Adrian Nastase nu se afla "intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar", precizeaza duminica Politia Romana, intr-un comunicat care il contrazice pe ministrul de Interne Ioan Rus, cel care afirma, in urma cu cateva zile, ca fostul premier "are statut de detinut".

''Inca din seara zilei de 20 iunie a.c., imediat dupa primirea mandatului de executare de la Tribunalul Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a intreprins toate demersurile legale pentru punerea in executare a acestuia, conform prevederilor Codului de Procedura Penala. Deoarece, conform Codului de Procedura Penala, nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare si persoana mentionata in mandatul de executare nu a fost incarcerata intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, se considera ca procedura de executare a mandatului nu a fost incheiata si sunt continuate demersurile pentru punerea sa in aplicare'', precizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Ministrul de Interne afirma joi, la postul de televiziune B1TV, "dansul (Adrian Nastase, n.r.) are statutul de detinut".

"Dansul nu a apucat sa ajunga, sa spunem, in sistemul penitentciar. S-a intamplat acest lucru exact (tentativa de sinucidere) in momentul in care trebuia sa inceapa acest proces. Astazi cand noi vorbim dansul are statut de detinut. Incepand de astazi, dansul este in situatia aceasta, de a fi detinut. Ca acest lucru se intampla intr-un spital civil, ca se intampla intr-un spital din sistemul penitenciar, deja nu are nicio importanta", sustinea Ioan Rus, care a fost ministru de Interne si in mandatul de prim ministru al lui Adrian Nastase.

VIDEO, minutul 5:35