Manifestantii s-au strans miercuri in fata Teatrului National din Piata Universitatii, pentru a sasea zi consecutiv de proteste in capitala Romaniei. Marti, circa 9.700 de persoane au participat la proteste la nivel national, conform estimarilor prezentate de reprezentantii Jandarmeriei. In Capitala au iesit in strada, marti, aproximativ 1.000 de protestatari. 3.700 de jandarmi au fost trimisi pe strada, in orasele tarii, pentru a asigura ordinea publica.

Foto:

Urmareste LIVE TEXT evenimentele de miercuri

23.30: Protestul s-a incheiat. In Piata mai sunt doar 15 persoane

23.05: Echipa postului OTV a solicitat interventia jandarmilor dupa ce patru tineri i-au admonestat si au tras de camera. Jandarmii au intervenit si i-au scos pe cei reclamati din multime.

22.45. Ministrul Traian Igas a fost in Piata Universitatii, dar nu a fost in mijlocul manifestantilor stationati la fantani (P-ta 21 dec) ci in fata TNB unde nu mai erau decat cativa protestatari. Acesta a stat de vorba cu oamenii, le-a ascultat doleantele si le-a transmis ca protestul trebuie sa fie pasnic.

22.21: Numarul protestatarilor din fata TNB a scazut, ramanand in zona circa 100-150 de persoane. Vizavi, la Fantana, mai protesteaza peste 200 de persoane. Se observa o diferenta intre cele doua grupuri. In fata la TNB sunt prezente persoane care au in jur de 40 de ani. De cealalta parte, grupul de protestatari este format predominant din tineri.

21.48: Doi dintre manifestanti strang semnaturi in Piata Universitatii pentru demisia presedintelui Traian Basescu. Cei doi protestatari sustin ca nu sunt membri ai nici unui partid si nu reprezinta nici o alta organizatie. In piata au aparut foarte multe bannere cu "Jos taxa auto" si "PDL=USL=aceeasi mizerie"

20.35: Un protestatar a afisat un mic baner pe care scrie "Nu exista «tinutul secuiesc» DOAR PAMANTUL DACO-ROMANESC". Un alt grup de manifestanti a cantat un colind-protest adresat presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc.

20.31: In piata se impart manifeste tiparite. Protestatarii sustin ca doresc sa inregistreze protestul drept miscare revolutionara. La un megafon a fost redata melodia "Vino, Doamne!", interpretata de Valeriu Sterian. Mai multi tineri au fost opriti si retinuti la filtrele jandarmilor.

19.44. Vezi VIDEO cu noi imagini de la protest

19:30 VIDEO Ce spun protestatarii. De ce au iesit la protest

"Nu mai exista niciun fel de multumire. Guvernul care de fapt nu exista ca totul se sprijina pe un singur om, ne-a adus ca nu mai avem democratie, nu mai avem libertate, nu mai avem, practic, fundamentul unei societati si stat de drept.

Cel mai tare ma apasa aceasta problema a disolutiei statului si lipsa suveranitatii cetateanului. Eu ca cetatean am probleme zilnic, zilnic, zilnic. Solutiile nu le asteptam de la politicieni", ne-a spus unul dintre protestatari.

"Am iesit pentru viata care o ducem. Eu sunt pensionar pe caz de boala. Mi-au taiat din ea, acum introduc coplata care inseamna ca-mi ia doua pensii pe an", ne-a declarat un barbat prezent la proteste.

"Am iesit pentru respectarea drepturilor noastre si pentru consecventa in aplicarea unor legi. Am iesit pentru dialog social, in primul rand", ne-a spus o doamna prezenta in Piata Universitatii

18:56 Alti doi tineri care au afisat un banner prin care cereau legalizarea marijuanei au intrat in conflict cu o parte din protestatari. Cei doi tineri au fost preluati de jandarmi care i-au scos din multime si i-au bagat intr-o duba a jandarmeriei.

18.32: Un grup de studenti de la UNATC filmeaza in Piata Universitatii un manechin alb dezbracat in rol de protestatar

  • VIDEO cu filmarile studentilor de la UNATC

18.26: Doi tineri au adus un banner pe care scrie "Legalizati marijuana". Ei sint admonestati de protestatarii mai in virsta

18.00: Pe o pancarta scrie "Ciocanitoarea Udrea"

Cornel Nistorescu si Oana Stancu

Cornel Nistorescu si Oana Stancu

Foto: Hotnews

17.36: Cornel Nistorescu si Oana Stancu sint in Piata Universitatii

17.18: Pancarta la miting: "Lasati Aeroportul Baneasa low-cost"

17.10 Barurile si magazinele situate pe o raza de 1 km in jurul Pietei Universitatii nu vor mai putea sa vinda alcool in perioada 18 - 23 ianuarie, între orele 17.00-00.00, a anuntat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Chiliman a spus la Realitatea TV ca masura, ceruta de Jandarmeria Bucuresti, nu se va aplica localurilor din Centrul Istoric

17.06: Numarul participantilor a ajuns la aproximativ 200. Pancarta purtata de manifestanti: "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cit furati!"

16.06: Numarul manifestantilor a ajuns la circa 150. In piata se impart foi cu diverse inscriptii, printre care si deja celebra "USL=PDL=Mizerie"

  • Vezi mai jos un video cu imagini surprinse miercuri dupa-amiaza in Piata Universitatii

15.52: Citiva manifestanti l-au admonestat pe un manifestant care purta o sapca PNL. "Nici PNL, nici PSD nici alt partid nu au ce cauta aici", i-au spus protestatarii

15.43:In Piata Universitatii s-au strins circa 100 de manifestanti, cei mai multi membri ai asociatiilor de revolutionari. Ei duc un banner pe care scrie "Basescu=Iliescu, Jandarmii=Minerii '90"

14.22:Doi manifestanti citesc in fata celorlalti editorialul "Revolutia la care visez eu", semnat de Vlad Mixich pe HotNews.ro