UPDATE CCR a devansat sedinta finala pe 21 august la cererea lui Traian Basescu si a cerut Guvernului "sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente actualizate pana la 10 iulie"

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 14 august 2012, 17:32 Actualitate | Esenţial


 documente
(14 Aug 2012) PDF, 52KB
Plenul CCR a decis sa devanseze pentru 21 august termenul la care Guvernul trebuie sa trimita listele electorale permanente. "Plenul Curtii Constitutionale  a solicitat  Guvernului sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate (pana la data de 10 iulie 2012) conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, "listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit 18 ani pana la ziua alegerilor inclusiv"", se arata in comunicatul transmis marti de Curtea Constitutionala.

CCR precizeaza in comunicat ca, marti, "Plenul Curtii Constitutionale a luat in discutie cererea de preschimbare a termenului de judecata stabilit pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei si confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulata de presedintele suspendat al Romaniei, domnul Traian Basescu, in vederea asigurarii solutionarii, cu celeritate, a cauzei cu care a fost investita Curtea Constitutionala, pentru a evita prelungirea situatiei de instabilitate politica care se rasfrange direct asupra economiei nationale".

Astfel, "in temeiul art.3, art.14 si art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, precum si al art.153 din Codul de procedura civila, Plenul Curtii Constitutionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat in cauza, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012", mentioneaza sursa citata.

De asemenea, Plenul Curtii Constitutionale a luat in discutie in sedinta de marti si scrisoarea transmisa de premierul Victor Ponta, in care acesta aprecia ca cele doua adrese transmise de CCR Guvernului 'contin solicitari diferite', Curtea hotarand, cu majoritate de voturi, ca:

"Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate (pana la data de 10 iulie 2012) conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, 'listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit 18 ani pana la ziua alegerilor inclusiv'.

Acolo unde aceasta operatiune nu s-a executat, urmeaza a se realiza in termenul acordat de Curte", precizeaza CCR.


Sedinta de marti a Curtii Constitutionale s-a incheiat in jurul orei 17.30, dupa peste sapte ore de dezbateri. Potrivit comunicatului Curtii, la sedinta au participat toti membrii CCR, respectiv "Augustin Zegrean, presedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecatori".

Anterior, CCR daduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul sa trimita listele electorale permanente.

Premierul Victor Ponta a transmis Curtii Constitutionale luni seara o scrisoare in care arata ca Guvernul a primit din partea acestei institutii doua adrese care contin solicitari diferite, explicand faptul ca listele electorale permanente nu se afla la Executiv, dar ca Guvernul va comunica in termen datele cerute.

UPDATE: Intrebat de jurnalisti de ce Curtea Constitutionala solicita listele electorale de la Guvern, in conditiile in care premierul sustine ca acestea nu se afla la Executiv, presedintele CCR, Augustin Zegrean a replicat: "Pai cine a organizat referendumul?".

Ponta: Raspunsul Guvernului catre CCR convinge oameni normali la cap, nu si exceptii prevazute de medicina

In sedinta de Guvern de marti, premierul Victor Ponta a declarat ca raspunsul transmis de Executiv Curtii Constitutionale cu privire listele electorale permanente convinge oamenii rationali si normali la cap, nu si persoane cu grave devieri de comportament si care reprezinta exceptiile prevazute de medicina, a declarat premierul Victor Ponta.

"Este un raspuns foarte simplu, care a convins pe toata lumea care vrea sa fie convinsa, nu vorbesc de persoane cu grave devieri de comportament si care oricum nu vor intelege niciodata. Eu vorbesc de oamenii normali, care au inteles foarte clar ca daca doreste Curtea Constitutionala de la noi actualizarea listelor, asta o fac primarii sub centralizarea Ministerului Administratiei si Internelor. Daca doreau listele electorale permanente, nu le puteau obtine de la noi. Toti oamenii rationali si normali la cap au inteles lucrul asta, cu exceptiile prevazute de medicina", a spus Ponta ministrilor, la inceputul sedintei de marti a Guvernului, potrivit Mediafax.


Europarlamentarul PDL Monica Macovei afirma ca premierul Victor Ponta "minte in continuare cand spune ca nu are listele electorale permanente pe baza carora s-a desfasurat referendumul", deoarece "le are, dar nu vrea sa le dea Curtii Constitutionale".

Ea precizeaza ca, potrivit articolului 5 din Hotararea de Guvern nr. 682 din 7 iulie 2012, adoptata de Guvernul Ponta, "Ministerul Internelor si Administratiei, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, selecteaza si prelucreaza datele privind cetatenii cu drept de vot, tipareste si pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente actualizate, in doua exemplare, si copii de pe acestea, in trei exemplare".

"Ministerul Internelor si Administratiei are aceste liste, pe care le-a trimis Biroului Electoral Central si primariilor. MAI este in Guvern, in subordinea lui Ponta, deci Ponta are aceste liste si nu vrea sa le trimita Curtii", spune Macovei intr-o declaratie trimisa presei.


Tot marti, CCR a decis ca judecatorul Stefan Minea era indreptatit sa transmita rectificarea la Monitorul Oficial in privinta motivarii Curtii pe referendumul din 29 iulie, intrucat acesta era atat judecator raportor, cat si judecator de serviciu.

Ce precizeaza Curtea in comunicatul de presa:

Plenul Curtii Constitutionale intrunit, in temeiul art.50-51 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, pentru a examina interpretarile diferite date de autoritati unor acte emise anterior de Curtea Constitutionala a constatat urmatoarele:

"In Hotararea Curtii Constitutionale nr.3 din 2 august 2012 s-a omis a se preciza temeiul legal in baza caruia urma sa fie stabilit numarul total al alegatorilor care trebuiau sa-si exprime optiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei.

Judecatorul-raportor, sub indrumarea caruia s-a redactat hotararea, a procedat cu acordul majoritatii judecatorilor Curtii la completarea considerentelor acesteia, precizand ca, pentru stabilirea numarului total de cetateni romani care trebuiau sa isi exprime optiunea, <<sunt aplicabile dispozitiile legale ale art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului>>".

Prin urmare, cu majoritate de voturi, Plenul Curtii Constitutionale a decis:

"1. Hotararea nr.3 din 2 august 2012 a fost data in materia solutionarii contestatiilor introduse in legatura cu procedura referendumului si nu in materia valabilitatii referendumului, asupra caruia Curtea urmeaza a se pronunta in baza art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992.

2. Completarea operata de judecatorul-raportor nu influenteaza si nu poate influenta hotararea pe care Curtea Constitutionala urmeaza sa o adopte conform art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992."In 6 august, Curtea a transmis o erata, cerand Monitorului Oficial sa indrepte eroarea materiala aparuta in decizia pe care o luase in 2 august, respectiv completarea textului cu un paragraf care la redactare ar fi fost omis.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat ca a solicitat Executivului listele electorale permanente, conforme dispozitiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Concret, CCR a invocat textele legale potrivit carora listele electorale permanente cuprind cetatenii romani cu drept de vot care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv.

Erata solicitata de conducerea CCR a generat ample discutii, inclusiv in interiorul Curtii, trei judecatori declarandu-se deranjati de faptul ca nu au fost consultati.

De asemenea, in sedinta de marti s-a discutat despre modul in care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui, printr-un vot al majoritatii simple a plenului celor noua judecatori sau printr-un vot de doua treimi. Deocamdata, nu se stie daca judecatorii CCR au luat vreo decizie in aceasta privinta.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


17723 vizualizari

 • +26 (32 voturi)    
  Liste (Marţi, 14 august 2012, 17:36)

  Draky [utilizator]

  Pai nu inteleg, nu au deja listele?
  Cum sa le aduca guvernul daca nu sunt acolo?
  Sau le-a luat DNA, procuratura?
  Asta e alt act din piesa de teatru absurd "Hai neamule la vot"
  Inseamna ca vor sa le modifice?!?
  • +21 (23 voturi)    
   inca nu.... (Marţi, 14 august 2012, 18:01)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   ...s-au pus de acord cei ce au "numit" judecatorii ccr si de aceea sunt atatea amanari.
   de aceea sustin ca judecatorii ccr trebuiesc alesi de catre toti magistratii puterii judecatoresti, caci doar asa se va asigura independenta reala a acestora fata de politic.
   ceea ce se intampla acum ne demonstreaza ca este imperios necesar ca "numirea" judecatorilor trebuie sa inceteze.
  • -39 (47 voturi)    
   Ziua victoriei basesciene! (Marţi, 14 august 2012, 18:23)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   Ce repede s-au schimbat si s-au rezolvat toate. O adevarata demonstratie de putere a lui Basescu a avut loc zielele astea (erata, implicarea parchetului, deciderea cu vot in CCR despre legalitatea actiunilor lor). O adevarata lovitura de stat! CCR nu are dreptul sa modifice deciziile, dar a facut asta constant in ultima perioada, incepand cu adaugarea pragului (pe care se mai pronuntase o data, diferit, in 2007).
   • +21 (25 voturi)    
    toarsu colonel (Marţi, 14 august 2012, 20:07)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    dupa ce termini delirul cu basescu si loviturile de bici, dai de baut. Ati pierdut! Merge o sampanie buna, ca ai pensie mare, iti permiti.
    Na zdarovaia, gospodin polcovnic!
   • +10 (12 voturi)    
    academia de Hau-Hau (pentru cunoscatori) (Marţi, 14 august 2012, 21:16)

    claustus [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    ....90% dogaru...
   • +11 (13 voturi)    
    ai pierdut! (Marţi, 14 august 2012, 21:25)

    airamerica [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Colonele, ai pierdut din nou, asa cum ai pierdut si in '89, cand nu ati fost in stare sa-l aparati pe Ceausescu! La gunoi cu voi, acol e locul vostru!
   • +10 (10 voturi)    
    Asta e viata. (Marţi, 14 august 2012, 21:50)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Cand s-a pronuntat cu privire la revocarea presedintilor celor doua camere, la care s-a mai pronuntat in alte ocazii (cand PDL-ula vrut sa-i schimbe pe Nascase si pe Gionel), a fost ok pentru voi, desi legea spune clar ca presedintii celor doua camere nu se pot schimba decat la cererea grupurilor parlamentare de care apartin.

    Daca erau toate corecte de la bun inceput, nu mai era nicio suspendare si nu mai aveai de ce sa-ti strigi frustrarile pe-aici. Dar asta e viata: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, ca nu se stie cand ti se poate intampla tie.
   • +11 (13 voturi)    
    colonole (Marţi, 14 august 2012, 22:05)

    hmara [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Chiar daca este o pierdere de vreme sa ti se raspunda, doresc sa-ti spun ca nu s-a schimbat nimic din decizia CCR. Erata prin definitie este o corectura , nu adaugire. Pur si simplu acest paragraf s-a omis. Din vina cui, urmeaza sa vedem. Doar ca unii ca tine , vor sa vada doar adevarul frant, portiune de adevar. Chiar daca decizia exista pe site-ul lor si a fost comunicata in presa in acea zi, tu, la cat esti de orb si indoctrinat nu vei recunoaste ca paragraful exista. Sorbi cuvintele de la idolii tai din usl fara niciun discernamant, cred ca daca aia ti-ar spune ca esti bolovan in gandire o vei lua motamo, nu ai avea nicio reactie. Asta te si va carecterizeaza.
    Iar daca este sa cred ca Base a avut o demonstratie de forta in aceste zile, apoi BRAVO lui. Cu atatia prosti pe cap, de ordinul milioanelor, cu media apropae ostila, legi schimbate impotriva lui, suspendare, fraude masive la referndum, si fara telefon si comunicatii STS, nu pot sa zic decat bravo lui, a rezistat impotriva unor nemernici. Merita respect. Bun politician.
   • +6 (6 voturi)    
    Uiti colonele (Miercuri, 15 august 2012, 7:09)

    Dorel2000 [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    ca nu s-a invalidat referendumul dupa numararea voturilor din cauza ca USL a depus contestatii. Asa s-a ajuns la termenul de 12 spetembrie.
    In mod normal, Basescu trebuia sa fie demult la Cotroceni, dar comunistii nu lasa puterea nici morti. Voiculescu stie de ce!
   • +5 (5 voturi)    
    Toar'su polcovnic, (Miercuri, 15 august 2012, 8:48)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    mai incet, tata, ca ma asurzesti!
    Esti penibil, ca de latfel toti uslinosii.
    ATI PIERDUT!
    GATA!
    Acum, treci la televizor si mai ia o portie de latrine!
    Vad ca esti plin de... invatamintele lor!
    Pofta mare!
   • +1 (1 vot)    
    palavramentul (Miercuri, 15 august 2012, 13:55)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    partas la lovitura de stat a lui base !
    caci, legea s'a votat in palavrament si a fost promulgata de interimarul porumbac, lovirutzionaru cacaru.

    hahaha ! mare lovirutionar de tulcea !
    el si dinescul, marii vorbitori al lovirutiei !

    jos iliescu si clica de la grivco !
    jos baronii usl-amisti !
  • +33 (39 voturi)    
   LISTELE pot fi aduse la CCR ASTAZI (Marţi, 14 august 2012, 18:26)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   Aspazia Cojocaru si Ion predescu se straduiesc din rasputeri sa amane decizia CCR pt a da timp guvernului USL sa "omoare" 1 milion de romani
   • +12 (18 voturi)    
    Q.E.D. (Marţi, 14 august 2012, 19:34)

    valjean [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Se fac ca nu inteleg, i-si fac coada colac si tergiverseaza ,pentru ca pe 16.08.2012 expira mandatul procurorului general, si vor putea sa-l schimbe si sa-si puna un procuror general supus USL.Cind se va intoarce presedintele, nu va mai putea face nimic!
    • +8 (8 voturi)    
     Stai linistit... (Marţi, 14 august 2012, 22:30)

     Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui valjean

     ...Ponyache joaca prea dublu pentru a numi procurorul de la DNA sau Procurorul General...e prea lipsit de curaj ca sa faca asa ceva...E foarte bun pentru intarirea democratiei...Ha,ha,ha,ha.....
   • -8 (10 voturi)    
    Articolul nu defineste clar listele! (Marţi, 14 august 2012, 19:50)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Orice lista electorala permanenta care cuprinde romani cu drept de vot care au implinit varsta de 18 ani e conforma cu articolul art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004. Ar fi trebuit in articol sa se prevada ca listele permanente cuprind "toti" romanii de peste 18 ani cu drept de vot.
    • +6 (6 voturi)    
     adica? (Marţi, 14 august 2012, 21:20)

     claustus [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Si prin "cetatenii romani cu drept de vot" cam cat la suta din ei se intelege daca nu "toti"?
     Nu va inteleg pozitia!
  • +13 (17 voturi)    
   Am scris mai jos ....... (Marţi, 14 august 2012, 19:15)

   MountThor [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   ..... dar ma vad nevoit sa-ti raspund si tie : unde naiba vezi tu in decizia de astazi a CCR ca vrea "LISTELE" ??? Ori am luat-o pe aratura cu totii ??!! Nu vezi ce scrie , negru pe alb , ca se doreste comunicarea doar a NUMARULUI total de votanti inscrisi in liste , pina la data referendumului ???

   Deci , doar NUMARUL........... nu LISTELE !!!
  • +12 (16 voturi)    
   Conform legii de alegerii presedintelui.. (Marţi, 14 august 2012, 19:22)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   .. din cvorum fac parte la referendumul de demitere, prin simetrie, si cei cu domiciliul in strainatate. Deci trebuie trimese listele actualizate si cu acestia (inca cam 470000). Asta au cerut de la inceput, dar Ponta se face ca nu pricepe..
   • -2 (2 voturi)    
    Conform aceleiasi legi (Miercuri, 15 august 2012, 8:53)

    altu [utilizator] i-a raspuns lui Dianora

    dar a articolului 7, care detaliaza cine fac parte din listele permanente, o sa vezi cvorumul.
  • +13 (19 voturi)    
   Ponta = criza , haos (Marţi, 14 august 2012, 19:23)

   Nenad [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   Din cauza acestor presiuni facute asupra CCR-ului si din cauza ambitiilor bolnave a celor din USL, noi vom plati scump de astazi si pana se va termina toata aceasta prostie facuta de CCR. Euro va ajunge la 6 lei in curand, benzina va exploda, preturile la fel, darile noastre vor deveni greu de suportat
   Este un lucru bun faptul ca CCR doreste o expertiza minutioasa asupra populatiei, dar este suspecta deoarece la locale s-a mers pe acelasi numar de persoane cu drept de vot si cum dintr-odata USL-ului nu i-a mai convenit asta! Nu pot accepta acesti comunisti infrangerea ! Si nu pot sa se opreasca pana nu detin PUTEREA TOTALA, asa cum a spus-o si VOICULESCU!
   Deci noi acum platim ambitiile, bolile psihice si imaturitatea politica a acestei adunaturi din USL!
  • +18 (22 voturi)    
   liste (Marţi, 14 august 2012, 19:34)

   dej [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   CC a cerut guvernului numarul de alegatori de la 11 iulie si nu listele, cititi declaratia de azi, si numarul celor care pana la 29 implineau 18 ani, toate dupa legea de alegere a presedintelui din 2004.
  • +10 (12 voturi)    
   Domnul Goe si bunicutza lui! (Marţi, 14 august 2012, 20:10)

   valjean [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   ... S-au mai consultat si cu calugarul Vasile. au mai cugetat, s-au mai sfadit un pic (7 ceasuri) 5-4 , nu iese cvorumul, si i-au explicat lui Ponta ca pentru copiii de clasa III , care sint listele, cum arata ele,pe unde sa le caute, si sa faca bine pina in 21 sa vina cu ele ,domnul Goe asta, rebotezat Prim -Ministru! Birocratia sistemului in actiune!
  • +9 (9 voturi)    
   Curtea Constitutionala respectati constitutia si (Marţi, 14 august 2012, 21:00)

   Daniel G [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   curtea constitutionala sa respectati constitutia si statul de drept!!!

   nu mai este timp de discutii de cafenea. sa luam pancarte si sa demonstram in fata curtii constitutionale in mod civic cerand curtii constitutionale sa respecte legea si sa constate ca nu au fost 50% + 1 prezenti la referendum. curtea constitutionala cu toti membrii ei, - chiar ku cei care isi au sufletul patruns de profunzimi bolsevice, trebuie responsabilizata si confruntata cu simplul fapt al menirii sale. nu trebuie sa cedeze presiunilor politice din partea pucistilor, ex-comunistilor si a interlopilor.

   scriu din sua dar impresia pe care o am de aici despre ce se intampla in romania este de un drum direct si repede spre anarhie, ilegitimitate, impostura si nerespectare a legii. toate atacurile din ultima perioada de intimidare si manipulare sau de-a dreptul desfiintare a institutiilor statului incalca principiile unui stat de drept si nu vor duce decat la degradarea societatii romanesti si a climatului de stabilitate din romania
  • +3 (3 voturi)    
   Si cum a organizat Referendumul... (Miercuri, 15 august 2012, 8:29)

   Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   ...Guvernasul...Ia de vezi Ordonanta data de Guvern cu organizarea Referendumului...2 originale Liste Permanente...copii conforme cu originalul...E he he....Pontache trage de timp...mititelu !!!!
  • +2 (2 voturi)    
   liste, liste, neamule ! (Miercuri, 15 august 2012, 13:52)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Draky

   lista si romanul sunt frati de'o viata.
   dacia era pe liste, televizorul color, repartitia la apartament, etc.

   dar, sunt liste si liste.
   de la lista lui severin, la listele de vot.

   apropo de severin, tot mai reprezinta pesedeaoa la bruksal ?
   jenant !

   deci, mai draga, listele electorale au fost intocmite
   de ministerul de interne si administratie, recte de cei anchetati.
   ele sunt in computer, o simpla apasare de buton scoate cate copii se cer.

   de fapt, ccr nu va sta sa numere, sa cerceteze liste.
   ei vor de la guvern, o cifra.
   si cer acea cifra pen'ca onor guvernul a trimis o scrisorica, parfumata, cum ca cifra din 29 nu mai e sigura. au mai murit oameni, s'au mai insurat, divorat, au primit apartamente de la stat si s'au mutat, au fost transferati cu serviciul, au fost la bai, etc.

   deci, ccr cere de la guvern cifra finala, pentru ca cea oficiala a fost contestata tot de guvern.
   si nici nu cuprindea toti romanii cu drept de vot.

   adica, vor ca guvernul sa spuna daca cea pe care s'a tzinut referendumul mai este valabila.
   daca nu ar mai fi, atunci, sigur judecatorii vor cere explicatii, ba ar incuraja parchetul sa afle explicatii.

   dr. tonta stia asta, stie ca orice alta cifra l'ar pune la coltz, si prefera sa o dea de colo, colo..

   zegrean a spus clar ca guvernul trebuie sa dea cifra, ei au organizat referendumul, ei au dat o cifra, pe care apoi au contestat'o.

   si, cum a zis zegrean, o vor da !
   n'au alta solutie.
   si vor da una care sa includa TOTI romanii cu drept de vot, adica peste 18 ani.
   comunicatul este clar.

   jos ilici si clica varanului !


   la bec s'au trimis mai multe randuri/copii ale listelor electorale. deci, vrajeala ca ala n'are, ala n'are, este un fel de leapsa pe ouate.

   le gaseste el parchetul, ca se pare ca e pus serios pe numarato oua :)
 • +35 (41 voturi)    
  stai ca ceva e putred (Marţi, 14 august 2012, 17:37)

  un domn [utilizator]

  azi copy paste a spus ca el nu are nici o lista ca primarii sunt de capu lor..ceva nu e in regula cu baiatu asta roshu..minte cu atata seninatate , si atunci cand respira ?
  • +15 (17 voturi)    
   Pai e normal sa-i sacrifice (Marţi, 14 august 2012, 18:06)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Orice psihopat care se respecta isi asuma meritele subalternilor si da vina pe ei si ii sacrifica in cazul esecurilor proprii.
  • -7 (19 voturi)    
   din pacate (Marţi, 14 august 2012, 18:12)

   rz_ [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   De data asta cred ca are dreptate Ponta, Curtea a cam aburit-o. Listele sunt la AEP daca e sa le ia pe cele valabile la referendum. Sunt facute de guvern prin autoritatile locale, dar nu sunt la guvern. Daca le ceri de la guvern, insemna ca ceri refacerea sau verificarea lor (ceea ce spunea CCR in prima adresa).

   Daca le cereau de la AEP fara actualizare, ele puteau ajunge la CCR rapid, in 2 zile (daca nu erau deja acolo), nu trebuia sa mai asteptam o luna pentru asta.

   Cred ca curtea vroia sa ceara "actualizarea listelor conform carora ar fi trebuit sa aiba loc referendumul" daca e sa luam termenul de o luna si prima adresa catre guvern.

   Ne place sau nu, Ponta are dreptate aici, mai precis Curtea a intretinut o confuzie reala (chiar daca ministri exagereaza efectele).
   • +12 (14 voturi)    
    Ce cere CCR (Marţi, 14 august 2012, 18:53)

    _Rem [utilizator] i-a raspuns lui rz_

    CCR cere MAI-ului listele pe care le-a folosit la referendum. Da, listele astea sunt facute de AEP. Dar ele au fost trimise la MAI si in baza lor a fost organizat referendumul. Ca nu AEP a organizat.

    Deci listele electorale in baza carora s-a desfasurat referendumul trebuie sa existe la MAI. Doar ca nu exista listele pe care le vrea Ponta actualizate cu 1.6 milioane de votanti mai putini.
   • +9 (11 voturi)    
    Nu conteaza ce crezi tu (Marţi, 14 august 2012, 18:55)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui rz_

    Nu stiu de vre-un precedent in care o guvernare sa isi conteste propriul referendum. Nu poti schimba regulile dup[a ce referendumul s-a incheiat. Trebuie sa respecti legea. Daca nu erau amestecati juzii in CCR sau daca era sa fie intr-o tara normala, referendumul era validat pe loc.
    Dar la noi oamenii nu mai gandesc corect, gandesc in functie de un mic si o bere sau de serviciul mizer la vre-un baron psd cu gandul la o pensie si mai mizera. Nu mai exista coloana vertebrala in Romania, din pacate.
   • +12 (14 voturi)    
    CC comunica instutional cu guvernul, (Marţi, 14 august 2012, 19:25)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui rz_

    care a organizat alegerile. Guvernul e obligat sa le colecteze de unde sunt si sa le trimeata. Lasati abureala ca nu mai tine!
   • +4 (4 voturi)    
    Ba Ponta n-are dreptate! (Miercuri, 15 august 2012, 6:35)

    ticbis [utilizator] i-a raspuns lui rz_

    Confuzia a fost declansata de catre guvern!

    Dupa referendum, BEC a transmis rezultatele votului catre CCR, spre validare. Conform BEC, numarul total de alegatori a fost de 18,3 mil. de alegatori iar prezenta la vot a fost de 46,4%.

    La randul lui, guvernul a trimis catre CCR o adresa prin care sustine ca numarul de alegatori inscrisi pe liste nu este real, fara a preciza la randul lui o alta cifra (desi el a organizat referendumul asumandu-si initial cifra de 18,3 mil.).

    Deci este normal ca CCR sa ceara GUVERNULUI sa-si precizeze CIFRA pe care o considera reala, si nu altcuiva. Asta pentru ca guvernul a contestat o cifra fara insa a preciza o alta in loc.
    Mai mult, CCR indica si legea si paragraful din lege dupa care guvernul trebuie sa ia in calcul noua cifra de alegatori.

    Deci guvernul a contestat, guvernul este cel care trebuie sa raspunda solicitarii CCR.
    BEC si AEP nu au nimic de facut, pentru ca ei si-au precizat clar pozitia (numarul de alegatori dupa care s-a desfasurat referendumul).

    Nu va mai luati dupa aberatiile lui Ponta, asta minte non-stop! Prosti sunt doar cei care-l cred!
    Capisci?
 • -31 (37 voturi)    
  Daca-l mai plimba USL mult, (Marţi, 14 august 2012, 17:39)

  Con_stan_tin [utilizator]

  ca pe o minge de ping pong intre institutiile statului, Basescu cedeaza. Sa vada si el cum e sa fii jucat de catre jucatori.
  • +9 (11 voturi)    
   Esti prea prost! (Marţi, 14 august 2012, 19:00)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   Sa te plimbe moartea ca pe moastele lui ilici!
   Asa, ca sa vezi cum e cand esti jucat de profesionisti!
   • -5 (7 voturi)    
    Imi face o deosebita placere (Marţi, 14 august 2012, 19:58)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    sa ma las jucat de profesionisti, rau mi-e cand ma joaca niste ageamii.
  • +8 (8 voturi)    
   Stai linistit... (Marţi, 14 august 2012, 21:11)

   matache [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   ... ca jucatorii de acum tot in spatele portii (adica dupa bare) vor ajunge in final.
   Interesant va fi cand cel 7.4 milioane (ma rog, cam 5 milioane de fapt) vor incepe sa vada ca promisiunile nu pot fi tinute... cateva luni probabil ca vor mai putea sa arunce vina pe "greaua mostenire", dar chiar si cu un IQ sub 80 ajungi sa intelegi pana la urma ce se intampla :).
   Succes!
 • +16 (20 voturi)    
  N-au fost modificate toate (Marţi, 14 august 2012, 17:42)

  Kayros [utilizator]

  De ce n-au fost trimise, ce i-a împiedicat?

  Nu s-a terminat falsificarea lor?

  CCR pare a funcționa din ce în ce mai teleghidat. Cum e și normal, nu mai trebuie să influențeyi pe cineva pe care-l controlezi!
  • -10 (24 voturi)    
   ce intrebari stupide (Marţi, 14 august 2012, 17:54)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Kayros

   Doar ai vazut cum s-au sucit si astia de la curte. Ce sa trimita ? Guvernul asteapta clarificari. Tie iti e clar ce au cerut ?
   • +7 (9 voturi)    
    Lasa nene colonele... (Marţi, 14 august 2012, 21:12)

    matache [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    ... daca tu nu intelegi ce se asteapta de la Guvern mergi la culcare, poate ajuta la IQ.
  • +5 (9 voturi)    
   mea culpa (Marţi, 14 august 2012, 17:56)

   Kayros [utilizator] i-a raspuns lui Kayros

   Scuze, am fost derutat de faptul că Basescu a anunțat că va cere, după trimiterea listelor, grăbirea procedurii.

   Partea cu teleghidarea însă, o mențin!
 • +14 (16 voturi)    
  iar ne abramburiti? (Marţi, 14 august 2012, 17:44)

  Pragheza [utilizator]

  21 August sau 31 August? Ca de 2 ori apare 21 si o data 31 ... hotarati-va!

  Si mai precizati care liste si ce inseamna in acest context "actualizate"?

  Iar bagati omul in ceata ...
 • +21 (23 voturi)    
  De ce nu poimaine ?! (Marţi, 14 august 2012, 17:45)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Listele exista de o luna, au fost folosite la referendum, n-au decat sa spuna daca a fost valid sau nu.

  Pentru ce le mai trebuie o saptamana ?!
  • -5 (7 voturi)    
   pentru Ritzi Pitzi (Marţi, 14 august 2012, 18:59)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Guvernul cauta un camion sa le care. Cere timp...CCR are nevoie de spatiu sa le depuna. Trebuie sa-si scoata mobilerul ca sa puna listele cu 18,2 milioane alegatori. cere spatiu..
   Motive de amanare, nu ?
 • +22 (28 voturi)    
  Nu este prea mult? (Marţi, 14 august 2012, 17:47)

  marvio [utilizator]

  Inca o saptamana? Iar ii cere CCR listele lui Ponta? Iar preseaza Dusa prefectii sa le re-actualizeze cu mortii pe moarte calcand?

  Inca o saptamana de somn la Cotroceni pentru interimarul nesuspendat inca?

  Inca o saptamana de sfaturi (f)utile de la bunicutza?

  Nu este totusi, prea mult?
 • +25 (31 voturi)    
  ******* (Marţi, 14 august 2012, 17:47)

  Cataleya [utilizator]

  Aia de la CCR sunt nebuni!
  ce liste vreti mai oameni buni?
  Ca listele de care aveti voi nevoie sunt publicate deja de mult, parafate, stampilate si semnate de ministrii responsabili de la acea data!
  ce liste vreti acum?
  Liste facute de Ponta, in 7 zile?
  Ce face Ponta acum?
  Ii numara pe romani, din 2 in 4 si peste 7 zile va da o cifra?
  ce legatura are acea cifra cu numarul oficial al electoratului dupa care s-a desfasurat deja referendumul?
  CCR ne baga in mizerie la fel ca USL-amul!
  • +10 (14 voturi)    
   Sunt doar incompetenti, unii dintre ei (Marţi, 14 august 2012, 18:07)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ca orice roman care se respecta...
  • +8 (8 voturi)    
   daca cititi (Marţi, 14 august 2012, 19:34)

   decocalator [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   comunicatul cu atentie, o sa observarti ca cererea CCR se refera la "numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente actualizate pana la data de 10 iulie 2012......."
   Nu se cer listele efective! Ce sa faca CCRcu listele?
   Sa le verifice?
   • +2 (4 voturi)    
    ******* (Marţi, 14 august 2012, 20:25)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui decocalator

    Pai asta spun si eu
    Listele alea exista deja, au fost semnate de Rus si sunt oficiale. 18,3 milioane.
    De ce CCR ii da lui Ponta inca o saptamana pt a prezenta acele liste?
 • -10 (18 voturi)    
  ... sa ai grija de copii victoras ;) (Marţi, 14 august 2012, 17:48)

  Montesquieu [utilizator]

  ... pana si stelele conspira ca sa-l aduca pe cel mai iubit fiu al poporului la cotroceni; ce sa ne mai miram de judecatorii CCR, simpli muritori

  nu ne miram nici de "independenta" parchetelor care alaturi de rauri si ramuri isi aduc si ele prinosul de recunostinta carmaciului iubit neprecupetind niciun efort in intrecerea de munca socialista pentru a-l reaseza pe irepetabilul in jiltu-i

  in alta ordine de idei, ne vedem la cotroceni in seara reinstalarii?

  asa, cat sa ne luam tara inapoi de la gashca asta de securisti sinistri dimpreuna cu slugile lor si trupa de sufragete blonde
 • +15 (17 voturi)    
  componenta ccr (Marţi, 14 august 2012, 17:56)

  neintelesul [utilizator]

  Ion Predescu (84 de ani) PSD
  Aspazia Cojocaru (65 de ani) PSD
  Acsinte Gaspar (74 de ani) PSD
  Tudorel Toader (52 de ani) PNL
  Valentin Zoltan Puskas (63 de ani) UDMR
  Iulia Antoanella Motoc (44 de ani) PDL
  Mircea Ştefan Minea (62 de ani) PDL
  Augustin Zegrean (58 de ani) PDL
  Petre Lăzăroiu (59 de ani) TB
  ... trageti concluziile... nu prea pica la pace :))
  • +3 (5 voturi)    
   poate .. dar nu e normal ! (Marţi, 14 august 2012, 19:12)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui neintelesul

   ar trebuii sa nu fie partizani politici .

   in alta ordine de idei , isi imagineaza cineva ce mizerii sunt si pe acolo , cand 3 judecatori ai ccr declara ca ei habar nua veau de acea erata si ca este ilegala , iar acum iese stabilirea legalitatii unei fapte prin vot majoritar ...?

   de cand se stabileste legalitatea prin vot? nu au reguli clare ?
   ori cei 3 sunt incompetenti si atunci sa plece urgent , ori aveau dreptate si atunci ramane ilegal , votul nu poate transforma o infractiune in actiune justa .
  • +5 (5 voturi)    
   PENTRU MONTESQUIEU... (Marţi, 14 august 2012, 20:01)

   VOCEA_MINORITARULUI [utilizator] i-a raspuns lui neintelesul

   ...cred ca votul negativ e nemeritat ; pentru cine e prea tanar ca sa stie, titlul reprezinta un citat (era sa zic un copy-paste) dupa Elena Ceausescu, iar Victoras alias Stanculescu...

   ...pentru a afla si cine a fost Montesquieu (felicitari pentru nickname !), nimeni nu e suficient de batran ca sa va ajute, asa ca puteti consulta (macar) Wikipedia.

   Merci
   • -4 (8 voturi)    
    aux armes... (Marţi, 14 august 2012, 20:22)

    Montesquieu [utilizator] i-a raspuns lui VOCEA_MINORITARULUI

    sper ca va veti pastra aprecierile si cand veti afla (cu stupoare, desigur) ca sunt un fervent inamic al idolului dumneavoastra, basescu.

    iar daca ati fost cumva indus in eroare de apelul meu la o manifestatie in fata cotroceniului in seara (tot mai aproape, din pacate) reinstaurarii carmaciului, va asigur ca scopul e acela de a-i "transmite" (cu tot ce ne pica-n mana) lui basescu toata "dragostea" ce i-o poarta poporul.

    in toti anii astia de cand ne pastoreste ca sa nu spun ca ne fura, ne minte, ne jigneste, ne persifleaza sau ne raneste, am acumulat cu totii atata "dragoste" pentru augusta persoana baseasca incat efectiv noi, romanii, nu mai putem s-o tinem in noi si tinem cu tot dinadinsul sa i-o impartasim :)

    pariu ca nu-l prinde toamna presedinte pe basescu? ;)
 • +10 (12 voturi)    
  deblocare (Marţi, 14 august 2012, 17:57)

  hmara [utilizator]

  Sper sa se deblocheze situatia. Sper si consider ca este normal , indiferent ca este Iliescu, Base sau oricare altul, daca a fost ales cu participarea tuturor, sa fie demis cu aceiasi participare.
  Iar listele de participare trebuie sa fie predate cele pe baza carora au fost organizat referendumul asta de tot rahatul, si nu alte liste facute cu nea Vasile, sectoristul sau Casa de Pensii. Gura bate fundul.
 • +8 (10 voturi)    
  ccr=cacarai (Marţi, 14 august 2012, 18:02)

  BME [utilizator]

  ce o mai lalaie atat,nu gandesc ca aceasta stare de incertitudine nu duce la bine?Ce e greu de inteles?S-a votat cu 48%. De ce nu se da un verdict? Toate institutiile statului sunt blocate pt ca cei din conducere nu stiu daca vor mai fi in functii si nimeni nu-si mai face traba. Nu mai intereseaza pe nimeni nimic pana nu se stabileste cine va veni la conducere.Timpul trece,leafa merge,asta-i starea natiunii la bugetari
 • +8 (12 voturi)    
  teoria conspiratiei (Marţi, 14 august 2012, 18:10)

  A Dandanache [utilizator]

  Gasca de talibani USL din CCR, aia care dadeau declaratii oricui statea sa-i asculte ca erata e un fals sau/si o ilegalitate, ii santajeaza pe restul. Ceva de genul:
  -Mai, daca sinteti de acord cu noi sa lasam si ordonanta aia, si pe Zgonea la depuatati, si pe Antenescu prezident la senat, si pe politrucul Dorneanu la avocatul poporului, promitem sa decidem corect, pe baza legilor, la referendum.
  Zis si facut, au legitimat lovitura de stat. Dupa aceea, exact pe modelul Ponta, au inceput sa se lege de “baza legilor”. Pai cum sa votam daca nu stim citi sint la vot. Si hop MAI cu tidula ca nu stim. Haideti sa cerem o lista exacta si promitem ca dupa aia votam logic. Asa ca au cerut o lista “reactualizata” cind Zegrean se uita in alta parte.
  Tot asa au continuat sa-i momeasca pe restul azi, si sa mai traga mita de coada pina pe 21 august. Cu listele. Sint curios ce vor mai gasi de cirtit dupa aceea. E clar ca sint minim 3 judecatori de la CCR participanti activi (adica dau consultanta USL-ului contra cost) in puciul borfasilor.
  • -2 (8 voturi)    
   sau invers .. (Marţi, 14 august 2012, 19:14)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui A Dandanache

   da ce sa ii faci cand est propagandist fanatic asa vezi lucrurile ..
 • +7 (9 voturi)    
  21 dupa 20 :) (Marţi, 14 august 2012, 18:11)

  Komentator [utilizator]

  Da..foarte bine.. pe 20 o pune pe Pivniceru ministrul Jutitiei..pe 21 se schimba deja procurorul general....

  Daca erau corecti spuneau azi ..alb sau negru
 • +3 (7 voturi)    
  INCREDIBIL (Marţi, 14 august 2012, 18:23)

  JoeIndianul [utilizator]

  Astia vor sa ne iesim din minti si sa intram in colaps. Nu sunt zdraveni la cap! Bai ! nu exista o celula de criza a SRI-ului ca sa-i aresteze pe banditii astia ?
 • +4 (6 voturi)    
  Incredibil (Marţi, 14 august 2012, 18:24)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Incredibil
  sunt mai putini cei care sunt influentati de Pungasi...
  iar KKR-CCR este indecisa ?!
 • +5 (5 voturi)    
  curtea este CURTICICA (Marţi, 14 august 2012, 18:28)

  cccr [utilizator]

  a primit curtea listele de la bec conform legii sau nu ? ce liste de la guvern ? mai areb oare ceva de spus curtea in acest caz.eu personal cred ca cea avut de spus.a zis-cetateni romani stati linistiti:curtea delireaza!!!!ca doar acum clar s-a vazut ;delireaza-nu delibereaza.....rusina mare in curte mica...
  • -6 (6 voturi)    
   Listele cu romani permanenti! (Marţi, 14 august 2012, 18:49)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui cccr

   Un alegator cu mentalitate romaneasca nu voteaza in veci un politician ca Basescu, in schimb e votat de cei cu mentalitate vestica.
 • +5 (9 voturi)    
  ccr bleg (Marţi, 14 august 2012, 18:32)

  amacedon [utilizator]

  Cu ce ii are ponta pe astia din ccr la mana de le e frica alora sa traga concluzia fireasca, cea de invalidare?
  • -2 (8 voturi)    
   pentru CCR (Marţi, 14 august 2012, 19:33)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui amacedon

   Uitat-te la fata lui Predescu ( de exemplu). Cauta-i putin biografia. Vei vedea ca el reprezinta pe vechii bolsevici acolo. Si mai sunt si alte personaje sinistre in CCR.
   Fraierii de la PDL se inchibau la CCR ( "a carei verdicte sunt litera de lege , care nu pot fi comentate,
   ci executate urgent" ) de parca CCR ar fi Panteonul.
   S-a vazut acum clar ce este CCR. O gasca de nemernici !( cu cateva exceptii...)
 • +7 (9 voturi)    
  Vom a (Marţi, 14 august 2012, 18:32)

  alaskabu [utilizator]

  Nu ma mira aminarea. Pe 20 august se discuta demisia d-na Pivniceru si apoi numirea ei in functie. Cu dansa ca ministru al justitiei...se pot lua hotariri ...corespunzatoare in functie de ce hotaraste curtea pe 21. Este cuminte..o pastreaza...nu-i cuminte..schimbam judecatorii. .Actiunile procurorilor vor fi sistate sau directionate...ca la cartea USL.
  • +3 (5 voturi)    
   punem un ramasag ?? (Marţi, 14 august 2012, 19:12)

   MountThor [utilizator] i-a raspuns lui alaskabu

   Hai sa facem un pariu ! Eu zic asa : ca CSM-ul n-o sa aprobe detasarea betzivei ca ministru al justitiei , pe motiv de incompatibilitate evidenta !

   Mergi la pariul meu , pe o "blonda" , rece si cu guler alb ? :) :) :)
 • +6 (8 voturi)    
  Amanari repetate (Marţi, 14 august 2012, 18:34)

  JoeIndianul [utilizator]

  USL-ul spera sa ne scada vigilenta si sa ni se faca lehamite sa mai vrem ceva gen dreptate. Pucistii lui CACARAU stiu ca cei de dreapta nu suporta mult timp starea de incertitudine si ca pana la urma vor ceda. Ii sfatuiesc pe cei de la PDL sa dea mesaje ferme ca nu renunta la statul de drept, sa-si incurajeze electoratul de dreapta sa nu renunte la idealul european.
  .
 • -3 (5 voturi)    
  Ce o mai balmajeste si Curtea asta ? (Marţi, 14 august 2012, 18:54)

  adrian88000 [utilizator]

  Se vede ca e facuta din fel de fel de oameni si fosile.
  Nu reuseste sa ia o decizia clara si sa se exprime clar.
  Daca vor listele conform carora s-a facut referendumul sa spuna clar acest lucru si sa ceara azi listele. Daca vor liste " actializate " sa spuna de ce vor sa fie "actualizate " ?
  Si la urma urmei, CE VOR EI SA FACA CU UN TABEL CARE CUPRINDE 18,2 milioane de cetateni??
  Ce atributii are CCR in fata acestui tabel ? Sa-l verifice ? Sa vada daca au fost voturi multiple ?
  A inebunit " lupul " ?
 • +6 (6 voturi)    
  MAI au oare si acum curaj (Marţi, 14 august 2012, 19:03)

  slur [utilizator]

  sa spuna ca sunt 18 milioane dar nu isi asuma cifra? :)
 • +4 (6 voturi)    
  bai , ati bolunzit toti ?? (Marţi, 14 august 2012, 19:05)

  MountThor [utilizator]

  ce dracu liste vedeti voi ca cere CCR ? CCR cere guvernului doar NUMARUL de alegatori de pe liste !
  V-au distrus televiziunile diversioniste chiar toti neuronii , ca nu mai stiti nici sa cititi un text ???

  Cred ca tzara asta a cam luat-o razna , la modul fff real !
 • +7 (7 voturi)    
  EROARE!!! (Marţi, 14 august 2012, 19:32)

  paul155 [utilizator]

  Atentie,curtea astazi a cerut NUMARUL celor cu drept de vot.......nu LISTELE!!!!
 • +4 (8 voturi)    
  decizie CC (Marţi, 14 august 2012, 19:35)

  BUTZY [utilizator]

  Lucrurile sunt clare .CC este in blocaj decizional, nu poate lua o decizie pentru ca nu se realizeaza majoritatea(6-3),si asa cum a facut si in 02/08/2012 a dat o amanare( de o saptamana )pentru a trage de timp.Problema este cui foloseste aceasta aminare?Poporului roman in nici un caz.Poate Parchetul sa finalizeze ancheta privind fraudele(presupuse)si sa formuleze un punct de vedere(rechizitoriu?!)in acest interval de timp?Poate USL-ul sa mai stearga din urme sau sa atenueze din impactul (potential) penal al actiunilor lor prin cifrele asteptate de la INS,lunea viitoare(20/08/2012) ? Poate CC sa hotarasca modificarea modului de luare a deciziilor (majoritate simpla) pina pe 21/08/2012?Nimeni pare ca nu se gindeste (sau poate tocmai asta se si vrea) ca in plan financiar si economic se iau (sau nu) decizii care cu greu vor mai putea fi corectate ulterior si care vor avea (si au!) impact potential( negativ) pe termen mediu si lung.Presiunile sunt uriase pentru ANULAREA referendumului pe vicii de organizare si desfasurare si pasarea deciziei finale in PARLAMENT,unde ce sa vezi are loc o reconciliere ,nu se mai "gaseste "majoritatea necesara pentru luarea unei decizii de anulare a cererii de suspendare a Presedintelui ales si circul poate continua pina la alegerile parlamentare.E un scenariu plauzibil altfel multi din USL risca sa ajunga in fata justitiei pentru ceia ce au facut de cind au venit la putere.In acest timp pensionarii si bugetarii, sunt fericiti ca au 70 Ron(15 Euro) in plus in buzunar dar platesc facturi,rate si produse cu 5-15 % mai mult decit in primavara.Da DOAMNE romanului mintea cea de pe urma !
 • +4 (10 voturi)    
  ...inapoi in UE !!! (Marţi, 14 august 2012, 19:46)

  VOCEA_MINORITARULUI [utilizator]

  Dragi colegi de Forum,

  Am avut putine interventii pana acum, toate decente si cu un ton educat (desi nemeritat de clica bolservica). Dupa multa suferinta interna, in tacere, vazand cum se intinde caracatita bolsevica, dati-mi voie azi sa utilizez un limbaj mai putin academic (desi CCR nu a dat decizia finala); totusi, circumstantele de azi arata ca decizia CCR va insemna pentru noi UE, iar pentru "ei" M...
  Scuze, nu m-am putut abtine :)
 • +5 (9 voturi)    
  io citesc asa: (Marţi, 14 august 2012, 20:06)

  brita [utilizator]

  termenul de 31 august a fost schimbat in 21 august, la solicitarea lui T.Basescu. pai asta e bine, se cheama ca mascarada se va termina mai devreme. nu e deloc o aminare, asa cum citesc multi...
  iar legat de "majoritatea de voturi" : nici nu se putea altfel, avind in vedere cele 3 cozi de topor care s-au exprimat galagios mai zilele trecute in sprijinul borfasilor.
  per total, un semn bun. majoritatea CCR se straduieste sa decida in spiritul legii. in ciuda piedicilor incomensurabile...
  • +3 (7 voturi)    
   Justitia a functionat (Marţi, 14 august 2012, 20:56)

   emigrant [utilizator] i-a raspuns lui brita

   Mda..si eu cred ca e semn bun. Si mai cred ca venirea "americanului" le-a dat curaj procurorilor DNA sa ancheteze fraudele in satele patriei. Cert e ca DNA, Parchetul si CSM functioneaza f. bine iar Curtea s-ar putea sa nu aiba incotro si va trebui sa faca ce trebuie altfel se va decredibiliza in fata institutiilor Europene. Judecatorii propusi de USL ar trebui as vada ca si acolo nu merg toti pe mina lui Ilici/respectiv Ponta (vezi cazul Rus).
   Va dati seama oameni buni ce s-ar fi intimplat daca nu eram in UE??
 • -3 (9 voturi)    
  elogiul nebuniei (Marţi, 14 august 2012, 20:13)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  1. CCR cere Guvernului listele electorale permanente.
  2. Guvernul nu are in subordine institutiile care detin listele permanente.
  3. Parchetul a cerut listele electorale de la Autoritatea Electorala Permanenta, plus alte liste de electori. Si le-a primit.
  4. Indivizii de sinistra prezenta, precum Monica Macovei, zbiara sus si tare ca Guvernul a ferecat listele.

  Daca Parchetul a obtinut liste si informatii, CCR de ce nu poate sa faca acelasi lucru?!

  Pentru ca, fiind controlata de psihotici care vor cu orice pret imacularea completa a mesianicului Traian Basescu, actiunile lor sunt spasme, nu coerente.
  • +1 (1 vot)    
   ce liste visezi? (Miercuri, 15 august 2012, 1:20)

   quetzal [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Unde ai vazut tu ca a cerut CCR "liste"? Ce sa faca cu ele, avioane de hartie? Scrie in articol (l-ai citit macar? sau ai ascultat doar haznaua3?) ca CCR cere "numarul persoanelor inscrise in liste" ceea ce in romaneste e cu totul altceva
   • -2 (2 voturi)    
    eu stiu ca PDL-asii nu iubesc argumentele (Miercuri, 15 august 2012, 5:58)

    contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

    Dar, daca CCR cere doar un numar, desi la inceput vorba, parca, a fost alta, acel numar trebuie sustinut de documente. De exemplu, listele.

    Altfel, Guvernul ar putea spune orice. Cum face, de exemplu, duduia Macovei care spune orice, oriunde...

    Stilul PDL-as insa mai are putin, putin de trait... Pana in toamna, cand lucrurile se vor limpezi si vor merge frumos domniile lor la 10% maximum.
 • -4 (10 voturi)    
  cine face jocurile? (Marţi, 14 august 2012, 20:32)

  Mishhu [utilizator]

  In primul rand numarul real de romani cu drept de vot este mult mai mic fata de cel de pe listele de votanti (asta nu inseamna ca sunt de acord cu actualizarea acum a listelor). Obiectiv vorbind nu cred ca suntem 18 mil votanti, dar e greseala celor care au organizat referendumul ca nu au actualizat listele inainte si trebuie sa si-o asume. Si tot obiectiv vorbind decizia CCR de a impune validarea in conditiile de 50%+1 a fost pentru a-l ajuta pe Base. La referendumul din 2007
  tot CCR nu a impus acest lucru plus vezi si recomandarile Comisiei de la Venetia de a nu se impune cvorum.
  Totusi ce nu pot sa inteleg, este sprijinul CE si SUA pentru Base. Oare este neconditionat? Pana la aceasta comedie cu referendumul nu stiu cati oficiali UE/SUA "stiau" cine e Base. Vezi discutiile cu Schengen, marginalizare lui la diferitele intalniri etc, iar acum toate opiniile sunt proBase. Sper sa nu platim tot noi fraierii pentru aceasta sustinere.
  • +6 (8 voturi)    
   te aberezi (Marţi, 14 august 2012, 22:23)

   eem [utilizator] i-a raspuns lui Mishhu

   1. De unde sti tu cati romani cu drept de vot sunt? Acest numar a fost in crestere in ultimii ani, desi populatia a fost in descrestere, deoarece au implinit 18 ani cei din generatile de pe vremea cand populatia era in crestere

   2. Referendumul din 2007 a fost INVALIDAT din motive de cvorum

   3. Eu inca nu am auzit nici un oficial strain pro-Basescu, doar impotriva incalcarii legii, incalcare facuta de plagiator, lenes si compania
 • +7 (9 voturi)    
  Actualizare (Marţi, 14 august 2012, 20:36)

  Kayros [utilizator]

  Actualizarea ne permite să constatăm din nou un lucru deja consacrat.

  Ponta minte în continuare ca un gunoi.

  Oare Curtea nu poate emite o hotărâre care să pedepsească neexecutarea cererilor sale?
 • -3 (7 voturi)    
  amanearea insemna ... (Marţi, 14 august 2012, 21:06)

  rochiri [utilizator]

  .... Basescu va cadea ... pentru ca USL asa vrea... !
  Dar daca va cadea bine pentru tara nu este ... ca ar fi Basescu vreun mare presedinte ... dar modul cum a fost dat jos este demn de o lovitura de stat
 • +4 (6 voturi)    
  Vesti bune. (Marţi, 14 august 2012, 21:43)

  eu100 [utilizator]

  Ce este asa de complicat. Aceasta este o veste foarte., fparte buna. In ambele decizii Curtea face pasi catre rezolvarea situatiei. Si anume:
  - devanseaza data initial prestabilita, raspunzand pozitiv cererii presedintelui suspendat, Basescu; prim pas pentru scurtarea si terminarea crizei; in loc de 12 septembire, in loc de 31 august, acum doar o saptamana.
  - clarifica (special pt dl Ponta) ca erata a fost CORECTA; si anume, ca NU trebuie nici un fel de mini-recensamant (chiar daca Ponta s-a incapatanat sa spuna ca va continua, din cauza cererilor contradictorii ale Curtii); dimpotriva, ei cer numarul existent la 10 iulie, INAINTE de referendum, cu exceptia cazurilor in care nu au existat date in acel moment; deci aceasta decizie a curtii opreste mini-recensamantul aberant a dlui Ponta.

  Ambele decizii, deci, clarifica si scurteaza criza. Semne bune anul are, Doamne ajuta!
 • -3 (9 voturi)    
  Vedeti cum se face treaba (Marţi, 14 august 2012, 23:02)

  ploiesteanu [utilizator]

  curtea a fost influentata de USL si cere ajutor (la Venetia). Vine americanul, spune clar de partea cui e (a dreptatii bineinteles) si curtea dintr-odata ia 2 hotarari corecte, reduce timpul la o saptamana si declara corecta "corectura". Bineinteles, curtea nu a fost influentata in nici un fel de declaratiile subsecretarului de stat american.
  Din pacate, a rasuflat din gura presedintelui INS acum cateva luni, ca populatia Romaniei s-a micsorat cu 2 milioane si ceva de oameni, listele insa sunt cele din 2003 care nu au fost actualizate probabil din 199... . Astfel avem parlamentari europeni si locali mai multi, primariile au mai multi functionari, toata lumea-i multumita. Acum presedintele INS nu poate da listele, nu poate repartiza pe varste, nu poate nimic, Parchetul il asteapta la cotitura, ciocu mic.
  • +1 (1 vot)    
   listele astea nu se fac din cand in cand (Marţi, 14 august 2012, 23:38)

   edx [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Exista o evidenta a populatiei care se actualizeaza continuu. Din aceasta evidenta se extrag la momentul unui scrutin persoanele cu drept de vot si se creeaza listele electorale. Deci nu sunt listele din 2003 neactualizate din 199...
   S-ar fi putut sa nu fie actualizate anumite decese/suspendari de drept de vot etc. decise dar neoperate in baza de date pana la data extragerii listelor.
   NU spun ca nu exista erori in ele, dar erorile vin direct din evidenta populatiei si este ilegal sa elimini de acolo o persoana fara un act oficial - de renuntare la cetatenie sau deces, chiar daca pare evident ca ea nu mai exista. Poate cel mult sa se stabileasca o varsta maxima (ex. 120 ani) peste care sa se elimine automat din sistem respectiva persoana, dar nu stiu in ce conditii legislative se poate face.
   • -2 (2 voturi)    
    Sa-ti dau in exemplu (Miercuri, 15 august 2012, 11:44)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui edx

    10 persoane pleaca in Australia, India, America de sud, Canada, 3 dintre ele, sunt mancate de crocodil, 2 se duc pe un munte si-si rup gatul, celelalte sunt bine dar nu exista urna de vot la mai putin de 800 de km sau o mie. E imposibil sa ai actualizata situatia persoanelor plecate (in India, Pakistan nu exista o situatie nici macar a locuitorilor proprii). Ei bine, toate aceste persoane voteaza, daca pot spune asa, cu mentinerea lui Basescu la presedintie.
    • 0 (0 voturi)    
     asa, si? (Joi, 16 august 2012, 0:27)

     edx [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     ce vrei sa spui, ca nu mai sunt cetateni romani sau ca nu mai au drept de vot? ca zici tu?
 • +3 (3 voturi)    
  actualizare liste (Marţi, 14 august 2012, 23:24)

  edx [utilizator]

  Listele trebuiau actualizate pana la date de 10 iulie pentru a fi valabile la referendum.
  Cheia deciziei de azi este: "Acolo unde aceasta operatiune nu s-a executat, urmeaza a se realiza in termenul acordat de Curte".
  Eu inteleg ca acolo unde nu s-a executat actualizarea pana la data de 10 iulie aceasta trebuie facuta in termenul acordat de curte. Dar cine stabileste daca au fost sau nu actualizate listele pana la data de 10 iulie, si care dintre ele - toate, doar anumite localitati?
  Si daca nu au fost actualizate nu e vina organizatorului? De ce ii dai post-factum termen pentru o operatiune care el trebuia sa o faca inainte dar nu a avut timp tot din cauza grabei sale?
  In urma deciziei de azi eu vad USL-ul cu discursul - "listele nu au fost actualizate pana la data de 10 iulie, le actualizam acum in termenul dat de curte".
 • +1 (1 vot)    
  Legea 370/2004 (Miercuri, 15 august 2012, 1:43)

  mook [utilizator]

  Isi aleg din lege doar partile care le convin. Partile care nu le convin sunt ignorate.

  Legea la care face referire CCR:

  http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_370_2004_alegerea_presedintelui_romaniei_republicata_2011.php

  Legea 370/2004

  Art.7
  (1) Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite.

  Art.9
  (1) ... precum si alegatorii care voteaza la sectiile de votare din strainatate sunt inscrisi intr-un tabel cuprinzand numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria si numarul actului de identitate, precum si alte elemente stabilite prin hotarare a Guvernului.
  • +2 (2 voturi)    
   Legea 370/2004 (Miercuri, 15 august 2012, 7:31)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui mook

   Legea spune clar: "toti cetatenii romani cu drept de vot care au implinit varsta de 18 ani"

   Art.7 si Art.9 nu fac altceva decat sa explice cum se intocmesc listele in functie de cele doua categorii de persoane: cele cu domiciliul in tara si cele cu domiciliul in strainatate.
   Ambele categorii, insumate, reprezinta cvorumul alegatorilor pentru alegerea presedintelui Romaniei.

   PS: am vazut aseara la Antena 3 cum Gadea a vorbit vreo 3 ore numai pe baza Art.7. La prosti, merge! Pun pariu ca astazi, in toate carciumile satelor romanesti, alde nea Vasile si nea Gheorghe isi vor bea tuica fericiti ca "i-a lamurit baiatul ala de treaba, Gadea, cum sta treaba cu numarul de alegatori si ca zilele lui Basescu sunt numarate"!
 • +2 (2 voturi)    
  vino Base inapoi (Miercuri, 15 august 2012, 8:48)

  ggna [utilizator]

  si coseste in ei! Ca acuma, ce sa-ti mai faca? Vorba aia, ce nu te omoara te intareste...
 • +2 (2 voturi)    
  iar tu Crinut (Miercuri, 15 august 2012, 8:50)

  ggna [utilizator]

  dispari! Nu vreau sa te mai vad niciodata! Ia-ti job la Antena 3, ca simplu cetatean si racneste de acolo cat vrei la Angela, Viviana, Filip si Jose. Dar numai in numele tau, nu si al tarii. Si ia-l si pe nea Nelu asistent.
 • +3 (3 voturi)    
  Scrisoare adresata Curtii Constitutionale (Miercuri, 15 august 2012, 9:02)

  hotnewsfil [utilizator]

  Onorata Curte Constitutionala,
  'Noi n-avem nemti!'. Asa ne explicam inainte de '89 de ce noi, romanii, nu reuseam sa valorificam capacitatea instalatiilor cumparate pe bani grei, de cel mai inalt nivel tehnic, din tarile avansate. Nici nu le intretineam conform procedurilor furnizorilor. De fapt. nu le intelegeam si, ca atare, nu le iubeam. Ne era caciula prea mare. Nu eram pregatiti metodic, cu rabdare, in timp. Absolvisem scoala la 'fara frecventa'. Am vrut, lacomi, sa ardem etapele prin care trecusera tarile avansate. Nu ne-a mers smecheria.
  Totusi, in Romania exista insule de 'nemti' alcatuite din oameni destoinici, onesti, care isi iubesc cu adevarat meseria. O respecta, s-au identificat cu ea, care lucreaza complet conectati tot timpul, nu numai cand sunt supravegheati de un sef. Ei sunt 'supravegheati' complet, intim, permanent, numai de constiinta lor. Ei nu 'lasa lucrul din mana' decat dupa ce l-au verificat bine, nu asteapta sa ii verifice altii. Acesti romani-nemti sunt, de fapt, oameni cu demnitate, rigurosi, fermi, nu au nevoie de 'pile, de sustinerea altora. Prietenul lor, cel care ii sustine sincer, este munca lor, rezultatul acesteia.
  Onorata Curte Constitutiona,
  Imi doresc fierbinte ca si institutia pe care o alcatuiti sa fie o astfel de insula de romani-nemti, sa fiti un 'reper de granit' pentru intregul popor roman, de competenta, de moralitate, dedicatie profesionala in interesului nostru, al tuturor, o institutie vrednica de cel mai compet respect al poporului. ultima lui speranta..
  Asa cum se spune ca, in America, 'nimeni nu scapa de fisc', tot asa imi doresc sa se spuna ca in Romania 'nimeni nu scapa de Inalta Curte Constitutionala'.

  Noi, intregul popor, v-am incredintat, cu deplina convingere, misiunea de a apara legea suprema care ne guverneaza. Dincolo de dumneavoastra nu mai este nimeni care sa ne apere interesele cele mai generale, cele de cea mai mare importanta.

  In apararea constitutiei, noi acceptam, sa ne aducet
 • +3 (3 voturi)    
  Scrisoare adresata Curtii Constitutionale -Continu (Miercuri, 15 august 2012, 9:08)

  hotnewsfil [utilizator]

  CONTINUARE
  Asa cum se spune ca, in America, 'nimeni nu scapa de fisc', tot asa imi doresc sa se spuna ca in Romania 'nimeni nu scapa de Inalta Curte Constitutionala'.
  Noi, intregul popor, v-am incredintat, cu deplina convingere, misiunea de a apara legea suprema care ne guverneaza. Dincolo de dumneavoastra nu mai este nimeni care sa ne apere interesele cele mai generale, cele de cea mai mare importanta.
  In apararea constitutiei, noi acceptam, sa ne aduceti pe linia dreapta, sa ne struniti cu mana ferma, neinduplecata, ' sine ira et studio', fara balbaieli, ca fiscul american. Stim ca o faceti spre binele nostru comun.
  In acest sens, ne dorim, cu toata convingerea si increderea, sa fiti neinduplecati fata de cei ce incearca sa va tarasca in noroiul politicii, smecheri care isi slujesc, fara orice fel de scrupule, numai interesul personal, care vor sa faca din dumneavoastra un instrument aservit lor.
 • +2 (2 voturi)    
  culesul sa-i lase locu alesului!! (Miercuri, 15 august 2012, 9:22)

  Wanga [utilizator]

  astora trebuie sa le deseneze cineva cum sta treaba?
  chiar si Pristanda pricepea ca nu-i in regula cu numararea voturilor!
  si aia faceau minariile ininte de vot nu ca golanii astia dupa ce o lue intreaga a vazut ca au pierdut!!
  pe mina voastra ati pierdut, looserilor, asa ca pasol na turbinca!!
  Si nu uitati ca trebuie sa platiti nota de plata pentru ce ati facut asta -vara!!!!
 • -3 (5 voturi)    
  marsul tacerii (Miercuri, 15 august 2012, 9:57)

  GandulTau [utilizator]

  Azi 15 August 2012, ora 18 mergem, in Bucuresti, pe str. Comanita nr.9, sa aprindem o lumanare la capataiul democratiei romanesti....cei care nu pot sa ajunga in Bucuresti pot aprinde lumanarea la sediile pd-l, din localitatile lor, tot la ora 18...mesaj transmis de un vierme ciumpalac ajuns pucist si atentator fiindca si-a exprimat dreptul la vot....
 • -5 (5 voturi)    
  pentru securistu' de serviciu (Miercuri, 15 august 2012, 9:59)

  GandulTau [utilizator]

  Azi 15 August 2012, ora 18 mergem, in Bucuresti, pe str. Comanita nr.9, sa aprindem o lumanare la capataiul democratiei romanesti....cei care nu pot sa ajunga in Bucuresti pot aprinde lumanarea la sediile pd-l, din localitatile lor, tot la ora 18...mesaj transmis de un vierme ciumpalac ajuns pucist si atentator fiindca si-a exprimat dreptul la vot....
  Rog securistul de serviciu' sa publice comentariu...
 • +1 (1 vot)    
  sa dea dracu... (Miercuri, 15 august 2012, 10:07)

  Wanga [utilizator]

  sa schimbati pe sestache cum stiti voi, procurorul general, conducerea dna,ani,csm ,ccr, iccj ca abia atunci o sa vedeti adevarata revolutie a mamaligior neexplodate!!
  nu va mai scapa nici maica rusia, nici unchiul sam!!
  ne-am saturat de voi, nu intelegeti!
  altii la rand!!
 • -3 (3 voturi)    
  . (Miercuri, 15 august 2012, 11:00)

  basescujudecat [utilizator]

  Nu ma pot baza pe acest termen. Daca cere cetateanul din curte un alt termen ? 19 sa zicem, de ce nu ? Sau 20. Pai ce, e dupa ccr ?
 • 0 (0 voturi)    
  bun (Miercuri, 15 august 2012, 23:19)

  Analfabet [utilizator]

  exact la timp pentru 22 si 23 august. trebuie sa participam si noi la discutii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by