Politia Capitalei a declansat cercetari privind inscrierea unor copii la o scoala din Sectorul 1, ca urmare a unei sesizari referitoare la faptul ca mai multi parinti ar fi folosit documente false. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca verificarile vizeaza Colegiul german "Goethe" din Bucuresti.

Ppurtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat ca Politistii Sectiei 1 Politie din Bucuresti fac cercetari cu privire la comiterea infractiunii de fals in declaratie in cazul parintilor.

Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare si in clasa I i-a determinat pe multi parinti sa-si schimbe formal domiciliile pentru ca micutii sa fie acceptati la scolile dorite de familie. Concret, parinti si-au schimbat domiciliul pe strazi arondate scolilor unde vroiau sa-si inscrie copiii.

De altfel, corectitudinea la inscrierea in clasa intai si pregatitoare a fost paguboasa pentru multi parinti care au respectat conditiile, astfel ca au ratat inscrierea copiilor lor la scolile dorite.

O situatie dificila s-a inregistrat si la Colegiul german "Goethe", unde, potrivit noului regulamentul, parintii au trebuit sa dea declaratii notariale pe proprie raspundere ca sunt etnici germani.

Anul acesta, la colegiul german s-au inscris in prima etapa 125 de copii de etnie germana la clasa pregatitoare si 146 la clasa I. In etapa a doua, la clasa pregatitoare nu a mai ramas niciun loc, iar la clasa I au ramas 4 locuri pentru copii care nu sunt etnici germani.

Numarul copiilor de etnie germana inscrisi anul acesta il depaseste cu mult pe cel al copiilor de etnie germana inscrisi din anii anteriori

Parintii cu dosarele respinse i-au acuzat pe ceilalti ca au dat declaratii false pentru a-si putea inscrie copiii la scoala in discutie.

Citeste si: