De ce nu si-a asumat Catalin Predoiu candidatura de la bun inceput ci a facut-o abia dupa ce alti trei candidati liberali au esuat inainte sa inceapa campania? Si-a conditionat candidatura de pastrarea in functie? Si cum vrea sa opreasca partidul "pandelizarea" Bucurestiului in timp ce liberalii propun in Voluntari, orasul condus de Florentin Pandele, un traseist aflat la al patrulea partid in doi ani? Catalin Predoiu raspunde la toate aceste intrebari si lanseaza un atac virulent la adresa principalului candidat, Gabriela Firea, pe care o acuza ca daca va ajunge primarul Capitalei, s-ar transforma "intr-un capsor foarte dragalas al unei mafii care, la ora asta, exista in Bucuresti".

Dan Tapalaga: Catalin Predoiu este al patrulea candidat si ultimul al PNL. Cat va incurca in campanie cele trei esecuri: Cristian Busoi, Ludovic Orban si Marian Munteanu?

Catalin Predoiu: Eu imi vad de campania mea, ce a fost a fost. Nu spun ca a fost un moment usor pentru partid. Dar l-a depasit partidul ramanand in echipa si propunand bucurestenilor o solutie serioasa, cred eu. Cel putin, dupa cum a fost primita candidatura, pot sa va spun fara rezerve acest lucru. Pe de alta parte, nici n-as spune atat de transant ca a fost un esec. A fost un accident, intr-adevar nedorit si pe care mi-e greu sa mi-l explic si astazi cu Ludovic Orban, de unde a inceput o discutie in jurul candidaturilor. S-a intrat intr-o criza de timp.

DT: Dar cu domnul Munteanu a fost un esec dorit. Pentru ca tot partidul a dorit sa-l puna candidat.

CP: Iarasi, n-as pedala atat de mult pe ideea de esec. Si am putea intelege contextul, pentru ca a fost o decizie care trebuia luata foarte rapid. Toata lumea acuza PNL ca nu gaseste o solutie. Pe de alta parte, noi atunci receptam o serie de critici legate de lipsa de deschidere a partidului catre societatea civila, catre non-politic in general. Si a fost aceasta idee, de a veni cu cineva din exterior, pe care pana la urma am si pus-o in aplicare.

DT: Aici stiti ce ma mira. Ati spus ca ati luat decizia repede, era o problema Orban care trebuia rezolvata, dar domnul Munteanu aparea de vreo doua trei luni la Realitatea TV si alte televiziuni. Parea sa fie pregatit pentru un rol public.

CP: Bun, domnul Munteanu parea sa fie pregatit pentru rol public, dar nu stiu daca se pregatea pentru rolul acesta, de candidat al PNL.

DT: Dar pentru care rol?

CP: Din cate mi-a explicat dansul, nu asta era programul domniei sale. Si cred ca...

DT: Dar care?

CP: Pai ne-a dat raspunsul chiar ieri domnul Munteanu. Cred ca programul era pe termen lung sa-si constitutie o formatiune politica. Ceea ce inteleg ca a anuntat ieri.

DT: Pana la urma, ce parere aveti acum despre Munteanu? E bun pentru o cariera politica in PNL? Ramane in PNL, candideaza la vreo functie?

CP: De cand si-a retras candidatura a anuntat si faptul ca nu va candida la Consiliul General cum era initial planul. Dat fiind ca ieri a anuntat ca-si formeaza o formatiune politica si tinand cont de faptul ca nimeni nu poate fi in doua partide simultan, presupun ca intentia va fi sa-si inceapa o cariera politica in acel partid.

DT: Deci nu va mai functiona in PNL, sa inteleg.

CP: Nu am mai discutat acest lucru cu dansul. Este aspectul formal, daca vreti, si cel politic. Cel politic a fost transat, zic eu, destul de limpede de dl Munteanu. Deci, va constitui un partid politic.

DT: Trecem peste acest episod si intram in discutiile actuale de campanie. Dar nu inainte sa-mi raspundeti cine si in ce fel isi asuma vina, esecul pentru candidatura lui Marian Munteanu?

CP: Domnule Tapalaga, tocmai vorbeam de onestitate. Trebuie sa fim onesti. A fost cum a fost. Poate cine stie, e si aici un fel de conjunctura care se repeta cel putin in ceea ce ma priveste. Cand am venit la justitie, am venit al patrulea ministru dupa o criza, s-au tot numit ministri in cascada. Acuma ce sa facem? Sa ne facem sepuku in plina campanie? Acuma trebuie sa ne concentram pe campanie si cine e sa-si asume, sa-si asume cat vrea sa-si asume. Eu va spun ca-mi asum tot ce am discutat, tot ce am vorbit si tot ce a tinut de persoana mea.

DT: E adevarat ca ati conditionat candidatura dvs de pastrarea in functie de presedinte PNL Bucuresti timp de trei ani indiferent de rezultatul alegerilor?

CP: Nu, este o mistificare. Noi am discutat, si am anuntat si public acest lucru, ca am un plan pe termen lung pentru Bucuresti. Intentia mea este sa fac din organizatia PNL Bucuresti o organizatie nu neaparat fanion cum se spune pretentios, ci o organizatie care sa fie un centru de excelenta, sa fie un reper. Adica sa organizam acolo grupuri de lucru, interactiune cu societatea civila, cu mediul academic, cu mediul de afaceri, sa promovam tineri, si sa facem din modul in care functioneaza filiala PNL Bucuresti un studiu de caz care sa fie replicat si in alte filiale, acolo unde se potrivesc conditiile. Deci acesta este discursul pe care l-am avut si in exteriorul partidul si in interior. Dar va spun ca nimeni nu poate pune conditii care tin de democratia interna din partid.

DT: Totusi, de ce nu ati candidat de la bun inceput, dumneavoastra, presedintele filialei PNL Bucuresti? De ce nu v-ati asumat din capul locului o candidatura?

CP: Pentru ca astea au fost deciziile politice pe planurile si proiectele pe care ni le-am asumat fiecare. Eu am fost, daca vreti, mandatat de catre partid sa pregatesc acest proiect al guvernului alternativa, sa raman la filiala pentru a transforma si pentru a reforma filiala si, mai departe, sa mergem in candidatura cu domnul Busoi. Acestea au fost deciziile initiale. Dupa care lucrurile au venit in cascada. Domnul Orban, cand a intrat, era pe un loc in sondaje deasupra, sa spunem, pozitiei pe care o ocupam eu in acel moment. Deci, nu s-a pus problema real decat in momentul in care si-a retras domnul Munteanu candidatura. Si atunci nu a fost nici un fel de invitatie. Am spus, eu, de la mine putere daca vreti, domnule, trebuie sa facem asa.

DT: Bun, trecutul e trecut, sa venim in prezent. In plina campanie vorbiti, domnule Predoiu, de pandelizarea Capitalei. Si spuneti votati-ma pe mine pentru a opri pandelizarea Capitalei. Dar cand spuneti asta, ce-i reprosati de fapt doamnei Firea?

CP: Deci, doamna Firea, in ipoteza nedorita pentru bucuresteni - si pe care o vom opri prin ceea ce facem in aceasta campanie - de a ajunge primar general al Capitalei s-ar transforma ince-incet intr-un capsor foarte dragals al unei mafii care, la ora esta exista in Bucuresti.

DT: Mafia cui, ce mafie? Cum arata mafia asta?

CP: O mafie a tranzactiilor ilegale. Este o mafie a spagilor.

DT: Cine sunt membrii acestei mafii?

CP: Asta e treaba Parchetului sa raspunda, dar presa a adus in opinia publica...

DT: Nu, e si treaba dvs cand aduceti o acuzatie atat de grava sa o numiti.

CP: Nu stie nimeni ce se intampla in Ilfov? S-a delimitat vreodata doamna Firea, in general, de principiu, de cazurile penale din PSD? S-a delimitat vreodata de tot ceea ce stim ca se intampla cu terenurile in Ilfov? A condamnat vreodata coruptia de principiu? Vreau sa o aud si eu spunand lucrul asta. Eu, persona, sigur ca nu am acum nici o proba sa o arat doamnei Firea, doamna, dvs calcati legea, si nu asta este discutia. Discutia este ce poti sa aduci in Capitala. Eu nu vreau ca acest oras sa devina un oras al faradelegii, care sa aiba in frunte o persoana agreabila, bun comunicator, prezenta placuta, dar care de fapt nu controleaza nistre monstri. Monstri care zac inca in PSD. Si nu vorbesc doar de domnul Dragnea, care este condamnat penal pentru frauda in alegeri si mai vrea sa organizeze inca o data alegeri. Nu vorbesc de toti cei care au creat, daca vreti, fenomenul corupiei, la scara nationala din PSD, inca de pe vremea domnului Nastase,continuand cu domnul Ponta, continuand acum cu domnul Dragnea, toti cei care au fabricat-o pe doamna Firea. Dansa este un produs fabricat, cu marca A3 si marca Voiculescu. Asta este produsul Firea. Deci problema este ce reprezinta acest produs si de ce este pus de fatada. Pentru ca aici este un proiect, daca vreti. Gasim un om care este agreabil, un om bun comunicator, un om care are poate bune intentii, vom vedea, dar care in spate tolereaza - cum a tot tolerat domnul Iliescu, va aduceti aminte, era amabil, era ca un bunicut asa simpatic, culegea voturi, si in spate se intampla ce se intampla. Asta vrem in Bucuresti? Eu nu cred ca asta putem sa toleram in Bucuresti. Deci, dezmatul acesta al penalilor din PSD nu a fost niciodata condamnat de doamna Firea. Nu s-a delimitat niciodata, dar niciodata de pozitia domnului Dragnea. Nu si-a cerut niciodata scuze pentru toate mitocaniile aruncate in campanie electorala presedintelui Iohannis. Pana la urma era un cetatean acuzat de ce? Ca nu are copii? Niciodata n-a zis doamna Firea "imi cer scuze".

DT: In acest studio la Hotnews, Gabriela Firea a spus ca regreta acele declaratii.

CP: A regreta e una si a-ti cere scuze e altceva. Si eu pot sa regret poate daca va produc aici o paguba, o stricaciune.

DT: Si ca-si cere scuze, daca nu ma inseala memoria.

CP: Daca si-a cerut scuze e un bun pas inainte, dar stiti ce? Nu cred in aceasta sinceritate. Pentru ca eu n-am sa uit ochii plini de ura ai doamnei Firea in acea campanie electorala, modul cum a mintit si a manipulat un intreg popor spunand ca la nu stiu ce amasada se calca oamenii pe picioare samd. Deci, nu cred in sinceritatea doamnei Firea. Pentru ca ma uit la doamna Firea si vad in spate o pleiada intreaga de oameni care nu-mi inspira incredere, incepand cu sotul doamnei Firea, dl Pandele, continuand cu dl Ponta, cu dl Dragnea, continuand cu dl Oprescu, care este parte din aceasta familie. Cumva trebuie sa oprim acest pericol.

DT: Cum opriti domnule Predoiu, cata vreme vorbiti de oamenii din jurul doamnei Firea, dar oamenii cu care dvs doriti sa opriti pandelizarea la Voluntari, unde primar este domnul Pandele, candidatul dvs este un traseist politic aflat la al patrulea partid in doi ani? Dl Secara a fost in PDL pana in 2014, a tercut la PMP declarandu-se mare fan Elena Udrea, apoi il gasim in UNPR, ca azi sa aterizeze in PNL. Cu asta doriti sa opriti pandelizarea?

CP: Doresc sa opresc pandelizarea cu cei 80% din tinerii pe care i-am promovat pe listele de consilieri la locale si la Capitala. Eu, ca presedinte de filiala PNL Bucuresti si, daca vreti, cea mai importanta realizare politica a mea din ultimii trei ani. Lumea stie mai putin dar eu am facut lucruri la Bucuresti. Aici vorbim de persoane. Vorbim de persoana Firea si de persoana Predoiu, de ce pot sa reprezinte ele si ce pot sa garanteze ele ca vor face in functie de ce au facut in trecut.

DT: Dvs ati adus in discutie oamenii din jurul doamnei Firea si permiteti-mi sa aduc si eu in discutie oamenii pe care partidul dvs ii propune la Voluntari, unde primar e sotul doamnei Firea.

CP: Si va ridic manusa aruncata si va raspund ca tocmai asta e problema. Vedeti dvs, politicul in general este intr-un proces fortat de reformare. Exact cum a spus si presedintele Iohannis, unele partide au inceput acest proces de reformare, altele nu. Uite, PNL-ul a inceput. Dvs spuneti, am un exemplu negativ. Chiar nu cunosc in detaliu cazul Secara, dar plec de la premisa este in acord cu realitatea.

DT: E super-verificat, nu-mi permit sa spun prostii.

CP: Sunt convins, sunteti un jurnalist meserias, deci nu pun la indoiala. Dar va spun ca nu trebuie sa judecam doar pe exemple negative si trebuie sa judecam ceea ce-i legat de mine. Ce-i legat de mine se intampla. Se intampla la Bucuresti, unde eu am schimbat, repet, 80% din liste, pot fi verificati, sunt tineri care n-au mai facut nimic in politica. Sunt la prima, daca vreti, functie. E o garnitura intreaga de tineri pe care am lansat-o.

DT: E foarte bine dar pentru a opri pandelizarea era bine daca aveati si la Voluntari la fel de bun precum sustineti ca aveti pe liste.

CP: Ce trebuie sa vedem, dupa parerea mea, in poza mare, este trendul pe care merg cele doua partide mari, ca despre ele e vorba. Acest joc este intre PSD si PNL. PSD-ul ramane ancorat intr-o, cum sa spun, baie de ilegalitati, daca vreti. Intr-o zona in care s-au complacut totdeauna. Si le place acolo. PNL-ul, totusi, a inceput sa faca reforma. Si este pe un trend pozitiv. Eu nu spun ca peste tot lucrurile sunt in regula, eu nu spun - ca ar insemna sa mint - ca eu insumi sunt multumit de tot. Dar eu sunt Catalin Predoiu, candidez, eu sunt seful filialei Bucuresti si aici o sa fac un centru de excelenta politica. Si aici am venit sa spun, in antiteza cu doamna Firea si antiteza PNL - PSD. Totusi, noi mergem, oameni buni, pe un drum care este in regula. Ceilalti, dimpotriva. Si nu putem compara, totusi, ideea de a trece de la un partid la altul cu ideea de ilegalitate crasa. Sunt doua lucruri diferite.

DT: Si mai aveti o problema domnule Predoiu, cand vorbiti despre oamenii noi din Bucuresti. Nu doar Secara de la Voluntari e problema. Candidatul PNL la sectorul 4, domnul Sava, inteleg ca a iesit de mana cu domnul Piedone prin sector. E ok?

CP: L-am interpelat si eu imediat pe domnul Sava si mi-a explicat ca nu e vorba de altceva decat de o actiune electorala. Pana la urma, in campanie trebuie sa dai mana cu toata lumea. Dar vreau sa spun foarte clar: PNL nu face nici o alianta cu nici un Piedone.

DT: Dar se bucura de imaginea lui, atata cat mai are.

CP: PNL nu face nici o alianta cu nici un Piedone si nu ne folosim de nici un Piedone si nici de altcineva pentru imaginea partidului. Domnul Sava e in campanie si ca orice om in campanie da mana cu toata lumea. Acolo, trebuie sa dea mana si cu Piedone. E un alegator, dar nu-i nimic mai mult.

DT: Nu-i cam cinica abordarea asta, domnule Predoiu?

CP: Nu-i cinic, nu-i vorba de pragmatism aici. Pana la urma, orice candidat are tacticile lui de sector, dar ce vreau sa spun clar este ca nu este vorba de nici o alianta. Dealtfel, este o decizie a partidului, sa nu facem aliante inainte de alegerile locale.

DT: Apropo de oamenii pe care i-ati adus in jurul dvs, domnule Predoiu, e adevarat ce spune doamna Macovei despre motivele intrarii domnului Ciprian Ciucu in PNL. Si aici citez: "Mi-a mai spus că i s-a promis că va fi pe un loc eligibil pentru parlament în 2016 şi că va fi pe lista pentru Parlamentul European în 2019." Dl Ciucu e cel pe care il sustineti pentru functia de viceprimar. Si a fost candidat independent sustinut de M10.

CP: Domnule Tapalaga, ce va spun acum eu pot sa sustin si sub juramant. In seara de dinaintea anuntului candidaturii mele, am avut o discutie cu dl Ciucu, in Bucuresti, discutie in care eu i-am explicat ce as vrea sa fac in Bucuresti, si la filiala PNL Bucuresti, daca imi voi asuma candidatura. Nu luasem nici o decizie. L-am intrebat apoi in ce situatie se afla, care-i statutul domniei sale. Domnul Ciucu mi-a spus, dom'ne, eu sunt independent, nu sunt membru la M10. Este clar ca aceasta candidatura nu va avea loc pentru ca nu am strans numarul de semnaturi. Practic, sunt liber de orice angajament. Pentru ca aici nu-i vorba doar de domnul Ciucu. Aici e vorba de mine si de modul in care inteleg sa actionez, si asa am facut si in privat. Cine ma cunoaste stie. Eu n-am facut intelegeri strambe, n-am facut tradari, n-am recrutat oameni dizlocand alte echipe. Nu-mi place sa fac lucrul asta pentru ca sunt un om de constructie si nu-mi place sa stric alte contructii. Pentru ca eu insumi am fost lovit de multe ori in constructiile mele prin astfel de manevre. Si atunci, domnul Ciucu mi-a spus ce v-am explicat. Si am spus: asta este dupa parerea mea ce putem face impreuna la Bucuresti. Sa castigam primaria daca mergem in tandem, sa te ocupi de partea de reforma a administratiei publice...

DT: Si i-ati propus?

CP: Nu i-am propus ca nu am puterea sa propun ceva. Cum pot sa propun eu, o sa fii europarlamentar sau cutare... Dar este evident ca domnul Ciucu, dupa parerea mea, daca a inceput acum o cariera politica si o continua va avea un viitor. Si, da, poate sa fie si europarlamentar, asa cum doamna Macovei a devenit europarlamentar. Poate sa fie si parlamentar, depinde, deocamdata noi ne-am asumat proiectul Primariei Capitalei. Dar aici nu suntem intr-o ipoteza de lucru de troc. Nu aveam ce sa-i ofer domnului Ciucu.

DT: Dar v-a cerut domnul Ciucu sa fie pe listele parlamentare si europarlamentare mai incolo?

CP: Va spun ce. Un singur lucru mi-a cerut domnul Ciucu. M-a intrebat, domnule, eu fac acest pas si candidez doar daca candidezi dumneata. Si m-a intrebat: candidezi? Si i-am spus, domnul Ciucu, uite care-i problema. Nu m-am hotarat. E putin invers problema. Si eu voi lua o hotarare in functie de ce pozitie aveti dvs. Si in functie de cum vad eu mai departe constructia. Pentru ca acest demers, de a deschide partidul spre societatea civila, eu am militat demult pentru el. Inca de cand am intrat in fostul PDL in 2013. I-am spus lui Vasile Blaga: e momentul sa crestem o noua generatie de lideri. A fost greu atunci pentru ca am avut campanie, in fine, inclusiv europene, doamna Macovei. Dar acuma e un moment in care se poate. Si asa trebuie citit acest demers. Deci, singurul lucru pe care mi l-a cerut sau a fost o intrebare foarte ferma a domnului Ciucu a fost, domnule, daca dumneata candidezi ca primar general, vin si eu sa candidez, sa propun bucurestenilor persoana mea ca viceprimar. Asta-i tot. In rest, listele de parlamentari, listele de europarlamentari, despre ce vorbim, despre lucruri care se intampla acum luni de zile in viitor.

DT: Inteleg ca domnul Ciucu a plecat sau mai bine zis a renuntat la sprijinul M10 pentru ca n-au fost stranse semnaturile.

CP: Nu a existat un astfel de sprijin. Trebuie sa intelegeti ca dl Ciucu era un om liber de orice fel de obligatii in acel moment. Pentru ca altfel nu as fi purtat eu acea discutie cu dl Ciucu. Deci, primul lucru pe care pe care am tinut sa-l explic a fost, iarta-ma, e ora tarzie, dar asta-i presiunea evenimentelor. Motivul pentru care te-am invitat este asta, asta intentionez sa fac, te rog sa te gandesti. Si mi-a spus, domnule, ma gandesc, si statutul meu e urmatorul. Sunt liber. Si de aici a fost tot, deci nu a fost o actiune politica de deconstructie. Chiar e o actiune politica de contructie, dupa parerea mea.

DT: Acum, dupa decizia Curtii e limpede, avem alegeri intr-un singur tur. In situatia asta, veti avea nevoie si toti candidatii au nevoie de maximizarea sanselor. Pe dreapta sunt cam multi, dna Firea are avantajul de a fi cam singura pe stanga. Deci in situatia asta veti intra amandoi in alegeri - ma refer la dvs si la Nicusor Dan - indiferent de ce spun sondajele sau ati reusit sa stabiliti un dialog?

CP: Pai suntem ...aaa, va referiti la vot. Dumnule Tapalaga, haideti sa vedem lucrurile onest si fata de competatitori si fata de alegatori. Eu apreciez eforturile fiecaruia. Stim cu totii sondajele. Domnul Nicusor Dan n-o mai poate depasi pe dna Firea.

DT: Ce spun sondajele?

CP: Am vazut ca spune ca e in fruntea...

DT: Spune ca-i pe locul doi.

CP: E in sondajul manipulat de PSD, pentru ca PSD are tot interesul sa disperseze voturile, sa creeze in electoratul PNL-ului si al celor nehotarati ideea ca ar fi sansele impartite...

DT: Deci, dl Nicusor Dan a spus ieri ca e pe locul doi.

CP: Turcescu e undeva la 3 - 4 %, Nicusor Dan e .la 12 procente in urma mea si nu se poate...

DT: Si dvs?

CP: Nu va spun, ca daca va spun ii sta inima lui Marius Pieleanu care o consulta pe doamna Firea. Suntem aproape, suntem la o distanta recuperabila.

DT: Cat de aproape?

CP: Dati-mi voie sa pastrez pentru mine cifra, pentru ca e pana la urma o informatie tactica asta. Dar stiu si dansii cat suntem de aproape. Si suntem la o distanta pe care o voi recupera. Chiar daca vor continua si dl Turcescu si Nicusor Dan. Dar, va fi putin mai greu, e foarte adevarat. Daca dansii vor intelege ca nu fac decat sa fie niste agenti electorali, fara voia lor, pentru doamna Firea, atunci poate se gandesc si iau o decizie, e treaba lor, eu nu contez pe asta. Eu contez pe dialogul meu cu bucurestenii si contez, bineinteles, pe eforturile colegilor din PNL, care sa ma ajute sa propage acest measaj si sa ajunga, nu numai solutiile, ci si experienta noastra, comparata, la alegatori. Pentru ca, la urma urmei, cand vom trage linie, a doua zi cineva trebuie sa conduca Bucurestiul. Si, domnul Tapalaga, cu tot respectul pentru toata lumea, nu candidam la studioul de stiri al domnului Voiculescu. Nu candidam pentru Eurovision. Nu candidam sa conducem un mare ONG. Candidam sa conducem o birocratie. O administratie foarte complicata. Un oras foarte complicat. Candidam pentru o functie care reclama anumita experienta si un anumit profil profesional.

DT: Spuneti ca doriti sa conduceti Bucurestiul, dar cum o veti face daca ajungeti primar, deoarece aveti nevoie de o majoritate in Consiliu. Acel Consiliu General va fi mult mai important poate decat primarul Capitalei. Veti colabora cu PSD, partidul asta de mafioti pe care-l denuntati acum, sau excludeti colaborarea cu PSD?

CP: Nu ma vad colaborand cu PSD. Nu cu acest PSD. Nu voi colabora niciodata cu mafia. Ca sa fie clar.

DT: Nici in Consiliul General?

CP: Nu voi colabora. Vom promova proiecte, proiectuld e dezvoltare al orasului. Dvs spuneti ce se intampla daca nu ai voturile necesare.

DT: Pai va spun ca stim amandoi. Ajungeti in situatia lui Traian Basescu sa spuneti dati-mi un Consiliu General ca sa pot conduce.

CP: Si dansul cum a facut atunci?

DT: Pai s-a dus la vot, la alegeri, tipand ca vrea un Consiliu General.

CP: Si a avut consiliu?

DT: Dupa aia a avut.

CP: Si primarii? Oricum va fi greu acolo. Eu stiu lucrul asta. Daca e usor, ma rog, e la indemana oricui. .

DT: Dar cum faceti? Ca bucurestenii o sa va intrebe, domne, daca nu colaborati cu PSD, pentru ca e greu de crezut ca veti avea majoritate...Deci, cum faceti?

CP: Forta, capacitatea primarului de a genera o presiune publica pe Consiliu nu trebuie neglijata. Consultarea bucurestenilor prin referendum local, ori de cate ori e cazul, nu trebuie neglijata. Consiliu Consultativ pe langa primaria Capitalei, format din toti acesti cetateni care sunt nehotarati, nu sunt atasati nici unui curent politic, dar vor sa se implice si nu-si gasesc exprimarea, le voi da, le voi oferi acest for. Care sa creeze, la randul lui, o presiune pe consilieri. Apoi, nu uitati ca sunt, totusi, desi un om politic tanar, sunt doar de trei ani in politica, am experienta de vreo opt ani mediul politic, de cand am fost ministru. Eu stiu sa stau de vorba si cu un premier, si cu ministru, si cu un sef de partid. Stiu sa gasesc parghiile necesare ca sa imi trec proiectele si in conditii de minoritate, nu numai de majoritate. Dar, de ce sa punem noi cazul rau in fata? Sa punem cazul bun in fata, acela ca vom avea aceasta majoritate. Si mizez si pe cei care vor intra de la alte forte politice tot de centru dreapta, care nu sunt PNL. Acolo putem discuta de aliante. Acolo putem sa facem impreuna proiecte. N-o sa fie PSD-ul stapanul acestui oras. Sa fie limpede.

DT: Va marturisesc domnule Predoiu ca am impresia ca faceti o campanie destul de discreta. Sau ma insel?

CP: Va referiti la faptul ca n-am aparut la televizor?

DT: O prezenta slaba.

CP: Sunt prezent pe strada non stop, sunt pe strada de dimineata si pana seara, pentru ca am hotarat sa incepem de la un contact direct cu bucurestenii. Si, evident, sa propagam online ceea ce facem pe strda. Va veni si vremea televizorului. Dar acolo trebuie sa fim foarte realisti. In conditiile in care doua-trei televiziuni deja si-au stabilit candidat pe doamna Firea, ce putem face acolo este sa venim si sa ne exprimam mesajele si care sunt pozitiile noastre. Ce ma intereseaza este sa discut direct cu alegatorii pe strada si cu presa ca dvs. Asta ma intereseaza.