"Prefectul de Gorj ramane in functie. Trebuie sa respecte legea si sa-si faca datoria fata de Guvern si fata de obligatiile legale pe care le are", a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca alaturi de Andrei Liviu Vasile mai raman in functii si alti sapte prefecti din tara. "Eu imi vad de treburile, de prerogativele mele. Nu am altceva de facut", a declarat pentru HotNews.ro Andrei Liviu Vasile. Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) a decis in data de 2 martie ca Andrei Liviu Vasile, prefect al judetului Gorj si profesor la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, "se face vinovat de plagiat".

Liviu Andrei, prefect GorjFoto: www.prefecturagorj.ro

Premierul Victor Ponta: Liviu Andrei va ramane in continuare prefect

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la Targu-Jiu, ca actualul prefect Liviu Andrei Vasile ramane in functie, acelasi lucru fiind valabil si in cazul subprefectului Marcel Romanescu.

"Prefectul de Gorj ramane in functie. Trebuie sa respecte legea si sa-si faca datoria fata de Guvern si fata de obligatiile legale pe care le are, nu fata de partidul care a fost inainte la guvernare, nu fata de partidul care este acum la guvernare, ci fata de politica pe care am anuntat-o foarte clar: alegeri absolut corecte, conform legii", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a anuntat ca "sunt si alti prefecti care raman in functie", iar "lista va fi publicata de Guvern dupa ce va avea consultari cu ministrul Administratiei, Victor Dobre". Alaturi de prefectul de Gorj, alti sapte prefecti din tara raman in functie, a mai spus Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Prefectul Liviu Andrei Vasile: Eu imi vad de treburile, de prerogativele mele

Contactat de HotNews.ro, prefectul de Gorj, Liviu Andrei Vasile, a declarat ca "sunt multi prefecti in tara care nu au fost demisi". In ce priveste motivul pentru care Victor Ponta a decis sa il mentina la conducerea prefecturii Gorj, acesta a declarat: "Nu stiu, nu pot sa va spun. Eu imi vad de treburile, de prerogativele mele. Nu am altceva de facut".

Intrebat despre decizia de plagiat emisa pe numele sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), prefectul a replicat: "Nu sunteti in tema cu alte raspunsuri" si a inchis telefonul.

Consiliul National de Etica: A copiat cuvant cu cuvant mai bine de 50% dintr-o alta lucrare

Amintim ca in 2 martie Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii a decis ca "Vasile Liviu Andrei se face vinovat de plagiat" si de "introducerea de informatii false in dosarul de candidatura pentru postul de profesor".

In consecinta, Consiliul National de Etica a propus in cazul prof. dr. Vasile Liviu Andrei retragerea titlului de profesor universitar, desfacerea disciplinara a contractului de munca incheiat cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad si suspendarea pe 3 ani a dreptului de inscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii superioare ori a unei functii de conducere.

Contactat de HotNews.ro, prefectul de Gorj Vasile Liviu Andrei a declarat atunci ca a depus contestatie la Ministerul Educatiei, iar "daca rezultatele vor fi negative, voi actiona in instanta. Sanctiunile nu se pun in aplicare pana cand nu va exista o hotarare definitiva si irevocabila".

Citeste si: