Rectori universitari despre admiterea fara diploma de BAC: Este o initiativa de un populism gretos, care poate sa puna in pericol intregul invatamant superior

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 30 septembrie 2011, 16:35 Actualitate | Esenţial


​Admiterea in universitati a tinerilor fara diploma de Bacalaureat, intr-un an pregatitor, "duce la degradarea tinerilor si a scolii", a declarat pentru HotNews.ro Adrian Graur, rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava. "Noi nu ii putem primi pe cei care nu au luat Bacalaureatul", a anuntat si rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, Lizica Mihut. Contactat de HotNews.ro in legatura cu proiectul legislativ depus marti, la Parlament, de social-democratii Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu si Titus Corlatean, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, Vasile Astarastoae, a declarat ca initiativa "poate sa puna in pericol intregul invatamant superior romanesc, pentru ca diplomele din invatamantul superior nu ar putea sa fie recunoscute in alte tari". 

Lizica Mihut, rector al Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad: Noi nu ii putem primi pe cei care nu au luat Bacalaureatul

Lizica Mihut
Foto: Agerpres
Rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, Lizica Mihut, a declarat pentru HotNews.ro ca nu sustine initiativa celor trei parlamentari social-democrati. "Din punctul meu de vedere, un tanar care nu a luat Bacalaureatul nu poate deveni un student al unei universitati", a explicat Lizica Mihut. Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a fost clasificata in categoria a III-a valorica - Universitate Centrata pe Educatie.
 • Eu apreciez foarte mult initiativele colegilor nostri si fara indoiala si initiativele doamnei Ecaterina Andronescu.
 • Dar, din punctul meu de vedere, un tanar care nu a luat Bacalaureatul nu poate deveni un student al unei universitati.
 • Eventual se pot organiza ore de pregatire pentru Bacalaureat si sa devina student dupa ce sustine examenul de Bacalaureat.
 • Unitatea noastra este dispusa sa organizeze gratuit pregatirea celor care nu au luat Bacalaureatul si a celor care vor merge la Bacalaureat promotia 2012.
 • Dar noi, cel putin, nu ii putem primi pe cei care nu au luat Bacalaureatul.
 • A fost un Bacalaureat al adevarului cred, sigur putin cam dur si poate fara o pregatire prealabila, dar este un moment al adevarului pe care noi ni l-am asumat.
 • Nu putem fi multumiti cu o asemenea promovabilitate, dar este un moment al adevarului pe care trebuie sa ni-l asumam si sa purcedem la o pregatire asidua, pentru ca altminteri nu este posibil sa gandim un viitor pentru invatamantul romanesc.
 • Unitatea noastra s-a clasat pe locul I la universitati centrate pe educatie. Pentru universitatile dupa '90 a fost un clasament foarte dur, pentru ca noi a trebuit sa gandim dezvoltarea unei baze materiale, acreditari, autorizari, dezvoltarea resurselor umane, proiecte pe cercetare, in timp ce universitatile traditionale, cu o vechime de 100 de ani, nu au avut aceleasi probleme.
 • Pe de alta parte, nu se face un raport intre numarul de cadre didactice si lucrarile elaborate si iarasi este nedrept pentru ca unele universitati au cateva sute de cadre didactice, altele au cateva mii.
 • Dar asta nu inseamna ca nu ne asumam si clasificarea. Pentru noi este un alt moment al adevarului, pe care nu il contestam.
 • Orice clasificare are un grad de relativitate, dar sa stiti ca noi nu contestam aceasta clasificare, ne-o asumam si pentru noi este un punct de reper.
 • Ambitia noastra este sa demonstram ca unitatea noastra este in stare sa faca cercetare stiintifica si sa intre si pe cercetare in categoria universitatilor, nu numai pe educatie.    
Adrian Graur, rector al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava: Asta duce la degradarea absolventilor si a scolii

Adrian Graur
Foto: USV.ro
Posibilitatea ca absolventii fara diploma de Bacalaureat sa poata intra la facultate nu este benefica pentru scoala, sustine Adrian Graur, rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava. Acesta a declarat pentru HotNews.ro ca nu sustine aceasta forma de integrare in universitati, care "poate sa nu insemne neaparat munca pentru insusirea cunostintelor respective si asta duce la degradarea lor si a scolii, intr-o oarecare masura". Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava a fost clasificata in categoria a III-a valorica, Universitate Centrata pe Educatie.
 • Eu cred ca sunt solutii mai bune.
 • Cred ca ar fi putut sa fie antrenati eventual in licee de performanta si in universitati pentru cursuri speciale si se puteau gasi solutii pentru a-si insusi materia care s-a constatat ca nu a fost parcursa corespunzator in anii de liceu.
 • Deci nu sustineti aceasta forma de educatie? Nu, nu!
 • Este o problema, pentru ca 100.000 de tineri care sa vagabondeze timp de 1 an prin orase fara un tel precis este totusi un dezavantaj pentru natie, pana la urma.
 • Dar cred ca trebuiau gasite solutii mai bune. Nu cred ca este benefica aceasta varianta, pentru scoala pana la urma.
 • Dezavantajul acestei propuneri legislativa este ca astfel se amesteca treburile, tinerii au un statut incert.
 • Ea poate sa nu insemne neaparat munca pentru insusirea cunostintelor respective si asta duce la degradarea lor si a scolii, intr-o oarecare masura.
Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi: Sper ca cei care au depus aceasta initiativa sa si-o retraga pentru ca nu le vor aduce voturi in plus

Vasile Astarastoae
Foto: Agerpres
Propunerea legislativa "poate sa puna in pericol intregul invatamant superior romanesc, pentru ca diplomele din invatamantul superior nu ar putea sa fie recunoscute in alte tari", a avertizat rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, Vasile Astarastoae. Acesta a declarat pentru HotNews.ro ca este o initiativa "de un populism gretos, intr-un moment in care noi, universitatile, dorim sa crestem standardele de calitate in invatamant". Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi a fost clasificata in prima categorie valorica, Universitate de Cercetare Avansata si Educatie.
 • Nu cunosc nicio tara din lume in care sa existe accesul la invatamantul superior fara a exista inainte epuizarea studiilor liceale.
 • Poate o fi prin Bangladesh, nu stiu pe unde, dar nici acolo, nici in Bangladesh nu exista acest lucru.
 • Este o initiativa de un populism gretos, intr-un moment in care noi, universitatile, dorim sa crestem standardele de calitate in invatamant.
 • Mai mult, poate sa puna in pericol intregul invatamant superior romanesc, pentru ca diplomele din invatamantul superior nu ar putea sa fie recunoscute in alte tari.
 • Astazi (vineri, 30 septembrie - n.red) am incheiat la Iasi un workshop mai mare la care a participat o delegatie franceza a Ordinului Medicilor din Franta si cand au auzit de acest lucru pur si simplu au ramas siderati.
 • Cred ca Parlamentul, pe de o parte, va avea intelepciunea de a nu risca generatii intregi de copii care pot sa faca performanta cu o actiune de moment.
 • In acelasi timp, sper ca si cei care au depus aceasta initiativa sa si-o retraga pentru ca nu le vor aduce voturi in plus.
 • Este grav cand invatamantul se politizeaza si cand, in goana dupa voturi, parlamentarii au tot felul de initiative aberante.
Proiect de lege: Absolventii care nu au luat Bacalaureatul ar putea sa se inscrie la facultate si sa urmeze un an pregatitor

Amintim ca social-democratii Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu si Titus Corlatean au depus marti, 27 septembrie, la Camera Deputatilor un proiect de lege prin care absolventii care nu au luat Bacalaureatul ar putea sa se inscrie la facultate si sa urmeze un an pregatitor. Mai exact, tinerii fara diploma de BAC, dar cu media de absolvire a liceului de cel putin 7, "au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de Senatele universitare, un an pregatitor", sustinut financiar de stat "cu o finantare corespunzatoare, cel putin la nivelul ajutorului de somaj" - se arata in proiectul de lege.   

Initiatorii motiveaza amendarea Legii Educatiei Nationale prin "rezultatele examenului de bacalaureat din anul 2011" care "au adus in situatia de debusolare circa 100.000 de absolventi de liceu".

Prevederile proiectului de lege:
 • Absolventii invatamantului liceal cu diploma de absolvire si media de absolvire cel putin nota 7 care nu au promovat examenul de Bacalaureat au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de Senatele universitare, un an pregatitor, potrivit programelor de studii de licenta, organizate legal in universitate, si programei de bacalaureat.
 • Senatul universitar stabileste conditiile de inscriere si de finantare a studiilor in anul pregatitor.
 • Absolventii anului pregatitor care promoveaza si examenul de bacalaureat pot beneficia de echivalarea totala sau partiala a studiilor efectuate in anul I al programului de licenta si pot continua studiile, in conditiile stabilite de senatul universitatii.
 • Absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat beneficiaza de finantare in scolile postliceale de stat, organizate in reteaua MECTS.
 • Statul sustine financiar absolventii de liceu care se incadreaza in prevederile aliniatului 1 - adica "Absolventii invatamantului liceal cu diploma de absolvire si media de absolvire cel putin nota 7 care nu au promovat examenul de Bacalaureat au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de Senatele universitare, un an pregatitor, potrivit programelor de studii de licenta, organizate legal in universitate, si programei de bacalaureat" - cu o finantare corespunzatoare, cel putin la nivelul ajutorului de somaj.  
Ecaterina Andronescu
Foto: AGERPRES
Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat ca "tinta noastra o reprezinta cei aproximativ 100.000 de tineri care nu au promovat si care nu au decat alternativa deraparii; sunt cateva oportunitati pentru - sa spunem- aceasta generatie de abandonati". "Inventam acest an pregatitor decat sa-i lasam pe strada... ii putem introduce intr-un program de dezvoltare", a precizat Andronescu.
 
Rectorul universitatii Politehnica din Bucuresti a explicat ca intiativa anului pregatitor la universitate pentru cei care nu au luat BAC-ul vizeaza mii de tineri, care altfel ar putea cadea prada etnobotanicelor.

Daniel Funeriu
Foto: Agerpres
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca aceasta "este o initiativa nastrusnica, iresponsabila, care evident nu va avea succes". "Este o initiativa fara niciun fel de corespondent nici in Europa si niciunde altundeva in lume. Face parte din ceea ce eu numesc, fara niciun fel de emotie, coalizarea mediocritatii. (...) Denota modul si gandirea in care acest minister a fost condus, avand in vedere cine a initiat acest lucru", a sustinut ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, citat de Agerpres.

"Trebuie sa ne gandim foarte serios daca aceasta initiativa, care prevede in finalul ei faptul ca statul trebuie sa suporte aceste cheltuieli, nu este si rezultatul unei cardasii cu cei care au fost obisnuiti ca universitatile sa fie fabrici de bani. Cred ca trebuie sa ne uitam foarte atenti daca aceasta cardasie, care acum nu mai este posibila la nivelul ministerului, nu incearca sa fie continuata la nivelul unor parlamentari'', a declarat ministrul Educatiei, intr-o conferinta de presa organizata la Universitatea Maritima Constanta.

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6711 vizualizari

 • +35 (37 voturi)    
  Pai cum altfel (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:38)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  membrii uslasi ar mai avea patalamale?!
  Jegosi si gretosi ca intotdeauna!
  Madama abramburica a cam ramas fara lighioane la spiru?!
  • +32 (34 voturi)    
   lol (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:55)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Au inceput cu pomeniile electorale. Dupa cum se vede sunt irationale si distructive, asa cum obisnuieste PSD si PNL.
   • +11 (13 voturi)    
    Diplome (Vineri, 30 septembrie 2011, 21:08)

    bobo22 [utilizator] i-a raspuns lui gigi

    Sa se dea cate una de caciula, sa ajunga la toti !!!!!!!!!!1111
    • +8 (8 voturi)    
     ...da' pe cartela va rog si pastrati randul! (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 9:27)

     roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui bobo22

     rationalizare ca la-mpuscatu' ; si acolo au facut toti liceul, chiar daca nici pana acum n-au invatat tabla-nmultirii, acum platim pretul diplomelor pe banda rulanta. V-ati lasa operat de un astfel de medic? V-ati lasa copiii pe mana unui profesor cu BAC-ul luat in rate? Numai cei care au trecut astfel prin scoala pot sustine asa ceva. E bine ca USL se demasca pe zi ce trece, macar sa stie toti ce zace-n ei.
  • -15 (19 voturi)    
   Uiti ca fata "tunata"... (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:15)

   Cristian [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Agramata a lu" tata....fara patalamale decat bilete bamboo de intrare...siii....fara carnet portocaliu ...ajunge asa vorbeasca in UE... maxim un minut ca mai mult nu.......
   Restul e can-can...
   • +8 (12 voturi)    
    ... (Vineri, 30 septembrie 2011, 20:27)

    lalele [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    da, bre, da aia a fost aleasa, nu s-a dat lege sa fie in UE... bati campii neica.. fugi la no 9.
    • -3 (5 voturi)    
     Nu bate campii de loc! (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 9:21)

     Constantin [anonim] i-a raspuns lui lalele

     Adica numai cei sus pusi au dreptul sa faca asta. Foarte bine a facut Andronesca, sa ne de-a dreptul legal la toti sa putem sa ne protapim copiii cat mai sus pe scara sociala.
  • +13 (15 voturi)    
   Ekaterinka cea Mica ! (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:35)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   cu securistul Corlatean si cu inca un ratacit fara deodorant,au pus de o susanea legislativa doar pentru a arata inca o data ca socialistii de azi sunt de fapt comunisti de ieri ,cel mai periculos si distrugator grup politic pentru orice societate normala!
   • +3 (3 voturi)    
    e simplu:votati USL (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 7:37)

    bula [anonim] i-a raspuns lui Eneas

    si o veti avea din nou ministru pe Abramburica si premier pe Ponta! dupa care, se vor da diplome de facultate cu pret redus pt. cei ce ajung in clasa IX (de ce sa mai astepte 4 ani)
    • +1 (1 vot)    
     Dar... (Duminică, 2 octombrie 2011, 9:57)

     redscorpion [utilizator] i-a raspuns lui bula

     pe Marga de ce nu l-ati intrebat daca e de acord? Eram curios ce ar fi raspuns.
  • +12 (14 voturi)    
   "generatie de abandonati" ? (Vineri, 30 septembrie 2011, 21:19)

   jack [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Cucoana E.A. zice ca asta e o 'generatie de abandonati'? In fiecare an au fost indivizi care n-au luat bacul. Si astia erau abandonati? Dupa liceu exista numai facultate? Restul e abandon?
   Fii serioasa cucoana, dar in tara asta muncesc numai babele de la tara? Toti trebuie sa fim ingineri, medici, economisti.etc ? Ne trebuie si meseriasi. Sunt o gramada de meserii care nu necesita facultate.
   Pe cine incearca cucoana sa pacaleasca?!
   • +3 (3 voturi)    
    generatie de..... (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 5:58)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui jack

    Aceasta doamna( daca i-se poate spune doamna),creda si a crezut ca este o mare spetialista al invatamantului,dar in fond este o...
    infine,nu vreau sa fiu vulgar !Nu stiu si nu inteleg ce au vazut ;ce vad in ea P.S.D-isti ?
 • +25 (27 voturi)    
  singura solutie (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:47)

  Murat [anonim]

  Pentru initiatorii acestei legi si toti cei ca ei exista o singura solutie: cineva sa-si asume responsabilitatea de a ii face sa dispara.
  Daca exista cineva care considera ca a trait destul, il rugam sa-si incheie socotelile cu viata salvandu-ne de acesti paraziti dementi care compromit viitorul copiilor, nepotilor samd.
 • +37 (39 voturi)    
  Abrambureala (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:49)

  Dumitru Oprea [anonim]

  Multă lume se întreabă ce interese sunt în inițiativa legislativă a PSD de a salva elevii picați la bacalaureat. E cât se poate de simplu.

  Există, mai întâi, un scop electoral, printr-o pomană „academică”, de a atrage în mod josnic niște voturi. Cu motivarea, de un populism halucinant, a alternativei la etnobotanice.

  Apoi, este marele interes de a salva universitățile private, de rangul 3. S-ar face rabat de la calitate pentru a ține în viață afacerile de casă ale unora. Fără să se țină cont de brambureala produsă de acel an pregătitor și de distrugerea definitivă a importanței bacalaureatului.

  Aceasta este marea strategie PSD pentru învățământul românesc.
  • +27 (29 voturi)    
   io zic sa ii primeasca pe toti trantorii in psd (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:02)

   popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui Dumitru Oprea

   asa le crestse iq-ul in partid...la ce dracu sa mai invete trantorii,daca pot face o facultate si pe chiul...media 7 se obtine in scoala si fara sa inveti ceva...in cativa ani presedintele psd va scrie,o dinioara, doua diniori...ridicol
  • +13 (15 voturi)    
   al treilea motiv (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:08)

   cris [anonim] i-a raspuns lui Dumitru Oprea

   Universitatile de stat sunt finantate de la buget in functie de numarul de studenti ( undeva intre 1000 si 2000 de euro pe an pe student). Abramburica conduce o universitate de stat care probabil a pierdut sau o sa piarda zeci de milioane de euro daca are mai putin studenti.
  • +11 (13 voturi)    
   Vai de noi (Vineri, 30 septembrie 2011, 20:25)

   Le Figaro [anonim] i-a raspuns lui Dumitru Oprea

   Normal,au aruncat bomba (domnule,astia sunt teroristii Romaniei)...cei care ar intra fara examen de bacalaureat au drept la vot*******!!!!Uite asa, iar ne trezim dupa alegeri cu mocirla pana la gat (ca sa nu spun altceva)!!!!
   Deschideti scoli profesionale....se poate castiga foarte bine si din munca cinstita!
 • +29 (31 voturi)    
  Nulitate intelectuala (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:55)

  Radu [anonim]

  Despre Ecaterina Andronescu aveam o parere mult mai buna. Se pare insa ca activitatea sa politica la PSD o conduce spre nulitatea intelectuala. Daca acei analfabeti vor fi admisi la facultati atunci care mai este rostul bacalaureatului si al invatamantului in general? Este o palma data tuturor acelora care au muncit , au invatat si au dovedit capacitatea lor intelectuala.
  • +9 (11 voturi)    
   Exemplu de manipulare comunistoida: (Vineri, 30 septembrie 2011, 21:23)

   Ursu [anonim] i-a raspuns lui Radu

   "tinta noastra o reprezinta cei aproximativ 100.000 de tineri care nu au promovat si care nu au decat alternativa deraparii..." De ce ar fi derapajul singura alternativa? Sa intelegem ca toti cei ce nu au facut o facultate sunt derapati?
   Fraza este conceputa pentru a fi transmisa catre publicul tinta al USL, care oricum nu mesteca nimic din ce li se arunca pe sticla inainte de inghiti!
  • 0 (0 voturi)    
   sunt (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 8:03)

   sir [anonim] i-a raspuns lui Radu

   curios: de ce aveai o parere mult mai buna despre E.A?ce a facut bun in cariera ei de profesor so prla mentar?argumenteaza,te rog!
 • +8 (12 voturi)    
  "clasament" (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:59)

  cerebel [anonim]

  "Unitatea noastra s-a clasat pe locul I la universitati centrate pe educatie". Doamna Rector, acesta nu este un clasament, ci o impartire pe grupe valorice. Toate universitatile dintr-o grupa sunt pe acelasi palier.
  N-am putea sa discutam, totusi, cu oameni care stiu ce vorbesc?
 • +18 (20 voturi)    
  Te apuca groaza (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:00)

  legolas1979 [utilizator]

  Cand te gandesti ce o sa fie cand vine usl-ul la putere! asta e doar o mica previziune asupra legilor ce urmeaza sa fie votate in parlamentul RO dupa alegerile de anul viitor daca castiga usl-ul. incredibil. ce au furat si au nenorocit astia din pdl e nimica toata pe langa ce urmeaza sa faca USL.
 • +21 (21 voturi)    
  tara de intelectuali (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:00)

  Isis [utilizator]

  de ce trebuie toti cei care termina liceul sa urmeze o facultate?
  cred ca in tara asta este nevoie si de muncitori, bucatari, femei de serviciu, maturatori de strada
  cea mai mare prostie in Romania a fost desfiintarea scolilor profesionale si de meserii
  acum toti se vor absolventi de facultate cu pretentii la posturi foarte bine platite, dar la munca mai putin
  • +7 (11 voturi)    
   Care... 'telectuali? (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:23)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Isis

   Uita/te cati agramati sunt peste tot?
   Acum daca nu este prost cu diploma de spiru nu e.... cool!
   Mi/e scarba de oamenii din tara asta care se screm sa puna totul cu susul in jos.
   Mi/e scarba de uslinosi!
   Mi/e scarba de cei care cred ca o hartie numita diploma, obtinuta pe banii lu' taticu, ii face sa creada ca nu mai sunt PROSTI!
   As prefera un bucatar cu carte, un frizer (nu hair-stylist) cu care sa poti sta de vorba... tuturor ghiolbanilor care se dau mari... pana deschid gura!
   Dupa aceea... potopul!
 • +17 (19 voturi)    
  Las ca din 2013 au friu liber (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:03)

  bogdan [anonim]

  Din 2013 nu vor mai avea nici o piedica in adoptarea unor astfel de legi. parintii vor fi multumiti ca odraslele sunt la facultate, odraslele vor petrece 1-2 ani pe banii babacilor, universitatile vor primi mai multi bani, iar fraierii care platesc impozite vor plati nota de plata la toata distractia....
 • -2 (10 voturi)    
  Dl Robu ce parerea are (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:09)

  Daniel [anonim]

  Dl Robu va candida la primaria Timisoara.
  In principiu voi vota cu el.
  Ar fi prima data cand votez o formatiune care este/include PSD. Ce putin aparent am incercat sa fiu cat mai departe de partidul Ilescu &Co. Subliniez: APARENT.

  Totusi, as vrea sa stiu ce pozitie are dl Robu vis-a-vis de colega de partid (pardon, alianta).
 • +8 (12 voturi)    
  Dragi tovarasi si pretini... (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:09)

  Abramburel Vanghele [anonim]

  ...sunt intrutotu dea cord cui nitia tiva tovaresei Katynka. Dupe cum ze spunea 'invatatis i munciti, muncitis i invatati'. Da' ca sa nu obosim incepem cu o pauza.... aia de la bac.
  Tot-odata vreau sa face-ti propunerili de rigoari in acest spirit ce anume sa contina programa anului pre-gatitor si sa stabilim pentru ce este pre-gatitor.
  Cu muuulta caldura,
  Abramburel Vanghele,
  candidat in bacalaurantura / bacalaureand.
 • +13 (15 voturi)    
  mi e greata de dna andronescu (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:11)

  mihai [anonim]

  incredibil ce motivatii tampite...sa nu ia saracii de tineri care au picat la bac etnobotanice hai sa ii bagam la facultate ... ca poate mai aduc si ei un ban si pe la politehnica dansei unde nu prea sunt studenti si pe la spiru unde finanteaza psd ul. iubitoare de tara si patriotism... mi e jena ca exista dna andronescu. pentru dansa doua cuvinte progresul si dezvoltarea inseamna competitie iar populismul si egalitarismul e pentru cat mai multi sarci cu mana intinsa la stat unde ea poate obtine un post de ministru
 • +12 (14 voturi)    
  Androneasca este de groaza. (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:13)

  mircea [anonim]

  Ecaterina Andronescu parea un picut mai bleguta,dar dupa propunerea cu liceenii fara bac la facultate,nu mai spun asa.Androneasca este proasta rau,incat ma intreb daca o avea ceva studii universitare si nu o fi ajuns rector prin alte metode.
 • +10 (12 voturi)    
  Astia nu sunt sanatosi la cap (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:14)

  cristen [anonim]

  Ti se face greata numai cand citesti asa ceva. Daca cei care conduc ajung sa propuna asta, ceea ce s-a intamplat la bac anul asta, pe cale de consecinta, este perfect justificat.
 • +12 (14 voturi)    
  PSD (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:16)

  nano2k [utilizator]

  PSD = groparii tinerilor, groparii românilor, groparii României. Se vede clar ce legi reusesc sa debiteze cei pentru care valoare inseamna numai bani, interese.

  Este de domeniul etnobotanicelor ce ineptii pot produce astfel de indivizi. Cat despre dna Andronescu, dansa e una care a pus serios umarul la distrugerea invatamantului românesc.
 • +13 (15 voturi)    
  USL( pdsr, pnl..) dauneaza grav sanatatii!!! (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:20)

  cix [anonim]

  Cam asa ar trebui sa sune motto-ul "aliantei". Cu astia iar ne intoarcem la epoca de aur ILICI. Putinul care l-a facut PDL ul si pe care se straduie sa-l mai faca... tovarasii il vor spulbera in 3 miscari, caci intereseul lor nu este binele comunitatii intregi ci favorizarea coruptilor, smecherilor, a pilelor, lingailor si a putorilor spre binele noii clase conducatoare care va putea fura in tihna si latra la toate antenele, caci de munca nici nu poate fi vorba.
 • +13 (15 voturi)    
  BANI, BANI, BANI (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:30)

  Indignat [anonim]

  Acesti usl-asi iresponsabili dupa ce au vandut averile noastre acum vor sa vanda si viitorul copiilor nostrii.
  Noi am dat admiteri la facultati cand erau locuri limitate iar concurenta era acerba.
  Si n-am murit de foame trecand de la socialism la capitalism.
  De foamea banilor vreti sa scoateti generatii de analfabeti...cu diplome universitare. Populisme gretoase! Unde este competenta, concurenta?
  Sau voi "ganditi" doar cu buzunarul?
  Ar trebui reintroduse admiterile la facultati iar cei care vor cu adevarat sa studieze, vor studia!
 • +15 (17 voturi)    
  Principiul PSD: TARA TE VREA PROST! (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:45)

  A9 [utilizator]

  prost, prost...dar cu diploma.

  Pe ce lume traieste Doamna Ecaterina, fosta Ministru al Invatamantului (culmea!!!) D-aia e debandada asta in inspectorate, de pe vremea ei se ocupa profesorii cu un fel de "evidenta a populatiei". Obliga dirigintii sa faca fel si fel de situatii despre elevi, treaba care ar putea-o face cuconetul de la secretariat si sa le predea dirigintilor!!!
  Profesorii trebuie sa invete carte elevii, asta e treaba lor, invatamant si nu treburi administrative.
 • +3 (11 voturi)    
  Insist (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:50)

  Gimilica [anonim]

  Poate ma repet dar cred ca e bine sa se ia in calcul cea mai simpla si nederanjanta solutie. Bac-ul trebuie sa ramana ca examen dar examen de evaluarre nu de admitere cum este practic acum. Adica sa se noteze ca si pana acum dar fara sa existe calificativele admis sau respins, adica sa nu se puna problema daca ai luat sau ai picat ci pur si simplu sa se spuna: astea sunt notele de la examenul de evaluare la incheierea ciclului scolar preuniversitar. Daca absolventul doreste sa mearga in continuare la facultate atunci functie de profil se va stabili baremul notelor pentru a putea sa se INSCRIE la examenul de admitere. Astfel daca un patron vrea sa ma angajeze cu nota 3 la lb. romana la ex. de bac. e problema lui iar statul va avea un barem minim. Cred ca nu vor mai exista sinucideri, iar in sesiunea de toamna sa se poata merge la marire de note la Bac ca dupa modelul studentesc. Ce vreau sa spun e ca trierea se face la inscrierea la facultate nu la iesirea din liceu.
 • +9 (11 voturi)    
  Nu asa! (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:05)

  ada [anonim]

  Cei care nu avut suficiente cunostinte pentru a lua examenul de bacalaureat,nu pot candida la admitere intr-o facultate.Daca se vor pregati serios pentru alua acest examen si il vor lua ,atunci vor putea candida la intrarea intr-o facultate. Daca nu,atunci exista varianta pregatirii penru o meserie,ceea ce nu este deloc o rusine.
  Cei care au propus altceva,sunt populisti,care doresc cu orice pret dregradarea societatii romanesti si pierderea demnitatii umane .
  Absolventii de liceu care au invatat 12 ani in scoala,au obtinut note bune si foarte bune,prin munca lor, au alte drepturi decat cei care au trecut
  degeaba prin scoala.
  Scoala romaneasca trebuie reabiltata si respectata ,pentru ceea ce a dat si da bun societatii, chiar daca acum trece printr-un proces dificil de
  reasezare.
  Nu trebui acceptat rabatul de la calitate!!!!
  • +1 (1 vot)    
   propun si sustint admiterea la Facultati pe (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 12:30)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui ada

   propun si sustint admiterea la Facultati pe baza de concurs de admitere intr-un singur loc unde se depune si diploma de Bacalaureat in ORIGINAL !
 • +14 (16 voturi)    
  What? (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:08)

  eurobalauru [utilizator]

  Eu zic sa-i inscrie pe aia 100 000 direct intr-un program doctoral, ce sa mai piarda timpul aiurea cu anul pregatitor! Vai de steaua si de zilele noastre, asa am ajuns sa primim "studenti" care nu au nici macar bagajul de clasa a 7-a sau a 8-a pe materiile profilului unde au "intrat"...
 • +13 (17 voturi)    
  HN, si Voicu? (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:08)

  Mita Beciuklista [utilizator]

  Si Voicu Tubulatura a semnat. Iata ca, in afara de Abramburika, de Olgutza-prin batista la Vadim si acest mare senator infractor pesedist incult, alt "doktor" de pe la Spiru, isi aduce obolul cretinismului de tip iliist.
 • +10 (12 voturi)    
  Ca in 1950 (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:14)

  B.F. [anonim]

  Cred că mulţi au uitat că în ţara noastră originală acest lucru s-a mai aplicat. În 1950 au apărut pentru scurt timp facultăţile muncitoreşti în care muncitorii cu origine sănătoasă intrau la facultate chiar dacă nu au frecventat liceul. În anii 60 profesorii de la politehnică care au avut astfel de studenţi ne povesteau că în primul an erau nevoiţi să-i înveţe mai întâi cele patru operaţii nu analiză matematică. Mulţi dintre ei au reuşit să obţină diplome de absolvire, au devenit conducători de întreprinderi, nomenclaturişti sau miniştrii.
  Atunci intrai la facultate dacă avei origine sănătoasă acum dacă babacii au punga sănătoasă.
  • +6 (8 voturi)    
   stefan gheorghientizare auniversitatilor (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:56)

   georghiu [anonim] i-a raspuns lui B.F.

   astia nu vor un stefan gheorgiu sau un spiru, vor ca toate facultatile sa fie dupa chipul si asemanare lui stefan gheorghiu. Eu zic sa inceapa prin obtinerea diplomei de bacalaureat prin examen unic, nescris si secret despre materialismul stiintific coroborat cu disciplina po puli sm.
  • +1 (1 vot)    
   este adevarat (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 12:28)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui B.F.

   este adevarat
   Si eu am cunsocut un individ fost muncitor care a facut mai intai Facultatea Muncitoreasca si apoi si-a completat Liceul !
   Dar in Minunata noastra Tara mai functioneaza absolventii Liceului cu 10 Clase (dupa model Sovietic) care nu au Bacalaureatul !
  • +1 (1 vot)    
   Corect! (Duminică, 2 octombrie 2011, 4:30)

   Doctor Hook [anonim] i-a raspuns lui B.F.

   Am avut si eu la RTC un director tehnic cu facultate muncitoreasca!Nu comentez "calitatile" lui de secretar de partid pana in 1989......Dupa 90 a fost tinut tot director de comunistii deghizati.Mai cunosc doctori stomatologi,acum la pensie evident,care tot de PCR au fost trimisi la facultate si nici pana azi nu se spala cand vin de la WC.....dar lucreaza in gura pacientului lejer!Gretos dar adevarat 100%!
 • +10 (12 voturi)    
  Asta ca sa va imaginati ce o sa faca PSD-ul (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:28)

  gigi [anonim]

  in tara asta.
  Si cu asta am terminat !
 • +9 (11 voturi)    
  da gretos si iresponsabil (Vineri, 30 septembrie 2011, 19:08)

  marian [anonim]

  asta cam asa e , bine ca macar unii rectori sunt cu picioarele pe pamant ca cucoana aia e de-a dreptul ridicola si perversa ...incredibil , tocmai ea care povestea de calitatea in invatamant ,, acum si a arata adevarata fata!
 • +10 (12 voturi)    
  Oameni buni (Vineri, 30 septembrie 2011, 19:54)

  Mihai [anonim]

  Stiu ca nu prea sunt alternative dar sub nici o forma nu dati puterea pe mana bolshevicilor. Luptati pt viitorul copiilor vostri daca ii iubiti. $ ani de bolshevism ar distruge tara.
  Uitati-va cu ce propuneri vin. Tre sa fii cel putin tampit sau retard sa faci asta. Spun asta deoarece am convingerea ca oamenii astia n-au nici un dzeu, ar calca daca nu calca deja si pe cadavre pt a nenoroci tara.
 • +7 (9 voturi)    
  Intrebare (Vineri, 30 septembrie 2011, 20:19)

  Le Figao [anonim]

  Ceea ce nu inteleg eu...ce cauta oamenii astia la guvern?*Ecaterina Andronescu...ar trebui "exilata" din guvern,ne face de ras...nici un roman cu cap nu i-ar trazni prin cap acest lucru...Doamne ajuta-i pe romani*
 • 0 (0 voturi)    
  In UPB se spala multi bani! (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 6:31)

  zaharia [anonim]

  In UPB se spala multi bani, daca esti in gratie doamnei Andronescu, obtii proiecte de reorientare profesionala unde sunt foarte multi bani iar salariile celor implicati in astfel de proiecte sunt foarte mari, iar cei implicati in ele sunt oameni fara competente, oameni care chipurile predau oamenilor necalificati care nici ei nu stiu despre ce le predau. Distrugeti mafia Andronescu, pana cand va trebui sa fie Mihnea Costoiu director general? Omul asta face ce vrea, isi ajuta numai oamenii lui? De ce nu se schimba totul? Ramanand acest om, va conduce tot Andronescu.Verificati cine a condus in ultimii 8 ani, si veti vedea ca cine a condus 4 ani, conduce pana moare, nu iese nimeni la pensie din UPB, ies la pensie ,d ar isi tin orele pana mor, la plata cu ora.
 • 0 (0 voturi)    
  eu (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 7:58)

  sir [anonim]

  cred ca astia trei ar trebui trecuti printr-o comisie care sa le ateste capacitatile mintale!nici unul n-ar trece testele de sanatate mintala.si nu sunt singurii in parlament.eu nu mi-as lasa copilul la scoala lor,astia n-au nici un fel de valori morale.inselatorie ,hotie si profit ,astea sunt valorile dupa care judeca cei ca ei .sa ne gandim ca n-au fost singurii care au lucrat la prostia asta .
 • +3 (3 voturi)    
  usl (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 9:27)

  elis [anonim]

  dna Andronescu un pion la nenorocirea inv.nostru are din nou vedenii. Cand ai nevoie de voturi faci tot felul de nazbatii.RUSINE USL.Nu mai oferiti pomeni electorale mai bine puneti umarul sa scoatem tara din ghearele crizei.
 • +4 (4 voturi)    
  nesimtire fara limite (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 9:53)

  mili [anonim]

  va dati seama ca........asta de Androneasca a fost ministru invatamantului. Si ne mai miram ca invatamantul e in colaps. Cand vad asemnea oameni prin parlament mi se face rau.
 • +4 (4 voturi)    
  De remarcat: doi Rectori din Moldova Univ de Stat (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 10:01)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  De remarcat:
  doi Rectori din Moldova de la Univ de Stat (Iaşi, Suceava);
  un Rector din Banat (Arad) !
  Universitatile sunt de stat !
  • -1 (1 vot)    
   ... (Luni, 3 octombrie 2011, 10:27)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   Poate ai vrea de la universitatile private? De la Spiru Haret de exemplu?
 • +1 (1 vot)    
  Dileme Social-Democrate ?! (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 12:45)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  social-democratii:

  Ecaterina Andronescu (n. 1948 județul Mehedinți), liceu 11 clase Intrebare Maturitate 1965 Fac ar fi trebuit 1970 (nu 1972 ?!) Unde a fost 2 ani ?

  Cristian Dumitrescu (ziarist 1983-1990) ??? nascut 1955 si absolvent 2 facultati inainte de 1989: ASE 1978 si Drept )sau fac de DREPŢI !) 1985 (la FF?!) ?!

  Titus Corlatean (nascut: 11 ianuarie 1968, 1994 - licenţiat în drept - Universitatea Bucureşti) Intrebare Bac 1986 ? + 4 ani fac 1990 ?! Concluzia este unde sunt 4 ani ?
  • +1 (1 vot)    
   ?? (Luni, 3 octombrie 2011, 9:16)

   elis [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   cum unde chiar nu stii? in ani pregatitori.
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 12:47)

  [anonim]

 • -1 (1 vot)    
  Foarte bine, domnilor rectori! (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 16:48)

  Procter the 6th [anonim]

  Atunci programati-va dvs. un concediu pt. anul viitor, cam de 3-4 luni (tehnic, fara plata).
 • +1 (1 vot)    
  ... (Luni, 3 octombrie 2011, 10:36)

  anonim [anonim]

  N-am citit in detaliu propunerea Andronescu, dar nu mi sa parut ca reiese de undeva ca cei inscrisi la cursurile pregatiutare ar avea calitatea de student. Si nici ca ar avea posibilitatea de a continua studiile dincolo de anul pregatitor fara obtinerea Bacalaureatului.
 • -1 (1 vot)    
  EUROPA,da,NOI,nu!!! (Luni, 3 octombrie 2011, 14:30)

  Kmy [anonim]

  "Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca aceasta "este o initiativa nastrusnica, iresponsabila, care evident nu va avea succes;Este o initiativa fara niciun fel de corespondent nici in Europa"
  BA DA! In OLANDA!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by