Premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a lui Sebastian Lazaroiu si inlocuirea lui cu Sulfina Barbu, informeaza Guvernul intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro. Reamintim ca Lazaroiu a declarat joi intr-un interviu pentru Gandul ca Dinu Patriciu are usa deschisa in PDL pentru a lucra la proiectul de coagulare a fortelor de centru dreapta. Democrat liberalii s-au aratat deranjati de invitatia lansata lui Patriciu iar secretarul general al PDL, Ioan Oltean a declarat ca Lazaroiu recidiveaza nepermis de mult si ca ar trebui sa tina cont ca a fost pus in functie de partid. Lazaroiu, fost consilier prezidential, este considerat un apropiat al presedintelui Basescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE (18.00): Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functie a lui Sebastian Lazaroiu si decretul de numire in functia de ministru al Muncii a Sulfinei Barbu, dupa cum arata un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale

Lazaroiu, fost consilier prezidential, este considerat un apropiat al presedintelui Basescu.

Sebastian Lazaroiu este cel care a lansat ideea unei miscari populare mai ample. In urma cu un an Sebastian Lazaroiu vorbea despre posibilitatea aparitiei unui nou partid pe esicherul politicii romanesti denumit generic Alba ca Zapada. In august, Lazaroiu, intr-un interviu acordat Hotnews.ro, a reformulat si a anuntat ca se pregateste un proiect de proportii mari care sa coaguleze toate fortele de centru dreapta din Romania.

Codul asistentei sociale a fost amanat in Senat saptamana trecuta din cauza absentei parlamentarilor Puterii. Lazaroiu a reusit sa obtina un raport favorabil la comisia de Munca din Senat pe proiectul Codului insa la sedinta din plen dezbaterea acestuia a fost amanata din lipsa de cvorum.

Ce au declarat vineri fruntasi din PDL despre Lazaroiu

Ioan Oltean, secretar general PDL: "Ii face placere sa se numeasca ministrul Muncii, dar este ministrul Muncii in Guvernul Boc, iar Guvernul Boc este format in marea majoritate din membri PDL. Nu i-a cerut nimeni sa se inscrie in PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa sa faca afirmatii iresponsabile. Domnia sa se crede, stiu eu, noaptea analist politic si dimineata ministru". (agentia Mediafax).

Sever Voinescu, vicepresedinte PDL: "Ideea ca Dinu Patriciu sa se alature PDL si sa lucreze la proiectul de coagularea a polului de centru dreapta mi se pare absurda si cred ca inteligenta combinatorie a domnului Lazaroiu ne pune adesea in situatii suprarealiste. Politica se face intr-un partid oricare ar fi el si, cu un minim de loialitate fata de cel partid. In ultima perioada a aparut o mica categorie de oameni, in paranteza ma refer la faptul ca numarul acestor este mic, care anunta fel de fel de combinatii si prorociri pentru a face prima pagina in ziare, fara sa se gandesca prea bine la consecintele profunde pe care acest gen de declaratii le pot avea". (Hotnews.ro)

Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al PDL, pentru Mediafax: "Primul-ministru Emil Boc a luat această decizie după consultarea conducerii partidului , consultare care a avut loc pe parcursul zilei, şi urmează să vedem dacă preşedintele acceptă propunerea pe care premierul o face".

Cine este Sulfina Barbu:

  • Nascuta la 9 martie 1967, Sulfina Barbu este de profesie inginer, ea absolvind, in anul 1990, Facultatea de Geologie şi Geofizică din cadrul Universitatii Bucuresti.
  • Sulfina Barbu ar putea ajunge pentru a doua oara la conducerea unui minister, dupa ce, in perioada 2004 - 2007, a condus Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, in Guvernul Tariceanu.
  • Sulfina Barbu este in prezent deputat PDL si conduce, din anul 2008, organizatia de femei a Partidului Democrat Liberal.
  • Ea conduce si Comisia de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor.
  • Sulfina Barbu s-a numarat printre numele vehiculate pentru a prelua Ministerul Muncii si in perioada aprilie-mai anul acesta, dupa demisia lui Ioan Botis si inaintea numirii lui Sebastian Lazaroiu.
  • Presedintele organizatiei de femei a PDL declara, la RFI, dupa numirea lui Sebastian Lazaroiu la conducerea Ministerului Muncii: "Eu cred că este un câştig pentru partid, având în vedere că PDL a reuşit să atragă şi specialişti şi oameni care au intrat în politică din societatea civilă. Este un câştig pentru PDL, este un câştig pentru Guvern, pentru că vine din societatea civilă, este un tehnocrat şi sunt convinsă că va duce la bun sfârşit acest mandat pe care şi l-a asumat".
  • Vezi aici CV-ul Sulfinei Barbu.