Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, nominalizata pentru portofoliul de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in locul lui Sebastian Lazaroiu, a fost investita in functie luni.

"Dupa depunerea juramantului urmeaza predarea-primirea la minister si, practic, acolo vom discuta toate prioritatile ministerului', a declarat Sulfina Barbu, vineri, pentru Agerpres.

Noul ministru al Muncii a precizat ca preluarea acestui portofoliu reprezinta o mare responsabilitate intrucat este "o reforma grea de dus mai departe".

"Este o mare responsabilitate pentru ca discutam de un minister important, un minister care are o reforma grea de dus mai departe. Ma refer aici la legea asistentei sociale si toate actele subsecvente din aceasta lege cadru. Este vorba de 15 acte normative care vor fi modificate si alte cinci acte normative noi. Discutam de o reforma a unui sistem care trebuie pus pe baze corecte in primul rand si este o reforma de dreapta", a adaugat Sulfina Barbu.

Premierul Emil Boc a inaintat, vineri, presedintelui Traian Basescu cererea de revocare din functie a lui Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii. De asemenea, primul ministru a inaintat presedintelui Traian Basescu propunerea de numire a Sulfinei Barbu in functia de ministru al Muncii.

Decretele de revocare din functia de ministru al Muncii a lui Sebastian Lazaroiu si cel de numire a Sulfinei Barbu, semnate de catre seful statului, au fost publicate vineri seara in Monitorul Oficial.