Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, intrebat in legatura cu disparitia din CV a Masterului de la Universitatea din Catania obtinut in perioada martie-iunie 2000, ca CV-ul de premier trebuie sa cuprinda "doar ceea ce tine de studiile pe care le am si ceea ce imi cere legea pentru a fi prim-ministru". "Nu mai e cazul sa ma mandresc foarte mult cu multe alte lucruri pe care le-am facut", a adaugat premierul.

"In continuare sunt foarte mandru de ceea ce am facut ca procuror, sunt foarte mandru de ceea ce am facut ca student - si am fost un student cu rezultate bune, un elev cu rezultate bune - sunt foarte mandru de munca mea pentru teza de doctorat si de faptul am fost cel mai tanar reprezentant al Romaniei in cadrul comisiei pregatitoare de la New York, comisie care a pregatit regulile de procedura si definitia infractiunilor in cadrul Curtii Penale Internationale. In ciuda oricaror batalii politice care au o singura miza, participarea pe 28-29 iunie la Consiliul European, cred ca am facut foarte multe lucruri bune, sunt foarte mandru de activitatea mea", a declarat Victor Ponta.

Amintim ca CV-ul oficial al premierului Victor Ponta, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor si pe site-ul propriu, a suferit o modificare. In noul CV nu mai apare Masterul in Drept Penal International de la Universitatea din Catania, Italia, pe care Victor Ponta, potrivit vechiului document, l-ar fi obtinut in perioada martie-iunie 2000.