Presedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, recunoaste ca retragerea lui Marian Lupu din cursa electorala l-a avantajat pe liderul PSRM, scrieUnimedia.info.

Marian Lupu renunta la prezidentialele din R. MoldovaFoto: AGERPRES

Diacov spuneca inainte de a fi luata aceasta decizie, au fost consultate sondajele care aratau ca, in urma unei retrageri a candidatului PDM, peste 40% din electoratul democratilor ar fi votat pentru Igor Dodon si doar 1/3 din acestia si-ar fi dat votul pentru Maia Sandu.

"Cred ca daca nu ne retrageam din cursa electorala, noi luam peste 15%. Sigur ca decizia PDM a fost pragmatica, iar iesirea d-lui Lupu a simplificat alegerile. Alegatorii s-au impartit in doua tabere. Noi am consultat sondajele, care au aratat ca 1/3 din alegatori se duceau spre Maia Sandu si peste 40% mergeau spre Dodon. Am in vedere sondajele care au studiat o a doua optiune pentru alegatori. PDM este un partid ce face parte din grupul socialistilor, este un partid de centru-stanga. Sigur ca unele mesaje ale d-lui Dodon se intalnesc pe calea PDM. Deci erau mai multi pentru Igor Dodon", a declarat Dumitru Diacov.

Marian Lupu, candidatul partidului controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a anuntat miercuri ca se retragedin cursa electorala pentru presedintia Republicii Moldova, pentru a sprijini candidatul pro-european care are sanse sa il invinga pe liderul socialistilor, Igor Dodon. Lupu era cotat pe locul trei in sondaje, dupa Dodon si Maia Sandu.

Intr-o postare pe Facebook, Maia Sandu a scris, tot miercurea trecuta, caretragerea lui Lupu este "un mar otravit"si a anuntat ca "nici eu, nici oamenii din Moldova nu avem nevoie de sprijinul lui Plahotniuc":