Curtea Constitutionala anunta, intr-un comunicat de presa, ca a respins ca inadmisibila sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la Hotararea Parlamentului prin care a fost revocat Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului. Sesizarea de neconstitutionalitate a fost formulata de 58 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Intr-o postare pe Facebook legata de decizia similara de ieri a CCR privind respingerea ca inadmisibile a sesizarilor PDL privind demiterile lui Vasile Blaga si Roberta Anastase, Laura Stefan (Expert Forum) a explicat astfel motivele posibile ale deciziei CCR: "CCR a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase - cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala. Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar".

Citeste Comunicatul Oficial al CCR:

"În ziua de 10 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit. l) din Constituţia României, s-a întrunit pentru a soluţiona sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 58 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Camerei Deputaţilor şi Senatului."