ce Daniela Zeca Buzura a obtinut a 14-a nota si Eugenia Voda este pe pozitia 90 (cu 81,8 de puncte fata de cele 88 ale Marinei Almasan). Nume grele din departamentul de stiri al TVR precum Adelin Petrisor sau Mihai Radulescu au obtinut punctaje mari (88). Monica Ghiurco, coordonatorul editorial al stirilor TVR, a obtinut 85,5 puncte.

Cele mai mari note au fost insa acordate de catre Comisia TVR care i-a evaluat chiar pe evaluatori si personalul de conducere al TVR. Astfel, Claudiu Lukacsi (Lucaci), actual sef al departamentului de stiri si fostul consilier al lui Adrian Nastase si Monica Iacob-Ridzi a primit 95 de puncte, la fel ca si Irina Radu, reprezentanta Partidului Conservator in CA al TVR.

Dintre vedetele TVR, Mircea Radu se situeaza pe pozitia 78 in clasamentul notelor (cu 82,1 puncte), sub punctajul obtinut de Catalin Stefanescu (88,1).

Toate partidele aflate in ultimii ani la guvernare (PNL, PDL, PSD) au promis depolitizarea Televiziunii Romane si modificarea legii ei de functionare in acest sens. Pana in prezent, acest lucru nu s-a intamplat inca.

Evaluarile s-au derulat chiar in perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012. Raspunzand ingrijorarilor legate de presiunile politice exercitate prin acest concurs asupra jurnalistilor TVR, Claudiu Saftoiu a declarat ca "jurnalistii nu sunt expusi in niciun fel".

Angajatii TVR au contestat vehement derularea acestui concurs, chiar prin demonstratii in curtea TVR. In urma procesului vor fi disponibilizati 872 dintre cei 3000 de angajati ai TVR.

Potrivit postului public de televiziune, la procesul de selectie au participat 2.562 de salariati, din cei 2.784 de angajati notificati, adica un procent de 92%.

Selectia angajatilor s-a facut pe 3 etape:

  • depunerea unui memoriu de activitate (50% din punctajul final)
  • sustinerea unui test grila (20%)
  • sustinerea unui interviu (30%).

Angajatii au fost evaluati de 18 comisii "alcatuite din profesionisti in domeniile corespunzatoare fiecarei categorii de activitate din SRTv". Aici puteti vedea componenta comisiilor de evaluare.

Televiziunea Romana are datorii de peste 60 milioane euro catre bugetul de stat si de peste o suta de milioane de euro catre companii private din strainatate si un rating zilnic mediu de aproximativ 50.000 de telespectatori (adica aproape de zero). Fiecare gospodarie din Romania plateste automat 4 lei pe luna in cadrul facturii de electricitate pentru abonamentul la TVR, daca nu solicita expres anularea acestei taxe.

Ultimul presedinte-director general al TVR, Claudiu Saftoiu, a decis inchiderea canalelor TVR Cultural si TVR Info, invocand ratiuni economice. A fost mentinut canalul TVR 3, desi acesta consuma aproape de trei ori mai mult decat TVR Cultural. De la preluarea conducerii de catre Claudiu Saftoiu, productiile proprii ale TVR au fost blocate, televiziunea nationala axandu-se pe transmiterea de reluari.