Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat intr-un comunicat de presa ca nu va participa la dezbaterea electorala de luni seara de la Romania TV, pentru ca se asteapta ca atacurile din partea contracandidatilor sai la adresa sa si a familiei sale sa creasca.

Gabriela Firea, in studioul HotNewsFoto: Hotnews

Firea nu a participat nici la dezbaterea electorala de duminica seara de la TVR.

Ce spune Firea:

"Am participat la aproape toate dezbaterile televizate despre problemele bucurestenilor, care au avut loc, pana acum, in campania electorala. Am acceptat sa intru in confruntare cu toti candidatii, indiferent de televiziunea la care am fost invitata. In ultimele zile, insa, am constatat ca unii dintre contracandidatii mei si-au epuizat ideile si au trecut la atacuri politice si la atacuri la persoana.

Prin atitudinea si actiunile lor au scazut mult nivelul dezbaterii, incercand s-o deturneze de la tema ei principala: rezolvarea problemelor bucurestenilor. Ma astept ca aceste atacuri la adresa mea si a familiei mele sa continue si chiar sa creasca in intensitate. In consecinta, am luat decizia de a nu participa la emisiunea electorala organizata in aceasta seara la RTV.

Am adoptat, de la inceputul campaniei, o atitudine pozitiva, prezentand solutiile mele pentru Bucuresti si pentru bucuresteni. Nu am intrat in dezbateri politice, fara legatura cu interesele Capitalei, si nici nu am aruncat cu noroi in contracandidatii mei. Cred ca aceasta trebuie sa fie atitudinea unei persoane care doreste sa fie primarul Bucurestiului. Sunt convinsa ca bucurestenii asteapta solutii si nu discutii murdare. Campania mea continua ca si pana acum. In urmatoarele zile, ma voi intalni cu bucurestenii si le voi prezenta, in continuare, solutiile mele."