Secretarul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, Marian Bucur, va asigura conducerea institutiei pana la numirea unui nou inspector general al ISC, a decis, joi, premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta l-a demis, joi, pe seful Inspectoratului de Stat pentru Constructii, Constantin Adrian Balaban-Grajdan, pentru ca acesta a luat decizii fara sa-l informeze pe prim-ministru, a anuntat Guvernul.

"Incepand de astazi, domnul Balaban-Grajdan nu va mai activa in aceasta functie. Decizia a fost luata din cauza comportamentului sefului ISC, care a luat decizii fara sa-l informeze pe primul-ministru, desi institutia pe care o conduce se afla in subordinea primului-ministru", se arata intr-un comunicat al Executivului.

In scurt timp, va fi asumata o noua numire la conducerea acestui Inspectorat, precizeaza comunicatul.

Constantin-Adrian Balaban-Grajdan fusese numit in functia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat in Constructii pe 18 mai, printr-o decizie a premierului Victor Ponta.

Constantin Adrian Balaban Grajdan, a semnat pe 22 mai (la patru zile dupa numire in functie) o adresa prin care inspectoraul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. Prin aceasta adresa, ISC practic renunta la recuperera sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA in rechizitoriu. Constantin Grajdan isi motiveaza decizia pe baza unui raport de expertiza contabila care a stabilit ca in dosarul Trofeul Calitatii nu s-a constatat nici un prejudiciu. Acest raport a fost administrat in instanta inca din 2011. Inspectoratul de Stat in Constructii s-a constituit parte civila inca din anul 2008, iar judecatorii care au judecat dosarul pe fond au constatat ca ISC s-a constituit ca parte civila si in faza de judecare a procesului.

Balaban-Grajdan a fost audiat in cursul zilei de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a decis retragerea ISC ca parte din procesul "Trofeul Calitatii".. Miercuri, procurorii DNA au facut perchezitii la sediul ISC, de unde au ridicat documente.