Premierul Victor Ponta a comentat luni acuzatiile de plagiat aduse ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, declarand ca aceasta este unul dintre cei mai respectati profesori din tara si ca PDL nu va castiga alegerile vorbind despre lucruri care nu ii intereseaza pe romani, informeaza Mediafax.

"Dumneavoastra chiar credeti ca PDL va castiga alegerile in felul asta? Eu nu stiu ce au in minte, sincer. Vorbesc de niste lucruri care nu intereseaza pe oameni in mod direct. In rest, doamna Andronescu e unul din cei mai respectati profesori din aceasta tara. Ca dumneavoastra la B1 sau PDL o certati, si ce? Asta e", a declarat Ponta raspunzand unei intrebari din partea presei.

Amintim ca joi, 29 noiembrie, cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung - citand site-ul Integru.org - a semnalat un caz de posibil plagiat in cazul ministrului Ecaterina Andronescu.

Acest caz dateaza din 2003, iar Integru.org sustine ca un articol de cinci pagini din revista "Analytical Chemistry" intitulat "Synthesis of TBP-Based Ferrofluids" descrie un experiment al Aureliei Cristina Nechifor, doctorand sub indrumarea Ecaterinei Andronescu. Analiza textului arata ca parti importante din articol ar fi fost preluate din munca altor oameni de stiinta, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, articolul co-semnat de Ecaterina Andronescu fiind inclus in lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.

Citeste aici pe larg despre acest caz

In replica, Ministerul Educatiei a remis un comunicat de presa tot joi, 29 noiembrie, in care a sustinut ca "este inacceptabila asocierea celor doua lucrari, precum si suspiciunea de plagiat pentru articole stiintifice care au in comun doar exprimari in limba engleza specifice domeniului chimiei".

Citeste aici comunicatul integral al Ministerului Educatiei

Portalul Integru.org a semnalat luni un nou posibil plagiat in cazul ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu. "Acest caz se refera la 4 articole publicate in perioada 2006-2007, care demonstreaza incalcari grave ale eticii academice, incluzand publicare multipla, plagiat, autoplagiat, precum si posibile incalcari multiple ale drepturilor de autor, confirmate de 4 experti internationali in domeniu, in urma unei analize independente", scrie publicatia citata.

Citeset aici pe larg despre noul caz