"Nu as vrea sa comentez. Noi marti la sectia de judecatori si in plenul CSM vom lua in discutie contestatiile sotilor Birsan. De retinut totusi ca eu, joia trecuta, cand s-a luat in discutie la CSM incuviintarea perchizitiei la domiciliul sotilor Birsan nu am participat la sedinta. Am fost in concediu de odihna", a declarat pentru HotNews.ro, judecatorul Cristi Danilet, membru CSM.

Cristi Danilet, Alina Ghica, Mona Pivniceru si Horatius DumbravaFoto: Colaj foto

"Nu as vrea sa fac comentarii. Sunt proceduri in curs si nu este cazul sa comentam aceste lucruri", ne-a spus si judecatoarea Alina Ghica, membru in CSM.

"Nu pot comenta ce spune doamna judecator Birsan. Marti in Consiliu se vor discuta contestatiile doamnei judecator", a precizat pentru HotNews.ro, presedintele CSM, Horatius Dumbrava.

"Din pacate, suntem in faza in care libertatea de a grai este limitata de procedurile in curs", a declarat pentru HotNews.ro judecatoarea Mona Pivniceru, membru CSM.

Judecatoarea Gabriela Bîrsan, acuzata de trafic de influenta de procurorii DNA, a publicat pe site-ul Juridice.ro o scrisoare in care ii intreaba pe cativa membri ai CSM - Mona Pivniceru, Cristian Danilet, Horatiu Dumbrava si Alina Ghica - de ce au aprobat cererea de perchezitionare a domiciliului, desi au avut diferite legaturi cu familia sa.

Procurorii anticoruptie au anuntat luni, 10 octombrie, ca au inceput urmarirea penala fata de Gabriela Victoria Birsan (presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie) si de Iuliana Pusoiu, judecator la ICCJ in cadrul aceleiasi sectii, ambele fiind acuzate de trafic de influenta. In acelasi dosar sunt urmariti penal avocata Claudia Gherbovan Silinescu si omul de afaceri Gabriel Chiriac, ambii pentru cumparare de influenta, informeaza DNA, intr-un comunicat.