"Ne amintim cu totii la ce chinuri au fost expusi evreii in timpul razboiului. Regretam cumplit. Acelasi lucru se intampla acum cu cainii," scrie intr-un comunicat de presa postat vineri de Asociatia "Cutu-Cutu" pe site-ul sau, intitulat "Cainii nu sunt evrei ca sa fie dusi la Aushwitz (sic!). Un adapost cu 10.000 de caini?"

Comunicatul postat pe 04.05.2012 de Cutu-CutuFoto: Captura ecran Cutu-cutu.ro

UPDATE 17:35 Asociatia Cutu-cutu a modificat titlul comunicatului, in "Un Auschwitz la alta scara: adaposturile de stat. Un padoc cu 10.000 de caini?"

"Adaposturile primariilor din tara si din Bucuresi (sic!), fara exceptie, sunt lagare de exterminare pentru caini", continua asociatia in document.

Asociatia pentru apararea cainilor posteaza mai multe link-uri catre clipuri cu continut violent pentru a atrage atentia asupra faptului ca adaposturile de caini sunt asemanatoare unor "lagare de exterminare".

"De ieri intr-una iubitorii de animale cu experienta, care au fost in adaposturi, ne suna INGROZITI, de perspectiva unui MEGA LAGAR DE EXTERMINARE cu numele 'Uzunu - Giurgiu' . Ei vor sa ia atitudine, sa iasa pe posturile de televiziune, sa scrie la UE si la toate autoritatile ca se opun unei astfel de initiative pline de cruzime", sustine asociatia, care enumera motivele pentru care face aceasta afirmatie.

"Ce adapost bun de 10.000 de caini poate face Primaria Municipiului Bucuresti, daca, din 2000 si pana azi, FARA EXCEPTIE, toate adaposturile sale mai mici au fost lagare de exterminare? Ce adapost face primaria, fie el si cu bani privati (“aceeasi Marie, cu alta palarie”), daca nu a dovedit VREODATA ca este in stare sa SE OCUPE BINE macar de 50 de caini", continua comunicatul in aceeasi nota.

"Iubitorii de animale nu mai accepta adaposturi. Vor solutii decente. Poate sa ia primarul si 40.000 de caini in adapost, vom avea caini la loc pe strada. Cainii de la periferie nesterilizati si nevaccinati antirabic abia asteapta sa ia locul celor din oras. Puii aruncati de catre proprietari, vor repopula Bucurestiul. In doua luni va fi la fel!" atrage atentia presedintele Marcela Pisla, care semneaza comunicatul.

UPDATEConsiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat: "O sa facem o autosesizare si vom analiza acest caz", a declarat Csaba Asztalos pentru HotNews.ro.