Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul pentru numirea in functia de ministru al Mediului si Padurilor a lui Attila Korodi, informeaza Administratia prezidentiala.

Attila KorodiFoto: Agerpres

Potrivit comunicatului Presedintiei, ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Mediului si Padurilor de catre Attila Korodi va avea loc marti, la ora 19.30, dupa publicarea decretului in Monitorul Oficial.

Deputatul Attila Korodi a fost propus marti de UDMR pentru preluarea functiei de ministru al Mediului, propunerea fiind apoi inaintata primului ministru.

Attila Korodi era singurul candidat la aceasta functie si a fost votat in unanimitate in cadrul Secretariatului general al UDMR.

Liderul UDMR, Kelemn Hunor, a invocat "experienta si profesionalismul" lui Attila Korodi, in conditiile in care acesta a mai fost ministru al Mediului in perioada 2007-2008.

"Este o onoare pentru mine. Nu o privesc ca pe o sansa, ci ca pe o responsabilitate", a declarat Attila Korodi.

Intrebat de ziaristi ce pozitie va adopta in privinta controversatului proiect de la Rosia Montana, Korodi s-a marginit sa afirme ca trebuie sa studieze ultimele evolutii din acest dosar.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, Attila Korodi a pus cateva conditii pentru numirea sa in functia de ministru, unele dintre ele vizand o serie de avize in subiecte "sensibile", in sensul in care ar dori ca acestea sa nu se acorde in timpul mandatului sau.

Presedintele UDMR a tinut sa-i multumeasca si fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, pentru modul in care a condus ministerul intr-o perioada dificila si a subliniat ca nu crede in vinovatia acestuia.

"Dl Borbely in continuare are sustinerea noastra totala. Avem incredere in el si suntem convinsi ca este nevinovat", a spus el, evitand sa precizeze daca UDMR va vota pentru ridicarea imunitatii parlamentare a lui Borbely.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat din functie, joia trecuta, interimatul fiind asigurat de premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

Demisia ministrului a venit in contextul in care procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor necesar urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere.