Scrisoarea lui Victor Ponta catre Curtea Constitutionala: Cele doua adrese "contin solicitari diferite" / Guvernul va comunica CCR la 31 august "numarul solicitat de dumneavoastra al persoanelor ce trebuiau inscrise in listele electorale permanente la data de 29 iulie 2012"

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 13 august 2012, 22:15 Actualitate | Politic


Premierul Victor Ponta a trimis luni seara Curtii Constitutionale o adresa in care face precizari legate de listele electorale in baza carora CCR va lua decizia validarii sau invalidarii referendumului de demitere a presedintelui suspendat Traian Basescu. Scrisoarea a fost trimisa dupa intilnirea cu Philip Gordon, asistentul Secretarului de Stat american. In scrisoare, Ponta spune ca cele doua adrese ale CCR - cea din 2 august si cea din 6 august - cer lucruri diferite: listele electorale actualizate, respectiv listele electorale valabile la data referendumului. Victor Ponta mai scrie ca adresa din 6 august "este menita sa creeze o confuzie din cauza faptului ca obiectul solicitarii dumneavoastra, adica listele electorale permanente, nu se afla in posesia Guvernului sau a unei institutii din subordinea sa". Ponta incheie scrisoarea catre CCR anuntind ca Guvernul a aprobat un Memorandum pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012, iar in baza acestui memorandum Executivul va comunica CCR pe 31 august rezultatele acestei actualizari.

In scrisoare, premierul se refera la cele doua adrese al CCR, cea din 2 august si cea din 6 august. "Simpla lecturare a celor doua adrese releva faptul ca cele doua texte contin solicitari diferite", se arata in scrisoarea lui Victor Ponta.

In ceea ce priveste adresa CCR din 2 august, Victor Ponta scrie ca "Urmare a adresei nr 5305, Guvernul trebuie sa dispuna masuri pentru actualizarea listelor electorale permanente si sa va transmita numarul persoanelor ce trebuiau inscrise la acestea la data de 29 iulie 2012".

In ceea ce priveste adresa CCR din 6 august, Victor Ponta scrie ca "In cea de-a doua adresa, nr 5306, textul prin care sustineti ca doriti clarificari se refera la <<liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012>>... Or, listele în baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012, în conformitate cu dispozitiile legale, sunt depuse centralizat la Biroul Electoral Central, care ulterior le transmite Autoritatii Electorale Permanente, in vederea depistarii eventualelor voturi multiple. În acest caz, precizarea din adresa nr. 5306 este menita sa creeze o confuzie din cauza faptului ca obiectul solicitarii dumneavoastra, adica listele electorale permanente, nu se afla in posesia Guvernului sau a unei institutii din subordinea sa".

Victor Ponta incheie scrisoarea catre CCR anuntind ca Guvernul a aprobat in 7 august un Memorandum privind masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012, iar la data 31 august 2012 Guvernul va comunica "numarul solicitat de dumneavoastra al persoanelor ce trebuiau inscrise in listele electorale permanente la data de 29 iulie 2012".


 • Vezi mai jos scrisoarea lui Victor Ponta, asa cum a fost prezentata de Realitatea TV
"Prin adresa dumneavoastra nr. 5305 din data de 03.08.1201 ati solicitat Guvernului "sa dispuna masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si sa transmita Curtii Constitutionale numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente".

Ulterior ati revenit cu adresa nr.5306 din 06.08.2012 motivata de interpretarile diferite aparute 'in mass-media" si ne aduceti la cunostinta faptul ca "prin adresa nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor art.17 alin. (2) din legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza cdrora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012".

Simpla lecturare a celor doua adrese releva faptul ca cele doua texte contin solicitari diferite.
Astfel, urmare a adresei nr 5305, Guvernul trebuie sa dispuna masuri pentru actualizarea listelor electorale permanente si sa va transmita numarul persoanelor ce trebuiau inscrise la acestea la data de 29 iulie 2012, pentru a se putea stabili de catre Curtea Constitutionala "daca referendumul national pentru demiterea presedintelui Romaniei din 29 iulie 2019 este valabil in conformitate cu dipozitiile ar 5 alin (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizara si desfasurarea referendumului".

In cea de-a doua adresa, nr 5306, textul prin care sustineti ca doriti clarificari se refera la "liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012".

Or, listele în baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012, în conformitate cu dispozitiile legale, sunt depuse centralizat la Biroul Electoral Central, care ulterior le transmite Autoritatii Electorale Permanente, in vederea depistarii eventualelor voturi multiple. În acest caz, precizarea din adresa nr. 5306 este menita sa creeze o confuzie din cauza faptului ca obiectul solicitarii dumneavoastra, adica listele electorale permanente, nu se afla in posesia Guvernului sau a unei institutii din subordinea sa.

Va informam ca in Sedinta Guvernului din data de 7 august 2012 a fost aprobat Memorandumul privind masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si transmiterea catre Curtea Constitutionala a numarului persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru a se putea stabili daca referendumul national pentru demiterea Presedintelui Romaniei, din data de 29 iulie 2012, este valabil in conformitate cu dispozitiile art. 5 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

La aceasta data, institutiile cu atributii in domeniu aduc la indeplinire, cu respectarea dispozitiilor Hotarârii Biroului Electoral Central nr.34/2012 privind interpretarea dispozitiilor art. 17, 18, art. 31 alin. (3) si art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.531 din 31 iulie 2012, sarcinile prevazute in memorandum, astfel incat la data 31 august 2012 Guvernul sa va comunice numarul solicitat de dumneavoastra al persoanelor ce trebuiau inscrise in listele electorale permanente la data de 29 iulie 2012.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5901 vizualizari

 • +34 (38 voturi)    
  ******** (Luni, 13 august 2012, 22:23)

  Cataleya [utilizator]

  Deci, Ponta nu se lasa.
  Face ce face si tot la "reactualizarea listelor" ajunge.
  Daca nu-l opreste CCR maine, nu-l mai opresze nimeni si Romania ramane pe mainile USL.
  • +18 (18 voturi)    
   e chestie de viata si de moarte (Marţi, 14 august 2012, 0:51)

   ws [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   au trecut dincolo de punctul in care ar fi putut da inapoi. nebunia bolsevicilor se agraveaza cu fiecare minut care trece - au incalcat legea, au dus tara pe buza prapastiei. economia e tandari, dogaru instiga la razboi civil, ue si sua le dau de lucru la hidranti odata pe saptamana.

   si ponta si antonescu stiu foarte bine: fie lovitura de stat reuseste, fie puscaria ii mananca. nu mai exista cale de mijloc.

   imagineaza-ti ca au ucis un om. mai departe, pentru a nu fi prinsi si pentru a fugi de parnaie, sunt pregatiti sa faca orice, inclusiv sa mai omoare alti oameni, pentru a nu ajunge la racoare.

   de asta nu le pasa de ue, de sua, de constitutie, de legi. mint mai des decat respira.

   sunt disperati.

   iar apatia noastra ma face sa fiu pesimist.

   ws
  • +2 (2 voturi)    
   e asa simplu! (Marţi, 14 august 2012, 8:43)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   cand a auzit ca vine Gordon a scris repede adresa ca sa aiba ce sa-i arate. Ponta ar fi putut sa scrie misiva in 7 august cand a primit a doua adresa de la CCR.
   • +4 (4 voturi)    
    Ce numarati fratilor? (Marţi, 14 august 2012, 9:23)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui foarte-curios

    Daca astia "numara" oamenii acum, cum pot sa-i prezinte ca pe cei din 29 iunie? Poftim, la Gorj au "murit" 40.000 in zece zile. Daca mergem tot asa ajungem la populatia Ungariei, vreo 10 milioane, doar ca sa castige referendumul.
    Mai greu va fi sa-i invie pentru parlamentare. oricum tata Iliescu trebuia sa-i invete sa actioneze mai discret...deja au speriat lumea civilizata.
  • +4 (4 voturi)    
   daca numarul..... (Marţi, 14 august 2012, 9:19)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ....persoanelor reactualizat, pe care Guvernul Ponta il va da CCR nu va corespunde cu cel declarat de acelasi guvern inainte de referendum conform legii, organizatorii referendumului in frunte cu plagiatorul sef vor trebui sa isi dea demisia si sa fie judecati pentru fals si uz de fals si sa li se impute costurile cu organizarea lui.
   De asemenea, Parlamentul va trebui dizolvat si reorganizat dupa noul numar al cetatenilor cu drept de vot iar costurile operatiunii vor trebui recuperate tot de la falsificatori.
 • +29 (33 voturi)    
  Dap (Luni, 13 august 2012, 22:42)

  Orpheus [utilizator]

  Neismtirea si dispretul fata de lege continua...
  • +3 (3 voturi)    
   si de ce sa comunice tocmai pe 31 august (Marţi, 14 august 2012, 8:31)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

   cand listele respective sunt cele din 29 iulie ?!
   Pucistii trag de timp cu disperare.
   Oare ce grajdani se vor mai implica in falsurile de care au nevoie uzurpatorii ?
 • +24 (28 voturi)    
  Ambiguitati tipic romanesti (Luni, 13 august 2012, 22:44)

  marvio [utilizator]

  Din cate am inteles, la 6.08 CCR a venit cu precizari despre ce anume cere de fapt Guvernului. Adica in fapt, a corectat cererea emisa catre Guvern la 2.08. Ponta nu trebuie sa compare 2 cereri, fiind vorba de fapt doar despre una singura, cea din 6.08.

  Sper ca maine CCR sa emita un nou comunicat, foarte clar, despre ce vrea de fapt.

  De asemenea CCR trebuie sa adreseze cererea catre institutiile care pot oferi aceste informatii.

  Este culmea ca o institutie de nivelul CCR emite cereri neclare sau ambigue, catre destinatari ce nu pot da acele informatii, cu termene nefiresc de lungi, pentru subiecte extrem de importante si urgente - care intereseaza o tara intreaga!
  • +1 (1 vot)    
   Ipotetic vorbind (Marţi, 14 august 2012, 14:13)

   Florin Cj [utilizator] i-a raspuns lui marvio

   Eu: Ponta, pune-mi si mie un pahar de Cola.
   Eu: Hmm... Ba, nu! Nu-mi mai pune un pahar de Cola, da-mi o apa plata!

   Ponta confuz imi pune un pahar de Cola pentru ca nu a inteles ce doresc defapt.
 • +29 (31 voturi)    
  se face ca nu intelege (Luni, 13 august 2012, 22:50)

  MirceaA [utilizator]

  singurul lucru pe care Ponta se face ca nu-l intelege este ca nu mai poti numara jucatorii dupa ce se incheie meciul. La inceput, ati fost de acord cu numarul de jucatori, ati spus ca totul este organizat impecabil si cand ati vazut scorul, v-ati gandit ca trebuie modificat numarul de jucatori.
 • +13 (15 voturi)    
  Bla Bla (Luni, 13 august 2012, 22:55)

  Eins1 [anonim]

  Bla Bla uri. Trebuia sa vina Licuriciul ca sa facem si noi lucrurile cum trebuie.
 • +22 (26 voturi)    
  Joc de picioare (Luni, 13 august 2012, 22:56)

  NicolaeA [utilizator]

  ponta este ca un boxer care a luat ceva pumni si incearca sa scape cu jocul de picioare; tot topaie de 2 saptamani pe baza tehnicii lui consacrate, de golan de cartier: minte si face tot timpul altceva ! Stau si ma intreb ce magarie ordinara va mai face. Oricum va fi ceva pe laga legile tarii ! Pe ce spune asta nici la buda nu poti sa mergi !
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 august 2012, 23:10)

  [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   nu si-au imaginat!! (Marţi, 14 august 2012, 8:41)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui

   nu cred ca concepeau ca se pot falsifica documente. E drept ca la infiintarea CCR nu exista USL si limita de ticalosie era mai jos.
 • +10 (10 voturi)    
  CCR-ul bata-l vina (Luni, 13 august 2012, 23:15)

  KostasP [utilizator]

  Ce nu este clar, mai ponta? A doua scrisoare o infirma pe prima. Tu vrei sa le tii pe amindoua, pro sta na cule?
 • +6 (6 voturi)    
  ce se mai poate face? (Luni, 13 august 2012, 23:22)

  anton48 [utilizator]

  Daca maine CC il lasa pe Ponta sa numere votantii, meciul e pierdut pentru democratie. Dupa cum am vazut in seara asta la B1 ca a raspuns, cred in proportie de 90% ca asa va fi. Impertinenta si dispretul pentru orice regula de bun simt au fost fara seaman. Cred ca el are deja cartile facute. Vizita lui Gordon nu a deblocat numic sau, nici nu-mi vine sa cred,i-a dat dreptate.Puciul e deja la punctul de final:au invins, ne-au invins. Cine ce mai are de facut? Tapalaga a fost maturat, scuipat, injurat. Asta nu o face cineva care stie ca maine va scoate ultimele fise. Asta o face unul care are potul in mana. S-au pierdut in zadar 22 de ani. Cine poate sa-mi ofere alte argumente il rog sa o faca. Eu unul am simtit ca pokerul pucist a reusit. La revedere!
 • +7 (7 voturi)    
  presiune politica! (Luni, 13 august 2012, 23:30)

  blu3s0ul [utilizator]

  acesta scrisoare nu este o presiune asupra ccr?
  parchetul are dovada maine trebuie sa il vedem pe ponta in catuse!
 • +9 (9 voturi)    
  Ar putea sa fie ultima poanta a lui Ponta (Marţi, 14 august 2012, 0:00)

  Kepler [utilizator]

  Romania trebuie sa scape cit mai repede de cuplul de aur Ponta-Antonescu! Se vede ca Ponta nu a reusit sa-l insele pe Gordon! Asa ca aplica ultimul sau atac la adresa CCR. Aproape ca spune ca guvernul sau nu are nici o legatura cu referendumul.
 • +10 (10 voturi)    
  NESIMTIRE (Marţi, 14 august 2012, 0:02)

  efz [utilizator]

  Marca copy/paste. Pe asta nu il potoleste nimeni. Dece trebuie sa stepte pina pe 31? Chiar isi bate joc de noi. Dar urmasii comunistilor aplica aceleasi metode. Pacat ca in tara aia prostimea e aceeasi, doare daca pui mina pe o carte.
 • +12 (12 voturi)    
  Ponta face din nou pe prostul. (Marţi, 14 august 2012, 1:24)

  uzurpatorul [utilizator]

  Pentru toata lumea de buna credinta este clar de ce exista doua decizii diferite ale CCR cu privire la listele electorale pe baza carora trebuia luata o decizie asupra rezultatului referendumului de demitere al lui Basescu. Toata lumea de buna credinta stie ca a fost o singura decizie a CCR cu privire la aceste liste si ca un functionar de la CCR a scos un paragraf din acea decizie,exact acel paragraf care specifica faptul ca sunt solicitate listele folosite la desfasurarea refersndumului cu pricina,dupa care a trimis decizia spre publicare la Monitorul Oficial. Acest falsificator anonim,deocamdata, a reusit prin falsul comis sa blocheze decizia Curtii cu privire la rezultatul referendumului,lasand sa se inteleaga ca CCR doreste un recensamant al populatiei pentru intocmirea unor noi liste .
  Astfel.Ponta,fiind un mincinos din nastere si un om fara onoare,un plagiator ordinar si un neispravit de parvenit, se preface ca uita aceste amanunte si face pe prostul,incercand astfel sa se justifice in fata opiniei publice. Opinia publica insa, nu este proasta si intelege manevra josnica a acestui individ. Este clar ca nu exista doua decizii ale Curtii ci numai una,clara si concisa.Curtea doreste listele de dinaintea referendumului,pentru simplul fapt ca nu le avea si ca trebuia sa delibereze pe baza lor. Faptul ca s-a dat un termen asa de lung pentru a se inainta aceste liste catre Curte nu este relevant in sustinerea ipotezei ca s-au cerut de fapt noi liste bazate pe un nou referendum. Lungimea termenului este fara logica si a fost clar stabilita sub presiuni fara precedent asupra Curtii din partea pucistilor.
  Scrisoarea lui Ponta catre Curte este menita sa arunce praf in ochii strainatatii care este "ingrijorata" si nu va avea nici un rezultat in practica. Ponta trebuia sa dea ordin de incetarea imediata a acelui refferendum ilegal si inoportun,pentru ca listele exista si sunt la indemana Curtii.Curtea trebuie numai sa le ceara si in mai putin de o ora le poate ave
  • -2 (2 voturi)    
   INTREBARI (Marţi, 14 august 2012, 6:21)

   Borgia [utilizator] i-a raspuns lui uzurpatorul

   Vad ca sunteti maestri in arta defaimarii.Se vede ca aveti o expertixa solida. Pentru voi nici o fapta cu adevarat buna nu poate scapa nepedepsita. Asa ca nu va lasati:inventati,barfiti,calomniati,mintiti - poate,pana la urma ramane ceva!
   Avem un subiect de care vorbim: populatia votanta,deci populatia cu drept de vot pentru acest referendum.Pana una-alta avem deja trei etaloane:
   -15.700 mii votanti dupa datele furnizate de M.A.I.
   - 16.528 mii votanti dupa Inst.Nat.de Statistica
   - 18.000 mii votanti dupa Biroul Electoral Central
   Birourile de evidenta populatiei din Cadrul Ministerului Administratiei si Internelor cu asta se ocupa si pentru asta iau banii. I.N.S.pentru recensamantul populatiei in urma cu un an si ceva ,a cheltuit peste 20 miliarde lei.B.E.C. tot cu evidenta electorilor se ocupa,din cand in cand sunt alegeri dar ei cheltuiesc sume considerabile pe salarii. Si nimeni nu stie cati suntem cu totii si cati din astia suntem votanti.
   Realitatea acestei aparente necunoasteri este insa foarte dura:fiecare primar stie ca in comuna lui sunt:
   - oameni plecati la munca in strainatate de 5-6 ani care nu s-au mai intors si nu mai au nimic pe aici;
   - persoane decedate dar care n-au fost radiate din registrele de evidenta a populatiei;
   - femei casatorite care au ramas evidentiate de doua ori:odata cu numele de fata si a doua oara cu numele dupa sot.
   - oameni care au plecat in alte localitati,au acolo domiciliul stabil dar n-au fost radiate de la vechiul domiciliu.
   Aceste aspecte se stiu pana la cele mai inalte nivele,dar sunt niste mari interese pentru care se doreste o populatie mai mare,cat mai mare si iata de ce:numarul salariatilor din schema fiecarui Consiliu local se calculeaza in functie de numarul de locuitori,numarul de consilieri locali(care primesc indemnizatii)se determina tot in functie de nr. de locuitori.Tot astfel se stabileste salariul primarului,viceprimarului si secretarului. La fel este si la nivelul judetului pana la parlament
   • +2 (2 voturi)    
    Cifra prezentata de MAI (Marţi, 14 august 2012, 9:32)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Borgia

    era !8.290.000 si Rus a repetat asta inainte sa plece. Iliescu a inaintat cifra de 15 milioane si vad ca guvernul o considera target si vrea sa ajunga la ea. Iar in liste esti pus sau scos functie de acte, nu pe vorbe. Si pun pariu ca in satele alea cu peste 100% prezenta la Referendum au vot si mortii, si plecatii si femeile alea cu mai multe nume, pentru fiecare din ele, altfel nu se putea completa prezenta!
  • -1 (1 vot)    
   intrebari (Marţi, 14 august 2012, 8:24)

   invalidprotocol [utilizator] i-a raspuns lui uzurpatorul

   De ce au cerut listele si au acordat cateva saptamani pentru raspuns? De ce nu le-au cerut astazi, asteptand raspunsul in maxim 24-48 de ore? Pentru ce era nevoie de cateva saptamani daca e vorba de niste liste deja existente?

   In plus de ce le-au cerut guvernului? Ca daca vroiau listele existente atunci se adresau celor de la Biroul Electoral Central.
  • 0 (2 voturi)    
   absolut de acord ! (Marţi, 14 august 2012, 8:35)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui uzurpatorul

   subscriu.
 • +3 (3 voturi)    
  raspuns simplu (Marţi, 14 august 2012, 6:17)

  ..13 [utilizator]

  Daca CCR chiar doreste solutionarea celor doua aspecte poate decide si spune raspicat:

  1. referendumul a fost organizat de guvern conform prevederilor legale
  2. Listele dupa care s-a efectuat referendum-ul sunt la AEP
  3. Actualizarea acestor liste nu este de interes intrucat aceasta trebuia incheiata pana la data efectuarii refendumu-ului de catre guvern
  4. CCR poate decide ACUM fie
  a. invalidarea refendum-ului ca urmare a neputintei guvernului de a avea liste corecte - imi pare ca si localele pot sa fie invalidate numai ca nu a cerut nimeni acest lucru
  b. CCR poate consemna rezultatele refendum-ului.

  Parerea mea este ca CCR va merge pe varianta a, dar numai dupa 31 August astfel incat sa il tina suspendat pe Basescu cat mai mult timp posibil.

  Cert este ca starea economiei nu se imbunatateste, dar USLasii spera ca pana la urma toti care au alte pareri decat cele majoritare sa fie morti sau omorati pana la viitoarele alegeri parlamentare si/sau prezidentiale.

  Baietasii acestia - Ponta si Antonescu, cu tot cu neamurile lor - merita sa fie arsi pe rug...

  Doresc multa sanatate celor careau initiat acesta lovitura de stat astfel incat sa isi poate duce linistiti, pentru o lunga perioada de timp, restul vietilor lor in inchisoare - acolo este locul lor!

  Multa sanatate si spor la lucru, in continuare!
 • +6 (6 voturi)    
  Buna credinţă (Marţi, 14 august 2012, 7:41)

  omliber [utilizator]

  Dacă dl Ponta era de bună credinţă clarifica situaţia listelor de la început şi nu încerca variante de minirecensământ. Am în vedere tripla sa calitate: prim ministru, ministru interimar de Justiţie şi procuror. Nu cred că nu ştia că listele electorale nu se mai modifică după ce procesul electoral s-a încheiat. Aşa că sunt sigur că se dorea modificarea numărului de electori. În ambele variante de minirecensământ (având în vedere criteriile pe care autorităţile le-au transmis în teritoriu) nu se dorea decât micşorarea numărului de electori. Dl Ponta declară că minirecensământul care se organizează în urma memorandumului are ca scop aflarea numărului de români. Eu îl asigur că la MAI - Serviciul de Evidenţă a Populaţiei - situaţia este foarte corectă şi foarte clară. Acolo şi nu în altă parte se află numărul total de români, numărul total de electori şi aşa mai departe. Restul sunt doar minciuni... Eu nu folosesc acest cuvânt decât foarte, foarte rar... Dar dl Ponta mă copleşeşte cu minciunile... Pur şi simplu mă îndoiesc de tot ceea ce spune!!!
 • +2 (2 voturi)    
  nu stie sa citeasca (Marţi, 14 august 2012, 8:08)

  gorjenii [utilizator]

  din pacate dl Ponta nu stie sa citeasca adrese institutionale, le interpreteaza in sensul pe care il vrea domnia sa. In administratie se aplica legile, nu se interpreteaza.
 • 0 (0 voturi)    
  hoardei puciste (Marţi, 14 august 2012, 8:10)

  fosta zoezoe [utilizator]

  1.Daca tu , guvern ti-ai manifestat printr-o adresa a MAI dubii asupra acestor cifre, CURTEA ITI SPUNE SA LAMURESTI ACESTE DUBII .Adica sau sa le asumi/recunosti sau sa spui tu care este cifra .Bineinteles si pe ce baza ai obtinut-o.
  2.E clar ca si asta e o forma de presiune.Prelungirea crizei le e insa favorabila chiar daca stiu ca nu au nici o sansa, pentru ca intre timp ei mai prelucreaza , mai preseaza , antonescu se mai aseaza la pupitru ,mai organizeaza pasii urmatori, mai plang de mila celor 7.5 milioane.Or fi stiind ca Obama avea dupa un an de la alegeri 41% din sustinerea cetatenilor , acum are 16% si intra in competitie pentru un nou mandat?Stiu ,important e sa nu stie cei 7.5 mil !
 • -3 (3 voturi)    
  iesirea din confuzie a dlui Ponta (Marţi, 14 august 2012, 8:25)

  gorjenii [utilizator]

  CCR s-a adresat Guvernului pt ca MAI a trimis 2 adrese contradictorii. GV are aceasta competenta, de a clarifica mesajele transmise de cei 2 demisionati. Expertii MAI trebuie lasati sa isi faca treaba, cei mai buni specialisti in administratia publica tot acolo lucreaza.
  • +1 (1 vot)    
   tu citesti ce spui ? (Marţi, 14 august 2012, 9:49)

   Schimbare [utilizator] i-a raspuns lui gorjenii

   1) MAI a trimis 2 adrese contradictorii
   2) Expertii MAI trebuie lasati sa isi faca treaba, cei mai buni specialisti in administratia publica tot acolo lucreaza.

   Pai cum sunt "cei mai buni specialisti", cand trimit semnale contradictorii???

   Si aici nu discutam de "bunatate", ci de ONESTITATE & CORECTITUDINE. Astea sunt marile probleme ale ROmaniei de azi!!!
 • +3 (3 voturi)    
  scrisoarea lui Ponta (Marţi, 14 august 2012, 8:56)

  andreesanu [utilizator]

  De la "listele permanente care au stat" la baza referendumului dupa care s-a exprimat BEC ,la "listele care TREBUIAU sa stea "este o cale lunga si frauduloasa ,VOI ati organizat referendumul,voi v-ati felicitat pentru foarte buna organizare,iar cind rezultatul a fost altul i-ati luat pe romani de prosti si ati inceput circul si va jucati dea alba-neagra -SUNTETI O HAITA DE GOLANI NESIMTITI ,iar pe romani sa nu-i mai credeti prostii vostri.
 • +2 (2 voturi)    
  CAT DE SIMPLU.... (Marţi, 14 august 2012, 9:01)

  liviusmaximus [utilizator]

  De fapt situatia este simpla si clara pt guvern:
  - Decizia din 6 august este publicata in MO - este ultima si cea oficiala. E ca in cazul legilor dl. Ponta, aia mai recenta sau completata este cea valida !
  - daca acea decizie e falsa/gresita, etc, nu-i treaba guvernului sa o corecteze sau verifice, este a procuraturii.
  - listele se centralizeaza in prima faza, la prefecturi - nu mai sunt subordonate guvernului ?
  - fiind vorba de referendum, de organizare se ocupa MAI - dupa cum a si declarat, a facut-o senzational de bine. Nici acesta nu-i in subordinea guvernului ?
  Incep sa cred ca cel din garaj are dreptate - ponta minte cum respira. sau respira, ca sa minta ?
  Terminati odata cu circul asta ! Daca as fi convins ca nu sunt schimbari majore de directie a Romaniei, as vrea sa plece base, sa-i gratiati pe cei carora v-au ajutat si carora le este frica de justitie (felix, srs, etc) sa privatizati ce vreti voi pe ce comisioane vreti, dar sa ma lasati sa-mi vad de viata mea...
 • +2 (2 voturi)    
  guvern ratat (Marţi, 14 august 2012, 10:08)

  d2arrow [utilizator]

  Acesti oameni nu sunt in stare de nimic, darmite sa faca mini mini mo recensamant. Ei s-au obisnuit doar sa dea din gura toata ziua la TV-urile lui nea voiculescu si acuma s-au trezit ca basescu le-a pus in carca sa guverneze o tara. Singurul motiv de suspendare a lui Basescu ar fi ca le-a incredintat guvernarea tarii. Cred ca atata incapacitate manageriala si lipsa de responsabilitate nu a avut nici un guvern pana acum, inclusiv in perioada fanariota.....
 • 0 (0 voturi)    
  manipulare (Marţi, 14 august 2012, 14:51)

  cred [utilizator]

  CCR se lasa manipulata de acesti borfasi si acest lucru este de neinteles.Au cerut cu totul aiurea niste liste care nu le trebuiau sub nici o forma,numai de dragul tehnicii de a impaca si capra si varza,creind astfel un haos si dand posibilitatea tragerii de timp in a lua o decizie.Hai sa amanam decizia pana la sfantul asteapta ,doar o mai sta Antonescu cateva zile pe la Cotroceni.
 • -2 (2 voturi)    
  Ponta (Marţi, 14 august 2012, 15:35)

  AndreeaElena [utilizator]

  Este un om capabil si in sfarsit, avem noroc de un om la conducere care chiar urmareste binele nostru si nu interesele personale!
 • -1 (1 vot)    
  ... (Marţi, 14 august 2012, 18:05)

  Anonymous89 [utilizator]

  Premierul Victor Ponta este un politician capabil , onorabil si cam tot ce Traian Basescu nu este.Ar fi ideal ca suspendatul sa-l urmeze ca exemplu.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by