Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu afirma ca premierul Victor Ponta nu are nicio justificare pentru a nu premia elevii care au obtinut medalii la olimpiadele internationale, in conditiile in care nu exista nicio ordonanta de urgenta in acest sens, singura explicatie fiind aceea ca "un plagiator si un chiulangiu nu au cum sa aprecieze performanta scolara".

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

"Nu exista nicio ordonanta care sa interzica premierea elevilor olimpici", afirma Daniel Funeriu, intr-un mesaj transmis HotNews.ro, in care precizeaza ca premiile se acorda pentru anii anteriori iar el, in calitate de ministru, a organizat "o ceremonie publica prin care am acordat premiile cuvenite olimpicilor din 2010".

"Guvernul Ponta nu are nicio justificare pentru ca in 2012 nu acorda premiile cuvenite olimpicilor, alta decat ca nu apreciaza performanta scolara. Asta se vede si prin faptul ca noi (guvernul Emil Boc, n.r.) i-am premiat pe elevii de nota 10 la Bac, guvernul Ponta nu", continua acesta.

Funeriu afirma ca "USL premiaza plagiatorii desemnandu-i premieri si chiulangii punandu-i presedinti interimari": "Un plagiator si un chiulangiu nu au cum sa aprecieze performanta scolara. Nu e in ADN-ul lor. Pe academicianul Andruh care coordoneaza de multi ani lotul de chimie USL l-au numit politrucul lui Funeriu".

Fostul ministru reaminteste ca pana si comunistii au premiat elevii care au reprezentat Romania la olimpiadele internationale: "Tin minte ca in 1988 am fost premiat pentru asta".

Daniel Funeriu a obtinut mai multe premii nationale si internationale la olimpiadele de chimie, precum si premiul II la olimpiada de chimie din Franta, in anul 1989, potrivit agentiei Mediafax.

In anul 1995, a obtinut, ca sef de promotie, masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie al aceleiasi universitati, cu distinctia Magna cum Laude. Conducatorul sau de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Putna, ca premierea olimpicilor romani la matematica nu a fost facuta din cauza unei ordonante aprobate de guvernul Emil Boc, dar actualul executiv va rezolva aceasta problema.

"Inteleg ca e o ordonanta a guvernului Boc care a taiat acesti bani si, ca multe alte nedreptati din trecut, o sa le indreptam noi", a spus Ponta, intrebat cum comenteaza scrisoarea deschisa adresata premierului si presedintelui interimar de coordonatorul lotului olimpic de matematica, prof. univ. dr. Radu Gologan.

Acesta afirmase marti ca elevii romani care au cucerit medalii la olimpiadele internationale de matematica nu au fost recompensati anul acesta cu traditionalul premiu, al carui cuantum maxim este de 2.000 de euro pentru medalia de aur, deoarece ministerul de Finante nu a aprobat platile.

Citeste aici scrisoarea deschisa adresata premierului Victor Ponta si presedintelui interimar Crin Antonescu.