Premierul Victor Ponta a declarat ca a transmis Comisiei Europene luni, in jurul orei 17.00, raspunsul la solicitarile adresate de presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, si ca vineri a fost transmis oficialilor UE doar un draft cu raspunsurile solicitate, potrivit agentiei Mediafax.

El a precizat ca raspunsul oficial a fost transmis la Bruxelles luni, in jurul orei 17.00, inaintea intalnirii cu presedintele interimar Crin Antonescu.

Premierul a aratat totodata ca a mai raspuns intrebarilor oficialilor europeni si vineri, prin intermediul unui draft.

Comisia Europeana anuntase tot luni ca asteapta in continuare raspunsul premierului roman Victor Ponta la solicitarile sale legate de criza politica care zguduie tara si spera sa le primeasca foarte rapid.

Ponta afirmase vinerea trecuta ca a raspuns in scris aspectelor ridicate de Comisia Europeana. Dar contactele au continuat intre Bruxelles si Bucuresti "de o maniera intensa pe parcursul intregului week-end", a subliniat luni Olivier Bailly, purtator de cuvant al Comisiei, citat de agentia AFP.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a afirmat in aceeasi zi ca daca Romania nu va oferi un raspuns rapid si convingator la cele 11 probleme ridicate de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "ne putem astepta la un dezastru".