Vatmanul care a provocat accidentul de joi din pasajul bucurestean Lujerului si-a recunoscut vina, admitand in fata anchetatorilor ca ar fi putut evita coliziunea cu celelalte doua tramvaie, daca ar fi avut o viteza mai mica, au declarat oficialii Brigazii Rutiere, potrivit Mediafax. Potrivit acestora, vatmanul este cercetat pentru vatamare corporala din culpa.

"A spus si ca regreta cele intamplate. Din declaratiile lui, a observat tarziu tramvaiul oprit pe linie, in fata celui condus de el, a franat, insa nu a putut evita coliziunea", a declarat Daniel Pistea, seful Serviciului Accidente Rutiere din cadrul Brigazii Rutiere a Politiei Capitalei.

"Vatmanul este cercetat pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, incadrarea exacta a faptei urmand a se face in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare victimelor pentru vindecare, care se stabileste de Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici'", a precizat Pistea, citat de Agerpres.

Seful Serviciului Accidente Rutiere a mentionat ca in zona respectiva limita de viteza este de 30 km/h.

Pistea a mai informat ca cele trei tramvaie implicate in accident au fost transportate in depozit, sigilate si vor fi puse la dispozitia expertilor pentru a putea raspunde intrebarilor privind viteza de deplasare, dar si referitor la modul in care s-a produs accidentul.

"Noi am sigilat tramvaiele, le vom pune la dispozitia expertilor tocmai pentru a stabili viteza de deplasare a celui de-al treilea tramvai, celelalte doua erau oprite", a spus Pistea.

El a adaugat ca dosarul de cercetare penala este intocmit si ca cercetarea se efectueaza sub stricta supraveghere a procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6.

Potrivit lui Pistea, in accident au fost ranite 92 de persoane, dintre care "23 grav si sase minor".

Niciunul dintre raniti nu a depus plangere.

Incepand de luni, toti cei 92 vor identificati si audiati, a mai spus reprezentantul Brigazii Rutiere.

Cele patru spitale bucurestene unde au fost transportate victimele accidentului au inregistrat 86 de prezentari la Unitatile de Primiri Urgente (UPU), sapte persoane ramanand internate, dupa cum au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii unitatilor sanitare.

UPDATE: Exista suspiciuni cu privire la eventualele despagubiri destinate victimelor accidentului, a declarat joi, la TVR Info, Daniel Pistea, purtator de cuvant al Brigazii Rutiere. El a argumentat prin faptul ca cei mai multi raniti s-au prezentat la spitale dupa-amiaza, la cateva ore dupa accident. Astfel s-ar explica si motivul pentru care bilantul victimelor a crescut de la doar cateva zeci in primele ore ale zilei, la 92.

"Am constat ca de la 7.30, cand s-a produs accidentul, pana la 19.00, cand am prezentat bilantul final, mai multe victime s-au prezentat la spitalele din Bucuresti, o parte dintre ele dupa ce a fost facut anuntul oficial cu privire la despagubirea victimelor. De aceea, noi vom face verificari foarte serioase pentru a stabili daca toate aceste persoane au fost implicate in evenimentul rutier; exista indicii si unele dintre acestea sunt legate de faptul ca foarte multe victime s-au prezentat la spital in cursul dupa-amiezii... de aceea am ajuns de 86 la 92 de victime iar vatamarile sunt foarte usoare", a declarat Pistea.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti este asigurata pentru astfel de situatii, ceea ce inseamna ca ranitii pot fi despagubiti din banii firmei de asigurari. De altfel, reprezentantii RATB au sustinut ca starea tehnica a tramvaielor indeplinea toate conditiile de siguranta.

Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate joi dimineata, in Pasajul Lujerului, intr-un accident rutier, produs pe sensul spre Piata Presei Libere. Primul tramvai implicat in accident a ramas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, insa al treilea n-a mai reusit sa opreasca la timp si le-a lovit pe cele doua din fata. In urma impactului, al doilea si al treilea tramvai au deraiat.