Reactia cititorilor HotNews la reportajul "Cum am devenit membru in reteaua citostaticelor." a fost impresionanta.

Cristian CojocaruFoto: Hotnews

La intrebarea "Vrei sa intri si tu?" au raspuns Da peste 200 de voluntari, romani stabiliti in orase din urmatoarele tari: Spania, Franta, Belgia, Italia, Elvetia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Cehia, Suedia, Danemarca, Slovenia, Germania, Austria, Malta. Va puteti inscrie in continuare, fie ca voluntar, fie daca aveti nevoie de medicamente care lipsesc in Romania, completand formularele de pe www.medicamente-lipsa.ro.

Desi a platit lunar in ultimii 5 ani o suma consistenta statului roman pentru asigurarea sa medicala, Cristian Cojocaru, un manager de 41 de ani, a fost obligat sa-si procure singur mai multe medicamente vitale si sa le plateasca, desi statul ar fi trebuit prin lege sa i le puna la dispozitie.

  • "Banii astia sunt vizibili, ei se dau si se iau. Ce dracu’ se intampla cu ei? Unde sunt ei?", spune Cojocaru in reportajul de aici. "Acum a venit momentul in care trebuie sa regasesc sprijin din partea lor. Trebuie sa-mi dati banii inapoi.” 

Intr-un alt text impresionant, "Eu si tumoarea: Va rog frumos sa ne tratati nemteste!", pacientul Andrei povesteste despre felul in care unii medici din sistemul sanitar romanesc isi trateaza pacientii si se intreaba:

  • "OAMENI BUNI, CE SE INTAMPLA? De ce am ajuns noi, pacientii, sa fim tratati mizerabil? De ce ati ajuns unii dintre voi, cei din sistem, sa ne urati in asemenea hal si, pe deasupra, sa ne-o mai si aratati de cate ori aveti ocazia?"

Ce ne ofera statul roman in schimbul banilor pe care-i platim ani de zile la asigurarile medicale? Cum putem obliga autoritatile sa tina cont mai mult de nevoile pacientilor decat de regulile birocratice? Ce solutii avem la indemana si care sunt cele mai eficiente: procese, presiune publica prin media, votul, protestul in fata sediilor Caselor de Asigurari de Sanatate? Cristian Cojocaru discuta online cu cititorii HotNews.