Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost dat miercuri in urmarire internationala, prin Interpol, de catre Politia Romana.

Codrut MartaFoto: Politia Romana

Vinerea trecuta, Inspectoratul General al Politiei Romane a fost dat in urmarire nationala, in urma sesizarii facute, in aceeasi zi, de catre sotia acestuia, care a precizat ca sotul ei a fost vazut ultima data in 21 mai 2012.

Tot atunci, a fost introdusa o alerta in sistemul informatic Schengen.

Semnalmentele lui Codrut Marta: inaltime 1,80 - 1,84 m, constitutie solida, ten deschis, ochi albastrii, nas proeminent, barbia rotunda.

"La data disparitiei era imbracat in sacou de culoare albastru inchis, la coate avand intarituri din alt material, camasa de culoare deschisa (roz-lila), jeansi de culoare albastru deschis, pantofi albastru inchis, din piele intoarsa, marimea 43, purta ochelari de vedere", precizeaza politia, intr-un comunicat de presa.

Surse judiciare citate de Evz.roau declarat miercuri ca fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar ar fi iesit din tara prin vama Giurgiu.

Sursele citate de Evenimentul Zilei sustin ca fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar ar fi plecat din tara, la inceputul saptamanii trecute, prin vama Giurgiu, legal, acelasi loc prin care a parasit tara si Mihail Boldea.

In cursul zilei de ieri, procurorii Parchetului General i-au audiat pe sotia acestuia, pe Sorin Blejnar si pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Numele lui era vehiculat intr-un dosar aflat in atentia procurorilor DNA, in care Peter Attila Racz a fost deja trimis in judecata pentru o frauda de aproximativ 20 de milioane de euro.

Codrut Marta si-a lasat telefoanele mobile acasa si si-a anuntat sotia ca se duce sa se intalneasca cu un amic, au declarat marti pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.