Judecatoarea Mona Pivnicerul si-a depus miercuri demisia din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat postat pe site-ul CSM.

Mona PivniceruFoto: Agerpres

Consiliul precizeza ca "demisia unui membru ales nu este efectiva si nu produce efecte juridice pana cand plenul CSM nu ia act de aceasta", iar potrivit prevederilor art. 27 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind CSM si art. 12 alin 2 din H CSM nr. 326/2005 privind aprobarea ROF CSM, "....lucrarile Plenului Consiliului Superior al Magistrarturii se desfasoara in prezenta a cel putin 15 membri....".

Calendarul de sedinte publice ale plenului CSM a fost stabilit pentru saptamana 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibila reuniunea plenului in conditii de cvorum, potrivit comunicatului citat.

Citeste aici cine este Mona Pivniceru

Judecatoarea Mona Pivniceru a declarat miercuri, inainte de a intra in sediul CSM, ca este posibila o demisie a sa din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, dar calitatea de judecator ii permite sa faca parte din Guvern si sa ocupe functia de ministru al Justitiei.

"Posibil ca da", a raspuns ea, intrebata de ziaristi, la sosirea la sediul CSM, daca isi va da demisia din Consiliu.

Pe de alta parte, Mona Pivniceru a precizat ca, in calitate de judecator, poate fi membru al Executivului.

Unui judecator ii este interzis sa faca pate din partide politice, dar "activitatea guvernului este o activitate administrativa", a argumentat ea.

Mona Pivniceru a fost nominalizata pentru functia de ministru al Justitiei in cadrul remanierii guvernamentale de luni, dar nu a putut sa depuna juramantul deoarece nu demisionase inca din CSM.