Premierul maghiar Viktor Orban a declarat joi la Satu Mare ca Ministerul maghiar de Externe a procedat corect cand le-a interzis diplomatilor sa participe la celebrarea Zilei Nationale a Romaniei.

Viktor Orban impreuna cu Kelemen Hunor la Satu MareFoto: AGERPRES

"Eu sunt traditionalist si cred ca sinceritatea e cea mai buna metoda, chiar daca sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine sa iti asumi conflictul sincer decat sa ai doua fete. In 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, asadar nu sarbatoresc, ceea ce este o atitudine onesta si catre romani, pentru ca macar nu ii mintim. Eu consider ca diplomatia maghiara a procedat corect atunci cand a ales calea sincera si onesta", a declarat Viktor Orban, citat de Agerpres.

Seful UDMR, Kelemen Hunor, a multumit premierului Orban si partidului acestuia pentru sprijinul dat in campania electorala din Romania: "Multumim sprijinului oferit de FIDESZ in ultimele luni, sprijinului oferit de Guvernul Ungariei, este natural ca Guvernul Ungariei, ca FIDESZ si KDNP sa sprijine nazuintele comunitatii maghiare din Transilvania si in acest sens, cum s-a intamplat si in 2014 cand impreuna cu domnul prim-ministru, domnul presedinte, am formulat un mesaj aici la Satu Mare, facem la fel si astazi", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Orban s-a intalnit joi la Satu Mare cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si cu liderii judeteni ai Uniunii.

Citeste aici o analiza despre motivele atitudinii provocatoare a Ungariei in folosul electoral al UDMR