Timp de o luna, intre 8 iulie si 8 august, artisti din domeniul literaturii, picturii si artelor manuale sunt invitati sa participe la primul program de terapie prin arta. Concursul desfasurat pe site-ul www.artapentruviata.ro le permite sa-si inscrie ideile de proiecte care vor ajunge sa fie implementate in spitale din toata tara. Juriul va alege trei castigatori ale caror lucrari artistice vor fi finantate cu 3000 de euro.

Influenta muzicii, a picturii sau chiar a literaturii asupra starii de sanatate e recunoscuta din cele mai vechi timpuri. Programul "Arta pentru viata", ajuns la a doua editie, pune accent pe efectul emotional pe care arta il are asupra pacientilor aflati in spital.

"Arta pentru viata" presupune un concurs care se desfasoara in perioada 8 iulie-8 august si care invita artisti din diferite domenii sa inscrie idei de proiecte. Proiectele selectate de catre un juriu vor fi finantate cu cate 3.000 de euro si vor fi puse in aplicare in beneficiul pacientilor din Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova si Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" din Sibiu.

Concursul este sustinut de Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franta, cu o prezenta de 21 de ani pe piata locala si va fi pus in aplicare in perioada 1 septembrie si 1 octombrie.

Inscrierile de proiect se pot face aici http://artapentruviata.ro/inscriere/