Manifestatii de solidaritate cu Raed Arafat au avut loc, vineri seara, si in Timisoara, Brasov, Sibiu si Bacau. In Brasov, peste 500 de persoane s-au adunat in Piata Sfatului, in jurul orei 19.00, intr-un miting neautorizat. In Timisoara, aproximativ 200 de persoane participa la proteste, in Piata Victoriei, potrivit Mediafax.

Miting de sustinere a lui Arafat in Brasov Foto: Agerpres

Brasov: Aproximativ 500 de persoane protesteaza in Piata Sfatului

Vineri, in jurul orei 19:00, peste 500 de persoane s-au adunat in Piata Sfatului, din Brasov, pentru a-l sustine pe Raed Arafat. Protestul nu este autorizat, iar manifestantii s-au imbrancit cu jandarmii si au pornit in coloana spre sediul prefecturii.

Oamenii scandeaza lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si impotriva guvernului, transmite Mediafax, si au pancarte cu mesajele: "Viata are prioritate, inaintea intereselor politice si a banilor", "Il vrem pe Arafat", "Arafat ministru". La fel ca in Bucuresti, protestatarii au cantat "Desteapta-te, romane!" si poarta steaguri tricolore gaurite in mijloc.

Timisoara: Aproximativ 200 de persoane s-au adunat sa il sustina pe Arafat

In Timisoara, aproximativ 200 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei la un miting pentru sustinerea lui Raed Arafat. Manifestarea nu este autorizata si a fost anuntata, la fel ca in Bucuresti si in Brasov, prin intermediul retelelor de socializare. Mitingul a inceput in jurul orei 18:30, iar persoanele prezente scandeaza: "Basescu nu uita, va veni si vremea ta", "Jos Basescu", "Tineri, veniti cu noi", "Azi in Timisoara, maine in toata tara".

Manifestari de sustinere a lui Raed Arafat au avut loc in cursul zilei de vineri, 13 ianuarie, si in Sibiu si Bacau, conform Agerpres. Zeci de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat pentru a-si exprima solidaritatea cu fostul subsecretar de stat.

Amintim ca, la Bucuresti, aproape 2.000 de persoane protesteaza in fata Palatului Cotroceni, cerand demisia lui Traian Basescu. Mitingul a inceput in jurul orei 18:00 in Piata Universitatii, fara autorizatie, iar la 19:30 oamenii au plecat spre Palatul Cotroceni. Se scandeaza "Jos Basescu", "Demisia" si "Iesi afara, javra ordinara!"

Primele manifestatii de sustinere a lui Raed Arafat au avut loc joi, 12 ianuarie, in Targu Mures. In jur de 1.500 de oameni au iesit in strada, la un miting care a tinut aproximativ trei ore. Persoanele care s-au adunat, joi, in jurul orei 18.00, in centrul municipiului Targu Mures, pentru a il sustine pe Raed Arafat, au pornit ulterior intr-un mars pe strazile orasului, indreptandu-se spre sediul SMURD.