Primele imagini cu accidentul de duminica, in care o tanara de 19 ani a fost lovita de o masina a Ambasadei Rusiei pe o trecere de pietoni din Sectorul 3 al Capitalei, au fost difuzate luni. Inregistrarea video a fost prezentata in premiera deRealitatea TV si arata masina Ambasadei Rusiei care schimba banda in apropierea trecerii de pietoni si o loveste pe tanara. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere si facute publice de Primaria Sectorului 3.

Accidentul provocat de masina ambasadei RusieiFoto: Captura Realitatea TV

Ministerul roman al Afacerilor Externe a precizat ca persoana din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse implicata in accidentul in care o tanara a fost lovita, duminica, pe trecerea de pietoni, in Bucuresti, "are calitatea de diplomat si beneficiaza potrivit Conventiei privind relatiile diplomatice de imunitate de jurisdictie penala, civila si administrativa, pe teritoriul Romaniei."

Tanara este in coma la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Bagdasar-Arseni, avand contuzii la creier, a declarat, luni, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Florian Bica. "Pacienta este in stare grava, la Terapie Intensiva. Este in coma, sedata si respira cu ajutor aparatelor", a spus medicul Florian Bica. El a precizat ca tanara are mai multe contuzii la creier, dar in acest moment "nu are indicatie de a fi operata", in schimb este in supraveghere continua in vederea realizari unei interventii chirurgicale.

Tanara de 19 ani a fost lovita, duminica, in jurul orei 16:45, de un autoturism al Ambasadei Federatiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflata la intersectia strazilor Camil Ressu si Ilioara. Soferul este cetatean rus, iar pe legimatia diplomatica este mentionat faptul ca este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum si prelevarea de probe biologice, invocand imunitatea de care beneficiaza, potrivit unor surse judiciare.

Brigada de Politie Rutiera a Capitalei va trimite, luni, o notificare catre Ministerul Afacerilor Externe in care va fi trecut numele angajatului Ambasadei Federatiei Ruse si numarul de dosar in care acesta este cercetat pentru vatamare corporala din culpa, precum si refuzul acestuia de a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

In notificare se va solicita sa se precizeze statutul acestuia in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse si daca are imunitate diplomatica. In cazul in care soferul beneficiaza de imunitate, potrivit legii, va fi judecat conform prevederilor din legislatia in vigoare in Federatia Rusa.

Potrivit unor surse din Politie, tanara este din Braila si este studenta.