VIDEO Curtea Constitutionala a dat cistig de cauza USL: Basescu a fost suspendat legal, Crin Antonescu e presedinte interimar. Limitarea atributiilor CCR, declarata neconstitutionala

de V.M., Cristian Pantazi     HotNews.ro
Luni, 9 iulie 2012, 21:50 Actualitate | Esenţial


Curtea Constitutionala a consfintit suspendarea lui Traian Basescu
Foto: Presidency.ro
 documente
Curtea Constitutionala a decis ca procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu a fost respectata si ca se justifica interimatul lui Crin Antonescu in functia de sef al statului. In plus, a decis ca sesizarile de neconstitutionalitate in cazurile revocarii lui Vasile Blaga si Roberta Anastase de la sefia Senatului, respectiv Camerei Deputatilor, sint inadmisibile. Singurul punct in care CCR a "intors" o decizie a guvernului USL este cel referitor la limitarea puterilor Curtii Constitutionale.


UPDATE 23.10: Curtea Constitutionala va discuta marti sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse la Legea de organizarea a referendumului, anunta Agerpres.

UPDATE 22.56: Surse apropiate de CCR au declarat pentru HotNews.ro ca votul in CCR a fost 5-4 la deciziile cheie. Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan.


Cum explica deciziile CCR Laura Stefan / Expert Forum (via Facebook):


1. E neconstitutional sa interzici Curtii Constitutionale sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.

2. CCR a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase - cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala. Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar.

3. CCR a respins conflictul constitutional - probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum. Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.

-------------------------------------------------------------

Plenul Curtii Constitutionale a examinat luni cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat: Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu", se arata in comunicatul dat publicitatii la incheierea sedintei Curtii.

Motivarea va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului.

CCR a respins sesizarea lui Traian Basescu privind conflictul dintre el si Parlament
    
Curtea Constitutionala a respins, luni seara, ca inadmisibila cererea lui Traian Basescu de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si presedinte, pe de alta parte.

Plenul Curtii a examinat luni cererea formulata de presedintele privind solutionarea conflictului. La sedinta de judecata a participat Traian Basescu.

'In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat ca cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, formulata de Presedintele Romaniei, este inadmisibila', se arata intr-un comunicat al CCR.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei si Parlamentului.

CCR: Sesizarile privind revocarea lui Blaga si Anastase, respinse ca inadmisibile
    
Curtea Constitutionala  a respins, luni seara, ca inadmisibile sesizarile privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului si a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Plenul Curtii Constitutionale s-a intrunit pentru a solutiona sesizarile de neconstitutionalitate formulate de Vasile Blaga, precum si de un numar de 28 de senatori apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate. Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata intr-un comunicat al Curtii.

In aceeasi sedinta, Plenul Curtii Constitutionale a solutionat sesizarile de neconstitutionalitate formulate de Roberta Alma Anastase, precum si de un numar de 58 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Camerei Deputatilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din functia de presedinte si de membru al Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate. Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se mai arata in comunicatul CCR.

CCR: Hotararile Parlamentului nu pot fi excluse de la controlul de constitutionalitate
    
Curtea Constitutionala a admis luni sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea legii de organizare si functionare a institutiei, astfel ca hotararile Parlamentului nu pot fi excluse de la controlul de constitutionalitate.

Plenul Curtii Constitutionale s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 67 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea CCR.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca solutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului care afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala", se arata intr-un comunicat al Curtii.-------------------------------------------------

Toate cele 5 comunicate oficiale de presa al CCR referitoare la contestatiile PDL:


COMUNICAT DE PRESA I

In ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 67 de deputati apartinand Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstitutionalitatea Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale.
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca solutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului care afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala.
Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru.

COMUNICAT DE PRESA II

1. In ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.l) din Constitutia Romaniei, s-a intrunit pentru a solutiona sesizarile de neconstitutionalitate formulate de domnul Vasile Blaga, precum si de un numar de 28 de senatori apartinand Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate.
Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

2. In aceeasi sedinta, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.l) din Constitutia Romaniei, a solutionat sesizarile de neconstitutionalitate formulate de doamna Roberta Alma Anastase, precum si de un numar de 58 de deputati apartinand Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Camerei Deputatilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din functia de presedinte si de membru al Biroului permanent al Camerei Deputatilor.
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Deciziile sunt definitive si general obligatorii si se comunica Senatului, respectiv Camerei Deputatilor.


COMUNICAT DE PRESA III

In sedinta din ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.e) din Constitutia Romaniei si al art.34 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a examinat cererea formulata de Presedintele Romaniei privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte.
La sedinta de judecata a participat Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu.
In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat ca cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, formulata de Presedintele Romaniei, este inadmisibila.
Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei si Parlamentului.


COMUNICAT DE PRESA IV

In sedinta din ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.g) din Constitutia Romaniei si al art.44 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a examinat cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.
In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat:
Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata.
Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.
Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu.
Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului.

--------------------------------------------------------------

Context:


Sedinta Curtii Constitutionale s-a incheiat luni seara, in jurul orei 21.40. CCR a dezbatut in sedinta de luni mai multe sesizari de neconstitutionalitate, printre primele discutate aflandu-se legea de modificare a CCR si revocarile din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Magistratii au dezbatut cinci din cele sapte puncte pe care le-au avut de analizat.

De deciziile luate de CCR depinde atit interimatul la presedintia Romaniei, cit si validitatea unor hotariri ale Parlamentului de saptaminia trecuta, hotariri decisive in procesul de suspendare a lui Traian Basescu.

Primele sesizari discutate au fost cele referitoare la:
 • neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, formulata de un numar de 67 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL,
 • neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din functia de presedinte al Senatului a domnului Vasile Blaga si a Robertei Anastase din calitatea de presedinte si de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.
Pe ordinea de zi se mai afla si cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlament, pe de o parte, si presedinte, pe de alta parte, dar si constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de sef al statului.

De asemenea, lista sedintei este continuata de sesizari referitoare la:
 • neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, formulata de un numar de 71 de deputati PDL,
 • neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului privind revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului, formulata de 58 de deputati PDL
 • neconstitutionalitatea Legii privind cooperarea intre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, formulata de 26 de senatori PDL
In cazul in care dezbaterea sesizarilor nu va fi finalizata, judecatorii CCR vor continua discutiile in sedinta de marti.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

45555 vizualizari

 • +11 (21 voturi)    
  Bine şi comunicatul îi dau publicităţii când? (Luni, 9 iulie 2012, 21:58)

  gabbi [utilizator]

  Mai așteptăm în seara aceasta?
  • +10 (14 voturi)    
   DA (Luni, 9 iulie 2012, 23:08)

   floreabi [utilizator] i-a raspuns lui gabbi

   Trenu'...
   • +30 (44 voturi)    
    ne-am facut de rahat (Luni, 9 iulie 2012, 23:15)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui floreabi

    am scris un comentariu "hai cu democratia" mai devreme sperand sa fie corecta decizia

    dar acum o completez:
    hai cu democratia la dracu
    • +35 (47 voturi)    
     atentie... (Marţi, 10 iulie 2012, 0:05)

     popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

     cazul lui blaga si al robertei mu a fost declarat constitutional...nu e publicat in monitorul oficial revocarea lui balaga si a robertie...asa ca nu au avut ce judeca...se va judeca dupa ce se publica in mo...
    • +35 (49 voturi)    
     Clarificari pentru toti USL-istii si antenistii (Marţi, 10 iulie 2012, 1:29)

     Dorel_din_reclama_coniac_Unirea [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

     Deja toata lumea a vazut ce era de vazut. Acum, decizia curtii seamana cu decizia pe care o va lua peste un an comisia lui Ponta despre plagiatul sau. Se stie ca si o crima poate fi justificata, daramite niste subtilitati cum ar fi pasii unei lovituri de stat. Degeaba spuneti acum ca nu mai e, dupa ce CCR s-a vazut pusa in fata unei alegeri simple: a spune ce trebuie sau a nu mai exista. Ce s-aleaga oare, ghici ciuperca ce-i? Totul intr-o societate functioneaza pe baza de incredere, de la cele mai comune lucruri cum ar fi sistemul bancar sau condusul unui autovehicul pe strada. Nu ne retragem toti banii in aceeasi zi, si nici nu franam de fiecare data cand vine o masina din sens opus pe banda sa. Fara incredere nu functioneaza nimic. Cum o premiza falsa duce la concluzii gresite, la fel din rapt si minciuna nu poate s-apara ceva bun mai tarziu, ceva mult mai rau sau grav pentru a acoperi minciunile, a plati gurile inchise, etc, mult mai probabil. Se mai zice ca increderea se castiga foarte greu si se pierde intr-o clipa. Cum sa mai ai incredere in corectitudinea unui referendum cand tot ce s-antamplat pana acum a fost deja cel putin la fel de grav ca falsificarea unor alegeri?
     Au sarit pe ecrane majoritatea reprezentantilor "poporului ales", de la L.Orban la angajatii la Realitatea lui Elan Schwartzenberg de la Comunitate, a mai ramas Adrian Severin s-apara si el la tv. sa ia apararea "fratelui" Victor Naum Ponta spunanad ca plagiatul e firesc, ca asa-i in est, ca R.Theodorescu. Cea mai tare a fost diversiunea lui Sova in care s-a pretins nestiutor despre holocaust, chipurile ca n-ar face parte dintr-un grup cu resentimente. N-a fost scutita nici M.Radulescu, care desi prin alianta, a trebuit sa contribuie si ea la perdeaua de fum.
     Daca ati sti in ce dispret au fost acestia crescuti fata de romani, pe care ne considera "mai apropiati de animale decat de oamneni","fara constiinta apartenentei la o natiune" ati intelege foarte clar tot ce s-antamplat zilele acestea.
     • -1 (15 voturi)    
      Dorele, probleme mai ? (Marţi, 10 iulie 2012, 9:21)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Dorel_din_reclama_coniac_Unirea

      Clarificarile tale nu sunt clare de loc.
      Ce incerci tu sa spui?
      De ce nu spui pe sleau?
      Nu ai incredere in referendum?
      O sa fie falsificate rezultatele?
      Sau ce?
      Ai avut incredere un voturile de la Paris, in 2009, in voturile din diaspora in mod special?
      Corpul diplomatic si, mai ales, "atasatii" de la toate ambasadele, consulatele (agenti ai serviciilor secrete) au facut treaba buna atunci, nu-i asa?
      Treaba asta cu increderea este foarte relativa.....daca tu nu ai incredere, altii au...si sunt majoritari.
      Vrei sa am incredere in niste politicieni care sunt defileaza ba sub culoarea portocalie, ba verde, ba albastru, sub diferite sigle si denumiri, doar-doar uitam cine sunt...?
      Mai nou infiinteaza noi si noi formatiuni, cu niste marionete noi in fata, dar care sunt in aceeasi barca cu ei.
      Mai nou si-au pus in functiune aparatul de influenta din strainatate ca sa umple presa straina de articole ce condamna viata politica din Romania.
      Ei si oamenii lor se plang pe langa numele importante din UE si nu numai de toate catastrofele imaginate in mintile lor infierbantate (arestarea judecatorilor CCE, desfiintarea ICR....bazaconii).
      Da, Curtea Constitutionala trebuie depolitizata complet, nu functioneaza.
      O spun acum, cand imi convin partial ultimele decizii.Stiu insa ca nu pot sa ma bazez pe judecatorii ei, sunt numiti politic si sunt obedienti.
      Trebuie imaginat un mecanism de promovare in CCR doar pe baza de profesionalism.
      Sa ai un presedinte de curte constitutionala care nu a fost judecator 1 minut macar....care a fost jurist la o cooperativa......apoi politruc....un fel de Dorel_din_reclama_coniac_Unirea
    • +2 (10 voturi)    
     dialog intre judecatori ccr (Marţi, 10 iulie 2012, 7:39)

     neintelesul [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

     ccr1: bai, decizia asta le contrazice pe celelate 3, in aceeasi speta.... ce facem?
     ccr2: mergem inainte.... mesajul este pentru a inchide gura diplomatiei externe... lasa prostimea, ca nu ne interreseaza...
     p.s. parafrazand un invitat aseara la b1tv: "ti-e frica de popor?" NU. e incapabil, deci neglijabil.....
     p.s.s. am observat ca usl-asii au inceput sa isi faca conturi pe hotnews, ca sa editeze mai cu spor :))
     • +1 (1 vot)    
      Bine spus (Marţi, 10 iulie 2012, 13:21)

      eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui neintelesul

      .... mesajul este pentru a inchide gura diplomatiei externe...
      ... lasa prostimea, ca nu ne intereseaza...

      Nu m-am putut abtine si te-am plagiat.

      Este trist ca prea putini din mass-media observa din punct de vedere al statului de drept ne intoarcem in anul 2000.

      Privind la ultimele decizii ale CCR constat cu tristete ca ultimul bastion al justitiei a fost cucerit.

      Atat timp cat in acelasi tip de speta CCR da doua verdicte total diferite care se contrazic reciproc nu cred ca mai putem spera ca justitia sa lupte pentru propria independenta.

      Din pacate noi romanii nu intelegem ca noi platim atat CCR cat si Parlamentul, Guvernul, Presedentia si restul aparatului de stat.
      In aceste conditii ei ar trebui sa fie in slujba noastra iar noi ar trebui sa ne revoltam atunci cand nu faca asta.
      Din pacate noi romani suntem prea indulgenti si ii lasam sa isi bata joc de munca noastra din care isi iau si ei partea.

      Sper ca viitoare guvernare USL sa se cenzureze cat de cat ca urmare a monitorizarii celor din UE si sa nu sara prea mutl gardul profitand de majoritatea pe care o vor avea in Parlament si de subjugarea neconditionata a celorlalte institutii ale statului.

      Intr-un fel imi pare bine ca PDL si Traian Basescu sunt pedepsiti fiindca ceea ce au facut putea fi gestionat cu mai multa responsabilitate si respect fata de populatie.
      Din pacate pedepsirea lor o vom resimtii in primul rand tot noi .
      Se pare ca ne-am chinuit degeaba in ultimi ani fiindca din punct de vedere economic USL tinde sa aduca totul la situatia din 2008.

      Doamne, din pacate nu ne-ai blagoslovit si pe noi cu conducatori de nadejde asa ca te rog sa-i ocrotesti pe romanii.
      In tine e singura speranta si in noi daca reusim sa ne trezim la timp.
    • +6 (12 voturi)    
     CCR nu a dat dreptate nimanui (Marţi, 10 iulie 2012, 8:48)

     subcultura [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

     E surprinzator faptul ca nici ziaristi, nici politicieni nu au fost in stare sa citeasca ce a zis CCR.
     CCR a zis asa:
     A admis ca neconstitutionala prevederea ce scotea din atributiile sale hotararile parlamentului privitoare la drepturi fundamentale, insa nu si pt celelalte (de genul celor prin care se schimba presedintii camerelor). Asta a fost punctul 1.
     In continuare, aavand in vedere pct 1, a respins ca inadmisibile cererile ref la Blaga si Anastase. Inadmisibil = nu curtea este competenta sa le analizeze. E o diferenta uriasa intre inadmisibil si 'neintemeiat'. USL ar fi avut castig de cauza daca le respingea ca neintemeiate, intrucat asta presupune ca CCR ar fi analizat cererea si s-ar fi pronuntat pe fond. ceea ce nu a facut.
     Mai departe, CCR nu a facut decat sa cosntate ca nr. necesar de parlamentari au votat suspendarea si cam atat, niste chestii simple de procedura.
     • +1 (1 vot)    
      in loc de drept de veto, un aviz consultativ (Marţi, 10 iulie 2012, 11:48)

      deceneus [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

      CCR a pierdut doar dreptul de veto!
      In continuare poate da un aviz consultativ, ceea ce a si facut.
    • -2 (6 voturi)    
     Era si normal! (Marţi, 10 iulie 2012, 10:10)

     dami365 [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

     Daca era alta hotararea,ii schimba pana dadeau hotararea care TREBUIE!!! Nu va e clar?Chiar va asteptati la ceva normal?Chestia cu COPY-PASTE incepe sa fie uitata,cainii latra caravana trece!!!
    • +1 (3 voturi)    
     TOATE (Marţi, 10 iulie 2012, 10:34)

     lzrd [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

     Toate se leaga de trecerea MO la guvern;publica ce vrea si cand vrea !
   • +53 (69 voturi)    
    Toti avem un pret!!! (Luni, 9 iulie 2012, 23:22)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui floreabi

    Surse apropiate de CCR au declarat pentru HotNews.ro ca votul in CCR a fost 5-4 la cele patru decizii favorabile USL. Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan.
    Romani, la vot si in strada, altfel sunteti terminati!!!
    • +5 (7 voturi)    
     sondaj mediafax (Marţi, 10 iulie 2012, 1:47)

     dan.p [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     http://www.mediafax.ro/sondaje/9826401/
     • +1 (3 voturi)    
      multumim pentru informatie (Marţi, 10 iulie 2012, 8:50)

      Marimar2012 [utilizator] i-a raspuns lui dan.p

      am votat si eu.
      In momentul asta am ramas fara cuvinte. Nu ma pricep la Drept constitutional, "dar ceva e putred in Danemarca"
     • +1 (7 voturi)    
      foarte strans scorul (Marţi, 10 iulie 2012, 9:04)

      Tom_Macaragiu [utilizator] i-a raspuns lui dan.p

      Numai ca el reprezinta opinia si vointa celor ce utilizeaza internetul, adica nu este luata in calcul masa de manevra a usl.

      Traian basescu a pierdut calitatea de presedinte, dar a recastigat-o pe cea de cetatean. Sunt convins ca are atatea de spus pana la referendum, incat cei nehotarati inca sa voteze impotriva demiterii.
    • +16 (24 voturi)    
     Ca de obicei, (Marţi, 10 iulie 2012, 7:11)

     Blackball [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     ungurii au jucat la doua capete. Cum se califica acest lucru, hotnews nu ar publica...
     • -3 (7 voturi)    
      voi certificati ca votul este politic.... (Marţi, 10 iulie 2012, 9:24)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Blackball

      Vi se pare normal ca se voteaza dupa interesul politic, fara nici o legatura cu dreptul constitutional.....o spuneti deschis si fara rusine.
      Bravo !
      • -1 (3 voturi)    
       NU, nu mi se pare (Marţi, 10 iulie 2012, 10:32)

       Blackball [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       deloc normal. Constitutia este Biblia natiunilor. Ca se voteaza politic, toti o stim...doar traim in Romania. Ce ma intriga pe mine este ca acest pamant numit Patrie suporta jegurile politicianiste care, odata alese, uita de orice interes national amintindu-si-l doar pe cel propriu si, eventual, de partid.
     • +4 (6 voturi)    
      Oricum, noi înţelegem (Marţi, 10 iulie 2012, 9:26)

      Optimista [utilizator] i-a raspuns lui Blackball

      ce ai vrut să spui şi suntem perfect de acord cu tine.
      Şi n-am de gând să mă simt jenată pentru că gândesc chiar mai rău despre ei decât poate ai vrut să zici tu.
      Concluzie?
      Aşa să le ajute Dumnezeu şi lor.
      • -4 (4 voturi)    
       nu-L mai amestecaţi... (Marţi, 10 iulie 2012, 10:27)

       periscop [utilizator] i-a raspuns lui Optimista

       ...pe Cel de Sus în ciorba noastră, carpato-dâmboviţeano-pontică...
      • +2 (4 voturi)    
       La aceasta rugaciune (Marţi, 10 iulie 2012, 10:36)

       Blackball [utilizator] i-a raspuns lui Optimista

       nu pot sa adaig decat AMIN!
    • -5 (9 voturi)    
     la vot (Marţi, 10 iulie 2012, 7:43)

     korcico [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Eu voi fi la vot de la 6 dimineata la vot sa votez suspendarea lu basescu si trimiterea lui la RAHOVA linga Bombo. Ce distractie vara asta :))
     • +1 (3 voturi)    
      Parca ai plagia (Marţi, 10 iulie 2012, 10:40)

      Blackball [utilizator] i-a raspuns lui korcico

      gandurile lui ponta si antonescu! E un sport de partid? :))))))))))))))
     • 0 (0 voturi)    
      Desteptarea !!!! (Marţi, 10 iulie 2012, 13:33)

      eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui korcico

      A3 scurteaza durata de viata a neuronilor.

      Mare atentie.

      Nu tot ce zboara se mananca si nici drumul de la Cotroceni la Rahova nu e atat de scurt ca cel din Zambaccian la Rahova.

      Uite un banc ca sa ne mai destindem un pic din tensiunea ultimelor zile :
      "Adrian Nastase nu a vrut sa se sinucida.
      El a vrut sa-l impuste pe Traian Basescu care ii statea in gat."

      Sper sa nu fiu acuzat de plagiat pentru ca nu am mentionat sursa bancului.
      Din pacate nu stiu cine este autorul acestui banc.
    • +3 (7 voturi)    
     Care sunt ceilalti tradatori (Marţi, 10 iulie 2012, 9:54)

     kast 309 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Deci de Puskas stim ca a votat pentru USL, mai trebuie sa stim cum au votat si ceilalti judecatori
     si in mod special doamna judecatoare care a fost amenintata si cei doi judecatori pe care ia contestat Corlatean .
     Era de asteptat ca ungurul sa tina cu mafia USL -ista ,sunt niste tradatori care nu urmaresc decat raul Romaniei si a poporului roman din care face parte si minoritatea maghiara .
     Ai perfecta dreptate Mariane trebuie sa ne facem singuri dreptate , iesind in strada .
     Se instaureaza DICTATURA in Romania, Ponta a si amenintat ,cine mai spune ca afost un puci , da cu monitorul oficial in el.
     Judecatori si-au dat dreptate lor .
     Romani nu fiti lasi si iesiti in strada.
   • +5 (35 voturi)    
    planul lui Basescu (Luni, 9 iulie 2012, 23:25)

    endymion1 [utilizator] i-a raspuns lui floreabi

    Deciziile cele mai importante ale CCR or sa vina maine. Ele or sa fie pro-Basescu. Dupa laudele si declaratiile din seara asta, cei din USL nu or sa mai poata spune maine ca CCR e partinitoare si or sa fie fortati sa accepte deciziile. Una dintre decizii va specifica faptul ca la referendum va fi nevoie de o prezenta la vot foarte mare, pentru ca Basescu sa fie demis. Prezenta care foarte probabil nu se va realiza. Asta a facut Basescu azi la CCR. I-a instruit bine.
    • -19 (37 voturi)    
     Aoleu (Luni, 9 iulie 2012, 23:48)

     Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui endymion1

     Ce a facut? I-a instruit pe aia de la CCR? Pai asta e motiv de suspendare nu, ca se amesteca unde nu are dreptul? Aoleu, pai ce faci frate, il dai in gat pe sefu'?

     Tu mai spera insa e precedent din 2007 cu referendumul.
     Daca e ales cu majoritatea celor prezenti de ce trebuie demis cu majoritatea celor de pe liste? Sa fie ales tot cu majoritatea celor de pe liste si atunci e ok.
     • +17 (25 voturi)    
      stai (Marţi, 10 iulie 2012, 2:03)

      pjbgiurgiu [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

      sa stii ca e in interesul Romaniei ca sa fie mai greu sa demiti presedintele decat sa-l pui.
     • +11 (21 voturi)    
      pt ca.. (Marţi, 10 iulie 2012, 8:20)

      Kevi [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

      Pentru ca eu nu am chef ca de fiecare data cand i se nazareste parlamentului sa suspende un presedinte, eu sa imi stric planurile de concediu si sa ma prezint la urne sa apar presedintele ales.

      Daca presedintele este chiar atat de nepopular, atunci 50%+1 din Romania sa faca bine sa se prezinte la vot si sa-l demita.

      Ce, daca 3 persoane din tara asta vor sa demita presedintele, trebuie sa se deranjeze alte 4 persoane sa zica ca nu-i asa?

      Daca doriti sa-l demiteti, prezentati-va la vot! E interesul vostru, nu al meu!
      • +2 (4 voturi)    
       ba vrei . (Marţi, 10 iulie 2012, 9:35)

       adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Kevi

       pentru ca parlamentul trebuie sa aiba majoritate , si acea majoritate tot "tu" o votezi .

       deaia votezi 2 intitutii ale statului , ca sa se aiba grija de "neabuzarea" ta .
       • 0 (0 voturi)    
        Te referi la perioada Iliesciana ? (Marţi, 10 iulie 2012, 13:41)

        eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

        Ce liniste si pace ....

        si vaselina de calitate ....

        nici nu prea am simtit cat de bine ne-au tras-o atunci .

        De fiecare data ne-am trezit cand era prea tarziu.

        Sper ca dupa alegerile din toamna USL nu va reveni la politca specifica a PSD de a pune cat mai multe poveri in carca celor ce mai produc ceva in tara asta cu scopul de asi sponsoriza in continuare votacii alergici la munca .
        Daca nu vor rezista acestei tentatii sper din tot sufeltul ca pana la finalul mandatului USL sa ramana in tara doar cu alegatorii lor.
    • +31 (33 voturi)    
     Meciul se joaca!!! (Marţi, 10 iulie 2012, 0:05)

     Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui endymion1

     Laura Stefan
     Ce s-a decis azi la CCR:
     1. e neconstitutional sa interzici curtii sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.
     2. a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase - cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala. Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar.
     3. a respins conflictul constitutional - probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum. Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.

     Ca urmare, trebuie sa monitorizam daca si cand guvernul va publica deciziile CCR de astazi.
     • +18 (20 voturi)    
      da Laura Stefan are dreptate (Marţi, 10 iulie 2012, 0:22)

      GRIJALOR [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

      am scris mai sus motivele; de acord sa ne asteptam ca MO sa publice foarte repede, adr asta tine de cate de repede motiveaza ccr deciziile; s-ar putea sa avem o situatie de publicare abia dupa referendum
     • +3 (5 voturi)    
      ma indoiesc (Marţi, 10 iulie 2012, 2:35)

      marianstar [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

      Laura Stefan are cele mai bune intentii, dar tinand cont ca a fost vot politic, e mult mai probabil sa decida inatacabil pe fond, anume ca ei au fost revocati ca sanctiune cf Regulamentului (pentru incalcari samd), cum a declarat USL. Revocarea ca sanctiune nu trebuie sa se faca la initiativa grupurilor parlamentare care i-au numit si CCR se va spala pe maini zicand ca nu judeca ei daca cei doi chiar au incalcat Regulamentul (nu l-au incalcat dar asa a votat USL).

      Din acelasi motiv nu cred ca o sa intoarca Avocatul Poporului, o sa decida ca Parlamentul decide singur daca sunt indeplinite criteriile de incalcare a legii pentru demitere .

      Sper sa gresesc, dar asta e.
     • -1 (1 vot)    
      o sa publeice cum a publicat (Marţi, 10 iulie 2012, 8:51)

      Marimar2012 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

      si decizia ca ponta tre' sa stea acasa.
    • +7 (13 voturi)    
     e bine sa ne odihnim azi (Marţi, 10 iulie 2012, 0:19)

     GRIJALOR [utilizator] i-a raspuns lui endymion1

     bucuria din seara asta, hm, o sa fie precum aceea a unuia ce striga "Mihaela dragostea mea";
     dupa publicare in MO a deciziei CCR, Blaga si Anastase pot contesta hotararile de revocare; ccr nu s-a pronuntat pentru ca nu avea atributii, nu are, pana cand decizia ccr nu se publica in MO.
     acum termenul depinde de MO, care este sub control USL, dar sa nu ne pierdem cu firea;
     ccr a decis pe principiul aparentei de legalitate a hotararilor senatului si cd; astfel, in lipsa de contestatii la ccr, sau existenta unor contestatii ce atacau acte care NU mai erau in sfera de aplicabilitate a ccr, care nu avea atributii, fiind castrata, a decis ca aparenta situatiei, pana la decizia publicata in MO este aceea ca PROCEDURA a fost corecta - si a si fost - in circumstantele respective; repunerea in situatia anterioara suspendarii SE POATE FACE NUMAI DUPA CE decizia ccr se privind neconstitutionalitatea OUG de restrangere a atrbutiilor ccr se va publica in MO; astfel, ccr a hotarat azi pe ce avea/are ca atributii si regula de lucru azi, inaite de publicare.
     rabdare fara tutun...dar rabdare; fiecare din noi sa explice celor din jurul nostru cum stau lucrurile de fapt, si pana la deciziile de maine respectiv a celor de dupa recontestarea facuta de basescu, anastase si blaga sa nu ne impacientam
    • +3 (5 voturi)    
     LOL (Marţi, 10 iulie 2012, 9:23)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui endymion1

     ccr nu face decat o ilegalitate daca declara ca la referendum trebuie sa fie 50+1 din populatia votanta .

     standardul e cel prin care se voteaza , referendumul de demitele nu are de ce sa fie diferit .
   • -33 (55 voturi)    
    unde e lovitura de stat ???????? (Luni, 9 iulie 2012, 23:29)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui floreabi

    as vrea sa spuna macovei unde e lovitura de stat!
    as vrea sa-si ceara scuze macovei pentru raul facut Romaniei prin actiunile sale (cererea de suspendare a dreptului de vot in CE)
    • -15 (29 voturi)    
     CC aproba extirparea tumorii Basescu (Marţi, 10 iulie 2012, 0:16)

     busola [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     O sa fuga ca lacustele preste granita mafiotii lui Basescu, o sa vedeti ca Blejnar si alti interlopi care se pretindeau parlamentari, guvernanti, sefi de institutii vor respecta, planul Hayssam' de disparitie. Un ultim circ al camasilor albe care ascund jegul ipocriziei se va topi in arsita verii apoi va urma dezertarea in masa. Iar comentariile pe aici se vor rari, au cautionat destul coruptia basista si au denigrat suficient imaginea Romaniei in lume.
    • +20 (32 voturi)    
     O sa vezi tu lovitura de gratie, ai putina rabdare (Marţi, 10 iulie 2012, 0:26)

     kebab [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     Basescu o sa fie destituit la referendum. Dar ghici ce. Nu a indeplinit 2 mandate. Asadar poate candida contra lui Antonescu. Basescu este intr-o situatie de Win-Win. Daca castiga la referendum Antonescu isi da demisia ori este compromis, daca nu castiga nu isi termina cel dea-l doilea mandat asadar poate candida linistit la un alt mandat pentru presidentie. Dupa cum se prezinta USL "Cel mai curat guvern" cu plagiatorul Ponta in frunte si cu 3-5 ministri incompatibili,penali,Mang-litori samd nu prea se arata bine. Apropo Nastase e inca la inchisoare si mai are ceva dosare pe rol, Nastasica are si ea 3,5 ani cu suspendare daca nu stiai, daca va fi gasita vinovata in alt dosar se transforma direct in executare valabil si pentru Nastase mare. Nu sunt PDL-ist dar nici cand il vad pe Voicu in parlament nu ma simt bine, Felix si-a dat demisia.
     • +2 (4 voturi)    
      nu , nu poate . (Marţi, 10 iulie 2012, 9:48)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui kebab

      in cazul in care pica la referendum ,
      pentru ca a fost demis pentru incalcarea constitutiei , deci a pierdut dreptul de a fi presedinte , a pierdut mandatul .
     • +3 (3 voturi)    
      Nu mai candideazaBasescu (Marţi, 10 iulie 2012, 10:05)

      Evanzo [utilizator] i-a raspuns lui kebab

      Basescu a zis ca daca e demis NU va mai candida la presedentie . A spus-o clar .
      • +1 (3 voturi)    
       si el pana acum a fost om de cuvant .... (Marţi, 10 iulie 2012, 11:17)

       adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Evanzo

       nu ?
  • +21 (25 voturi)    
   Catre Hotnews si cititori... (Marţi, 10 iulie 2012, 0:11)

   subway [utilizator] i-a raspuns lui gabbi

   Din ce am inteles de pe la altii, CCR nu s-a putut pronunta astazi asupra lui Blaga si Anastase din cauza ca la momentul depunerii contestatiilor, OUG-urile nu erau inca publicate in MO. De asemenea OUG care restrangea atributiile CCR era in vigoare. Acum, ca acel OUG a fost declarat neconstitutional, CCR poate sa judece si suspendarea presedintelui si constitutionalitatea demiterii lui Blaga si Anastase, daca vor fi depuse din nou contestatiile ( acum fiind cu acte in regula datorita publicarii lor in MO).
   Totul depinde de motivarea CCR.
  • -1 (3 voturi)    
   am notat! (Marţi, 10 iulie 2012, 7:34)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui gabbi

   Ponta a dat ordin ca UE sa nu se mai pronunte. Sa inceteze articolele din FAZ, NY Times.... Iar Merkel sa taca. Pe toti ii paste o OUG.
  • -1 (1 vot)    
   nu va grabiti sa trageti concluzii! (Marţi, 10 iulie 2012, 8:54)

   DragosViulet1306845585089 [anonim] i-a raspuns lui gabbi

   http://www.blogary.ro/2012/07/a-fost-sau-n-a-fost-lovitura-de-stat-occidentul-statul-de-drept-si-curtea-constitutionala/
  • 0 (0 voturi)    
   daca se publica (Marţi, 10 iulie 2012, 13:22)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui gabbi

   in monitorul oficial numai deciziile favorabile usl nu se incalca constitutia?
   faptul ca nu se publica o decizie a cc care ii da dreptul sa se pronunte asupra loviturii de stat nu este o incalcare a drepturilor cetatenilor care doresc sa afle daca hotararile emise de parlament si guvern au fost constitutionale? cum poate ponta sa mearga la bruxelles pentru explicatii cand el nu este in stare sa ne convinga in tara ca totul a fost legal? cum raspunde la intrebarea de ce nu s-au publicat toate deciziile de ieri ale curtii? de ce s-a publicat numai cea referitoare la crin?ce credibilitate are acest om?
   dca totul este corect si constitutional, atunci de ce nu se publica aceste decizii? de cine si de ce ii este frica? nu cumva tocmai pentru faptul ca stie ca nu sunt constiotutionale aceste hotarari ale parlamentului?nu cumva confirma ca aceste evenimente au fost o lovitura de stat bine pusa la punct. ce dovada mai vreti ca o fost o lovitura de stat?
   ce dovada mai vreti ca ponta a plagiat cand el declara in fata presei ca a plagiat doar 30 pagini din 400 si nu este o problema..
   presa ce faceti, de ce nu dati mereu acel interviu in care recunoaste cu seninatate ca a plagiat?
   de ce trebuie sa mai asteptam o decizie a unei comisii numita de el sa se pronunte asupra plagiatului cand avem un verdict dat de o comisie competenta si, mai grav, avem recunoasterea personala?
   asa si acum, ce dovada mai avem nevoie ca totul a fost o lovitura conceputa de securistii lui voiculescu daca el nu publica in monitorul oficial decizia curtii?
   cum iimva convinge pe vestici ca totul este constitutional cand el ingradeste in continuare dreptul curtii de a se pronunta? crede ca acolo sunt oameni care vor interpreta inadmisibil ca neconstitutional? crede ca toti isi cumpara diplomele sau le plagiaza? se inseala amrnic...
 • +5 (21 voturi)    
  hai cu democratia (Luni, 9 iulie 2012, 21:59)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  hai cu democratia
 • +33 (47 voturi)    
  Off topic Ponta-Crizul financiar (Luni, 9 iulie 2012, 22:09)

  sebagain [utilizator]

  N-am mai vazut o asemenea actiune de desant a trupelor rusesti pe teritoriul Romaniei din 1940. Au reusit performanta de a strica flancul estic al NATO in mai putin de doua luni. Tot ce s-a muncit pana acum atarna de un singur fir de par. E incredibil cum o sleahta de parlamentari au fost facuti de serviciile din est muci prin intermediul stiti voi cui.
 • +4 (6 voturi)    
  Rectificare (Luni, 9 iulie 2012, 22:14)

  simona [anonim]

  Sunt 8 puncte în calendarul ședinței CCR.
 • +31 (43 voturi)    
  say.. (Luni, 9 iulie 2012, 22:19)

  freedomforall [utilizator]

  hello to MAFIA,goodbye democracy.V-am pupat,saptamana viitoare nu ma mai gaseste careva prin Rromanica
 • -8 (32 voturi)    
  Ooooohhhhhh (Luni, 9 iulie 2012, 22:20)

  miguelito [utilizator]

  avem o intilnire cu poporul!!!! La Universitate? Ca parca acolo zicea.
  • +1 (3 voturi)    
   Nu uita sa (Marţi, 10 iulie 2012, 9:05)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui miguelito

   te inscrii pe lista ca sa primesti bonurile de masa.
 • -26 (44 voturi)    
  LEGAL!!! (Luni, 9 iulie 2012, 22:20)

  Montesquieu [utilizator]

  oups, pana si Curtea Constitutionala, fief basist, a decis ca masurile din ultimele zile luate de guvern si parlament au fost LEGALE

  mai exact, schimbarea robertei, LEGALA!!!
  schimbarea lui blaga, LEGALA!!!
  suspendarea lui basescu LEGALA!!!

  ei, cum e cu asa zisa "lovitura de stat"?!?

  e de fapt doar PROPAGANDA BASISTA????
  • +11 (21 voturi)    
   Ai luat BAC-ul? (Marţi, 10 iulie 2012, 0:05)

   Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   sau nu stii sa citesti?
   CCR NU au spus ca au fost LEGALE schimbarile lui Blaga si Anastase. Doar le-au respins ca fiind inacceptabile. De ce sunt inacceptabile? Pai pentru ca CCR verifica daca ele corespund Constitutiei. Ori in cazul lor n-a fost incalcata Constitutia ci regulamentele camerelor parlamentare. Nu scrie in Constitutie cum se schimba sefii camerelor parlamentare, astea sunt prevazute in regulamentele camerelor. Deci nu e de competenta CCR sa verifice acest lucru. De-asta au fost declarate ca fiind "inadmisibile". Pt ca nu pot fi admise spre analiza! CCR verifica daca un act corespunde dpdv al Constitutiei. Dar asta nu inseamna ca sunt Legale! Probabil ar trebui sa se adrese ICCJ, habar n-am...
   Si in cazul suspendarii lui Base procedura a fost respectata: s-a formulat un act de acuzare, s-a citit in plen pt luare la cunostinta, s-a cerut avizul consultativ al Curtii, s-a obtinut avizul, au facut "3,14_3,14" pe el, ca oricum era consultativ, s-au apucat sa voteze, si au votat pt suspendare. Procedurile au fost respectate intocmai.
   In schimb restrangerea drepturilor CCR a fost declarata neconstitutionala.
   Restul mai vedem azi in cursul zilei
   • +1 (3 voturi)    
    da (Marţi, 10 iulie 2012, 9:03)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui Berzelius

    Fi convins ca a luat bacul,copiind sau nu,dar prost nu este.Este un activist USL care isi face datoria,imbarligandu-ne pe noi,ca multi altii de aici.Ce nu intuiesc ei sunt urmatoarele miscari ale CCR.Urmeaza surprize neplacute pentru ei.Vor trebui sa vietuiasca,in continuare,cu Basescu! Si CCR lucreaza cu jumatati de masura asteptand si ei rectiile externe pentru a face urmatorii pasi. Este modul de a fi al romanului si atunci,de ce ar face exceptie de la acesta chiar si CCR! Mai importtant este, dupa parerea mea,ca abia acum a reusit sa se dumireasca C.E ce fel de tara suntem,ce fel de mentalitate avem si cum trebuie sa procedeze cu noi!Comportamentul C.E fata de Romania va suporta o modificare semificativa abia de acum incolo! Cei care vor avea de suferit mai mult vor fi cei saraci,cei care vor sari cu votul in gatul marinelului, crezand ca dupa aceea vor sta cu limba numai in borcanul cu miere! Intr-o tara in care legile fundamentale se pot schimba intr-o secunda,dupa voia unui plagiator si a unei gasti mafiote,nimeni nu va mai investi si nimeni nu ne va mai imprumuta cu veselia de pana acum.Si abia atunci vor vedea,pomanagii celor 350 de lei, ce rau si-au facut cu mana lor!Nu ma tem pentru mine,eu am muncit si am din ce trai,indiferent de situatie,dar pomanagii celor 350 de lei vor lua drumul cantinelor sociale,daca vor mai exista si acestea! Va doresc sa aveti parte de ce meritati!
  • 0 (2 voturi)    
   ma, desteptule... (Marţi, 10 iulie 2012, 7:51)

   ravenka [anonim] i-a raspuns lui Montesquieu

   tu intelegi cum functioneaza democratia? le-a fost spus cum sa decida!!! adio independenta justitiei in Romania! intr-o tara normala nu se schimba legile asa de des ca si chilotii...
 • +37 (53 voturi)    
  AMF (Luni, 9 iulie 2012, 22:22)

  thjokki [utilizator]

  Fratilor suntem pierduti! Nu-mi vine sa cred ca traiesc intr-o astfel de tara.
 • -29 (49 voturi)    
  CCR (Luni, 9 iulie 2012, 22:22)

  catalin_mattei [utilizator]

  Marea Curte Constitutionala arata ca tot ceea ce a sustinut PDL si T Basescu este o minciuna, ca nu exista urma de "lovitura de stat".. in acest moment portocaliul este lasat in afara jocului politic si tb sa plateasca pt deserviciile aduse Romaniei prin scrisorelele date de Macovei si alte cozi de topor care au actionat si apoi au gandit
  • +22 (32 voturi)    
   Tocmai asta a spus CCR ca este lovitura de stat... (Luni, 9 iulie 2012, 23:22)

   Leinad [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   la adresa democratiei si a separatiei puterilor in Stat. Adica, USL a castigat pana acum 4 batalii mai micute, dar a pierdut una mare: Legile si Hotararile Parlamentului pot fi atacate la CCR. Si asta e foarte bine pentru democratie.
   Daca o iau in "freza" si cu referendumul si Avocatul Poporului, degeaba au castigat sefia Parlamentului si au pus floarea cu "puternic miros de ciuperca otravitoare" la Cotroceni.
  • +14 (16 voturi)    
   Dragă matttttei (Marţi, 10 iulie 2012, 2:05)

   .Ana. [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   ai auzit de cuvântul ”inadmissible” ?

   Asta înseamnă inadmisibil. Nu ca în literatură.

   Adică nu se poate pronunța pe plângere, pentru că CCR are încă retezate atribuțiile până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei că amputarea atribuțiilor a fost neconstituțională.

   Ia dă fuga și pup-o pe coada de topor Rovana Plumb care a cerut sistarea fondurilor UE pentru România în timpul unuei guvernări care nu-i convenea măriei sale.
   • +1 (5 voturi)    
    ce a facut rovana ? (Marţi, 10 iulie 2012, 9:50)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui .Ana.

    adica ceva mai bland decat ce face acum macovei + stolojjan ???
 • +5 (23 voturi)    
  CCR=USL=mizerie (Luni, 9 iulie 2012, 22:23)

  cato [utilizator]

  Huo, vandutilor, sclavii lui Ponta!
  • -1 (3 voturi)    
   PDL=BASE=marlanie (Marţi, 10 iulie 2012, 9:26)

   Ripper [utilizator] i-a raspuns lui cato

   pedelaci marsavi ... pana acum ccr ccr ccr! acuma gata nu mai e bine ... e nasol ...

   degeneratia money taste.
  • -1 (1 vot)    
   Se pare ca ironia a fost prea fina (Marţi, 10 iulie 2012, 10:56)

   cato [utilizator] i-a raspuns lui cato

   Domnule Ripper,
   Vreau sa va fac o destainuire. Mesajul era o ironie la adresa PDLacilor. Se pare ca nici ei, nici USLasii nu s-au prins ;-)
 • -13 (35 voturi)    
  Va rog! (Luni, 9 iulie 2012, 22:26)

  finutza [utilizator]

  Nu plangeti asa tare!
 • -18 (36 voturi)    
  Eram sigur. (Luni, 9 iulie 2012, 22:27)

  The Knight [utilizator]

  Sunt deja scârbit de manevrele USL. Iar Băsescu e slab, mă așteptam să riposteze mai sănătos. M-am convins, s-a dus și acest președinte. Nu ieșiți la vot. USL trebuie ucis prin neprezență la referendum.
  • +24 (28 voturi)    
   daca se admite (Luni, 9 iulie 2012, 23:20)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui The Knight

   referendumul indiferent de numarul persoanelor care voteaza degeaba absentezi...
 • +19 (27 voturi)    
  eu nu mai inteleg nimic.... (Luni, 9 iulie 2012, 22:28)

  echos [utilizator]

  poate ar trebui sa ma car in germania sa-mi lipezesc gandurile! Pe termen lung
 • +34 (56 voturi)    
  jalnici! (Luni, 9 iulie 2012, 22:29)

  omoni [utilizator]

  Jalnici acesti judecatori!
  Fara barbatie! Ar trebui sa fie in CCR doar femei, ele sunt mai curajoase, astia au dovedit ca mereu au scaldat-o, niste ....persoane cu doua fete platite cu bani grei din bugetul tarii!
  • -5 (29 voturi)    
   he he (Luni, 9 iulie 2012, 23:04)

   endymion1 [utilizator] i-a raspuns lui omoni

   Nu voi ii numeati eroi cu cateva zile in urma, cand ii dadeau dreptate lui Basescu?
  • +29 (43 voturi)    
   Cod rosu de...comunism ! (Luni, 9 iulie 2012, 23:16)

   Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui omoni

   Deja la conferinta de presa,Ponta si Chitoiu au inceput amenintarile cu arestari, cu amenintari la germani!
   Daca asta si-au dorit romanii acum le vor avea din plin.
  • +1 (5 voturi)    
   Nu pariati pe Aspasia (Marţi, 10 iulie 2012, 3:04)

   Leon_Magnificul [utilizator] i-a raspuns lui omoni

   Atit.
 • +42 (64 voturi)    
  adio! (Luni, 9 iulie 2012, 22:29)

  lady_c [utilizator]

  si uite cum speranta moare ultima.... dar tot moare! :((((
  referendumul e deja cumparat...
  adio romania!
  somn usor!
  :(((
  • -10 (28 voturi)    
   adio base (Luni, 9 iulie 2012, 23:01)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui lady_c

   romania (cu r mic) merge mai departe tot ca pana scum. din tun in tun (tun nastase, tun stolojan, tun basescu, nu conteaza marca).
 • -25 (51 voturi)    
  La brutarie (Luni, 9 iulie 2012, 22:30)

  korcico [utilizator]

  il vreau judecat si trimis linga nastase pe Basescu pentru tot raul facut acestei tari
  Merita asta cu prisosinta si sclavii care au fost hraniti cu prioritate din toate avutiile tarii incepind cu baetii destepti din energie constructii de "autostrazi" transporturi asa zisele case de avocatura vezi cazul valeriu stoica etc
  • -2 (14 voturi)    
   au mai fost vecini (Luni, 9 iulie 2012, 23:32)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui korcico

   acum poate vor fi colegi de camera
  • +3 (9 voturi)    
   ia vezi și casa de avocatură a lui Șova (Marţi, 10 iulie 2012, 2:08)

   .Ana. [utilizator] i-a raspuns lui korcico

   .
 • -23 (47 voturi)    
  dreptate (Luni, 9 iulie 2012, 22:31)

  armaghedon [utilizator]

  In sfarsit s-a facut dreptate !
 • +47 (57 voturi)    
  CCR n-a avut curaj (Luni, 9 iulie 2012, 22:32)

  Denoro [utilizator]

  Exat in aceeasi problema, adica revocarea unui presedinte de Senat sau de Camera a Deputatilor, cand acest presedinte nu face parte din majoritatea parlamentara si se doreste demis de majoritatea mai sus amintita, exact in aceeasi problema, CCR a mai dat 4 vedicte de-a lungul timpului, toate COMPLET DIFERITE fata de cea de acum: Vacaroiu in 2004, Adrian Nastase si doua pentru Geoana.
  Din acest motiv, ca simplu cetatean imi permit sa afirm ca, legat de decizia de acum, CCR a dat o decizie gresita fiindca nu a avut curaj.
  E vorba in primul rand de curajul legat de propriile persoane. Unul dintre liderii USL-ului, Antonescu, i-a amenintat public, desi Constitutia interzice vehement asta, ca ii zboara pe cativa de acolo. Ori, daca USL ajunge la putere in toamna, Antonescu nu glumeste si nu tine cont de nimic. Ori, odata demisi (complet ilegal), USL le poate face mult, mult rau.
  In al doilea rand cred ca e vorba despre curajul legat de societate. Daca CCR spunea acum ca Antonescu e ilegal presedinte al Senatului si implicit presedinte interimar NU va fi el, date fiind apucaturile evident in afara legii a celor doi lideri, exista pericolul unui..... cum sa va spun, dupa cum au aratat in ultimile saptamani, Ponta si Antonescu ar face ORICE pentru a se mentine la putere. Cand spun orice, vreau sa zic... orice! Inclusiv haos social (cu politie, armata pe strazi si tot ce vreti). Si CCR-ului i-a fost frica sa nu se ajunga aici, cu cei doi pucisti la "butoane".
  Dar decizia CCR este decizia CCR si trebuie respectata. Intotdeauna si de catre toti.
  • +15 (23 voturi)    
   daca asa de usor pot fi influentate sau si mai rau (Luni, 9 iulie 2012, 23:12)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Denoro

   desfiintate , institutii de stat in Romania, atunci .. chiar nu mai pot sa zic nimic.. nu ma mai pot baza pe nimic .. este trist
   Chiar am crezut in CCR! Acum este doar ccr.. hartia igienica a puci-istilor.. a celor fara scrupule..
   Nici macar nu era vorba de presesintele Basescu.. era vorba de institutia prezidentiala.. era vorba de Romania, la urma urmei.. cel putin partea de Romanie contribuabila, si care mai credea in democratie!
   Imi pare rau de rudele mele din Romania. ele chiar mai sperau ca nu poate fi adevarat sa cada din nou in ghearele hienelor oportuniste
   Cred ca am sa inchid computerul pentru o perioada..
  • +15 (17 voturi)    
   CCR n-a dat nici o decizie.... (Luni, 9 iulie 2012, 23:19)

   echos [utilizator] i-a raspuns lui Denoro

   A refuzat sa faca asta, neadmitand contestatiile!
  • +10 (12 voturi)    
   Verdictul nu a fost de ”constituțional” (Marţi, 10 iulie 2012, 2:14)

   .Ana. [utilizator] i-a raspuns lui Denoro

   În cazul revocării Blaga-Anastase nu s-a dat verdict că s-a făcut ok, ci s-a declarat că plângerea nu poate fi admisă spre judecare pentru că CCR are încă atribuțiile restrânse până binevoiește Guvernul să publice în Monitorul Oficial al deciziei că restrângerea atribuțiilor s-a făcut în mod neconstituțional.
  • -1 (1 vot)    
   mare diferenta! (Marţi, 10 iulie 2012, 7:38)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Denoro

   intre inadmisibil si neconstitutional. Cererea lui Blaga nu a fost judecata pe fond ci NU A FOST PRIMITA. Vom vedea dupa publicarea in MO a rasturnarii legii CCR daca ramane inadmisibila.
  • 0 (2 voturi)    
   lol (Marţi, 10 iulie 2012, 9:40)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Denoro

   daca a dat aviz favorabil nu a avut curaj...
   daca dadea aviz favorabil erati toti fericiti...
   mai chiar nu realizati penibilitatea acestor comentarii...

   deci ori nu aveti incredere deloc in CCR si altii si le puneti tot timpul la indoiala deciziile, ori aveti incredere si acceptati deciziile lor chiar daca nu sunt in acord cu parerile voastre.

   nu se poate cu jumatate de masura... voi de fapt nu dati 2 bani pe CCR tot ceea ce conteaza este daca va aproba parerile sau nu...

   jenant...

   nu stiu contitutia deci nu ma pot sa ma pronunt daca a procedat corect sau nu legal... atunci trebuie sa cred ceea ce aud la TV (avand evident, retinerile mele).

   de unde stii ca atunci a gresit si nu acum? zic ca idee nustiu unde a gresit
  • 0 (2 voturi)    
   inchisoare ! (Marţi, 10 iulie 2012, 10:13)

   Evanzo [utilizator] i-a raspuns lui Denoro

   Sper din tot sufletul ca Antonescu si Ponta sa infunde fiecare 10 ani de puscarie pentru HAOSUL care l-au creat in Romania. Nu exista asa ceva ! Trebuie sa se termine odata circul asta! Suntem o tara democratica si vom invinge ! Acesti oameni au facut mai mult rau decat Iliescu si Nastase la un loc. Si merita pedepsiti.
 • +36 (54 voturi)    
  horor (Luni, 9 iulie 2012, 22:32)

  Crisy [utilizator]

  We are fucked!!!!!!!!!!!!!!!
  • -7 (29 voturi)    
   poate tu (Luni, 9 iulie 2012, 23:05)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Crisy

   eu am fost ""fucked"""" si pe timpul lui base. asa ca acum ma distrez. sunt imunizat
   • +10 (18 voturi)    
    Nu stii tu ce vine (Luni, 9 iulie 2012, 23:19)

    Un, doi, trei [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    O sa ti-o traga fetitele Tonta si Tontonescu de o sa zici ca-s nimfomane!
   • +14 (16 voturi)    
    Secrete occidentale (Luni, 9 iulie 2012, 23:26)

    sebagain [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Chiar si tu esti. Citeste mai jos. Daca nu stii cum s-a dat jos dictatura Ceausista afla ca tot cu o scrisoare a intelectualilor catre occident a inceput.

    http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-adevarul-victor_ponta-plagiat-basescu-scrisoare_de_protest_0_733726794.html#

    Aaaa...si pun pariu ca nu stii cum a fost pe vremurile respective. Era tot o familie de mafioti la conducerea tarii, a partidului unic si a Securitatii. Si atunci, ca si azi, nu exista un control din mai multe directii a fiecarei institutii a statului. In occident fiecare institutie are raportari cu cel putin alte cinci iar raportarile trebuie sa corespunda una cu cealalta. Altfel e jale. Asta este un alt secret al lumii libere. Triplul si cvadruplul control. Ceea ce in Romanica nu exista.
  • -6 (12 voturi)    
   de ce? (Luni, 9 iulie 2012, 23:21)

   zab [utilizator] i-a raspuns lui Crisy

   ai avut afaceri "gri" sub aripa pedelistilor cumva? :D
  • -4 (14 voturi)    
   Te cred (Luni, 9 iulie 2012, 23:21)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui Crisy

   Ramai fara jobul de postac. E nasol fara job in zilele astea, a reusit PDL-ul sa distruga tot in astia 3 ani.
  • -1 (1 vot)    
   vaselina (Marţi, 10 iulie 2012, 11:24)

   floreabi [utilizator] i-a raspuns lui Crisy

   Be happy.
 • +56 (66 voturi)    
  Nici o problema (Luni, 9 iulie 2012, 22:33)

  calin__ [utilizator]

  Mergem la vot. Noi suntem ultima speranta!
  • +19 (29 voturi)    
   !!! (Luni, 9 iulie 2012, 22:59)

   CMD [utilizator] i-a raspuns lui calin__

   Daca Base nu cistiga la referendum,cel mai inteligent lucru ar fi sa ne facem bagajele!!
  • +20 (22 voturi)    
   Da, asa se va inchide cercul faradelegilor! (Luni, 9 iulie 2012, 23:12)

   Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui calin__

   Cu referendumul! Cu masluirea lui, mai exact. Chiar daca Basescu ar pierde, prin vot corect, sunt sigura ca rezultatele vor fi masluite... pt ca asta-i PSD-ul si asa stie sa organizeze alegeri: cu pomeni si turism electoral, cu buletine masluite, etc. Cine sa-i mai verifice? BEC? :(

   Fiecare tara are liderii pe care-i merita. Adio, Europa! Adio, democratie fragila - tocmai te-au aruncat in groapa. Cat despre cei ce se bucura, considerand ca e o lupta directionata impotriva unui singur om, si nu a statului de drept sau a institutiilor sale, fie - vor avea ani de zile, sa regrete si sa se razgandeasca! Doar ca va fi cam tarziu...
  • +11 (15 voturi)    
   Mergem, mergem (Luni, 9 iulie 2012, 23:23)

   Un, doi, trei [utilizator] i-a raspuns lui calin__

   Mergem, mergem, dar oamenii sunt deja ``brainwashed``. Avem sansa porcului de Craciun.
  • -1 (1 vot)    
   aia care moare (Marţi, 10 iulie 2012, 11:27)

   floreabi [utilizator] i-a raspuns lui calin__

   Paiu' inecatului.
 • +60 (70 voturi)    
  e clar (Luni, 9 iulie 2012, 22:33)

  Analfabet [utilizator]

  Bine ati venit in Romania! De azi orice presedinte, indiferent ca a fost ales ieri sau acum 4 ani el poate fi suspendat de Parlament pe motiv ca nu s-a spalat pe dinti sau ca n-are sapca. Orice fapta i s-ar imputa e considerata grava.
  • -1 (5 voturi)    
   Romania (Marţi, 10 iulie 2012, 0:41)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui Analfabet

   Paradoxul e ca n-a fost ales in Romania.
   Este perfect democratic un referendum, e o evaluare periodica.
   Eu nu inteleg un lucru, nu Basescu era ala care o tinea sus si tare cu intoarcerea la popor?
   Acum a cotit-o giocatore?
 • +36 (44 voturi)    
  Normal.. (Luni, 9 iulie 2012, 22:33)

  Alius [utilizator]

  Daca se constata ca schimbarea sefilor senatului si camerei deputatilor a fost ilegala (cum a si fost), tot ce decurgea de aici era ilegal.

  Asa e in democratie. Mergem la referendum.
 • +32 (36 voturi)    
  Anii 80 Europa Libera (Luni, 9 iulie 2012, 22:35)

  sebagain [utilizator]

  Interesante concluziile CCR dar vedeti mai jos:
  http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-adevarul-victor_ponta-plagiat-basescu-scrisoare_de_protest_0_733726794.html#

  Asta iarasi mi-aduce aminte de anii 80.
  Parca insusi Ceausescu a fost inviat de Antena 3 si mai ales de USL.
 • +32 (42 voturi)    
  stie cineva la ce pret (Luni, 9 iulie 2012, 22:35)

  nostradamus12 [utilizator]

  gasesc o casa decenta, cu un pic de curte, de la vama Nadlac mai spre Vest? Din respect pentru lege, nu comentez desi sunt siderat. Dar pot sa optez pentru o alta lume.
 • +49 (57 voturi)    
  Crin Antonescu - presedinte ILEGITIM (Luni, 9 iulie 2012, 22:35)

  Gryphus [utilizator]

  disperarea lui Crin Antonescu de a ajunge la Cotroceni s-a facut prin abuzuri evidente ale USL asupra legislatiei, prin ordonante de urgenta!

  Antena 3 a produs primul presedinte "liberal" dar ilegitim pt ca a fost votat de niste parlamentari cumparati din "parlamentul ilegitim"
 • +24 (32 voturi)    
  CCR (Luni, 9 iulie 2012, 22:36)

  DIANAMCR [utilizator]

  S-a contrazis CCR pe ea au dat 4 verdicte in cazul presedintilor camerelor si s-a contrazis in a 5. Cand a deliberat corect CCR in primele 4 sau in a 5 ?
  • +10 (12 voturi)    
   n-a dat nici o decizie... (Luni, 9 iulie 2012, 23:22)

   echos [utilizator] i-a raspuns lui DIANAMCR

   n-a stat sa discute cererile PDL-istilor. Le-a refuzat sa nu se puna rau cu noua putere... Ma intreb cine i-a amenintat?
   • -1 (1 vot)    
    gresiti (Marţi, 10 iulie 2012, 8:33)

    catri81 [utilizator] i-a raspuns lui echos

    nu a decis ca sunt constitutionale ci inadmisibile,adica curtea nu se poate pronunta inca.
 • +22 (28 voturi)    
  Foarte ciudat... (Luni, 9 iulie 2012, 22:36)

  Leinad [utilizator]

  Bun... am inteles ca le-a dat dreptate USL-asilor si poate ca din punct de vedere procedural este OK desi... Totusi nu inteleg ce au vrut sa spuna cu:
  "Motivarea va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului."
  Asta inseamna, ca, CCR se poate pronunta pe hotararile si Legile emise de Parlament, vis-a-vis de constitutionalitatea lor. Un lucru foarte bun de altfel.
  Si acum, mai ramane un singur lucru. Cum se va face referendumul si, de fapt, aici e miza cea mare...
  Practic degeaba se bucura acum USL-asii daca CCR va decide ca va fi necesara prezenta la vot a 50%+1 din numarul alegatorilor pentru a fi validat referendumul. Cam greu, ca acum vara si fara ca cei din diaspora sa poate vota, sa aduni vreo 9 milioane si ceva de romani la vot. Dar... cine stie... in Romania e posibil orice.
  • +7 (7 voturi)    
   N-are cum (Luni, 9 iulie 2012, 23:23)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui Leinad

   Are decizia precedenta din 2007. Ce face acum, o da pe dos? Atunci a fost constitutionala acum nu mai e?
 • +23 (31 voturi)    
  AMIN! (Luni, 9 iulie 2012, 22:37)

  romanica [utilizator]

  Asa sa va ajute Dumnezeu!
  Cat despre noi???
  • 0 (10 voturi)    
   :) (Luni, 9 iulie 2012, 23:13)

   floreabi [utilizator] i-a raspuns lui romanica

   La munca....
   • +1 (3 voturi)    
    La munca? (Marţi, 10 iulie 2012, 8:50)

    romanica [utilizator] i-a raspuns lui floreabi

    Daca ai munci tu macar pe jumatate cat muncesc eu tara ar arata altfel.
    Eu nu am primit/nu am luat nici 5 bani nemunciti. Am muncit pentru fiecare leu si am muncit cu daruire si constinciozitate. In tara asta s-a furat mult prea mult si acum se va fura numai ca au invatat ceva de la NASTASE: sa nu mai fure "descoperiti"
    Mi-ar fi placut sa pot oferi si eu copilului meu confortul de care se bucura baietii lui Nastase.....dar eu muncesc pentru bani si mi-e frica sa fur pentru ca sunt sigura ca eu nu as avea niciodata favoritismene de care se bucura el.
    Asa ca.....sa va fie rusine pentru obraznicie!
  • -1 (9 voturi)    
   Job (Luni, 9 iulie 2012, 23:24)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui romanica

   La munca cum zice colegul, jobul de postac nu mai e de actualitate.
   • +2 (4 voturi)    
    Prostanac?! (Marţi, 10 iulie 2012, 8:58)

    romanica [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

    Prostanaci sunt cei care muncesc in tara asta !
    E drept! Sunt prostanac! Eu muncesc, nu fur, nu plagiez, nu trag chiulul dar am pretentii ca salariul sa fie neatins, nu dormitez la serviciu, nu ma impopotonez cu diplome si masterate pe care nu le merit si imi exercit meseria cu cinste, daruire.....nu ma apuc de politica pentru ca sut un rebut profesionl.
    In tara asta asa ceva se numeste prostie pentru ca A FURA este un verb care ne aduce cinste. A PLAGIA este echivalent cu a fi primministru....Si ne miram de ce nu se mai invata in tara asta???
 • +38 (42 voturi)    
  .... (Luni, 9 iulie 2012, 22:37)

  merilap [utilizator]

  Cu deciziile astea ne-au ingropat definitiv. Ii credeam niste oameni cu coloana vertebrara dar se pare ca m-am inselat.
  USL-ul a fost albit...
  • +8 (10 voturi)    
   ...... (Luni, 9 iulie 2012, 22:59)

   Linxx [utilizator] i-a raspuns lui merilap

   Romani cu,coloana vertebrala??? Hmmmm...
 • +47 (65 voturi)    
  Lovitura de stat e CONSTITUTIONALA (Luni, 9 iulie 2012, 22:39)

  Trojan.H [utilizator]

  Cel mai mare act de tradare a poporului roman din ultimii 60 de ani.
  SCAPA CINE POATE!
  • +16 (22 voturi)    
   Merita? (Luni, 9 iulie 2012, 22:52)

   Unu2 [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Intrebarea e mai merita aparat acest CCR? Ce mai pot spune acum nemtii daca CCR spune ca totul e ok? Nasoala situatie.
   • +11 (13 voturi)    
    20 de ani (Luni, 9 iulie 2012, 23:07)

    DIANAMCR [utilizator] i-a raspuns lui Unu2

    Pentru nemti nu ii nasol pentru noi ii nasol pentru ca in 20 de ani CCR nu s-a contrazis pe ea sa vedem pe legea referendumului daca se contrazice din nou pentru ca si in cazul legi referendumului exista un precedent.
   • -5 (7 voturi)    
    Ce mai pot spune nemtii...? (Luni, 9 iulie 2012, 23:27)

    L&L [utilizator] i-a raspuns lui Unu2

    Das ist rumänische Scheiße. Sie können. Verdammt!!! Schengen ist nicht für die Zigeuner!
    Cam pe-acolo cumva....
 • +36 (40 voturi)    
  un rezultat asteptat (Luni, 9 iulie 2012, 22:42)

  edx [utilizator]

  S-a respins restrangerea atributiilor CC ceea ce e un lucru bun; s-a admis schimbarea sefilor celor 2 camere - care erau politici, deci in final poate e ok asa. Nu inteleg insa concluzia ca suspendarea este corecta - nu am vazut inca ce articole din constitutie a incalcat basescu ca sa fie suspendat. Oricum, ma asteptam la rezultatul acesta, s-ar putea sa decida si pentru avocatul poporului maine, dar nu e sigur. oricum ar fi, raul pentru tara s-a produs, investitorii isi retrag banii iar credibilitatea noastra externa se apropie de 0. O sa fie foarte rau, pregatiti-va.
 • -32 (52 voturi)    
  cum? n-a fost lovitura de stat? (Luni, 9 iulie 2012, 22:43)

  lucian11 [utilizator]

  Asteptam scuze din partea celor care au sustinut ca USL-ul a dat o lovitura de stat , si demisia celor care au afectat imaginea Romaniei in afara prin declaratiile iresponsabile facute.

  Macovei, demisia!

  Slogan pentru referendum:

  "Din vara asta Base nu mai prosteste pe nimeni la alba-neagra."
  • +9 (13 voturi)    
   S-a votat si in CCR (Luni, 9 iulie 2012, 22:58)

   sebagain [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

   Ideea este ca si in CCR s-a votat. Daca dl. Marko Bello a dat un telefon, desi nici nu era nevoie, judele ungur a inclinat balanta. Nu sunt antimaghiar , am prieteni foarte buni unguri ii stimez si apreciez pe cei muncitori dar capitalistii de cumetrie nu-mi plac indiferent de culoarea politica si etnie.
  • +22 (34 voturi)    
   :) (Luni, 9 iulie 2012, 23:02)

   Philipe [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

   Iti meriti soarta cetatene. Cu inima franta trebuie sa recunosc ca jumatate din mine zambeste la gandul ca nu peste mult timp o sa va dati cu capul de pereti gandindu-va cat de cretini ati putut fi mancand rahatul servit de Voiculescu :)
   Va meritati soarta
   • +15 (17 voturi)    
    Groaznic, frate! (Luni, 9 iulie 2012, 23:34)

    Un, doi, trei [utilizator] i-a raspuns lui Philipe

    Se rasuceste in mormant Petre Tutea. Nu degeaba a spus ca a facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti. Ce ar spune azi Corneliu Coposu, Ticu Dumitrescu, Ion Ioanid, Nicolae Steinhardt, Alexandru Paleologu si multi altii care au murit de foame si de frig in temnita? Pai, se stie ca turnatorii erau ultimii oameni pentru detinutii politic. Si acum Romania e din nou condusa de turnatorul Voiculescu. Pfff, groaznic, frate!
  • +7 (11 voturi)    
   Pai uite ca a fost (Luni, 9 iulie 2012, 23:07)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

   si tocmai ca a fost si consfiintita.
  • +17 (23 voturi)    
   Nu era vorba de lovitura de stat... (Luni, 9 iulie 2012, 23:08)

   Leinad [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

   ci de apararea Democratiei. Si e o pata foarte mare pusa pe USL vis-a-vis de amestecul in treburile justitiei. Exact asa au reprosat toate cancelariile occidentale: E corect sa suspenzi presedintele, dar face-ti-o cu respectarea regulilor. Ori, CCR a dat dreptate cacelariilor occidentale. Cea mai importanta regula nu a fost constitutionala...
   In alta ordine de idei:
   "Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan." - Oare ce a promis USL-ul UDMR-ului ?
 • +9 (17 voturi)    
  Pa & P... (Luni, 9 iulie 2012, 22:44)

  floreabi [utilizator]

  Toamna se numara...
  • +6 (10 voturi)    
   ... se numara ouale! (Luni, 9 iulie 2012, 23:25)

   Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui floreabi

   Inca nitel, si o sa-l puteti strange la piept pe 'marele' om politic, idolul vostru, infractorul A Nastase. Sa-i ridicati ouale la rang de icoana, pentru ca asta asteapta de la voi, marionetelor!

   Toate aceste furtisaguri si tot acest regres al democratiei, pentru-a salva o mizerabila gusa gaurita...
 • +36 (50 voturi)    
  Vai de noi! (Luni, 9 iulie 2012, 22:46)

  ma72 [utilizator]

  Sunt un roman pleacat din tara de approx 14 ani si pana cum cateva zile nu mi-a fost rusine sa spun de unde sunt dar acum imi este. Chiar si CCR-ul? Ce se intampla cu Romania? Unde vreti sa ajungeti? Cum este posibil asa ceva si totusi sa fie romani care aproba clasa/conducerea politica actuala?
  • -19 (23 voturi)    
   Nu te mai intreba, (Luni, 9 iulie 2012, 23:07)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui ma72

   baga nasul in WC si spala mai departe
   • +12 (16 voturi)    
    un raspuns de ratat cu doctorat platit (Luni, 9 iulie 2012, 23:20)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Lucian_Mares

    un raspuns de ratat cu doctorat platit
   • +6 (14 voturi)    
    Iti meriti soarta (Luni, 9 iulie 2012, 23:22)

    ma72 [utilizator] i-a raspuns lui Lucian_Mares

    datorita oamenilor ca tine este tara unde este. Faci presupuneri vara nici o acoperire si crezi ca le stii pe toate. Am scoala mai multa decat o sa ai tu cu mama, tatal si restul familiei si spre deosebire de cei pe care ii alegi diplomele mele se pot se pot confirma.
    • +1 (11 voturi)    
     Acuze (Marţi, 10 iulie 2012, 0:08)

     Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui ma72

     Il acuzi de niste lucruri pe care le faci si tu.
     Daca ai avea asa multa scoala ai fi o mare valoare, valoare care afara castiga cateva zeci de mii de euro pe luna, valoare care n-ar sta sa posteze pe hotnews ca ar avea alte lucruri de facut.
     Pe net toti sunt zmei, mari contribuabili la buget, plini de studii dar in realitate le alearga fasolea prin frigider.
  • +10 (14 voturi)    
   se prostitueaza si ccr (Luni, 9 iulie 2012, 23:16)

   paolalaan [utilizator] i-a raspuns lui ma72

   dupa chipul si asemanarea lui ponta si cretin .LA VOT ,OAMENI BUNI , NUMAI ASA VOM DA JOS CIUMA ROSIE!
 • +28 (34 voturi)    
  Anunt umanitar (Luni, 9 iulie 2012, 22:47)

  _florin_ [utilizator]

  Se solicita de urgenta niste perechi de pantaloni de schimb pentru domnii si doamnele judecatori.
 • -24 (42 voturi)    
  Si uite-asa (Luni, 9 iulie 2012, 22:47)

  luc09 [utilizator]

  facem de-acu economie cu simbriile a zeci de postaci PDL de pe Hotnews si din multe alte site-uri........un fleac.....
  • +11 (29 voturi)    
   De ce spui asta? (Luni, 9 iulie 2012, 22:50)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui luc09

   Postacii USL o sa fie in continuare de serviciu, just in case?
  • +9 (15 voturi)    
   Toti au un pret! (Luni, 9 iulie 2012, 22:57)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui luc09

   Dupa ce a dat de trei ori o decizie clara ca cei doi presedinti ai camerelor Parlamentului pot fi schimbati doar la cererea grupului care i-a propus, CCR decide a patra oara invers! Am inteles ca suma de la care s-a plecat a fost de 500000 de euro. o suma derizorie pentru Voiculescu si Nastase!
   E clar, ne-am intors la vremurile din perioada 2000-2004, cand institutiile statului erau in mana comunistilor. Iesiti in strada si la vot daca nu vreti sa plecati definitiv din tara sau sa traiti in Belarus!
 • -23 (41 voturi)    
  OOOps... (Luni, 9 iulie 2012, 22:47)

  Incomod1 [anonim]

  s-a dus pe apa sambetei lovitura de stat... :)
 • +28 (36 voturi)    
  Mda... (Luni, 9 iulie 2012, 22:48)

  Lucian P. [utilizator]

  Ultimul stinge lumina...
 • +37 (45 voturi)    
  Trist (Luni, 9 iulie 2012, 22:48)

  DGeorge [utilizator]

  O sa emigreze si ultima farama de oameni verticali din Romania cat mai repede. Cam asta si-au dorit si baietii destepti de la USL. Sa ramana in Romania numai prostimea si asistatii sociali. Daca mai adaugam si rezultatele de la BAC, Romania o sa se transforme incet-incet intr-o tzara bananiera.
  • -6 (12 voturi)    
   Asta inseamna (Luni, 9 iulie 2012, 23:08)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui DGeorge

   ca tu vei ramane mai departe pe spinarea bietilor romani platitori de impozite si taxe
   • +5 (7 voturi)    
    Din pacate nu (Marţi, 10 iulie 2012, 0:11)

    DGeorge [utilizator] i-a raspuns lui Lucian_Mares

    Draga Lucian,
    Din pacate nu o sa raman eu pe spinarea platitorilor de impozite si taxe. O sa ramana politicienii nostrii de stanga: USL, UDMR, PUNR. Multa sanatate si putere de munca romanilor, ca vin vremuri grele.
 • +30 (34 voturi)    
  Trist (Luni, 9 iulie 2012, 22:49)

  Feanor [utilizator]

  Daca era previzibila respingerea exceptiei de neconstitutionalitate in cazul procedurii de suspendare a lui Traian Basescu, precum si admisia contestatiei legii ce restrangea rolul CCR relativ la hotararile parlamentului (nu ar fi fost normal ca parlamentul sa poata emite orice fel de legi fara ca ele sa fie in concordanta cu Constitutia), este dezamagitoare decizia luata cu privire la inlaturarile din functie ale lui Blaga si Anastase.

  Faptul ca o curte isi contrazice propriile hotarari definitive luate pe aceasta tema in 2007 o decredibilizeaza ca institutie.

  Din punct de vedere politic, este o victorie pe termen scurt pentru USL care ar putea fi folosita de acestia cu succes in campania pentru referendum.

  Pe de alta parte este poate util ca romanii sa poata observa si formula Antonescu presedinte Ponta premier inainte de a se vota la referendum pentru demiterea lui Traian Basescu, pentru a putea face niste comparatii.

  Se sugereaza ca singura solutie pentru detensionarea situatiei politice actuale este referendumul. Sper ca acest lucru sa fie adevarat, dar mi-e teama ca pe termen lung acest demers nu va reusi decat sa exacerbeze polarizarea societatii si politicii romanesti.

  Bine macar ca nu ne costa nimic toata treaba asta.
  Oh wait...
  • +14 (14 voturi)    
   Nu e chiar dezamagire, e corectitudine (Luni, 9 iulie 2012, 23:23)

   Ccoto [utilizator] i-a raspuns lui Feanor

   Decizia privind Blaga si Anastase era normala. Guvernul a dat o ordonanta care nu mai permitea CCR sa se mai pronunte pe hotarari ale parlamentului. Aceasta ordonanta a fost declarata azi neconstitutionala. Abia dupa ce se publica in monitor prima decizie, curtea se va putea pronunta pe cele 2 demiteri. De aceea nu le-au admis acum. Deciziile au fost corecte, era culmea ca tocmai CCR sa calce stramb, sa ia niste decizii pe care nu mai era abilitata sa se pronunte. Vom vedea...
   • +8 (10 voturi)    
    sper (Luni, 9 iulie 2012, 23:40)

    Feanor [utilizator] i-a raspuns lui Ccoto

    Sper ca acesta sa fie motivul, o sa ma uit cu interes la motivarea acestor decizii.

    De asemenea trebuiesc urmarite si deciziile lor de maine privind legea referendumului si demiterea avocatului poporului.
   • +9 (11 voturi)    
    Este corect (Luni, 9 iulie 2012, 23:52)

    Radu. [utilizator] i-a raspuns lui Ccoto

    Într-adevăr, CCR nu s-a putut pronunța pe cele două demiteri pentru că erau în textul unui act care, la momentul ședinței, a fost neatacabil de către CCR. Ceea ce este ironic, pentru că aceeași CCR tocmai declarase drept neconstituțională ordonanța prin care respectivele demiteri deveniseră neatacabile. Dacă ar fi discutat cele două probleme in ședințe diferite, timp în care decizia referitoare la atribuțiile CCR ar fi fost deja publicată în MOf, probabil că ar fi respins demiterile ca neconstituționale.

    Sunt curios ce înseamnă acel „definitiv” - pentru că dacă sesizarea s-ar reface peste o săptămână, alta ar fi soluționarea.
  • +1 (7 voturi)    
   Problema e alta... (Luni, 9 iulie 2012, 23:57)

   Gambeta [utilizator] i-a raspuns lui Feanor

   S-a creat un precedent extrem de periculos prin decizile luate astazi de CCR. Astfel de "derapaje" precum in ultimele 2 luni, au fost declarate constitutionale. Ma asteptam ca CCR-ul sa le taxeze, dar a ratat ocazia, preferand sa isi salveze "statutul".
   Daca hotararile au fost luate exclusiv pe baza Constitutiei, este clar ca are mari neajunsuri permitand astfel de fapte. Cred insa ca s-a decis "politic corect", oferind practic un "troc": au dat USL-ului ceea ce isi doreau, in schimbul dreptului de a se pronunta fata de deciziile parlamentului. Cu ce pret? Vom vedea, insa nu sunt prea optimist ...

   Noapte buna, Romania!
 • -19 (37 voturi)    
  basescu si PDL (Luni, 9 iulie 2012, 22:52)

  tozovac88 [utilizator]

  Dupa demiterea lui Basescu PDL o sa dispara practic dupa scena politica.......o sa ajunga un fel de Pntcd....cu un presedinte onorific pe vapor....ca asta isi doreste si tot insista ca o sa se intoarca pe mare.....e pasionat de flote....o sa le lase pe cele 2 Elene sa conduca partidul Udrea si Basescu ca noi romanii avem o mare experienta in Elene si multe succesuri......
  • -5 (15 voturi)    
   Pe vapor ? Pai Rahova are vapoare ? (Luni, 9 iulie 2012, 23:07)

   Ionescu2 [utilizator] i-a raspuns lui tozovac88

   Nu cred ca ajunge pe vapor...
  • +5 (7 voturi)    
   "Dupe" vroiai sa spui, nu? (Luni, 9 iulie 2012, 23:19)

   Mai, Ioane! [utilizator] i-a raspuns lui tozovac88

   Hai, taci! "Dupa" scena politica - adica ascuns in spatele ei?? Sau poate ai vrut sa spui "dupe", cum pronunti in mod normal?
   ...Ca "de pe" nu ti-ar fi putut da prin minte, ca doar ai luat Bac-ul dupa sistemul Andronescu:))...
   Asta e, fiecare om politic si partid cu sustinatorii pe care ii merita!! Unii mai articulati, altii... ca mai sus.....

   Noi sa traim!
  • +5 (7 voturi)    
   Asa-i, o sa dispara PDL-ul... (Luni, 9 iulie 2012, 23:34)

   Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui tozovac88

   cam cum a disparut si PNL-ul. Ce-a mai ramas, din el? O sluga, pe nume Crin - lipsita de substanta, isterica si aservita, in totalitate, intereselor de partid. Oh, stai - intereselor altui partid :D Ale PSD-ului! :))
 • +27 (39 voturi)    
  asta da "puci" (Luni, 9 iulie 2012, 22:52)

  Linxx [utilizator]

  Mi-am facut bagajele........
  Asta e Romania.
  • +8 (16 voturi)    
   next.... Inchiderea granitelor (Luni, 9 iulie 2012, 23:03)

   ma72 [utilizator] i-a raspuns lui Linxx

   cat de repede ca nu mai e mult pana se se inchid granitele.
 • +28 (40 voturi)    
  ESTE CLAR (Luni, 9 iulie 2012, 22:54)

  Trident [utilizator]

  Romanii trebuie sa isi spuna cuvantul la vot. Daca si ei vor hotara ca este normal ca Traian Basescu sa fie demis asa cum a fost demis, daca vor hotara apoi ca USL si Voiculescu trebuie sa conduca Romania ne meritam soarta ca natiune.
  Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!
  • +7 (7 voturi)    
   Dar conteaza... (Luni, 9 iulie 2012, 23:14)

   Leinad [utilizator] i-a raspuns lui Trident

   foarte mult dupa ce reguli se face referendumul... S-ar putea sa fie doar o apa de ploaie, aceste decizii in favoarea USL. Chiar Basescu a spus ca Referendumul se va face oricum. Dupa ce reguli... asta numai CCR o poate decide. Corect ar fi sa fie suspendat cu 50%+1 din voturile celor prezenti, dar conditiile de validare a referendumului si pentru demiterea presedintelui sa ramana aceleasi ca si pentru celelalte tipuri de refendumuri locale sau nationale. Adica prezenta de 50%+1... Sau, eu daca as fi judecator la CCR as decide astfel: Ca sa fie demis un presedinte trebuie sa existe CEL PUTIN acelasi numar de voturi pentru demitere cu cel cu care ai castigat alegerile. Adica te-au votat X persoane, cel putin X persoane te pot da jos, nu mai putine.
 • +10 (12 voturi)    
  chiar credeati ca sobolanii s-au facut vulturi? (Luni, 9 iulie 2012, 23:01)

  Wanga [utilizator]

  Aveti toata greata si voma noastra stimati judecatori din ccr!!
  apucati-va de alta meserie, juristilor!!
  • +1 (1 vot)    
   Cel mai probabil (Marţi, 10 iulie 2012, 10:19)

   valjean [utilizator] i-a raspuns lui Wanga

   Toate pleaca din jongleriile de tip alba-neagra cu monitorul oficial.Daca hotaririle Parlamentului privind " revocarile " presedintiilor camerelor Parlamentului nu sint publicate in MO cercetarea lor din p.d.v. constitutional nu este posibila, deci cererile sint inadmisibile.
 • +15 (21 voturi)    
  ...pentru cei necajiti din cauza deciziei (Luni, 9 iulie 2012, 23:03)

  Cristian Boariu [anonim]

  Dragilor, trebuie sa intelegem ca CCR-ul a spus daca e legal sau nu. Si a hotarat ca e legal.

  Dar de la legal si pana la democratic e cale lunga. UE-ul ne acuza de lipsa democratiei.

  CCR-ul nu judeca intre democratie si comunism ci pur si simplu legal. Daca astea-s legile, ce sa judece ei mai mult?

  Trebuie sa iesim la referendum pentru a demonstra "puterea poporului!"
 • -10 (18 voturi)    
  Hahahahahahaha (Luni, 9 iulie 2012, 23:04)

  Lucian_Mares [utilizator]

  Pana acum juma de ora toti postacii, pedelacii, Merkel si haita plangeau de mila CCR-ului, violat de USL...
 • +14 (20 voturi)    
  NO COMMENT (Luni, 9 iulie 2012, 23:08)

  Geo777 [utilizator]

  adica toata europa si lumea ne spune ca este lovitura de stat si ca nu se respecta regulile democratice si statul de drept iar ccr ii spune lui merkel so altora: sunteti niste prosti, aici statul de nedrept este constitutional... voi, lumea de afara, nu intelegeti ca in romania, totul este pe dos si este ... normal... noapte buna romania...
 • +9 (11 voturi)    
  naspa, dar... (Luni, 9 iulie 2012, 23:08)

  Asgardi Metrovich [utilizator]

  ar fi de vazut care e motivarea pentru declararea ca inadmisibila a cererii de solutionare a conflictului juridic intre parlament si tb
  daca nu vor scrie negru pe alb ca tb e vinovat de incalcari grave ale constitutiei, asa cum interpreteaza usl decizia, tot esafodajul de idei pe care se sprijina contestarea legitimitatii actiunilor usl ramine (oarecum) in picioare
 • +12 (14 voturi)    
  super... (Luni, 9 iulie 2012, 23:08)

  Cristian Boariu [anonim]

  "judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan." - avem implicata politica si in chestiuni legate de lege.

  E clar atunci!
 • +8 (12 voturi)    
  PDL a gersit prin: (Luni, 9 iulie 2012, 23:10)

  Kvothe [utilizator]

  1. nu trebuia sa apeleze la CCR privind confilctul,
  2. nu trebuia sa apleleze la CCR privind demiterea celor 2 sefi de camere.
  De ce ?
  Deoarece dupa cum ati vazut presa internationala s-a mobilizat precum si liderii politici ai marilor guverne.
  Acum, din pacate, cu acest castig de cauza, Ponta & Co. au un avantaj..
 • +4 (10 voturi)    
  Dar era treaba CCR?? (Luni, 9 iulie 2012, 23:14)

  Mai, Ioane! [utilizator]

  Eu chiar ma intrebam daca era treaba CCR sa se pronunte pe schimbarea presedintilor camerelor. Cum schimbarea lor se poate face pe baza unui regulament de functionare a camerelor, ce treaba ar avea CCR in asta? Poate ar trebui facuta o incercare la Curtea de Apel...

  Oricum, acum e un moment mohorat...

  CCR isi poate spala acum onoarea intr-un singur fel - lund decizia corecta in privinta legii referendumului.
  Daca nu isi amintesc nici acum ce inseamna aplicarea legii, litera si spiritul ei, dreptatea.... atunci declar justitia romaneasca pierduta, deci nula!
  • 0 (10 voturi)    
   Speri mata dar speri degeaba (Luni, 9 iulie 2012, 23:59)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui Mai, Ioane!

   Corect ceea ce spui, nu era treaba CCR-ului demiterea presedintilor camerelor.

   Am o veste proasta pentru tine, pe referendum, CCR-ul are data decizia din 2007 care a fost constitutionala. Constitutia nu s-a schimbat intre timp asa ca ramane cum s-a stabilit.

   Oricum nu e normal sa-l alegi cu majoritatea prezentilor si sa-l demiti cu majoritatea celor de pe lista.

   Eu nu inteleg un lucru, nu era Basescu ala care se intorcea mereu la popor? Acum s-a sucit, nu-i mai place poporul? Ii e frica?
   Sincer, in locul lui si mie mi-ar fi ca la cat rau a facut si la cat si-a batut joc de toti n-o sa ramana fara sa i se intoarca nimic.
   In viata trebuie sa te gandesti si la viitor si la faptul ca nu esti vesnic pe val. Fiecare pasare pe limba ei piere, el pe a poporului.
 • +9 (13 voturi)    
  Nu va pripiti sa trageti concluzii! (Luni, 9 iulie 2012, 23:15)

  Ccoto [utilizator]

  Dupa publicarea in MO a deciziei I legata de atributiile curtii, curtea va rejudeca revocarea lui Blaga si Anastase. Astazi au respins respectivele contestatii pentru ca nu mai aveau atributiunea de a se pronunta pe hotarari ale parlamentului. Prin admiterea neconstitutionalitatii modificarii pe legea 47/1992, CC isi reintra in drepturi. Abia atunci se va putea pronunta pe cele doua revocari. Azi era obligata sa le respinga ca inadmisibile.
  Zilele urmatoare ne vor lamuri. Pana atunci, ramane de vazut daca se vor folosi de MO blocand publicarea acelor acte care nu le convin USL-ului. Asta era miza pentru care au pus mana pe MO.
  • +5 (7 voturi)    
   ... (Luni, 9 iulie 2012, 23:36)

   Ariona [utilizator] i-a raspuns lui Ccoto

   s-ar putea sa ai dreptate, dar mai conteaza si cand vor fi publicate in MO.
   • -1 (1 vot)    
    opinia (Marţi, 10 iulie 2012, 9:39)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Ariona

    publica, mass media, etc., trebuie sa faca presiuni pentru a se publica mai repede aceste decizii...
    daca s-a publicat decizia referitoare la interimatul lui antonescu, trebuie sa se publice toate deciziile cc, altfel nu vad cum ponya va explica acest lucru la bruxelles...
 • +10 (18 voturi)    
  suntem terminati!!!!! (Luni, 9 iulie 2012, 23:17)

  simonne_lu [utilizator]

  vai de capul nostru, cu cat sange rece minte ponta acum la TV, minte cu o nerusinare nemaintalnita, suntem in lumea a 3-a, o sa ajungem ca in coreea de nord, suntem terminati, nu mai exista nici o sansa pentru noi. uslasii astia nu mai accepta opozitie, vor sa fie partid totalitar si prostii o sa ii voteze, scapa cine poate
 • +14 (18 voturi)    
  tulai, doamne! (Luni, 9 iulie 2012, 23:18)

  Daemon1 [anonim]

  Ne-or ingropat fratii nostri unguri :/.
 • +5 (7 voturi)    
  sondaj (Luni, 9 iulie 2012, 23:21)

  Andrei__ [utilizator]

  IMAS vorbeste de 71% la sondaje, insa mediafax e de alta parere.

  mediafax.ro/sondaje/9826401/

  Mai poate creste Basescu pana pe 29?
  • -1 (7 voturi)    
   da (Luni, 9 iulie 2012, 23:56)

   tenzi [utilizator] i-a raspuns lui Andrei__

   da,sunt convinsa ,
   LA VOT!cei care am inteles trebuie sa explicam la altiisa puna stampjla pe NU
   Astazi am fost la croitoreasa,este mai in varsta,dupa o ora de vorbit,mi-aspus ca acum a inteles si ca nu-lvoteaza pe Basescu dar nu se duce la vot!
   Tot e ceva!
 • +12 (20 voturi)    
  cetatenie (Luni, 9 iulie 2012, 23:22)

  Uzu_buzu [utilizator]

  in urma cu 4 ani am cheltuit niste bani (putini) si niste timp (destul de mult) ca sa obtin cetatenia romana pentru copilul meu care e nascut aici in Canada.

  Astazi imi pare rau si de banii si de timpul pierdut.

  Poate sa-mi spuna Antonescu sau Ponta sau Basecu orice. Eu urmaresc evenimentele si am concluziile mele. N-am nevoie de antena 3 sau de alt post sa-mi spuna ce sa gandesc.

  Astazi, pvestea asta cu Curtea Constitutionala m-a facut sa fiu scarbit de caracterul "flexibil" poporului roman. N-am avut nici o indoiala ca toate miscarile USLului vor fi demontate de Curte.

  Dar ma rog, eu traiesc aici ... voi acolo. Multa bafta sa aveti. Ca veti avea nevoie cu carul.
  • -2 (16 voturi)    
   N-ar fi mai bine... (Luni, 9 iulie 2012, 23:55)

   Ionescu2 [utilizator] i-a raspuns lui Uzu_buzu

   ...sa te preocupi de treburile tale de acolo din Canada ? In norisorul tau de puf nu ai cum sa vezi ce jale e pe la noi, n-ai cum sa vezi ca prostia, tupeul si incompetenta care ne-au condus in loc sa ne apropie de lumea occidentala, ne-au indepartat si mai mult.

   Lasa-ne in voia noastra sa ne luam propriile hotarari noi, cei care suferim aici.
  • +7 (15 voturi)    
   vot (Marţi, 10 iulie 2012, 0:06)

   tenzi [utilizator] i-a raspuns lui Uzu_buzu

   am mai scris,dar special iti scriu,in 2009 ne-ati salvat,mai faceti-o data,adunati-va toti romanii si duceti-va la vot ,puteti sa votati oriunde!
 • +8 (16 voturi)    
  ... (Luni, 9 iulie 2012, 23:25)

  Ariona [utilizator]

  Dupa ce a dat de trei ori o decizie clara ca cei doi presedinti ai camerelor Parlamentului pot fi schimbati doar la cererea grupului care i-a propus, inseamna pentru mine ca si atunci au facut jocul celorlati nu ca au respectat legea.
  Nu mai exista nici o speranta ca Romania sa se faca bine. Vai de capul nostru daca legea nu se mai respecta. Puterea sta in votul nostru, ca sa alvm Romania de la dezastru.
  • -4 (8 voturi)    
   Dupa parerea PDL (Luni, 9 iulie 2012, 23:39)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui Ariona

   hahalerele alea doua n-ar mai fi trebuit schimbate niciodata... hai, lasati bocetele si treceti la munca serioasa, postacii nu mai sunt platiti
  • +2 (2 voturi)    
   CC... (Marţi, 10 iulie 2012, 9:42)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Ariona

   s-a sters la fund cu propriile decizii, daca nici ei nu le respecta, inseamna ca ponta a avut dreptate cand nu a tinut cont de decizia curtii si a plecat la bruxelles...
 • +6 (10 voturi)    
  La dracu... (Luni, 9 iulie 2012, 23:33)

  eek [utilizator]

  ...tre sa fac cumva sa plec din tara asta pana se mai poate...
  Nu de alta, dar am vazut ca incepand din anii 40 la un moment dat nu s-a mai putut,,,
 • +7 (9 voturi)    
  INADMISIBIL, SAU NEFONDAT??! (Luni, 9 iulie 2012, 23:34)

  dantess [utilizator]

  hai sa ne gandim un pic... Curtea a respins ca INADMISIBILE cererile...ce sa insemne asta? cel mai probabil, cred eu, din moment ce decizia prin care hotararile Parlamentului devin atacabile la Curte apare in Monitor, cineva le poate ataca din nou cu sanse de reusita... Altfel, ar fi fost respinse ca NEFONDATE. Ganditi-va la asta si haideti sa vedem ce e de facut. Nu vi se pare logic?
 • +8 (10 voturi)    
  nelamurire (Luni, 9 iulie 2012, 23:35)

  calin22 [utilizator]

  Am si eu o mare nelamurire. Acum vreo 2-3 saptamani Parlamentul a redus atributiile CCR cu privire la pronuntarea pe hotararile Parlamentului. PDL a contestat legea la CCR si CCR a admins contestatia deci avizul CCR in cazul demiterii Presedintelui devine obligatorie. Cu 1-2 zile inainte de a-l demite pe Basescu, Ponta a dat o ordonanta de urgenta prin care iarasi le ia puterea celor de la CCR de a se pronunta pe hotararile Parlamentului. Intre timp au publicat in monitorul oficial OUG, l-au suspendat pe Basescu iar azi CCR le anuleaza OUG dar Basescu tot suspendat ramane. Cu alte cuvinte acea OUG a fost in vigoare pentru cateva zile chiar si daca era neconstitutionala.
  Mai grav, asta inseamna ca maine Ponta da o OUG in care zice ca trebuie impuscati toti adversarii lor politici, o publica in MO instant (ca doar e la el), intra in vigoare, se apuca de treaba si abea dupa 2-3 zile OUG este anulata de CCR.
 • +9 (11 voturi)    
  Înțelegeți ce înseamnă "inadmisibil"! (Luni, 9 iulie 2012, 23:35)

  rgz [utilizator]

  Respins ca "inadmisibil", cum spune CCR, înseamnă că judecătorii nu mai au competența de a se pronunța asupra acestor procese de demitere (a lui Băsescu, a celor 2 șefi de camere parlamentare) ca urmare a modificărilor aduse de USL Curții Constituționale. Nu înseamnă, așa cum se bat USL-iștii cu pumnul în piept, că li s-a dat dreptate. Ponta și compania se bazează pe prostia și ignoranța poporului, totodată jignindu-l profund, pentru a forma o imagine falsă, că CCR le-a dat dreptate.
  Dacă li s-ar fi dat dreptate, decizia CCR-ului ar fi fost că sesizările sunt "Neîntemeiate", nu "Inadmisibile".
 • +2 (4 voturi)    
  CE CCR? (Luni, 9 iulie 2012, 23:38)

  jonel1 [utilizator]

  Tot un ungur ne-a tras-o
  asa ca ultimul sa stinga lumina
 • +7 (13 voturi)    
  calm (Luni, 9 iulie 2012, 23:39)

  tenzi [utilizator]

  vorba lui Basescu SA RAMANEM CALMI !
  Era prea simplu!Am pierdut o batalie,n-am pierdut
  razboiu!
  Trebuie sa iesim la vot!Basescu stia ca asa se va intimpla!Teza lui Bogdan Teodorescu.mentorul USL
  este POLITICA FAPTULUI IMPLINIT-o preda la studenti!
  Important este ca le este FRICA !Au dat foc la tara!Vor gresi,sunt sigura,deja au bagat Europa in scandal,
  sunt prea prosti!Au deschis prea multe fronturi!
  DIASPORA SALVEAZA-NE!!MAI FA-O O DATA!!
  ORIUNDE AI FII ,DU-TE LA VOT!
  Scriu cu litere mari ,pentru ca sunt disperataR si chiar STRIG: SALVATI-NE puteti vota oriunde!
 • -2 (2 voturi)    
  vorbind de depolitizare... (Luni, 9 iulie 2012, 23:42)

  gradinaruvasile [utilizator]

  TOTI judecatorii CCR sunt propusi de politicieni:

  CONSTITUŢIA ROMÂNIEI,TITLUL V
  (3) Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României.

  Asa ca... Trebuie sa dea si ei ceva inapoi in schimb "mainii care ii hraneste"...
 • +1 (5 voturi)    
  NU unguru a "tradat" ... (Luni, 9 iulie 2012, 23:43)

  Ronis ot Astria [utilizator]

  ... ci unul dintre cei 5 judecatori pusi in functie de pdl / presedintie!
 • +2 (6 voturi)    
  o parere (Luni, 9 iulie 2012, 23:48)

  z.b. [utilizator]

  pacat, mai era o speranta...nu sint de acord ca votul udmr a fost decisiv, a fost doar unul din cele 5 impotriva, impotriva regulilor stabilite de un stat de drept. e un bun inceput. o sa aveti salarii si pensii marite, ce mai importa ca piinea va costa dublu, si ca va intra in joc ceea ce din pacate f putini inteleg, anume inflatia. basescu ne-a taiat salariile, copy/paste le va mari...salariile da, dar puterea de cumparare? un lucru e cert, nu va mai trebui sa imi justific decizia de a parasi tara, dupa ce fiind in bucuresti, in zilele mineriadei, am vazut pete proaspete de singe pe trotuar, si oameni ciomagiti ptr simplu motiv ca aratau a intelectuali.urmata de felicitarile lui ilici, presedinte de onoare al unui anumit partid...nu uitati un lucru, majoritatea celor din diaspora mai tinem , chiar mult la Romania, dar din pacate viitorul il decideci voi, cei ramasi, inca, in tara. si printre ultimele sanse e referendumul, in care sa arati ca legea e mai presus de interesele anumitor partide, spre care sobolanii penali se indreapta in cohorte, uitind ca i-am ales ca reprezentanti de partid si nu ca persoane fizice. ar mai fi multe de spus, dar in primul rind de gindit. mult succes
 • +9 (11 voturi)    
  planul usl (Luni, 9 iulie 2012, 23:54)

  vally_mk [utilizator]

  Ordonanţă de urgenţă,prin care guvernul a modificat atributiile Curţii Constituţionale,( cu referire la hotararile Parlamentului) ERA IN VIGOARE.Chiar daca azi CCR a hotarat ca e neconstituţională
  ramane in vigoare pana la publicarea in Monitorul Oficial. DECI CCR NU SE PUTEA PRONUNTA IN CAZUL REVOCARII LUI BLAGA SAU ANASTASE.Fiind obligata sa respinga cererea.
 • +9 (13 voturi)    
  Romania are nevoie de o minune... (Marţi, 10 iulie 2012, 0:02)

  ennola25 [utilizator]

  V-ati fi asteptat la alte decizii CCR....?!!?!
  Institutiile statutului, "mamuti" daramati intr-o clipita, vor urma si celelalte institutii inscrise pe lista neagra a Uslistilor, DNA, ANI, etc. care vor cadea la fel de repede!
  Presedintele Basescu pare un naiv, avand atata incredere in institutiile statului, ce reforma a justitiei,aiurea, de fapt aceeasi Marie cu alta palarie...Of, democratie fragila, a fost de ajuns un bobarnac ca tu sa cazi inapoi in comunism...Acum nu ar fi de mirare sa ne scoata astia din UE.
  Sincer ii dau dreptate domnului Cristoiu. Declaratiile lui Titus Corlatean, precum si alte asa-zise atacuri la judecatorii Curtii Constitutionale, au avut drept rezultat, decizia de astazi, astfel de maine actorii politici internationali nu mai pot spune ca tot ce s-a intamplat pe scena politica romaneasca in ultima saptamana a fost neconstitutional, etc.
  Pe scurt, praf in ochi, atacul la justitie a fost simulat, de fapt nu ati remarcat ca in ultimele 2-3 zile Ponta si Antonescu au tot repetat acelasi lucru la unison, vom respecta deciziile Curtii Constitutionale, decizii ce la sfarsitul lunii iunie Ponta nu le-a respectat.
  Totul face parte dintr-un plan diabolic, foarte bine pus la punct, care are ca scop scoaterea lui Basescu definitiv de pe scena politica, iar in acest mirific referendum nu am incredere nici un pic!!! Maine decizia CCR va fi urmatoarea: legea modificatoare a referendumului neconstitutionala, deci romanii din strainatate nu vor mai putea vota, si deci diaspora nu-l va mai putea salva pe Base! Ca sa nu mai vorbim de permisivitatea acestui referendum, daca doresc pot vota in toate orasele din Romania, nimeni nu ma va putea verifica si deci astfel vom vedea autobuze cu votanti ca pe vremuri, avand in vedere ca e perioada concediilor, vor fi si mai putini romani care vor putea sa-si exercite dreptul la vot!
  Voiculescu va fi presedintele Romaniei!!!
  Romania are nevoie de una bucata minune!!!
 • +7 (9 voturi)    
  Valentin-Zoltán Puskás (Marţi, 10 iulie 2012, 0:03)

  DGeorge [utilizator]

  Sa nu uitam sa le spunem copiilor nostrii cine le-a furat dreptul la o viata mai buna: Valentin-Zoltán Puskás:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Valentin-Zolt%C3%A1n_Pusk%C3%A1s

  Rusine !
  • +3 (5 voturi)    
   De ce rusine (Marţi, 10 iulie 2012, 0:32)

   kebab [utilizator] i-a raspuns lui DGeorge

   Ceilalti ce pazeau? Ca de obicei se arunca vina pe UDMR. UDMR e buricul care ne-o trage pe la spate de la revolutie incoace. Ba la PDL ba la PSD ba la PNL, Astia au fost la guvernare in continuu 22 de ani.
 • +13 (15 voturi)    
  NU VA GRABITI CA FATA MARE LA MARITAT (Marţi, 10 iulie 2012, 0:08)

  Jimmy Hoffa [utilizator]

  Sesizarile lui Blaga si Anastase au fost respinse ca INADMISIBILE. Asta nu inseamna ca revocarile sunt constitutionale. Exemplu clasic: atacarea cu recurs a unei hotarari irevocabile - recursul va fi respins ca inadmisibil, dar nu inseamna ca hotararea irevocabila este legala. Pe-asta nu o vede nimeni? Toata lumea spune ca sunt constitutionale revocarile. NIMIC MAI FALS!!!
 • +5 (7 voturi)    
  De ce inadmisibil si nu neconstitutional? (Marţi, 10 iulie 2012, 0:15)

  DIANAMCR [utilizator]

  ?
  • +8 (10 voturi)    
   sila cat cuprinde. (Marţi, 10 iulie 2012, 0:24)

   marioara1 [anonim] i-a raspuns lui DIANAMCR

   Monitorul oficial a ajuns caiet de sarcini de partid.

   Orice lege sau hotarare a guvernului sau parlamentului intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial. USL publica in Monitorul Oficial doar ce e in favoare lor. Decizia CC referitoare la reprezentarea Romaniei la Consiliul European nu a aparut nici pana acum.
  • +11 (13 voturi)    
   Simplu (Marţi, 10 iulie 2012, 0:29)

   Ccoto [utilizator] i-a raspuns lui DIANAMCR

   CCR nu putea sa se pronunte pe hotarari ale parlamentului pentru OUG care restrangea atributiile CCR era in vigoare. Acum, ca acea ordonanta a fost declarata neconstitutionala, se va face o noua sesizare si CCR va putea sa declare neconstitutionale cele 2 demiteri. Antonescu o sa fie presedinte 2-3 zile doar. Asta daca nu cumva sirul de faradelegi va continua cu nepublicarea in Monitor a deciziilor CCR care nu le convin.
 • +1 (3 voturi)    
  comunicat I (Marţi, 10 iulie 2012, 0:19)

  alexmd [utilizator]

  [...] obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 67 de deputaţi [...] referitoare la neconstituţionalitatea Legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.
  [...] cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională.

  Mi se pare cea mai importanta, este decizia care apara pozitia justitiei. Restul, can-can mioritic care se va lamuri la alegeri sau cu timpul...
 • +6 (8 voturi)    
  justitie divina (Marţi, 10 iulie 2012, 1:49)

  rebecai [utilizator]

  M-am lamurit: in aceasta tara nu exista o lege respectata de catre toti. Acest guvern, parlament, C.C.R. si U.S.L. sunt un neam de lasi si tradatori. La o simpla privire in istoria Romaniei, observam ca de la Burebista si pana in prezent, clasa conducatoare a tradat sefii de stat demni. In schimb, ticalosii din fruntea tarii, gen Ceausescu, Iliescu au fost apreciati si sustinuti, iertandu-li-se greselile catastrofale. Chiar daca liderii U.S.L. si partidele aliate nu au respectat nici o lege, in atingerea propriului scop, exista un garant al Legii divine. Si exista o judecata de care ei insisi nu se vor putea ascunde NICIODATA!!! Iar reteaua conectata la structura U.S.L., va avea aceeasi soarta. Tot istoria dovesdeste ca ticalosii mor de mana altor ticalosi, iar ADEVARUL, in cele din urma, va triumfa. Lacrimile, si blestemul pe care ei le-au aruncat asupra acestui popor + rusinea de "a fi roman" (intre tarile civilizate ale batranei Europe) sa cada asupra acestui guvern, parlament si trompete propagandistice ale mass-mediei, care ne manipuleaza (cladindu-si averile pe saracia si mizeria poporului roman). Neam de neamul lor sa nu mai aiba liniste si pace in familie!!! Pentru romanii adevarati, RAZBOIUL (in care acesti ticalosi ne-au bagat) nu s-a incheiat. El de abia acum incepe. Romanii cinstiti si onesti vor sa iesi la VOT de dragul copiilor si nepotilor lor. Este un DREPT pe care ei (ticalosii U.S.L.-isti) nu ni-l pot lua, chiar si daca vor maslui REFERENDUM-ul. Dumnezeu sa binecuvanteze intreg poporul roman, oriunde s-ar afla el!
 • +9 (13 voturi)    
  Cred ca CCR se joaca sah cu tablele USL (Marţi, 10 iulie 2012, 2:23)

  za-k [utilizator]

  1. restringerea atributiilor CCR respinsa

  2. respinge celelate ca si *inadmisibile*

  3. USL jubileaza "presedintele suspendat sa respecte deciziile CCR", Antonescu: "Deciziile CCR sunt corecte si previzibile; demonstreaza ca nu a avut loc nicio lovitura de stat"

  4. se publica pct. 1 in MO

  5. se rezolva pct. 2 in favoarea PDL

  6. se admite demiterea cu 50+1 din totalul alegatorilor la referendum. B nu mai e demis

  7. sah-mat, Antonescu si Ponta demisioneaza??!! yeah right.

  Numa' bine,
  za-k/
  • +1 (7 voturi)    
   nu mai crede in minuni (Marţi, 10 iulie 2012, 7:27)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui za-k

   Raul s-a produs .
 • 0 (6 voturi)    
  iluzii si rascruci (Marţi, 10 iulie 2012, 5:15)

  tz3p3s [utilizator]

  Romanii si forumisti, nu va mai imbatati cu apa rece nici daca sunteti platiti de partid sa postati.

  Problema e simpla: vrem inapoi la Siberia (cum zicea mai sus unu din noi: lolek si bolek sunt pusi pe fxtai major) sau vrem in Vest (unde si acolo costa, dar macar oarecum face).

  Singuri am incercat si ultimul ce a incercat asta a fost ciuruit de AKM-uri in mod salbatic si transmis pe canalul de TV public la ora de maxima audienta.
  Deci nu mai exista aceasta optiune.

  Mai raman cele doua optiuni, proaste amandoua.
  Desi una e un pic mai cu vaselina decat ca a doua.

  Si stiti bancul, dar eu cu Vaselina nu mai vreau.

  Incetati sa stai cu mainile intinse, sau pe spate la Laptop. Amintiti-va de unde vin toate astea: Laptopul, Internetul si ceva inteligenta... si VOTATI CUM TREBE.

  Naiba sa o ia de locatie, la rascruce de imperii !!! O sa vorbesc cu Seful cand il vad pe tema asta !!!
 • +3 (7 voturi)    
  TOTUL in buzunarul lui Dan Voiculescu!! (Marţi, 10 iulie 2012, 5:22)

  bacovia2012 [utilizator]

  Magharii din Curtea Constitutionala,ca si liderii lor politici au incins FOCUL bataliei fretrifide dintre ROMANI!! Din nou a cistigat BUZUNARUL lui Voiculescu.COMUNISTII RAMIN la Putere in Romania.BUCURATI-VA,ROMANI,Sunteti in ,,COMUNIZM,,.Uraaa!!!
 • 0 (4 voturi)    
  al cincilea vot.. (Marţi, 10 iulie 2012, 5:36)

  Cujba Ion [utilizator]

  Asa ne trebuie , ce cauta hungurul in CCR ?Evident ca acum hungurii fac totul ca sa se agate de noua guvernare ,ocazie cu care spera sa rezolve si ceva dosare de pa la DNA. Ca ei fac ce fac ,poate-i inteleg, dar propaganda anti romaneasca a postului TV Transilvania live nu o inteleg si nu o accept ...Asa ca RCS-RDS afara cu el din retea ,avem destule posturi hunguresti....
 • -2 (4 voturi)    
  to(N)tul e la fel... (Marţi, 10 iulie 2012, 6:44)

  tontu [utilizator]

  Votati cum va taie capul ca oricum nu conteaza, nu se schimba mai nimic. Jos capitalismul!
 • +8 (10 voturi)    
  DACA AM INTELES BINE... (Marţi, 10 iulie 2012, 7:17)

  schroedinger [utilizator]

  CCR validat suspendarea lui Basescu cu Dormeo si a invalidat cererile de necostituionalitate a inlocuirii presedintilor celor doua camere (lipsa publicarii in MO)!
  Deci am luat o hotarare, l-am pus pe Pogonici presedinte, dar nu stim daca acesta are dreptul legal de a fi cel de-al 2-lea om din Stat!
  Curat Constitutional!
  Ce se va intampla daca la cel de-al 2-lea Apel, CCR constata neconstitutionalitatea inlocuirii lui Blaga?
 • +3 (3 voturi)    
  o explicatie va rog (Marţi, 10 iulie 2012, 7:51)

  Eugenn [utilizator]

  Cum adica "Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan."?

  Toti cei 5 care au votat intr-un fel sau cei 4 care au votat invers sunt in egala masura responsabili.
 • +4 (6 voturi)    
  CCR (Marţi, 10 iulie 2012, 7:53)

  Sorrows [utilizator]

  Curtea Constitutionala ne-a ingropat, cel putin pana la toamna, in pamantul brazdat de viermii usl. Ultima speranta ramane MRU si miscarea de dreapta din jurul sau. Insa e o speranta firava...
 • +6 (8 voturi)    
  teroarea dictaturii (Marţi, 10 iulie 2012, 8:11)

  vio-e1 [utilizator]

  E evident ca , asa cum a prezis si nea` copy-paste in magistralul sau discurs triumfal de aseara ( tarziu) , ca va incepe o noua era ...Dar unii dintre noi au mai trait-o, cea a DICTATURII , cand o putere conjuncturala ( nedemocratica, desigur) va guverna peste destinele noastre nefericite. Pucistii si-au asigurat si tacerea CCR - care a renuntat la a-l mai apara pe Basescu si compania , punandu-si la adapost doar propriile interese ( e un film pe care il tot vedem, zilele astea )- si au continuat propaganda de mahala a antenelor, conform doctrinei iliesciene " hotul care striga hotii". APARA-NE DOAMNE CA AM AJUNS LA CAPATUL PUTERILOR...
 • +3 (5 voturi)    
  hmm (Marţi, 10 iulie 2012, 8:14)

  simplex [utilizator]

  Deci CCR nu a luat nicio hotarare cu privire la acuzatiile aduse de USL dar acum zice ca e legala suspendarea ?
  Adica peste una alta Basescu a incalcat sau nu constitutia ?
  Daca da atunci intelegeam de ce e legala.
  Ciudat.
 • -1 (3 voturi)    
  Pe legea referendumului s-a mai pronuntat CCR ! (Marţi, 10 iulie 2012, 8:30)

  gv [utilizator]

  Pe legea referendumului s-a pronuntat deja o data CCR in 2007, la suspendarea anterioara, si a decis ca e constitutional sa fie demis cu 50% plus 1 din cei care se prezinta la referendum. S-a motivat prin principiul de drept al simetriei, cu aceleasi voturi cu care presedintele e ales, cu aceleasi poate fi demis.
  Ar fi chiar aberant sa ceri 9 milioane de voturi pentru demitere, considerand o populatie de 22 milioane care nu mai exista (mai sunt sub 19 milioane), cand el a fost ales cu 5 milioane de voturi.
  • +1 (1 vot)    
   curtea se pronunta (Marţi, 10 iulie 2012, 11:42)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui gv

   asupra faptului ca legea a fost modificata cu o ordonanta de urgenta, in timpul jocului...
   restul e gargara, pardon diversiune, la fel cum a fost si diversiunea legata de cc ca este a lui basescu, corlatean contesta doi judecatori, crin schimba vreo sase, etc., ponta ii reduce atributiile... cand de fapt si de drept aceasta curte, numita politic, majoritatea actuala parlamentara regasindu-se si in componenta cc, a votat politic, dovada votul de 5 la 4... si de-a lungul vremii deciziile cele mai importante si celel mai multe le-a luat in favoarea usl, din 16 contestatii 11 a castigat usl si 5 pdl...
   sa vedem daca fac la fel si cu legea referendumului, daca permit in continuare incalacarea constitutiei invocand fel de fel de motive care fac de ras o curte constitutionala, care de drept si de fapt apara cponstitutia si nu este deasupra ei...
   corect era ca sa astepte publicarea hotararii prin care respinge ca neconstitutionala restrangerea atributiilor curtii ca pe urma sa se poat pronunta asupra demiterii lui blaga, unde daca se aplica Decizia 601 din 14 noiembrie 2005 a Curtii Constitutionale, demiterea lui blaga este neconstitutionala, indiferent de motivul demiterii...
   asa curtea s-a spalat pe maini ca nu are atributii, asteptam cine stie cat publicarea hotararii in mo, pe urma blaga se depuna iar contestatie, curtea sa o analizeze... ce se intampla daca se constata ca s-a incalcat constitutia? a fost sau nu antonescu un presedinte de senat impostor? ce legalitate mai au hotararile senatului cand la conducere se afla o persoana pusa ilegal?
   nu cumva o sa ne aflam in situatia ca curtea a validat procesul de suspendare care isi are radacinile infipte adanc in incalcarea constitutiei...
   oare va avea curtea puterea sa ia aceasta decizie? nu cred, pe langa votul politic, implicatiile sunt mult mai mari, atat pe plan intern cat mai ales extern
   si asa nu cred ca occidentul inghite gogoasa ca curtea s-a pronunta si totul este constitutional, cand tu nu a-i analizat cauzele.
 • +3 (7 voturi)    
  ramane cum am stabilit (Marţi, 10 iulie 2012, 8:40)

  NicolaeA [utilizator]

  Ramane cum am stabilit. Tot lovitura de stat ramane ! Va reveni in actualitate, dupa 20 de ani, reclama "Bucuresti-Berlin, plata in valuta" !
 • +4 (6 voturi)    
  ce se mai poate face (Marţi, 10 iulie 2012, 8:52)

  anton48 [utilizator]

  Ramane doar regretul ca tot ce s-a incercat sa se schimbe in bine a fost maturat intr-o saptamana. E posibil asa ceva? Da, daca te bazezi ca ceilalti, carora li s-a limitat dreptul de a fura, vor sta cu mainile in san. Ei mint pentru a-si pastra sistemul ,care era in favoarea lor. Pe termen lung insa asa ceva nu poate trece.Chiar daca cei amarati si prostiti vor inclina balanta in favoarea sistemului, nu cred ca mai putem reveni la alte vremuri. Minciuna nu poate dura, ea este data in vileag mai devreme sau mai tarziu, in functie de imensitatea ei. Ea este imensa, daci va fi rapid demantelata. Aveti incredere ca totul va reveni intr-un fagas normal. Traim doar in 2012, nu in 1945. Niciodata raul nu a avut nuante eterne, a parut doar ca se va eterniza dar ,fara indoiala, a fost invins de fiecare data. Sa fim optimisti si sa avem incredere. Miza nu e Basescu. In fond nici el nu este confundat cu binele, e doar un om, cu calitati dar si cu defecte. Miza este iesirea din minciuna. Ce vreti minciuna mai mare decat aceea cu:"ma aflam si eu pe acolo , pe la Bruxelles si fiindca tara trebuia reprezentata iar Basecu nu venise, l-am sunat sa ma delege sa reprezint tara" Asta e o minciuna de fundul iadului. Cine se asteapta ca astfel de monstruozitati sa dureze? Aveti incredere!
 • +5 (7 voturi)    
  ce mai e de facut? (Marţi, 10 iulie 2012, 8:56)

  Marimar2012 [utilizator]

  incerc sa-mi mai gasesc cumva speranta.
  Stie cineva sa-mi spuna pe unde s-o caut?
 • +4 (6 voturi)    
  CCR (Marţi, 10 iulie 2012, 9:19)

  flippy [utilizator]

  se pare ca CCR ului ii e teama de USL..ultima reduta ramanem noi, populatia!
  daca basescu e demis, ma gandesc foarte serios sa emigrez!
 • +3 (5 voturi)    
  Apreciati singuri furtul intelectual.Fapt penal . (Marţi, 10 iulie 2012, 9:29)

  valjean [utilizator]

  http://www.revista22.ro/scandalul-plagiatului-teza-de-doctorat-a-lui-victor-ponta-si-lucrarile-originale-fa-comparatia-citeste-documentele-15795.html

  Plagiatul este o fapta penala prevazuta de legea drepturilor de autor.La fel ca si CD pirat.
 • +5 (7 voturi)    
  situatie (Marţi, 10 iulie 2012, 9:31)

  boierash [utilizator]

  pdl in perioada urmatoare ar trebui sa adere la majoritatea parlamentara, la fel ca UDMR. e singurul mod de a arata ca romania a ajuns o tara complet fara opozitie, practic un stat totalitar. In europa suntem insa asimilati unei democratii ...
  de fapt nici noi singuri nu stim ce mai suntem: stat care isi decapiteaza presedintele pentru ca vrea sa ne faca egali in fata legii, suntem un stat infiltrat de rusi in nato si UE, sau suntem pur si simplu o tara blestemata in care badea gadea si ciutacu sunt reperele nationale.
 • +4 (6 voturi)    
  Intelectualitate, la vot! (Marţi, 10 iulie 2012, 9:39)

  Nila [utilizator]

  Intelectuali romani din toate colturile tarii, haideti la vot! Suntem singura sansa a democratiei in Romania post decembrista. Nu trebuie sa mai lasam lucrurile la voia intamplarii, nu trebuie sa ne mai ascundem in umbra confortului sau al altor motive puerile, trebuie doar sa iesim la vot pe 29 iulie si sa dam o sansa democratiei. Nu ramaneti indiferenti in fata evidentei! Lucrurile le vad si mai clar din afara tarii, reactiile de peste granita vorbesc de la sine...
 • +3 (3 voturi)    
  lupta intraspecie... (Marţi, 10 iulie 2012, 9:46)

  periscop [utilizator]

  ...e în toi, în plină caniculă...
 • +2 (2 voturi)    
  votul conteaza (Marţi, 10 iulie 2012, 10:06)

  ioana2000 [utilizator]

  CCR repezinta acolitii puterii din totdeauna
  e o dictatura a "magistratilor" , fac pe banda rulanta legi ordine care vizeaza propriile interese si atat

  e necesar un referendum pt criteriile de admitere in adiminsitratie si parlament etc si limitarea castigurilor judecatorilor, avocatilor etc pt ca datorita lacomiei lor legile existente nu sunt respectate
  infractorii sunt la loc de cinste iar noi muncim pt nimic

  cat despre interimatul lui antonescu e de-a dreptul amuzant: omu' nu stie decat sa chiuleasca si sa doarma deci no problem de platit il plateam si inainte ...deci toate bune
 • +2 (4 voturi)    
  revin : votul e important (Marţi, 10 iulie 2012, 10:09)

  ioana2000 [utilizator]

  sa iesim si sa votam
  avem nevoie si de un referendum pt finantarea campaniilor electorale : daca indivizii astia nu sunt in stare sa gestioneze si sa aduca bani in propriul interes cum ar putea face asta la scara nationala

  deci SA NU MAI FINANTAM CAMPANII ELECTORALE!!! PRIN LEGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Referendum (Marţi, 10 iulie 2012, 10:47)

  UImire [utilizator]

  Dragi romani, daca mai avem putina demnitate vom stii ca in data de 29. iulie trebuie alegem raul cel mai scurt in timp si anume NU SUNTEM DE ACORD CU DEMITEREA PRESEDINTELUI pentru ca Basescu mai are doar pana in 2014 dar ceilalti cel putin teroretic 2 mandate adica 8 ani. Nu ne putem permite asa ceva. Ar fi un dezastru. De un incult, labil si adormit numit Antonescu si de un infractor obraznic si lipsit de educatie si respect numit Ponta avem nevoie? Suntem saraci din cauza lor dar nu suntem prosti. Noi cei de aici din tara care vedem putin mai departe de 2m in fata noastra precum si cei din diaspora care tineti la tarisoara voastra mergeti la Referendum si nu-i lasati sa ne dezbine si sa ne distruga. Iliescu nu a fost tras la raspundere pentru mortii din 89 si nici pentru cei de la Mineriade si acum inca are tupeu sa iase in fata sa ne tina prelegeri ...nu e corect. Nastase va fi gratiat iar de plagiatul lui Ponta are grija Androneasca sa-l spele ...la asta se pricepe foarte bine ca si la fabricile de facut diplome. Ei si lui Marga le datoram proasta calitate a invatamantului de astazi si uita-i ca astazi iarasi incearca sa ne prosteasca. Marga trebuia sa trimita Brussel lista delegatiei presedintelui pe care ignorat-o. Ce ministru isi poate permite sa faca asa ceva??? In alte tari era pe loc demis, iar pentru plagiat la fel. Oameni buni.... nu este de ajuns sa va dea Ponta la salarii sau pensii cativa lei in plus, nu asta rezolva problemele ...ci uitativa in ce hal a ajuns leul--- asta este grav...foarte grav. Investitorii care ne-ar fi adus locuri de munca nici nu se mai gandesc sa vina in Romania pentru ca ei spun ca aici se schimba legile prea usor si pe bunul lor plac de aceea numai reprezinta stabilitate pentru investitiile lor. Reflectati de doua ori si intrebati oameni cu un pic de scoala din jurul vostru sa va spuna de ce se intampla asa ceva...inainte de a-l deminte pe Basescu ! Sa nu mai votam pomeni electorale ci programe de dezvoltare a tarii si
 • +4 (4 voturi)    
  ADIO DEMOCRATIE ...ne vedem peste 45 ani (Marţi, 10 iulie 2012, 10:47)

  ivanescu [utilizator]

  vai de muma noastra ce ne asteapta ...vom sta pe cap cu acesti mafioti si tradatori ,atat cat am stat cu ceausescu.......pacat ca pdl a crezut in legi si constitutie....astea la noi sunt pentru prosti ....basescu o sa piarda sigur ,pentru ca mafiotii lucreaza pentru el ...adio romanie ,adio democratie,adio popor de idioti
 • +3 (3 voturi)    
  Adio conducatori! (Marţi, 10 iulie 2012, 11:05)

  rosta [utilizator]

  CCR-ului i-a scapat doar chintesenta lucrurilor. Faptul ca prin decizia lor ei nu au facut dreptate intre doua tabere politice, ci au favorizat schimbarea conducatorilor in sefi. Iar intronizarea sefiei si a hotiei (plagiat + 1.5% + 60 mil.Euro) nu va aduce nimic bun acestei tari.
  Felicitari CCR!
 • 0 (0 voturi)    
  Pucistii si Monitorul Oficial (Marţi, 10 iulie 2012, 12:53)

  Geo777 [utilizator]

  Daca ne uitam la pagina Monitorului Oficial vom fi siderati sa vedem ca Ponta publica doar ceea ce ii convine in Monitorul Oficial... A aparut publicarea schimbarii presedintelui Basescu cu Antonescu dar nu a aparut publicarea ca este neconstitutional sa restrangi atributiile CCR pe hotararile de guvern... Nu ar fi logic ca oamenii sa iasa in strada pentru faptul ca Ponta si ai lui practic anihileaza statul de drept??? In ce lume traim?
 • 0 (0 voturi)    
  Articolul are titlul gresit (Marţi, 10 iulie 2012, 13:13)

  Trojan.H [utilizator]

  CCR NU a dat cistig de cauza USL. Meciul se joaca.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by