UPDATE CCR a devansat sedinta finala pe 21 august la cererea lui Traian Basescu si a cerut Guvernului "sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente actualizate pana la 10 iulie"
CCR precizeaza in comunicat ca, marti, "Plenul Curtii Constitutionale a luat in discutie cererea de preschimbare a termenului de judecata stabilit pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei si confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulata de presedintele suspendat al Romaniei, domnul Traian Basescu, in vederea asigurarii solutionarii, cu celeritate, a cauzei cu care a fost investita Curtea Constitutionala, pentru a evita prelungirea situatiei de instabilitate politica care se rasfrange direct asupra economiei nationale".
Astfel, "in temeiul art.3, art.14 si art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, precum si al art.153 din Codul de procedura civila, Plenul Curtii Constitutionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat in cauza, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012", mentioneaza sursa citata.
De asemenea, Plenul Curtii Constitutionale a luat in discutie in sedinta de marti si scrisoarea transmisa de premierul Victor Ponta, in care acesta aprecia ca cele doua adrese transmise de CCR Guvernului 'contin solicitari diferite', Curtea hotarand, cu majoritate de voturi, ca:
"Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate (pana la data de 10 iulie 2012) conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, 'listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit 18 ani pana la ziua alegerilor inclusiv'.
Acolo unde aceasta operatiune nu s-a executat, urmeaza a se realiza in termenul acordat de Curte", precizeaza CCR.
Sedinta de marti a Curtii Constitutionale s-a incheiat in jurul orei 17.30, dupa peste sapte ore de dezbateri. Potrivit comunicatului Curtii, la sedinta au participat toti membrii CCR, respectiv "Augustin Zegrean, presedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecatori".
Anterior, CCR daduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul sa trimita listele electorale permanente.
Premierul Victor Ponta a transmis Curtii Constitutionale luni seara o scrisoare in care arata ca Guvernul a primit din partea acestei institutii doua adrese care contin solicitari diferite, explicand faptul ca listele electorale permanente nu se afla la Executiv, dar ca Guvernul va comunica in termen datele cerute.
UPDATE: Intrebat de jurnalisti de ce Curtea Constitutionala solicita listele electorale de la Guvern, in conditiile in care premierul sustine ca acestea nu se afla la Executiv, presedintele CCR, Augustin Zegrean a replicat: "Pai cine a organizat referendumul?".
Ponta: Raspunsul Guvernului catre CCR convinge oameni normali la cap, nu si exceptii prevazute de medicina
In sedinta de Guvern de marti, premierul Victor Ponta a declarat ca raspunsul transmis de Executiv Curtii Constitutionale cu privire listele electorale permanente convinge oamenii rationali si normali la cap, nu si persoane cu grave devieri de comportament si care reprezinta exceptiile prevazute de medicina, a declarat premierul Victor Ponta.
"Este un raspuns foarte simplu, care a convins pe toata lumea care vrea sa fie convinsa, nu vorbesc de persoane cu grave devieri de comportament si care oricum nu vor intelege niciodata. Eu vorbesc de oamenii normali, care au inteles foarte clar ca daca doreste Curtea Constitutionala de la noi actualizarea listelor, asta o fac primarii sub centralizarea Ministerului Administratiei si Internelor. Daca doreau listele electorale permanente, nu le puteau obtine de la noi. Toti oamenii rationali si normali la cap au inteles lucrul asta, cu exceptiile prevazute de medicina", a spus Ponta ministrilor, la inceputul sedintei de marti a Guvernului, potrivit Mediafax.
Europarlamentarul PDL Monica Macovei afirma ca premierul Victor Ponta "minte in continuare cand spune ca nu are listele electorale permanente pe baza carora s-a desfasurat referendumul", deoarece "le are, dar nu vrea sa le dea Curtii Constitutionale".
Ea precizeaza ca, potrivit articolului 5 din Hotararea de Guvern nr. 682 din 7 iulie 2012, adoptata de Guvernul Ponta, "Ministerul Internelor si Administratiei, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, selecteaza si prelucreaza datele privind cetatenii cu drept de vot, tipareste si pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente actualizate, in doua exemplare, si copii de pe acestea, in trei exemplare".
"Ministerul Internelor si Administratiei are aceste liste, pe care le-a trimis Biroului Electoral Central si primariilor. MAI este in Guvern, in subordinea lui Ponta, deci Ponta are aceste liste si nu vrea sa le trimita Curtii", spune Macovei intr-o declaratie trimisa presei.
Tot marti, CCR a decis ca judecatorul Stefan Minea era indreptatit sa transmita rectificarea la Monitorul Oficial in privinta motivarii Curtii pe referendumul din 29 iulie, intrucat acesta era atat judecator raportor, cat si judecator de serviciu.
Ce precizeaza Curtea in comunicatul de presa:
Plenul Curtii Constitutionale intrunit, in temeiul art.50-51 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, pentru a examina interpretarile diferite date de autoritati unor acte emise anterior de Curtea Constitutionala a constatat urmatoarele:
"In Hotararea Curtii Constitutionale nr.3 din 2 august 2012 s-a omis a se preciza temeiul legal in baza caruia urma sa fie stabilit numarul total al alegatorilor care trebuiau sa-si exprime optiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei.
Judecatorul-raportor, sub indrumarea caruia s-a redactat hotararea, a procedat cu acordul majoritatii judecatorilor Curtii la completarea considerentelor acesteia, precizand ca, pentru stabilirea numarului total de cetateni romani care trebuiau sa isi exprime optiunea, <<sunt aplicabile dispozitiile legale ale art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului>>".
Prin urmare, cu majoritate de voturi, Plenul Curtii Constitutionale a decis:
"1. Hotararea nr.3 din 2 august 2012 a fost data in materia solutionarii contestatiilor introduse in legatura cu procedura referendumului si nu in materia valabilitatii referendumului, asupra caruia Curtea urmeaza a se pronunta in baza art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992.
2. Completarea operata de judecatorul-raportor nu influenteaza si nu poate influenta hotararea pe care Curtea Constitutionala urmeaza sa o adopte conform art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992."
In 6 august, Curtea a transmis o erata, cerand Monitorului Oficial sa indrepte eroarea materiala aparuta in decizia pe care o luase in 2 august, respectiv completarea textului cu un paragraf care la redactare ar fi fost omis.
Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat ca a solicitat Executivului listele electorale permanente, conforme dispozitiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
Concret, CCR a invocat textele legale potrivit carora listele electorale permanente cuprind cetatenii romani cu drept de vot care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv.
Erata solicitata de conducerea CCR a generat ample discutii, inclusiv in interiorul Curtii, trei judecatori declarandu-se deranjati de faptul ca nu au fost consultati.
De asemenea, in sedinta de marti s-a discutat despre modul in care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui, printr-un vot al majoritatii simple a plenului celor noua judecatori sau printr-un vot de doua treimi. Deocamdata, nu se stie daca judecatorii CCR au luat vreo decizie in aceasta privinta.
CCR va decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului
Augustin Zegrean, intrebat daca Guvernul are listele cerute de CCR: Nu le are Guvernul, le au institutiile

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Cum sa le aduca guvernul daca nu sunt acolo?
Sau le-a luat DNA, procuratura?
Asta e alt act din piesa de teatru absurd "Hai neamule la vot"
Inseamna ca vor sa le modifice?!?
de aceea sustin ca judecatorii ccr trebuiesc alesi de catre toti magistratii puterii judecatoresti, caci doar asa se va asigura independenta reala a acestora fata de politic.
ceea ce se intampla acum ne demonstreaza ca este imperios necesar ca "numirea" judecatorilor trebuie sa inceteze.
Na zdarovaia, gospodin polcovnic!
Daca erau toate corecte de la bun inceput, nu mai era nicio suspendare si nu mai aveai de ce sa-ti strigi frustrarile pe-aici. Dar asta e viata: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, ca nu se stie cand ti se poate intampla tie.
Iar daca este sa cred ca Base a avut o demonstratie de forta in aceste zile, apoi BRAVO lui. Cu atatia prosti pe cap, de ordinul milioanelor, cu media apropae ostila, legi schimbate impotriva lui, suspendare, fraude masive la referndum, si fara telefon si comunicatii STS, nu pot sa zic decat bravo lui, a rezistat impotriva unor nemernici. Merita respect. Bun politician.
In mod normal, Basescu trebuia sa fie demult la Cotroceni, dar comunistii nu lasa puterea nici morti. Voiculescu stie de ce!
Esti penibil, ca de latfel toti uslinosii.
ATI PIERDUT!
GATA!
Acum, treci la televizor si mai ia o portie de latrine!
Vad ca esti plin de... invatamintele lor!
Pofta mare!
caci, legea s'a votat in palavrament si a fost promulgata de interimarul porumbac, lovirutzionaru cacaru.
hahaha ! mare lovirutionar de tulcea !
el si dinescul, marii vorbitori al lovirutiei !
jos iliescu si clica de la grivco !
jos baronii usl-amisti !
Nu va inteleg pozitia!
Deci , doar NUMARUL........... nu LISTELE !!!
Este un lucru bun faptul ca CCR doreste o expertiza minutioasa asupra populatiei, dar este suspecta deoarece la locale s-a mers pe acelasi numar de persoane cu drept de vot si cum dintr-odata USL-ului nu i-a mai convenit asta! Nu pot accepta acesti comunisti infrangerea ! Si nu pot sa se opreasca pana nu detin PUTEREA TOTALA, asa cum a spus-o si VOICULESCU!
Deci noi acum platim ambitiile, bolile psihice si imaturitatea politica a acestei adunaturi din USL!
nu mai este timp de discutii de cafenea. sa luam pancarte si sa demonstram in fata curtii constitutionale in mod civic cerand curtii constitutionale sa respecte legea si sa constate ca nu au fost 50% + 1 prezenti la referendum. curtea constitutionala cu toti membrii ei, - chiar ku cei care isi au sufletul patruns de profunzimi bolsevice, trebuie responsabilizata si confruntata cu simplul fapt al menirii sale. nu trebuie sa cedeze presiunilor politice din partea pucistilor, ex-comunistilor si a interlopilor.
scriu din sua dar impresia pe care o am de aici despre ce se intampla in romania este de un drum direct si repede spre anarhie, ilegitimitate, impostura si nerespectare a legii. toate atacurile din ultima perioada de intimidare si manipulare sau de-a dreptul desfiintare a institutiilor statului incalca principiile unui stat de drept si nu vor duce decat la degradarea societatii romanesti si a climatului de stabilitate din romania
dacia era pe liste, televizorul color, repartitia la apartament, etc.
dar, sunt liste si liste.
de la lista lui severin, la listele de vot.
apropo de severin, tot mai reprezinta pesedeaoa la bruksal ?
jenant !
deci, mai draga, listele electorale au fost intocmite
de ministerul de interne si administratie, recte de cei anchetati.
ele sunt in computer, o simpla apasare de buton scoate cate copii se cer.
de fapt, ccr nu va sta sa numere, sa cerceteze liste.
ei vor de la guvern, o cifra.
si cer acea cifra pen'ca onor guvernul a trimis o scrisorica, parfumata, cum ca cifra din 29 nu mai e sigura. au mai murit oameni, s'au mai insurat, divorat, au primit apartamente de la stat si s'au mutat, au fost transferati cu serviciul, au fost la bai, etc.
deci, ccr cere de la guvern cifra finala, pentru ca cea oficiala a fost contestata tot de guvern.
si nici nu cuprindea toti romanii cu drept de vot.
adica, vor ca guvernul sa spuna daca cea pe care s'a tzinut referendumul mai este valabila.
daca nu ar mai fi, atunci, sigur judecatorii vor cere explicatii, ba ar incuraja parchetul sa afle explicatii.
dr. tonta stia asta, stie ca orice alta cifra l'ar pune la coltz, si prefera sa o dea de colo, colo..
zegrean a spus clar ca guvernul trebuie sa dea cifra, ei au organizat referendumul, ei au dat o cifra, pe care apoi au contestat'o.
si, cum a zis zegrean, o vor da !
n'au alta solutie.
si vor da una care sa includa TOTI romanii cu drept de vot, adica peste 18 ani.
comunicatul este clar.
jos ilici si clica varanului !
la bec s'au trimis mai multe randuri/copii ale listelor electorale. deci, vrajeala ca ala n'are, ala n'are, este un fel de leapsa pe ouate.
le gaseste el parchetul, ca se pare ca e pus serios pe numarato oua :)
Daca le cereau de la AEP fara actualizare, ele puteau ajunge la CCR rapid, in 2 zile (daca nu erau deja acolo), nu trebuia sa mai asteptam o luna pentru asta.
Cred ca curtea vroia sa ceara "actualizarea listelor conform carora ar fi trebuit sa aiba loc referendumul" daca e sa luam termenul de o luna si prima adresa catre guvern.
Ne place sau nu, Ponta are dreptate aici, mai precis Curtea a intretinut o confuzie reala (chiar daca ministri exagereaza efectele).
Deci listele electorale in baza carora s-a desfasurat referendumul trebuie sa existe la MAI. Doar ca nu exista listele pe care le vrea Ponta actualizate cu 1.6 milioane de votanti mai putini.
Dar la noi oamenii nu mai gandesc corect, gandesc in functie de un mic si o bere sau de serviciul mizer la vre-un baron psd cu gandul la o pensie si mai mizera. Nu mai exista coloana vertebrala in Romania, din pacate.
Dupa referendum, BEC a transmis rezultatele votului catre CCR, spre validare. Conform BEC, numarul total de alegatori a fost de 18,3 mil. de alegatori iar prezenta la vot a fost de 46,4%.
La randul lui, guvernul a trimis catre CCR o adresa prin care sustine ca numarul de alegatori inscrisi pe liste nu este real, fara a preciza la randul lui o alta cifra (desi el a organizat referendumul asumandu-si initial cifra de 18,3 mil.).
Deci este normal ca CCR sa ceara GUVERNULUI sa-si precizeze CIFRA pe care o considera reala, si nu altcuiva. Asta pentru ca guvernul a contestat o cifra fara insa a preciza o alta in loc.
Mai mult, CCR indica si legea si paragraful din lege dupa care guvernul trebuie sa ia in calcul noua cifra de alegatori.
Deci guvernul a contestat, guvernul este cel care trebuie sa raspunda solicitarii CCR.
BEC si AEP nu au nimic de facut, pentru ca ei si-au precizat clar pozitia (numarul de alegatori dupa care s-a desfasurat referendumul).
Nu va mai luati dupa aberatiile lui Ponta, asta minte non-stop! Prosti sunt doar cei care-l cred!
Capisci?
Asa, ca sa vezi cum e cand esti jucat de profesionisti!
Interesant va fi cand cel 7.4 milioane (ma rog, cam 5 milioane de fapt) vor incepe sa vada ca promisiunile nu pot fi tinute... cateva luni probabil ca vor mai putea sa arunce vina pe "greaua mostenire", dar chiar si cu un IQ sub 80 ajungi sa intelegi pana la urma ce se intampla :).
Succes!
Nu s-a terminat falsificarea lor?
CCR pare a funcționa din ce în ce mai teleghidat. Cum e și normal, nu mai trebuie să influențeyi pe cineva pe care-l controlezi!
Partea cu teleghidarea însă, o mențin!
Si mai precizati care liste si ce inseamna in acest context "actualizate"?
Iar bagati omul in ceata ...
Pentru ce le mai trebuie o saptamana ?!
Motive de amanare, nu ?
Inca o saptamana de somn la Cotroceni pentru interimarul nesuspendat inca?
Inca o saptamana de sfaturi (f)utile de la bunicutza?
Nu este totusi, prea mult?
ce liste vreti mai oameni buni?
Ca listele de care aveti voi nevoie sunt publicate deja de mult, parafate, stampilate si semnate de ministrii responsabili de la acea data!
ce liste vreti acum?
Liste facute de Ponta, in 7 zile?
Ce face Ponta acum?
Ii numara pe romani, din 2 in 4 si peste 7 zile va da o cifra?
ce legatura are acea cifra cu numarul oficial al electoratului dupa care s-a desfasurat deja referendumul?
CCR ne baga in mizerie la fel ca USL-amul!
Nu se cer listele efective! Ce sa faca CCRcu listele?
Sa le verifice?
Listele alea exista deja, au fost semnate de Rus si sunt oficiale. 18,3 milioane.
De ce CCR ii da lui Ponta inca o saptamana pt a prezenta acele liste?
nu ne miram nici de "independenta" parchetelor care alaturi de rauri si ramuri isi aduc si ele prinosul de recunostinta carmaciului iubit neprecupetind niciun efort in intrecerea de munca socialista pentru a-l reaseza pe irepetabilul in jiltu-i
in alta ordine de idei, ne vedem la cotroceni in seara reinstalarii?
asa, cat sa ne luam tara inapoi de la gashca asta de securisti sinistri dimpreuna cu slugile lor si trupa de sufragete blonde
Aspazia Cojocaru (65 de ani) PSD
Acsinte Gaspar (74 de ani) PSD
Tudorel Toader (52 de ani) PNL
Valentin Zoltan Puskas (63 de ani) UDMR
Iulia Antoanella Motoc (44 de ani) PDL
Mircea Ştefan Minea (62 de ani) PDL
Augustin Zegrean (58 de ani) PDL
Petre Lăzăroiu (59 de ani) TB
... trageti concluziile... nu prea pica la pace :))
in alta ordine de idei , isi imagineaza cineva ce mizerii sunt si pe acolo , cand 3 judecatori ai ccr declara ca ei habar nua veau de acea erata si ca este ilegala , iar acum iese stabilirea legalitatii unei fapte prin vot majoritar ...?
de cand se stabileste legalitatea prin vot? nu au reguli clare ?
ori cei 3 sunt incompetenti si atunci sa plece urgent , ori aveau dreptate si atunci ramane ilegal , votul nu poate transforma o infractiune in actiune justa .
...pentru a afla si cine a fost Montesquieu (felicitari pentru nickname !), nimeni nu e suficient de batran ca sa va ajute, asa ca puteti consulta (macar) Wikipedia.
Merci
iar daca ati fost cumva indus in eroare de apelul meu la o manifestatie in fata cotroceniului in seara (tot mai aproape, din pacate) reinstaurarii carmaciului, va asigur ca scopul e acela de a-i "transmite" (cu tot ce ne pica-n mana) lui basescu toata "dragostea" ce i-o poarta poporul.
in toti anii astia de cand ne pastoreste ca sa nu spun ca ne fura, ne minte, ne jigneste, ne persifleaza sau ne raneste, am acumulat cu totii atata "dragoste" pentru augusta persoana baseasca incat efectiv noi, romanii, nu mai putem s-o tinem in noi si tinem cu tot dinadinsul sa i-o impartasim :)
pariu ca nu-l prinde toamna presedinte pe basescu? ;)
Iar listele de participare trebuie sa fie predate cele pe baza carora au fost organizat referendumul asta de tot rahatul, si nu alte liste facute cu nea Vasile, sectoristul sau Casa de Pensii. Gura bate fundul.
-Mai, daca sinteti de acord cu noi sa lasam si ordonanta aia, si pe Zgonea la depuatati, si pe Antenescu prezident la senat, si pe politrucul Dorneanu la avocatul poporului, promitem sa decidem corect, pe baza legilor, la referendum.
Zis si facut, au legitimat lovitura de stat. Dupa aceea, exact pe modelul Ponta, au inceput sa se lege de “baza legilor”. Pai cum sa votam daca nu stim citi sint la vot. Si hop MAI cu tidula ca nu stim. Haideti sa cerem o lista exacta si promitem ca dupa aia votam logic. Asa ca au cerut o lista “reactualizata” cind Zegrean se uita in alta parte.
Tot asa au continuat sa-i momeasca pe restul azi, si sa mai traga mita de coada pina pe 21 august. Cu listele. Sint curios ce vor mai gasi de cirtit dupa aceea. E clar ca sint minim 3 judecatori de la CCR participanti activi (adica dau consultanta USL-ului contra cost) in puciul borfasilor.
Daca erau corecti spuneau azi ..alb sau negru
sunt mai putini cei care sunt influentati de Pungasi...
iar KKR-CCR este indecisa ?!
Fraierii de la PDL se inchibau la CCR ( "a carei verdicte sunt litera de lege , care nu pot fi comentate,
ci executate urgent" ) de parca CCR ar fi Panteonul.
S-a vazut acum clar ce este CCR. O gasca de nemernici !( cu cateva exceptii...)
Mergi la pariul meu , pe o "blonda" , rece si cu guler alb ? :) :) :)
.
Nu reuseste sa ia o decizia clara si sa se exprime clar.
Daca vor listele conform carora s-a facut referendumul sa spuna clar acest lucru si sa ceara azi listele. Daca vor liste " actializate " sa spuna de ce vor sa fie "actualizate " ?
Si la urma urmei, CE VOR EI SA FACA CU UN TABEL CARE CUPRINDE 18,2 milioane de cetateni??
Ce atributii are CCR in fata acestui tabel ? Sa-l verifice ? Sa vada daca au fost voturi multiple ?
A inebunit " lupul " ?
V-au distrus televiziunile diversioniste chiar toti neuronii , ca nu mai stiti nici sa cititi un text ???
Cred ca tzara asta a cam luat-o razna , la modul fff real !
Am avut putine interventii pana acum, toate decente si cu un ton educat (desi nemeritat de clica bolservica). Dupa multa suferinta interna, in tacere, vazand cum se intinde caracatita bolsevica, dati-mi voie azi sa utilizez un limbaj mai putin academic (desi CCR nu a dat decizia finala); totusi, circumstantele de azi arata ca decizia CCR va insemna pentru noi UE, iar pentru "ei" M...
Scuze, nu m-am putut abtine :)
iar legat de "majoritatea de voturi" : nici nu se putea altfel, avind in vedere cele 3 cozi de topor care s-au exprimat galagios mai zilele trecute in sprijinul borfasilor.
per total, un semn bun. majoritatea CCR se straduieste sa decida in spiritul legii. in ciuda piedicilor incomensurabile...
Va dati seama oameni buni ce s-ar fi intimplat daca nu eram in UE??
2. Guvernul nu are in subordine institutiile care detin listele permanente.
3. Parchetul a cerut listele electorale de la Autoritatea Electorala Permanenta, plus alte liste de electori. Si le-a primit.
4. Indivizii de sinistra prezenta, precum Monica Macovei, zbiara sus si tare ca Guvernul a ferecat listele.
Daca Parchetul a obtinut liste si informatii, CCR de ce nu poate sa faca acelasi lucru?!
Pentru ca, fiind controlata de psihotici care vor cu orice pret imacularea completa a mesianicului Traian Basescu, actiunile lor sunt spasme, nu coerente.
Altfel, Guvernul ar putea spune orice. Cum face, de exemplu, duduia Macovei care spune orice, oriunde...
Stilul PDL-as insa mai are putin, putin de trait... Pana in toamna, cand lucrurile se vor limpezi si vor merge frumos domniile lor la 10% maximum.
tot CCR nu a impus acest lucru plus vezi si recomandarile Comisiei de la Venetia de a nu se impune cvorum.
Totusi ce nu pot sa inteleg, este sprijinul CE si SUA pentru Base. Oare este neconditionat? Pana la aceasta comedie cu referendumul nu stiu cati oficiali UE/SUA "stiau" cine e Base. Vezi discutiile cu Schengen, marginalizare lui la diferitele intalniri etc, iar acum toate opiniile sunt proBase. Sper sa nu platim tot noi fraierii pentru aceasta sustinere.
2. Referendumul din 2007 a fost INVALIDAT din motive de cvorum
3. Eu inca nu am auzit nici un oficial strain pro-Basescu, doar impotriva incalcarii legii, incalcare facuta de plagiator, lenes si compania
Ponta minte în continuare ca un gunoi.
Oare Curtea nu poate emite o hotărâre care să pedepsească neexecutarea cererilor sale?
Dar daca va cadea bine pentru tara nu este ... ca ar fi Basescu vreun mare presedinte ... dar modul cum a fost dat jos este demn de o lovitura de stat
- devanseaza data initial prestabilita, raspunzand pozitiv cererii presedintelui suspendat, Basescu; prim pas pentru scurtarea si terminarea crizei; in loc de 12 septembire, in loc de 31 august, acum doar o saptamana.
- clarifica (special pt dl Ponta) ca erata a fost CORECTA; si anume, ca NU trebuie nici un fel de mini-recensamant (chiar daca Ponta s-a incapatanat sa spuna ca va continua, din cauza cererilor contradictorii ale Curtii); dimpotriva, ei cer numarul existent la 10 iulie, INAINTE de referendum, cu exceptia cazurilor in care nu au existat date in acel moment; deci aceasta decizie a curtii opreste mini-recensamantul aberant a dlui Ponta.
Ambele decizii, deci, clarifica si scurteaza criza. Semne bune anul are, Doamne ajuta!
Din pacate, a rasuflat din gura presedintelui INS acum cateva luni, ca populatia Romaniei s-a micsorat cu 2 milioane si ceva de oameni, listele insa sunt cele din 2003 care nu au fost actualizate probabil din 199... . Astfel avem parlamentari europeni si locali mai multi, primariile au mai multi functionari, toata lumea-i multumita. Acum presedintele INS nu poate da listele, nu poate repartiza pe varste, nu poate nimic, Parchetul il asteapta la cotitura, ciocu mic.
S-ar fi putut sa nu fie actualizate anumite decese/suspendari de drept de vot etc. decise dar neoperate in baza de date pana la data extragerii listelor.
NU spun ca nu exista erori in ele, dar erorile vin direct din evidenta populatiei si este ilegal sa elimini de acolo o persoana fara un act oficial - de renuntare la cetatenie sau deces, chiar daca pare evident ca ea nu mai exista. Poate cel mult sa se stabileasca o varsta maxima (ex. 120 ani) peste care sa se elimine automat din sistem respectiva persoana, dar nu stiu in ce conditii legislative se poate face.
Cheia deciziei de azi este: "Acolo unde aceasta operatiune nu s-a executat, urmeaza a se realiza in termenul acordat de Curte".
Eu inteleg ca acolo unde nu s-a executat actualizarea pana la data de 10 iulie aceasta trebuie facuta in termenul acordat de curte. Dar cine stabileste daca au fost sau nu actualizate listele pana la data de 10 iulie, si care dintre ele - toate, doar anumite localitati?
Si daca nu au fost actualizate nu e vina organizatorului? De ce ii dai post-factum termen pentru o operatiune care el trebuia sa o faca inainte dar nu a avut timp tot din cauza grabei sale?
In urma deciziei de azi eu vad USL-ul cu discursul - "listele nu au fost actualizate pana la data de 10 iulie, le actualizam acum in termenul dat de curte".
Legea la care face referire CCR:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_370_2004_alegerea_presedintelui_romaniei_republicata_2011.php
Legea 370/2004
Art.7
(1) Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite.
Art.9
(1) ... precum si alegatorii care voteaza la sectiile de votare din strainatate sunt inscrisi intr-un tabel cuprinzand numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria si numarul actului de identitate, precum si alte elemente stabilite prin hotarare a Guvernului.
Art.7 si Art.9 nu fac altceva decat sa explice cum se intocmesc listele in functie de cele doua categorii de persoane: cele cu domiciliul in tara si cele cu domiciliul in strainatate.
Ambele categorii, insumate, reprezinta cvorumul alegatorilor pentru alegerea presedintelui Romaniei.
PS: am vazut aseara la Antena 3 cum Gadea a vorbit vreo 3 ore numai pe baza Art.7. La prosti, merge! Pun pariu ca astazi, in toate carciumile satelor romanesti, alde nea Vasile si nea Gheorghe isi vor bea tuica fericiti ca "i-a lamurit baiatul ala de treaba, Gadea, cum sta treaba cu numarul de alegatori si ca zilele lui Basescu sunt numarate"!
'Noi n-avem nemti!'. Asa ne explicam inainte de '89 de ce noi, romanii, nu reuseam sa valorificam capacitatea instalatiilor cumparate pe bani grei, de cel mai inalt nivel tehnic, din tarile avansate. Nici nu le intretineam conform procedurilor furnizorilor. De fapt. nu le intelegeam si, ca atare, nu le iubeam. Ne era caciula prea mare. Nu eram pregatiti metodic, cu rabdare, in timp. Absolvisem scoala la 'fara frecventa'. Am vrut, lacomi, sa ardem etapele prin care trecusera tarile avansate. Nu ne-a mers smecheria.
Totusi, in Romania exista insule de 'nemti' alcatuite din oameni destoinici, onesti, care isi iubesc cu adevarat meseria. O respecta, s-au identificat cu ea, care lucreaza complet conectati tot timpul, nu numai cand sunt supravegheati de un sef. Ei sunt 'supravegheati' complet, intim, permanent, numai de constiinta lor. Ei nu 'lasa lucrul din mana' decat dupa ce l-au verificat bine, nu asteapta sa ii verifice altii. Acesti romani-nemti sunt, de fapt, oameni cu demnitate, rigurosi, fermi, nu au nevoie de 'pile, de sustinerea altora. Prietenul lor, cel care ii sustine sincer, este munca lor, rezultatul acesteia.
Onorata Curte Constitutiona,
Imi doresc fierbinte ca si institutia pe care o alcatuiti sa fie o astfel de insula de romani-nemti, sa fiti un 'reper de granit' pentru intregul popor roman, de competenta, de moralitate, dedicatie profesionala in interesului nostru, al tuturor, o institutie vrednica de cel mai compet respect al poporului. ultima lui speranta..
Asa cum se spune ca, in America, 'nimeni nu scapa de fisc', tot asa imi doresc sa se spuna ca in Romania 'nimeni nu scapa de Inalta Curte Constitutionala'.
Noi, intregul popor, v-am incredintat, cu deplina convingere, misiunea de a apara legea suprema care ne guverneaza. Dincolo de dumneavoastra nu mai este nimeni care sa ne apere interesele cele mai generale, cele de cea mai mare importanta.
In apararea constitutiei, noi acceptam, sa ne aducet
Asa cum se spune ca, in America, 'nimeni nu scapa de fisc', tot asa imi doresc sa se spuna ca in Romania 'nimeni nu scapa de Inalta Curte Constitutionala'.
Noi, intregul popor, v-am incredintat, cu deplina convingere, misiunea de a apara legea suprema care ne guverneaza. Dincolo de dumneavoastra nu mai este nimeni care sa ne apere interesele cele mai generale, cele de cea mai mare importanta.
In apararea constitutiei, noi acceptam, sa ne aduceti pe linia dreapta, sa ne struniti cu mana ferma, neinduplecata, ' sine ira et studio', fara balbaieli, ca fiscul american. Stim ca o faceti spre binele nostru comun.
In acest sens, ne dorim, cu toata convingerea si increderea, sa fiti neinduplecati fata de cei ce incearca sa va tarasca in noroiul politicii, smecheri care isi slujesc, fara orice fel de scrupule, numai interesul personal, care vor sa faca din dumneavoastra un instrument aservit lor.
chiar si Pristanda pricepea ca nu-i in regula cu numararea voturilor!
si aia faceau minariile ininte de vot nu ca golanii astia dupa ce o lue intreaga a vazut ca au pierdut!!
pe mina voastra ati pierdut, looserilor, asa ca pasol na turbinca!!
Si nu uitati ca trebuie sa platiti nota de plata pentru ce ati facut asta -vara!!!!
Rog securistul de serviciu' sa publice comentariu...
nu va mai scapa nici maica rusia, nici unchiul sam!!
ne-am saturat de voi, nu intelegeti!
altii la rand!!