Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, la Romania TV, ca ideea privind comasarea muzeelor Antipa si Taranului Roman si trecerea lor la Ministerul Mediului au avut ca scop posibilitatea ca cele doua institutii sa poata atrage fonduri europene, dar a lasat "balta" ideea dupa avalansa de critici nefondate, in opinia sa.

El a fost intrebat de moderatoarea emisiunii cum comenteaza informatiile legate de desfiintarea Muzeului Antipa, desi in realitatea era vorba de desfiintarea Muzeului Taranului Roman.

Victor Ponta sustine ca nu este vorba decat de propaganda, iar Muzeul Antipa, un proiect de un "extraordinar succes", are nevoie de mai mult spatiu.

"Muzeul Antipa are nevoie de o extindere, alaturi e Muzeul Taranului Roman, fostul Muzeu al PCR, care ar avea niste spatii disponibile. A venit cineva cu aceasta idee, am lasat-o balta, au inceput sa spune ca vrem sa inchidem spitale...", a afirmat primul ministru.

Ponta sustine ca trecerea la Ministerul Mediului, la care a renuntat, avea in vedere un model european in care muzeele de stiinta ale naturii functioneaza in acest mod si pot accesa fonduri europene.

"Fiecare vrea sa fie sef la el in sat, in loc sa extindem Antipa sa fie mai multi bani, s-au plans la Basescu. Am spus nu vreti sa ajutam Antipa? Nu il mai ajutam", a sustinut acesta.

Victor Ponta a afirmat ca i-a explicat aceste lucruri presedintelui Traian Basescu, care ii ceruse marti noului ministru al Mediului sa nu aprobe proiectul, iar seful statului ar fi replicat: "De ce nu mi-ati explicat?"

"Pentru Muzeul Antipa era o sansa extraordinara sa se dezvolte" dar "nu vreau un scandal politic legat de muzee", a continuat primul ministru.

Acesta spune insa ca nu are obiceiul de a-si lasa proiectele neterminate: "Sunt convins ca dupa ce trece discutia dintre presedinte si mine probabil ca cei doi directori (ai muzeelor) vor sta la masa si vor constata ca impreuna pot avea mai multi bani pentru proiecte".