Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat duminica, la Romania TV, ca atunci cand a afirmat ca Adrian Nastase "are statut de detinut" "fraza a fost construita gresit".

"La nivelul acelei zile analiza noastra spunea s-a dus mandatul la domiciliu ... Fraza a fost gresit construita atunci ca deja incepe ziua de detentie", a argumentat acesta.

El a precizat ca "nu e nicio contradictie" intre afirmatiile facute de el la acel moment si comunicatul publicat duminica de Inspectoratul General al Politiei Romane, care preciza ca Adrian Nastase "nu a fost incarcerat intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar".

Ministrul de Interne a precizat ca a fost intrebata "instanta" care este statutul lui Adrian Nastase si s-a comunicat ca "daca nu s-au indeplinit toate procedurile necesare, nu este in situatia aceasta", de arestat.

In prezent, Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, "se afla sub jurisdictia medicilor" si acestia vor spune "exact cand se poate finaliza acest mandat" de arestare.

"Procesul a fost inceput dar nu a fost finalizat. Practic suntem ca si cum am fi ajuns la dansul acasa, i-am dat mandatul cu cei doi politsiti, nu am plecat inca de acasa", a explicat Ioan Rus.

Intrebat cand a sunat ultima oara, inainte de Adrian Nastase, o persoana condamnata definitiv, Ioan Rus s-a marginit sa raspunda: "Tot ce eu am facut e perfect legal si cu scopul de a respecta si de a duce la indeplinire o hotarare judecatoreasca".