Consilierii judeteni vor sa conteste decizia Ministerului Sanatatii prin care Spitalul Judetean de Urgente Giurgiu a fost amendat dupa moartea baschetbalistului american, anunta Agerpres.

"Ministerul Sanatatii a hotarat sa dea amenzi medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu in cazul decesului baschetbalistului american, dar s-a gandit ca da bine sa dea si 35.000 de lei amenda spitalului. Poate s-a aplicat o legislatie, dar aceasta este proasta si neproductiva pentru ca spitalul duce lipsa de fonduri si va solicita Consiliului Judetean bani pentru aceasta amenda. Noi voiam sa punem ferestre termopan la sectia de nou-nascuti a spitalului pentru ca prin cele vechi bate vantul, dar acum, in conditiile lipsurilor financiare, vom da acesti bani pe amenda. In plus, legea spune ca banii trebuie recuperati de la cei vinovati, pe care ministerul nu i-a identificat si a aruncat vina pe spital", a declarat joi, in sedinta extraordinara a Consiliului, presedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Si consilierul liberal Georgeta Mihut i-a sfatuit pe colegii din CJ sa conteste amenda data Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu. "Ministerul Sanatatii uita in ce hal ne-a predat acest spital si ca suntem in negocieri pentru achizitionarea unui computer tomograf si in acest context avem nevoie de bani pentru achizitii si nu pentru amenzi. Culpa medicala este una si nu poate fi aruncata in curtea spitalului, de aceea va rog sa contestati in instanta aceasta amenda", a afirmat Georgeta Mihut.

Mai multi consilieri judeteni au evidentiat conditiile vitrege in care lucreaza cadrele medicale din spitalul de la Giurgiu, insa unii au fost de parere ca situatia unitatii sanitare ar mai trebui analizata pentru ca si ei ar fi apelat la serviciile din Spitalul Judetean, care ar lasa de dorit.