Presedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut RA-APPS sa renunte la organizarea Zilei Portilor Deschise la vila Dante in ziua referendumului. "Atragem atentia asupra implicarii institutiilor statului in campania pentru referendum din 29 iulie. Administratia Protocolului de Stat a anuntat ca organizeaza in duminica referendumului Ziua Portilor Deschise la Vila Dante. RA-APPS a furnizat adresa, a facut cunoscute cele mai bune mijloacele de transport pentru vizitarea vilei. Aceasta actiune este o tentativa de inselare grosolana a cetatenilor in ziua votului si o forma de campanie electorala mascata sustinuta de USL prin intermediul institutiilor statului", a spus Vasile Blaga, sambata, intr-o declaratie de presa, citat de Agerpres.

In opinia sa, aceasta "manevra ieftina vine la capatul unei campanii prelungite de dezinformare pe tema destinatiei Vilei Dante, incita publicul si poate genera reactii imprevizibile".

El a sustinut ca aceasta actiune organizata de RA-APPS este doar "un pretext pentru manevre si presiuni de natura electorala".

"Vila Dante se afla in vecinatatea imediata a Vilei Lac 3, resedinta oficiala a presedintelui ales al Romaniei. Exista informatii ca aceasta actiune va fi folosita pentru a genera violenta in zona resedintei oficiale a presedintelui ales al Romaniei", a aratat Vasile Blaga.

Acesta cere RA-APPS, institutie aflata in subordinea Secretariatului General al Guvernului, aflat la randul sau in subordinea primului-ministru Victor Ponta, "sa renunte la aceasta manevra periculoasa care poate avea ca rezultat cresterea tensiunii sociale in ziua referendumului".

"In caz contrar ii cerem de asemenea domului Victor Ponta sa organizeze duminica o zi a portilor deschise la apartamentul domniei sale de 500 de metri patrati in zona Circului, de asemenea poate organiza o zi a portilor deschise si la Cornu unde detine doua vile", a mai spus Blaga.

Presedintele PDL a aratat ca are informatii potrivit carora secretarul general al USL, Liviu Dragnea, ar fi cerut USL sa scoata duminica cetateni in strada, stiind ca referendumul nu va fi validat.

"Cerem cetatenilor romani sa nu se lase angrenati in acest joc foarte periculos prin care Antonescu si Ponta incearca sa legitimeze lovitura de stat", a subliniat Vasile Blaga.

Executivul a informat sambata ca Regia Autonoma a Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminica, 29 iulie, sa fie Ziua Portilor Deschise la Vila Dante. Publicul va avea acces intre orele 10.00-20.00.