O femeie din orasul Panciu, judetul Vrancea, a primit, duminica dimineata, mai multe buletine de vot in sectia de votare nr. 6. Femeia a gasit buletinele de vot unul in altul si a reclamat acest lucru presedintelui sectiei care a dispus suspendarea operatiei de votare, transmite Agerpres. De asemenea, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat ca votul a fost suspendat pentru o ora la Sectia de votare nr. 15 din Navodari din cauza faptului ca au fost depistate mai multe persoane avand asupra lor mai multe buletine de vot.

Presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Vrancea, Florin Tirlea a declarat ca procesul de votare a fost reluat, dupa ce s-a verificat incidentul. "Au fost gasite buletine de vot unul in altul. Doar un buletin avea stampila de control pe ele, restul nu. Procesul de vot a fost reluat", a explicat Tirlea.

Un alt incident s-a produs, duminica dimineata, la sectia 4 din Focsani (Scoala 'Stefan cel Mare') unde a disparut stampila de control. "Stampila a fost furata de catre cineva. Politia a demarat o ancheta", a spus secretarul Primariei Focsani, Eduard Corhana.

Biroul Electoral Central a anuntat ca votul la nivelul tarii decurge normal singurele incidente semnalate fiind in Panciu si Focsani, in prezent remediate.

UPDATE (12.31) Teleorman: Dosar penal pentru utilizarea unui act de identitate fals

Politistii din Teleorman au intocmit dosar penal dupa ce un barbat din judetul Giurgiu a solicitat sa-si exercite dreptul de vot pe lista suplimentara la o sectie de votare din comuna Crangu din Teleorman, prezentand o carte de identitate pe care era aplicata o viza de resedinta in aceasta localitate, informeaza Centrul Judetean de Comunicare Teleorman, citat de Agerpres.

Conform verificarilor, s-a stabilit ca persoana respectiva nu figureaza in baza de date cu resedinta in Crangu, motiv pentru care s-a luat masura de a se intocmi dosar penal sub aspectul comiterii tentativei la infractiunea de utilizare a unui act de identitate nul sau fals.

Potrivit sursei citate, pe baza unei sesizari depuse sambata la Inspectoratul de Politie Judetean sunt in curs verificari cu privire la lipsa unor autocolante cu viza de resedinta de la centrul din municipiul Turnu Magurele al Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta Persoanelor Teleorman.

UPDATE (12.16) Bistrita-Nasaud: Procesul de votare intrerupt la o sectie din Feldru

Procesul electoral, intrerupt la sectia de votare nr.1 din comuna Feldru, judetul Bistrita-Nasaud, dupa ce un alegator a fost prins iesind din cabina de vot cu doua buletine pentru functia de primar, a fost reluat dupa o jumatate de ora.

Potrivit Centrului de Comunicare Judetean, alegatorul in cauza este un tanar de 25 de ani, care a incercat sa introduca in urna doua buletine de vot pentru alegerea primarului, moment in care a fost surprins de membrii comisiei de votare si oprit sa faca acest lucru.

Purtatorul de cuvant al Centrului pentru Comunicare, Antonela Gorgan, a declarat pentru Agerpres ca persoana in cauza afirma ca a gasit cel de-al doilea buletin pentru primar uitat in cabina de vot.

Politia ancheteaza acest caz, pentru a se stabili conditiile in care s-a produs incidentul.

UPDATE (12.15) Prahova: Dosar penal intocmit vicepresedintelui unei sectii de votare din Ploiesti

Politia Prahova a primit, duminica, pana la ora 12.00, peste zece sesizari privind posibile incidente electorale, iar unul dintre acestea s-a soldat cu intocmirea unui dosar penal vicepresedintelui unei sectii de votare din orasul Baicoi.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Dan Radu, dosarul penal a fost intocmit pentru faptul ca respectiva persoana a inmanat unui alegator mai multe buletine de vot decat era necesar.

De asemenea, sesizarile au mai vizat si aspecte precum incompatibilitatea unor membri ai comisiilor electorale sau faptul ca buletinele de vot nu erau stampilate cu stampila de control.

UPDATE (12.11) Iasi: Buletine de vot retrase pentru ca nu aveau toate paginile

Loctiitorul BEJ Iasi, Camelia Toderica a declarat ca la sectia de votare din localitatea Costuleni, 19 buletine de vot au fost retrase intrucat lipseau file din buletinele de vot.

Sesizarea a fost facuta de candidatul PP DD la functia de presedinte al Consiliului Judetean, dupa ce s-a constatat ca lipseste pagina din mijloc a buletinului.

"Lipseste pagina pe care sunt trecut eu. Oamenii au votat in necunostinta de cauza. Am depus o sesizare la Biroul Electoral Judetean care ar trebui sa ceara anularea alegerilor la Costuleni", a precizat, duminica, Vlad Hogea, presedintele PP-DD Iasi.

Alte doua buletine de vot incomplete au fost depistate la o sectie de vot din Targu Frumos, acestea fiind retrase.

"Se face identificarea buletinelor de vot necorespunzatoare, se intocmeste un proces verbal iar la finalul zilei acestea vor fi anulate. Sectia de votare are buletine de vot de rezerva asa ca nu sunt probleme", a declarat pentru Agerpres Corina Bejenariu, presedintele BEJ Iasi.

UPDATE (11.20) Calarasi: Procesul electoral din trei sectii de votare de la Curcani, intrerupt din cauza unui incident

UPDATE (11.12) Dolj: La o sectie de votare a fost suspendat votul, dupa ce un alegator a votat pe 12 buletine de vot

La Sectia de votare nr. 26 din Craiova a fost intrerupt, duminica, timp de 20 de minute, procesul de votare, intrucat membrii Biroului Sectiei au observat ca o persoana a primit si a votat pe 12 buletine de vot.

Potrivit Centrului Judetean de Comunicare Dolj, la fata locului s-a deplasat o echipa de cercetare din cadrul Sectiei 3 Politie Craiova care a preluat investigatiile in vederea clarificarii tuturor aspectelor. In aceasta situatie procesul de votare a fost intrerupt in intervalul orar 09.45-10.05.

Si la sectia de votare nr.115 din Craiova, in intervalul orar 09.15 - 09.45, a fost intrerupt procesul de votare, deoarece membrii Biroului Sectiei de Votare au observat ca o persoana avea mai multe buletine de vot asupra sa. Cazul a fost preluat si se efectueaza cercetari de catre politisti din cadrul Politiei Municipiului Craiova pentru a se stabili cu exactitate situatia de fapt.

UPDATE (10.40) Mehedinti: Dosar penal pentru impiedicarea exercitarii dreptului la vot

Presedintelui Sectiei de votare din comuna Bicles, Aura Boboc, i s-a intocmit dosar penal pentru impiedicarea alegatorilor in a-si exercita dreptul la vot, a declarat, duminica, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei Judetului (IPJ) Mehedinti, Nicolae Lohon.

Potrivit sursei citate, aceasta nu a permis intrarea in sectie a alegatorilor, motiv pentru care a fost sesizat Biroul Electoral Judetean si IPJ Mehedinti, aceasta din urma institutie trimitand la fata locului o echipa mixta pentru cercetarea cazului.

"Aceasta a invocat mai multe cauze, printre acestea numarandu-se neluarea in primire a buletinelor de vot si neindepartarea bannerului cu candidatii formatiuni politice Miscarea pentru Noul Mehedinti, situat in apropierea sectiei de votare", a precizat Lohon.

Procesul electoral a inceput in localitatea Bicles cu o intarziere de mai multe ore, la interventia autoritatilor politienesti.

UPDATE (10.17) O femeie din Bucuresti a lesinat la vot; procesul electoral nu a fost intrerupt

O femeie de 35 de ani din Bucuresti a lesinat la o sectie de votare, fiind transportata la spital, insa procesul electoral nu a fost intrerupt. "In Bucuresti, la sectia 731, o femeie de 35 de ani a suferit lipotimie din cate se pare, deci lesin, a fost transportata la spital. Nu s-a intrerupt procesul electoral aici", a afirmat purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru, potrivit Agerpres.

UPDATE (10.08) Un candidat la functia de primar al comunei Movilita si doi alegatori - retinuti pentru mita electorala

UPDATE (9.50) Bistrita-Nasaud: Un batran de 79 de ani a facut infarct in sectia de votare

Un batran in varsta de 79 de ani din municipiul Bistrita, colonel in rezerva, a suferit un infarct, duminica dimineata, in sectia de votare, procesul electoral fiind intrerupt pe parcursul interventiei medicilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Centrului de Comunicare Judetean Bistrita-Nasaud, Antonela Gorgan, la locul interventiei s-a deplasat un echipaj SMURD, care a efectuat manevrele de resuscitare, pacientul fiind apoi transportat in stare grava la spital.

Batranul venise sa voteze la sectia nr.19, situata la Scoala generala nr.1 din Bistrita, insa nu a apucat sa isi exercite aceste drept. Din cauza acestui incident, procesul electoral a fost intrerupt aproape o ora atat la sectia nr.19, cat si la sectia nr.8, care functioneaza in aceeasi cladire.

UPDATE (9.45) Alba: Stampila de vot disparuta, pentru scurt timp, la o sectie din Valea Lunga

O stampila de vot a disparut duminica dimineata la sectia nr. 1 din comuna Valea Lunga, aceasta fiind gasita un sfert de ora mai tarziu la o femeie mai in varsta care isi exercitase dreptul la vot, aceasta luand-o fara intentia de a o sustrage.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Alba, inspector principal Luminita Prodan, Politia a fost anuntata cu privire la disparitia unei stampile de vot la o sectie de votare din Valea Lunga, aceasta fiind gasita in scurt timp de la sesizare.

S-a stabilit ca, din neatentie, dupa ce a votat, o femeie a introdus stampila in tocul de ochelari, plecand cu aceasta.

La randul lor, membrii biroului sectiei respective nu au observat ca femeia nu a predat stampila.

Procesul de votare nu a fost intrerupt pe perioada disparitiei stampilei.

UPDATE (9.30) Mehedinti: Batrana cercetata pentru introducerea in urne a unor buletine de vot false

O batrana din Orsova este cercetata pentru introducerea in urnele Sectiei de votare nr.7 a unor buletine de vot false, a declarat duminica pentru Aagerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei Judetului (IPJ) Mehedinti, Nicolae Lohon. Potrivit sursei citate, echipa operativa a politiei, sesizata de un membru al sectiei de votare a stabilit ca B.G., de 65 ani, din Orsova, s-a prezentat la sectia mentionata pentru a-si exercita dreptul de vot avand asupra s-a mai multe buletine de vot, de tip specimen, folosite in campania electorala si care aveau aplicata, din procesul de tiparire, mentiunea 'VOTAT', in dreptul unei anumite formatiuni politice.

"In urma perchezitiei corporale efectuata, politistii au descoperit in geanta persoanei in cauza cele 4 buletine de vot primite de la membrii sectiei de votare pentru a fi utilizate in procesul electoral. Alegatoarea a fost condusa la sediul politiei unde a fost audiata si i s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de tiparire si utilizarea de buletine de vot false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine altele decat cele oficiale", a precizat Lohon.

Conform Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, persoana respectiva risca inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru fapta comisa.