Regizorul Alexandru Tocilescu, in varsta de 65 de ani, a murit, marti seara, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, din cauza unei supradoze de medicamente, au declarat surse medicale.

Alexandru TocilescuFoto: AGERPRES

Sursele au precizat pentru Mediafax ca regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoza din tratamentul prescris pentru tulburarile cardiace cu care fusese diagnosticat.

Regizorul a fost transportat la spital si, timp de mai multe ore, medicii au incercat resuscitarea lui. Din pacate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerata putand fi fatala.

In afara de o maladie cardiaca, regizorul suferea, printre altele, si de o insuficienta renala, pentru care facea dializa de mai multa vreme.

Nascut pe 27 iulie 1946, Alexandru Tocilescu a regizat cu succes piese de teatru precum "Nevestele vesele din Windsor" de William Shakespeare, "Poker" de Adrian Lustig sau "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" de Denis Dinulescu, dar si filmul "Bani de dus, bani de-ntors", dupa piesa cu acelasi nume de Pusi Dinulescu.

De-a lungul carierei sale, regizorul a fost recompensat cu premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol - "O scrisoare pierduta" (1999), premiul UNITER pentru intreaga activitate (2002) si premiul pentru "cea mai buna regie" cu piesa "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" la Festivalului Comediei Romanesti (2006).

Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numara "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima halta in Paradis" (2002) si "Tristetea vanzatorului de sticle goale" (1981).

In luna iulie, Alexandru Tocilescu a devenit primul regizor roman care a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului (langa magazinul Cocor din Bucuresti), varianta autohtona a celebrului Walk of Fame.

"Nevestele vesele din Windsor", in regia lui Alexandru Tocilescu