Medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a anuntat miercuri ca a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, in locul lui Raed Arafat. Georgescu a fost propus pentru aceasta functie de Tudor Ciuhodaru, cel care a fost numit marti consilier al ministrului Sanatatii pe probleme de urgenta.

Andrei Georgescu a fost miercuri la Guvern si a confirmat pentru Mediafax ca a acceptat sa preia functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Medicul Andrei Georgescu a mai lucrat in Ministerul Sanatatii, pe segmentul de Urgenta.

"Ma bucura alegerea facuta de dl ministru Ritli, sunt un om de echipa, din sistem. Consider ca pot sa explic mai bine noua lege a sanatatii. In urmatoarele zile va voi prezenta ideile pe care le propun in aceasta dezbatere, dezbatere in care, in mod cert, il voi avea alaturi de mine, la solicitarea mea, si pe dl Raed Arafat, pe care eu il consider in continuare un coleg si un specialist in asistenta medicala de urgenta (...) Daca vreti parerea mea la cald, cred ca dl Arafat s-a grabit un pic (cu demisia - n.r)", a declarat Andrei Georgescu, intr-o interventie la Realitatea TV.

UPDATE: Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, Vasile Cepoi, ar urma sa fie numit secretar de stat in Ministerul Sanatatii, el avand o intalnire la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, sustin surse din PDL citate de Mediafax. Cepoi a fost insotit de Tudor Ciuhodaru.

Cepoi a declarat pentru Mediafax ca a fost chemat in Capitala pentru a i se propune functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Tudor Ciuhodaru i-a prezentat lui Boc pe medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a venit miercuri la Guvern si i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi ca facand parte din echipa care va lucra la legea privind sanatatea si serviciile de urgenta, precizand ca posturile lor vor fi stabilite de primul-ministru.

"Am vorbit de profesionistii pe care-i aduc in echipa care va lucra la noua lege, am prezentat oamenii pe care-i vreau la Ministerul Sanatatii in domeniul legislatiei, sa facem ca aceasta lege sa functioneze", a spus Ciuhodaru.

El l-a caracterizat pe Andrei Georgescu ca fiind un profesionist, iar pe Vasile Cepoi drept un sustinator al sistemului de sanatate cu care a avut o colaborare foarte buna la Iasi.

Ciuhodaru a sustinut totodata ca noua lege a sanatatii nu presupune "privatizarea" acestui domeniu, dar ca doreste in acelasi timp sa afle cati bani sunt alocati sistemului de urgenta.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat independent afiliat UNPR, a fost numit marti consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta.

Ritli nu a asistat la discutia dintre Boc si Ciuhodaru privind noile numiri in minister

Discutia in care s-a stabilit ca medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi vor lucra in Ministerul Sanatatii a avut loc exclusiv intre Boc, Ciuhodaru si cei doi medici, fara ca ministrul de resort, Ladislau Ritli, sa fie prezent.

Ritli a ajuns la Palatul Victoria doar cu putin inainte de inceperea sedintei de Guvern.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Arafat a declarat ca a demisionat din functia de subsecretar de stat pentru ca iesind din Ministeul Sanatatii va putea apara mai bine sistemul de urgenta, precizand ca nu poate intra in polemici cu nimeni pe aspecte care necesita discutii tehnice.

Raed Arafat a adaugat ca nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sanatatii in ce priveste sistemul de urgenta, pentru ca el crede ca, in forma propusa in proiectul Legii sanatatii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.